Close
Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 81
    i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Për: Pesë pyetje për të Krishterët, Dëshmitarët e Jehovait, Adventistët, Evangjelistë

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Edhe njehere, me shkoqur e me shqip, me shpresen se kesaj here e kupton ate qe Albo te tha me lart:

Ti beson ne librin me emrin Kuran, te cilin Zoti ia hodhi nga qielli profetit Muhamed, se vete profeti ishte analfabet, nuk dinte as shkrim e as kendim. Kurse une nuk besoj ne asnje liber, une BESOJ SE JISU KRISHTI ESHTE ZOT, BIRI I VETEM I LINDUR PREJ ATIT NE QIELL. Dhe ne te krishtereve orthodhokse, Perendia nuk na hodhi libra nga qielli, nuk na dergoi as profete, na dergoi BIRIN E TIJ TE VETEM TE LINDUR PREJ TIJ, ME TE CILIN AI BERI GJITHCKA.

Shkrimet e Shenjta qe njihen sot si Ungjij apo Dhiate e Re, nuk u shkruan nga profete, u shkruan nga dishepujt e Krishtit, per te deshmuar ate qe pane e degjuan nga goja e Zotit Krisht, sa ishte mes tyre.

Albo

Edhe njehere here ta argumentoj me mire se cfare beson ti dhe une :

Une besoj ne Librin e shpallur prej Zotit nepermjet melekut Xhibril tek Profeti Muhamed as , ashtu eshte si e thua ti .

Ti beson ne baze te asaj cfare kane pare dhe ndegjuar disa njerez ! ( E kupton ti beson nga njerzit , e une besoj nga Profeti ? )

Cila menyre eshte me e sigurte te besohet , nga nje liber te cilen e kane shkruar njerezit , apo nga nje Liber qe ka ardhure dretperdrejte prej Zotit ????????????
    Ne muslimanet e kemi zgjedhure kete variantin e dyte . Sepse besimi me i sakte eshte ai besim i cili eshte me i argumentuar .

Ju te krishteret keni zgjedhure te besoni ne baze te dhjetra libra njerezish(te quajtura bibla) te cilet e kane shkruar kinse fjalen e Zotit si kane dashure ata vete , cka ka ndashure kane shtuar apo hequre !

Po si mendon Albo keto librash ne baze te cilave beson ti , po mos te jene te verteta cka thuhen ne to , se tek e fundit fjale njerezish jane , i kuptojm kur i lexojme ? Si do te ja beni ju ne boten tjeter ? Do te pranoni te digjeni ne ferr pergjithmone ?! E di qe edhe ti mund ta besh te njejten pyetje , por une ta argumentoj besimin me fjalen e Zotit , ne te cilen s'mund te gjesh te voglin gabim ne te .
    Ketu eshte dallimi yne ne besim . Ne e njohim besimin tuaj i cili buron nga disa njerez mashtrues te cilet i kane mashtruar njerezit se kinse ata jane frymezuar dhe kane shkruar fjalen e Zotit , dhe ne besojme nga Pejgamberi i fundit i ardhure prej Zotit dhe i cili na ka percjellur Fjalen e Zotit , e cila prej kur eshte zbriture eshte fjale per fjale si eshte zbriture .
    Kur njerzit i lexojne dhe i studijojne 66 biblat apo versionet e ndryshme te biblave dhe ne anen tjeter kur e lexojne vetem 1 Kuran qe ekziston , e kuptojne te verteten ! Po ty Abo nuk e di si tu ka mbush mendja qe 1 Kuran s'mund te jete burim i argumentimit te fjales se Zotit , kurse 100 versione te Biblave qe jane fjale te Zoti !

E di se besimi vjene nga Zoti , e te udhezofte Zoti , Albo , amin !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ceni-1 : 12-05-2014 më 01:45
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Për: Pesë pyetje për të Krishterët, Dëshmitarët e Jehovait, Adventistët, Evangjelistë

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    Ketu e ke gabim asnje musliman nuk ka te drejte te mosrespektojne Jezusin, edhe ense e ben kjo i konsiderohet atij si gabim dhe jo Islamit.Pavarissht se Jezus eshte emer grek apo latin personazhi i emertuar me kete emer eshte personazh biblik por njekohesisht dhe personazh Kuranor, Zoti ka treguar per mrekullite e Jezusit, jeten e tij dhe nenes se tij te ndershme ne Kuran .Keshtu qe nje krishter nese do behej musliman prape do ta donte Jezusin, por kuptohet islami eshte kunder hyjnizimit te krijesave njerzore, por dhe kunder mohimit te profeteve te medhenj si jezusi.
    Nuk ka te drejte por e bejne dhe le qe e bejne por pastaj na hiqen si besimtare qe sipas tyre 'ndajne te njejten fe me te'. Ti thua se asnje mysliman nuk ka te drejte te kidnapoje vajza nga shkollat e tyre por ja qe Boko Harami ne Nigeri e ben kete kidnapim.

Ne hebraishte ishte 'Yeshua' dhe ne greqisht Kristos, e ani cka, ne shqip eshte Jezus Krisht, e ne arabisht Isa.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet në Bllog
    22

Ti beson ne baze te asaj cfare kane pare dhe ndegjuar disa njerez ! ( E kupton ti beson nga njerzit , e une besoj nga Profeti ? )

Cila menyre eshte me e sigurte te besohet , nga nje liber te cilen e kane shkruar njerezit , apo nga nje Liber qe ka ardhure dretperdrejte prej Zotit ????????????
    Ne muslimanet e kemi zgjedhure kete variantin e dyte . Sepse besimi me i sakte eshte ai besim i cili eshte me i argumentuar .
    Dallimi mes meje si orthodhoks dhe teje si musliman, e ka emrin Jisu Krisht.

- Une besoj se Jisu Krishti eshte Biri i Vetemlindur i Zotit ne qiell.

- Ti nuk beson se Jisu Krishti eshte Zot e Biri i Vetemlindur i Zotit, por nje "profet".

Une besoj se ardhja e Jisu Krishtit ishte hyrja e vete Zotit ne historine e njerezimit. Perendia ecen mbi toke, ecen mes nesh. Merr mish nga nje virgjereshe e behet njeri. Jisu Krishti eshte Perendi-Njeri: per asnje moment ai nuk pushoi se qeni Perendi, natyre qe trashegon nga Ati i Tij ne Qiell, dhe per asnje moment nuk rreshti se qeni njeri, si une e si ti. Dallimi i madh mes Krishtit dhe ne te dy eshte se ne jemi mekatare, Ai eshte i pamekat.

Tani te te pyes une ty: Si eshte me mire te njohesh Perendine, duke lexuar librat e rene nga qielli, apo te degjosh e lexosh fjalet e dala nga goja e Vete Zotit qe ecen mes nesh mbi toke?!

Albo

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Dallimi mes meje si orthodhoks dhe teje si musliman, e ka emrin Jisu Krisht.

- Une besoj se Jisu Krishti eshte Biri i Vetemlindur i Zotit ne qiell.

- Ti nuk beson se Jisu Krishti eshte Zot e Biri i Vetemlindur i Zotit, por nje "profet".

Une besoj se ardhja e Jisu Krishtit ishte hyrja e vete Zotit ne historine e njerezimit. Perendia ecen mbi toke, ecen mes nesh. Merr mish nga nje virgjereshe e behet njeri. Jisu Krishti eshte Perendi-Njeri: per asnje moment ai nuk pushoi se qeni Perendi, natyre qe trashegon nga Ati i Tij ne Qiell, dhe per asnje moment nuk rreshti se qeni njeri, si une e si ti. Dallimi i madh mes Krishtit dhe ne te dy eshte se ne jemi mekatare, Ai eshte i pamekat.

Tani te te pyes une ty: Si eshte me mire te njohesh Perendine, duke lexuar librat e rene nga qielli, apo te degjosh e lexosh fjalet e dala nga goja e Vete Zotit qe ecen mes nesh mbi toke?!

Albo
    Dallimi eshte shume i qarte , juve te krishteret besoni qe njeriu(Jesusi) eshte Zot , kurse ne personin Jesus e besojme si Profet te Zotit si Profetet te tjere qe ka derguar Zoti tek njerezit (popujt e ndryshem). Ju konceptin e Zotit e ngaterroni me konceptin e njeriut . Ne besojme se njeriu kurre nuk mund te jete Zot , por dhe e kunderta . Zoti nuk ka cilesi te njeriut por edhe njeriu nuk mund te kete cilesi te Zotit . Harroje kete fakt o AlbO , se sa te ekzistoj kjo bote njeriu kurre Zot s'mund te behet , sepse jane dy gjera te pamundura , te pakten per ata njerez te cilet e perdorine logjiken !

Ata qe ju kane thene se Jezusi eshte Zoti ju kane genjyer , dhe si pasoje e ndryshimit te fese se Jezusist nga besimtaret e tij , ka pasuare shpallja e cila verteton shtremberimet dhe therret njerzit ne rrugen e drejte te Zotit , qe te adhurohet vetem nje Zot . Sepse te gjithe Pejgamberet e Zotit kane thirurr te adhurohet Nje Zot , dhe nuk kane thirrur te besohet Zoti Jezu Krisht ! sic e dijme athere Jezu Krishti nuk ka qene i gjalle fare !

Po iu pergjigjem pyetjes tende :

po e zeme se Jezu krishti eshte Zoti , por burimi apo baza te cilen te qone ne kete besim eshte shume e dobet ! Shtrohet pyetja se pse ? Sepse nga keto vargje te Bibles :

"E falënderoj Perëndinë që nuk kam pagëzuar asnjë nga ju, me përjashtim të Krispit dhe të Gait, që askush të mos thotë se e pagëzova në emrin tim.
    Po, unë pagëzova edhe familjen e Stefanës; përveç tyre nuk di të kem pagëzuar ndonjë tjetër". (1 Korintasve 1:14-16)

Nuk di të kem pagëzuar ndonjë tjetër. (1 Korintasve 1:16)

Ju ketyre vargjereve i besoni si fjale te Zotit apo jo !? Ketu Zoti nuk po flete po njeriu i cili paska pagezur dikend dhe paska harruar kend e paska pagezuar !
    Nese Albo ketyre fjaleve i besoni si fjale te Zotit , athere edhe une theme ke te drejte , dhe je ne fene e vertete , dhe nuk eshte e arsyeshme te besohet ne ndonje liber qe vie prej Qiellit sepse eshte absurde ! Por besoni si liber te Zotit FJALET e ketij njeriut qe paska harruar kend e paska pagezuar !

Dhe ne fund po e citoj nje vargje te librit qe ti e mohon dhe qe do te pergjegjesh neser para Zotit tend qe te ka krijuar :

A nuk e përfillin ata (me vëmndje) Kur’anin? Sikur të ishte prej dikut tjetër, përvrç prej All-llahut, do të gjenin në te shumë kundërthënie. (Kur’ani 4:82)

E kuptove kundertheniet e Bibles po i dijme dhe kuptojme ? Studione Kuranin dhe gjeni kundertheniet ? Ose perndryshe keni me qene gjithmone te krishtere !

Vetem nje krahasim te behem se si dallojne fjalet e Kuranit dhe Bibles , per cdo njeri i cili e pranon keshillen do ta gjente te verteten .
    Vargu i Kuranit 4:82 , shume mire kuptohet se Muhamedi a.s , nuk po e bene pyetjen , dhe nuk po i pagezon si tek rasti i Bibles , por Zoti inshalla Zoti i udhezon roberit e tij !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ceni-1 : 13-05-2014 më 02:18
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

"Une jam e verteta, rruga, jeta. Askush nuk shkon tek Ati pervec nepermjet meje!"

Jisu Krishti

Jisu Krishti eshte Vete Parajsa. Kuptohet, ju muslimanet keni nje koncept krejt tjeter per Parajsen, pasi per ju parajsa eshte harem Sulltanesh e mbushu me plot virgjeresha. Parajsa nuk eshte gje tjeter vecse nje jete e ameshuar ne prani te Perendise! Ferri nuk eshte gje tjeter vecse nje jete e ameshuar larg Perendise!

Krishti pushtetin per te lidhur e zgjidhur shpirtrat e njerezve ne kete bote e ne ate bote ia ka dhene Kishes dhe sherbetoreve te Tij te zgjedhur qe sherbejne ne ate Kishe, peshkopeve e prifterinjve te Tij.

Albo
    Jezusi tha Kur te vije Ngushulluesi ai do ju prije tek e verteta.Ngushulluesi? Do te vije? Kush ishte pervec Muhamedit a.s.
    Jezusi ishte e verteta ne kohen kur ishte midis njerzve, mbas ngritjes se tij ne qiell e verteta u be pali ose konstandini qe futi idete trinitare ne bibel.Ti thua qe parajsa islame ndryshn me parajsen biblike.Normalisht qe ndryshon sikur ndryshon besimi i Konstandinit me besimin e jezusit, parajsa krishtere eshte shkretetire sepse ska rrenje hyjnore.Kush mund tua tregonte parajsen krishtereve .Pali apo Konstandini?
    Perderisa Ungjilli Jezusit nuk eshte i verteti dhe ju mesoni mesimet e Palit dhe besimin qe vendosi Konstandini si do ta njihni parajsen?
    Jezusi e pershkruan Ferrin si Gahene, ju e quajtet ferr larg Perendise, nderkohe qe bibla shiko zbulesen e percakton si nje zjarr, e njejta fjale qe perdorin muslimanet gahene-xhehenem.Pra ne vend te akuzoni Islamin se ka ardhe me dicka te re, mundohuni te gjeni origjinen e librat tuaj te deformuar dhe te zevendesuar me shkrime njerzish.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Kur ta gjesh veten para Fronit te Krishtit, emrin e te Cilit po pergojon me lart dhe para te Cilit do te dalin te gjithe njerezit e gjalle apo te vdekur te kesaj bote qe nga fillimi i saj, ai do te te thote keto fjale:

- Ti e ke jetuar jeten tende si musliman dhe si pasues i profetit muhamed. Ligji per ty eshte Kurani dhe Une sipas tij do te te gjykoj!

Dhe pasi te ti numeroje te gjithe mekatet e jetes tende qe ke bere ne kundershtim me Kuranin, e te te dergoje atje ku dergjen mekataret ku flaket e zjarrit nuk shuhen kurre, ti do te besh ate qe do te bejne shume si ty:

- Do te bertasesh me gjithe forcen e shpirtit tend: "Me meshiro mua mekatarin o Zot." E do te derdhesh edhe ca lote te zjarrte e te hidhur, pasi vetem atehere do te kuptosh se cfare gabimi ke bere ne kete jeten mbi toke.

Dhe a e di se cila do te jete pergjigjia e Krishtit?

- Veshet e tu e degjuan Fjalen Time dhe syte e tu e Lexuan po ate Fjale: "Une jam e verteta, rruga, jeta. E askush nuk shkon tek Ati pervec nepermjet meje!" Por edhe pasi e degjove, edhe pasi e lexove, ti bere veshin shurdh dhe syrin qorr. Zgjodhe Ligjin e Kuranit perpara Meshires se Krishtit.

Albo
    Gjithcka qe ke shkruajtur me siper jane burim i fantazise tende apo eshte Jezusi ai qe te inspiron? Me sa di une ju te krishteret nuk besoni ne kuran ,e cuditshme eshte te jesh ne gjendje te formulosh fjalet e zotit ndaj meje apo dikujt tjetri qe nuk eshte ndjekes i kishes?

Une te lexova me vemendje c'ka ke shkruajtur me siper , tani me lejo te te bej disa pyetje serioze.

Si mendon se nje musliman mund te jete mekatar kur ai e adhuron vetem zotin dhe askend tjeter?

Si mendon se nje musliman mund te jete mekatar kur ai pastrohet 5 here ne dite vetem per zotin dhe falet po aq here vetem per te?

Si mendon se nje musliman mund te jete mekatar kur qellimi i tij paresor nuk eshte kjo jete por dashuria ndaj zotit ?

Si mendon se nje musliman mund te jete mekatar kur llogjika e tij nuk ja pranon absolutisht llogjika qe zoti krijuesi i gjithesise te vete kryqezohet barbarisht nga njeriu ne kryq?

Si mendon se nje musliman mund te jete mekatar ai nuk pranon ti bej absolutisht shok apo femije zotit?

Si mendon se nje musliman mund te jete mekatar ai nuk pranon te kete ndermjetesues ndaj zotit por ka lidhje shpirterore direkt me te? etj.etj etj.

Do deshiroja me gjithe qenien time qe zoti nje dite te te udhezoje dhe ta kuptosh sic duhet islamin.

Quran 9:30 AND THE JEWS say, "Ezra is God's son," while the Christians say, "The Christ is God's son." Such are the sayings which they utter with their mouths, following in spirit assertions made in earlier times by people who denied the truth! [They deserve the imprecation:] "May God destroy them!" How they are deluded away from the Truth!
    Kur'ani 9:30 Hebrenjte thane ' Ezra eshte djale i zotit, te krishteret thane '' Krishti eshte djale i zotit'' Ato ishin thëniet e tyre me gjuhen e tyre, duke ndjekur thëniet e jobesimtarëve të mëhershëm te cilet mohuan te verteten. Zoti i shkaterrohte ata. Si largohen (nga e vërteta)!
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Edhe njehere, me shkoqur e me shqip, me shpresen se kesaj here e kupton ate qe Albo te tha me lart:

Ti beson ne librin me emrin Kuran, te cilin Zoti ia hodhi nga qielli profetit Muhamed, se vete profeti ishte analfabet, nuk dinte as shkrim e as kendim. Kurse une nuk besoj ne asnje liber, une BESOJ SE JISU KRISHTI ESHTE ZOT, BIRI I VETEM I LINDUR PREJ ATIT NE QIELL. Dhe ne te krishtereve orthodhokse, Perendia nuk na hodhi libra nga qielli, nuk na dergoi as profete, na dergoi BIRIN E TIJ TE VETEM TE LINDUR PREJ TIJ, ME TE CILIN AI BERI GJITHCKA.

Shkrimet e Shenjta qe njihen sot si Ungjij apo Dhiate e Re, nuk u shkruan nga profete, u shkruan nga dishepujt e Krishtit, per te deshmuar ate qe pane e degjuan nga goja e Zotit Krisht, sa ishte mes tyre.

Albo
    Nëse ti nuk beson tek Bibla, nga cili burim të vjen dija se Profeti Isa tha këtë dhe atë apo erdhi për këtë dhe atë.?
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet në Bllog
    22

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    Jezusi tha Kur te vije Ngushulluesi ai do ju prije tek e verteta.Ngushulluesi? Do te vije? Kush ishte pervec Muhamedit a.s.
    Jezusi ishte e verteta ne kohen kur ishte midis njerzve, mbas ngritjes se tij ne qiell e verteta u be pali ose konstandini qe futi idete trinitare ne bibel.Ti thua qe parajsa islame ndryshn me parajsen biblike.Normalisht qe ndryshon sikur ndryshon besimi i Konstandinit me besimin e jezusit, parajsa krishtere eshte shkretetire sepse ska rrenje hyjnore.Kush mund tua tregonte parajsen krishtereve .Pali apo Konstandini?
    Perderisa Ungjilli Jezusit nuk eshte i verteti dhe ju mesoni mesimet e Palit dhe besimin qe vendosi Konstandini si do ta njihni parajsen?
    Jezusi e pershkruan Ferrin si Gahene, ju e quajtet ferr larg Perendise, nderkohe qe bibla shiko zbulesen e percakton si nje zjarr, e njejta fjale qe perdorin muslimanet gahene-xhehenem.Pra ne vend te akuzoni Islamin se ka ardhe me dicka te re, mundohuni te gjeni origjinen e librat tuaj te deformuar dhe te zevendesuar me shkrime njerzish.
    Ngushelluesi eshte Shpirti i Shenjte qe zbriti nga qielli 50 dite pas ngjalljes se Krishtit dhe pushtoi apostujt e Tij duke marre formen e nje gjuhe te zjarrte mbi koket e tyre.

Lexo me shume ketu: http://www.forumishqiptar.com/thread...tit-të-Shenjtë

Ja edhe kete merak e hoqe.

Sa virgjeresha do te japi Allahu si besimtar i denje musliman qe je kur te vesh ne xhenet? Do te beheshe musliman po te mos te te premtonte Allahu ato virgjereshat? Ne te krishteret jo vetem qe nuk na jep Zoti virgjeresha ne parajse, por na thote edhe qe nuk do te kete me as burre e grua te martuar sic jemi sot ne toke.

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Gjithcka qe ke shkruajtur me siper jane burim i fantazise tende apo eshte Jezusi ai qe te inspiron? Me sa di une ju te krishteret nuk besoni ne kuran ,e cuditshme eshte te jesh ne gjendje te formulosh fjalet e zotit ndaj meje apo dikujt tjetri qe nuk eshte ndjekes i kishes?

Une te lexova me vemendje c'ka ke shkruajtur me siper , tani me lejo te te bej disa pyetje serioze.

Si mendon se nje musliman mund te jete mekatar kur ai e adhuron vetem zotin dhe askend tjeter?

Si mendon se nje musliman mund te jete mekatar kur ai pastrohet 5 here ne dite vetem per zotin dhe falet po aq here vetem per te?

Si mendon se nje musliman mund te jete mekatar kur qellimi i tij paresor nuk eshte kjo jete por dashuria ndaj zotit ?

Si mendon se nje musliman mund te jete mekatar kur llogjika e tij nuk ja pranon absolutisht llogjika qe zoti krijuesi i gjithesise te vete kryqezohet barbarisht nga njeriu ne kryq?

Si mendon se nje musliman mund te jete mekatar ai nuk pranon ti bej absolutisht shok apo femije zotit?

Si mendon se nje musliman mund te jete mekatar ai nuk pranon te kete ndermjetesues ndaj zotit por ka lidhje shpirterore direkt me te? etj.etj etj.

Do deshiroja me gjithe qenien time qe zoti nje dite te te udhezoje dhe ta kuptosh sic duhet islamin.

Kur'ani 9:30 Hebrenjte thane ' Ezra eshte djale i zotit, te krishteret thane '' Krishti eshte djale i zotit'' Ato ishin thëniet e tyre me gjuhen e tyre, duke ndjekur thëniet e jobesimtarëve të mëhershëm te cilet mohuan te verteten. Zoti i shkaterrohte ata. Si largohen (nga e vërteta)!
    Pse nuk thua qe paskemi nje shenjtor ne mesin tone ne forum. Tani une nje gje nuk kuptova ne kete qe ke shprehur: Po thua qe vetem ti je i pamekat e shenjtor, apo te gjithe muslimanet e botes jane te pamekat e shenjtore?

Une per fat te keq jam mekatar dhe e di qe jam mekatar. Ne fakt, pasi lexova fjalet e tua me lart, u ndjeva mire dhe i thashe vetes: "Une jam mekatar por te pakten e di qe jam mekatar. Ky akoma nuk e ka marre vesh qe eshte mekatar." Dhe e di ku eshte problemi me mos ditjen e te qenit mekatar? Se kur nuk e di qe je mekatar, nuk te shkon as mendja qe te kerkosh falje Perendise, te derdhesh lot per mekatet e tua, e te lutesh per meshiren e Perendise.

Nëse ti nuk beson tek Bibla, nga cili burim të vjen dija se Profeti Isa tha këtë dhe atë apo erdhi për këtë dhe atë.?
    Nga Kisha e Shenjte Katolike dhe Apostolike qe eshte Nje dhe qe bota e njeh si Orthodhokse. Po do nje pergjigje me te gjate, me te detajuar, lexo kete me poshte:

http://www.forumishqiptar.com/thread...po-Dhiata-e-Re

Dhe ne fakt, muslimanet kane shume gjera te perbashketa me deshmitaret e Jehovait dhe ungjilloret ne kete pike: ashtu si muslimanet tundin Kuranin ne dore dhe e mesojne ate permendesh, ashtu edhe shume ungjillore e deshmitare te Jehovait bejne te njejten gje me Biblen. Sic besojne muslimanet qe "shpetimi vjen nga Kurani", edhe keta besojne se "shpetimi vjen nga Bibla". Pra per te dy palet, shpetimi vjen nga nje liber.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 15-05-2014 më 01:37

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Ngushelluesi eshte Shpirti i Shenjte qe zbriti nga qielli 50 dite pas ngjalljes se Krishtit dhe pushtoi apostujt e Tij duke marre formen e nje gjuhe te zjarrte mbi koket e tyre.

Albo
    39 Sepse unë po ju them, se tash e tutje nuk do të më shihni më deri sa të thoni: "I bekuar qoftë ai që vjen në emër të Zotit!"''. Mateu 23:37)"

7 Megjithatë unë ju them të vërtetën: është mirë për ju që unë të shkoj, sepse, po nuk shkova, nuk do të vijë te ju Ngushëlluesi;Gjoni16

Bibla thote qe fryma e se vertetes, Ngushulluesi do te flase vete e jo nepermjet gojeve te apostujve.Ai do ti prije njerzit tek e verteta dhe drejtesia dhe zbatimi i ligjeve te Zotit.Asnje se bidni boten per mekat pervec profetit te Zotit, Muhamedit a.s krishteret perkundrazi shfaqesohen prej mekatit.Bibla thote "Ai do flase dhe per Jezusin" prej shpalljes se Zotit sepse krishteret e shtremberuan mesimet e tij.

13 Por, kur të vijë ai, Fryma e së vërtetës, ai do t`ju prijë në çdo të vërtetë, sepse ai nuk do të flasë nga vetja, por do të thotë gjitha ato gjëra që ka dëgjuar dhe do t`ju kumtojë gjërat që do vijnë.

14 Ai do të më përlëvdojë, sepse do të marrë prej meje dhe do t`jua kumtojë.

15 Të gjitha gjërat që ka Ati janë të miat; për këtë ju thashë se ai do të marrë prej simes dhe do t`jua kumtojë.Gjoni 16

Jezusi nk vjen ne kete bote vetem mbas zbritjes se shpalljes se fundit hyjnore Kuranit e cila eshte e persosur.

Bibel

“Dhe Ai(Zoti) do të dërgojë Jezu Krishtin që ju ishte predikuar më parë juve, të cilin qielli duhet ta mbajë deri në kohën e ripërtëritjes të të gjitha gjërave, për të cilën Perëndia ka folur nëpërmjet gojës së gjithë profetëve të tij të shenjtë, që nga fillimi i botës. Vetë Moisiu, në fakt, u tha etërve: "Zoti, Perëndia juaj do të ngjallë për ju një profet si unë nga mesi i vëllezërve tuaj; dëgjojeni në të gjitha gjërat që ai do t'ju thotë!(Veprat 3/20-22)

43:61.
    Në të vërtetë, Isai(Jezusi) është parashenjë e Orës (së Kiametit), në ardhjen e të cilës mos dyshoni kurrsesi. Pra, ndiqmëni mua, kjo është rruga e drejtë! Kuran

Dashuria nuk ligshtohet kurrë; por profecitë shfuqizohen, gjuhët pushojnë dhe njohuria do të shfuqizohet,sepse ne njohim pjesërisht dhe profetizojmë pjesërisht.Por, kur të vijë përsosmëria, atëherë ajo që është e pjesshme do të shfuqizohet. I Korintesave 13/8-10)

Sa virgjeresha do te japi Allahu si besimtar i denje musliman qe je kur te vesh ne xhenet? Do te beheshe musliman po te mos te te premtonte Allahu ato virgjereshat? Ne te krishteret jo vetem qe nuk na jep Zoti virgjeresha ne parajse, por na thote edhe qe nuk do te kete me as burre e grua te martuar sic jemi sot ne toke.
    si thua me mire me virgjeresha ne Parajse sesa me murgj ne ferr!?

Dhe ne fakt, muslimanet kane shume gjera te perbashketa me deshmitaret e Jehovait dhe ungjilloret ne kete pike: ashtu si muslimanet tundin Kuranin ne dore dhe e mesojne ate permendesh, ashtu edhe shume ungjillore e deshmitare te Jehovait bejne te njejten gje me Biblen. Sic besojne muslimanet qe "shpetimi vjen nga Kurani", edhe keta besojne se "shpetimi vjen nga Bibla". Pra per te dy palet, shpetimi vjen nga nje liber.
    Ju ortodokset e keni bere biblen ikona mjafton ta shikoni ne foto nje ikone dhe ju quhet sikur keni lexuar biblen.Ja kjo tregon qarte se rruga juaj eshte e shtrember dhe paganiste.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Pse nuk thua qe paskemi nje shenjtor ne mesin tone ne forum. Tani une nje gje nuk kuptova ne kete qe ke shprehur: Po thua qe vetem ti je i pamekat e shenjtor, apo te gjithe muslimanet e botes jane te pamekat e shenjtore?

Une per fat te keq jam mekatar dhe e di qe jam mekatar. Ne fakt, pasi lexova fjalet e tua me lart, u ndjeva mire dhe i thashe vetes: "Une jam mekatar por te pakten e di qe jam mekatar. Ky akoma nuk e ka marre vesh qe eshte mekatar." Dhe e di ku eshte problemi me mos ditjen e te qenit mekatar? Se kur nuk e di qe je mekatar, nuk te shkon as mendja qe te kerkosh falje Perendise, te derdhesh lot per mekatet e tua, e te lutesh per meshiren e Perendise.

Nga Kisha e Shenjte Katolike dhe Apostolike qe eshte Nje dhe qe bota e njeh si Orthodhokse. Po do nje pergjigje me te gjate, me te detajuar, lexo kete me poshte:

http://www.forumishqiptar.com/thread...po-Dhiata-e-Re

Albo
    Ke ndegjuar nje musliman te beje ndonje veper po mos te thote "ne emer te meshiruesit, meshireberesit" ???.....nga 114 suret e kuranit 113 fillojn me "ne emer te meshiruesit, meshireberesit"....TI ndoshta e "din" se je mekatare, aman nuk e tregon kete ne asnje forme pos me gjuhen tende (qe nuk ka koc)....muslimani edhe nje veper me te vogel, qofte ajo e lehte si penda, nuk e ben, pa mos e thire Krijuesin ne epitete me te larta qe ja njeh ne relacion me te, e qe jane, MESHIRUES dhe MESHIREBERES.....gjithe natyra e muslimanit sillet rreth "mekatit" dhe luftes se tije kunder "mekatit"....per kend tjeter eshte "djalli" i njohur, pos per ti mashtruar njerezit per ne mekat ???.........per cfare e kemi vullnetin e lire, per cfare e kemi aftesine e te menduarit, pos njohjes se dualizmit ???

Nese TI e din se je "mekatare", cka atehere te nevojitet gjithe natyra e "djallit" qe edhe kisha jote e njeh dhe e lufton ???.....jeni ju mekatare te "duplikuar", apo si ???, nuk e sheh pikerisht ketu kontroverzitetin ne shtepine e kartelave qe e keni ndertuar brenda historise ????

tung
    albanish by nature

11. 2 antarët më poshtë falenderuan Nuh Musa për mendimin e shprehur në këtë postim:

angmokio (15-05-2014),Ceni-1 (15-05-2014)

Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •