Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 81
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Për: Pesë pyetje për të Krishterët, Dëshmitarët e Jehovait, Adventistët, Evangjelistë

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Une per fat te keq jam mekatar dhe e di qe jam mekatar. Ne fakt, pasi lexova fjalet e tua me lart, u ndjeva mire dhe i thashe vetes: "Une jam mekatar por te pakten e di qe jam mekatar. Ky akoma nuk e ka marre vesh qe eshte mekatar." Dhe e di ku eshte problemi me mos ditjen e te qenit mekatar? Se kur nuk e di qe je mekatar, nuk te shkon as mendja qe te kerkosh falje Perendise, te derdhesh lot per mekatet e tua, e te lutesh per meshiren e Perendise.
    Domosdo qe ti do ta pranosh patjeter qe je mekatar. Sipas besimit tuaj te krishtere ti je krijese si pasoje e nje mekati sic eshte marredhenia seksuale. Qe ketu fillon ndryshimi mes nesh muslimaneve dhe ju te krishtereve. Ne lindimi si pasoje e nje dashurise ,ne islam marredhenia seksuale bashkeshortore konsiderohet shperblim hyjnor ne krishterim ajo quhet mekat. Profeti yne a.s na thote qe besimtari musliman i cili i falet allahut xh.sh 5 here ne dite eshte njesoj sikur nje njeri i cili jeton prane nje lumi dhe lahet 5 here ne dite , a mundet qe atij ti mbetet ndonje pisllek me ne trupin e tij ? Ne islam meshira e allahut xh.sh e mund zemerimin e tij. Ti dhe shumica e te krishtereve c'fare beni per tju afruar zotit tuaj? Faleni nje here ne jave ne kishe? A mendon se kjo eshte mjaftueshem per te fituar dashurine e zotit dhe shlyerjen e mekateve tuaja?

Nga Kisha e Shenjte Katolike dhe Apostolike qe eshte Nje dhe qe bota e njeh si Orthodhokse. Po do nje pergjigje me te gjate, me te detajuar, lexo kete me poshte:
    Te me falesh por kjo qe thua ti eshte marrezi. Ti i beson nje kishe dhe merr informacione prej saj duke i besuar qorrazi pa marre parasysh orgjinalitetin apo ndonje reference ne fjalet e tyre? Po keta kisha nga i marrin keto informacione , i shpikin nga mendja e tyre apo kane si reference biblen. Nese ka mundesi do doja patjeter nje pergjigje per kete te fundit sepse me duket vertete kulmi i marrezise?

muslimanet tundin Kuranin ne dore dhe e mesojne ate permendesh, ashtu edhe shume ungjillore e deshmitare te Jehovait bejne te njejten gje me Biblen. Sic besojne muslimanet qe "shpetimi vjen nga Kurani", edhe keta besojne se "shpetimi vjen nga Bibla". Pra per te dy palet, shpetimi vjen nga nje liber.
    Albo
    Kurani sigurisht qe eshte ushqimi shpirteror per muslimanin. E ku ka me bukur se te mesosh dhe praktikosh ne jeten tende fjalen e zotit sic eshte kurani. Megjithate per shpetimin nga kurani ketu je i gabuar. Kurani sherben si pishtar por jane kembet , duart , gjuha dhe i gjithe trupi i njeriut ai i cili e drejton ate ne shpetim.

Se fundmi edhe nje pyetje kam per ty. Ti si mekatar c'fare ben per tju afruar zotit tend? Kush te meson ty te praktikosh sic duhet besimin tend ne perputhje me ate qe thote zoti? Meqe bibla eshte thjeshte nje relike (sipas teje) cili eshte fati i atyre milionave te krishtere te cilet nuk frektuentojne ato kishat qe permende ti me siper? Ferri?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar angmokio për postimin:

Ceni-1 (15-05-2014)

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Për: Pesë pyetje për të Krishterët, Dëshmitarët e Jehovait, Adventistët, Evangjelistë

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Ke ndegjuar nje musliman te beje ndonje veper po mos te thote "ne emer te meshiruesit, meshireberesit" ???.....nga 114 suret e kuranit 113 fillojn me "ne emer te meshiruesit, meshireberesit"....TI ndoshta e "din" se je mekatare, aman nuk e tregon kete ne asnje forme pos me gjuhen tende (qe nuk ka koc)....muslimani edhe nje veper me te vogel, qofte ajo e lehte si penda, nuk e ben, pa mos e thire Krijuesin ne epitete me te larta qe ja njeh ne relacion me te, e qe jane, MESHIRUES dhe MESHIREBERES.....gjithe natyra e muslimanit sillet rreth "mekatit" dhe luftes se tije kunder "mekatit"....per kend tjeter eshte "djalli" i njohur, pos per ti mashtruar njerezit per ne mekat ???.........per cfare e kemi vullnetin e lire, per cfare e kemi aftesine e te menduarit, pos njohjes se dualizmit ???

Nese TI e din se je "mekatare", cka atehere te nevojitet gjithe natyra e "djallit" qe edhe kisha jote e njeh dhe e lufton ???.....jeni ju mekatare te "duplikuar", apo si ???, nuk e sheh pikerisht ketu kontroverzitetin ne shtepine e kartelave qe e keni ndertuar brenda historise ????

tung
    Ben mire qe pyet, se duke pyetur meson. Ndryshe nga ai me lart qe u veteshpall shenjtor, ti te pakten pyet se ke deshire te mesosh.

1. Ardhja e Jisu Krishtit, Birit te Vete Perendise mbi toke, Zotit Vete mbi toke, ishte e nevojshme, pasi nese Zoti do te kish lene ne fuqi LIGJIN qe i dha Moisiut ne mal, ate LIGJ qe judenjte ndjekin edhe sot e kesaj dite, asnje njeri i drejte i gjalle apo i vdekur, qe nga koha e Eves e Adamit e deri para ardhjes se Krishtit, nuk do te njihte shpetim. Te gjithe do te ishin te destinuar per tu dergjur ne ferr, larg Perendise se dashur. Dhe e di se cila ishte arsyeja? Sepse te gjithe keta njerez, sado te drejte, sado te perulur, te gjithe ishin mekatare para LIGJIT! Pra ate LIGJ qe Zoti ua dha per ti ndihmuar qe te mos binin ne mekat e te ecnin ne rrugen e drejte, ky LIGJ do ti ndeshkonte si mekatare kur ta gjenin veten para Fronit te Krishtit. Dhe sic kane judenjte LIGJIN e tyre ashtu kini edhe ju muslimanet LIGJIN tuaj. Forma mund te ndryshoje por permbajtja eshte e njejte: ne mendjet tuaja, ju besoni se duke ndjekur LIGJIN me perpikmeri, do te arrini te shpetoni shpirtrat tuaj. Problemi me kete eshte i dyfishte: a) asnje njeri nuk eshte i pamekat ne kete bote pervec Jisu Krishtit b) vete ky afrim ndaj Zotit eshte herezi pasi ajo qe po beni eshte pretendoni se do te fitoni jeten e ameshuar me "forcat apo punerat tuaja". Ja po te agjeroj ca me shume, ja po te lutem ca me shume, mbase Zoti me meshiron dhe me shpeton!

2. Mekati hyri ne historine e njerezimit ku njeriu me vullnetin e tij te lire zgjodhi te injoroje Fjalen e Zotit. Kete bene Eva e Adami kur hengren frutin e Pemes se Diturise ne Kopshtin e Edenit, kete ben edhe ti edhe une kur bejme dicka qe eshte ne kundershtim me ate qe ne besojme. Dhe mekatet i bejme me dije, edhe me pavetedije. Ka plot mekate qe une i di qe i kam bere, ka edhe plot mekate te tjera qe une nuk di ti kem bere, pasi nuk kam qene i vetedijshem per to. Por ne syte e Ligjit, ne syte e Perendise, keto jane mekatet e mia. Cfare ndodhi kur njeriu nuk degjoi ate qe Perendia i tha por beri te kunderten? Nje hendek i madh u krijua mes Zotit dhe krijeses se Tij. Njeriu u perzu nga kopshti i Edenit ku jetonte bashke me Zotin e Tij. Njeriu u nda nga krijuesi i tij. Ta them kete, qe te kuptosh, qe mekati e largon njeriun nga Perendia. Dhe nese dikush pyet sot se ku eshte Zoti qe ta shoh e ta prek apo te ndjej flladine eres se tij kur kalon prane meje? Pergjigjia eshte e thjeshte: Zotin nuk e shohim dot pasi ne si njerez mekatuam, dhe zgjodhem me ate vullnetin tone te lire qe ti zure ne goje me lart, qe te jetojme te ndare nga Zoti. Ne si njerez e beme kete gje, jo Zoti.

3. Kur Krishti, Fjala e Zotit mori mish dhe hyri ne historine e njerezimit, Ai nuk na la trashegimi libra. Shume mire mund te kish thene: Ju kam sjelle nje Liber te Shenjte nga qielli qe e ka shkrajtur vete Zoti me doren e Tij. Lexojeni dhe bejuni sic u meson Ai dhe do te shpetoni. Jo! Ai na la trashegimi dy gjera qe jane shume te lidhura me njera tjetren:

- Apostujt e Tij te cilet Ai vete i thirri qe ta ndiqnin pas e te cilet deshmuan me veshet, syte e tyre gjithcka qe Krishti beri apo tha si para vdekjes e pas ngjalljes se Tij.

- Frymen e Shenjte! - Ai u premtoi apostujve te Tij qe do t'iu dergonte "Ngushelluesin" i cili do ti udhezonte ne gjithcka, dhe ky ishte Shpirti i Shenjte, Fryma e Shenjte qe zbriti nga Qielli mbi kokat e apostujve te Krishtit 10 dite pas Ngjitjes se Krishtit ne Qiell.

Misioni qe Krishti u dha Apostujve te Tij ishte: Shkoni e ndani me gjithe popujt e botes kete qe pate e deshmuat nga Une! Fryma e Shenjte do te jete me ju kudo dhe do t'iu udhezoje ne gjithcka!

Cfare bene keta Apostuj te Krishtit pas Ngjitjes se Krishtit ne Qiell?

Shkuan dhe predikuan Ungjillin (Lajmin e Mire) me gjithe popujt e Perandorise Romake te kohes. Dhe kudo ku shkuan, ndoqen udhezimet e Krishtit dhe Shpirtit te Shenjte, dhe ngriten Kishen. Kisha e Shenjte Katolike dhe Apostolike eshte ai Tempulli i Ri i Jeruzalemit, te cilin Krishti tha do ta rrezoj e ringre te treten dite. Edhe 2000 vjet me pas, judenjte nuk kane nje Tempull te tyre ne Jeruzalem e as nuk kane per te patur ndonjehere, pasi Tempulli i Popullit te Izraelit e mbare botes, eshte Kisha e Shenjte Katolike dhe Apostolike, qe bota e njeh si Kishe Orthodhokse.

Kisha Orthodhokse eshte e shenjte pasi eshte Trupi i Krishtit dhe streha e Shpirtit te Shenjte. Krishti dhe Shpirti i Shenjte e bejne ate te shenjte. Dhe nga kjo Kishe ka dale edhe ai libri me emrin Bibel qe njerezit e ketij brezi e lexojne me aq endje sot ne duart e tyre sot. Kjo Kishe i ka deshmuar Ungjillin gjithe brezave te njerezimit qe nga koha e Krishtit e deri me sot e perjetesi. Te njejtin Ungjill, te njejten deshmi, te pacenuar e te pa njollosur nga interpretimet e herezite njerezore.

Vete Krishti ka thene qe asnjehere i keqi nuk do te triumfoje dot mbi Kishen! Dhe toka e qielli do te prishen nje dite, por Kisha e tij do te mbijetoje ne kete bote e ne ate boten qe po vjen! Ajo eshte Arka jone e Shpetimit! Dhe ne Kishe besimtari orthodhoks rrefen mekatet e tija, merr faljen e Perendise, ushqen shpirtin e tij me dhuratat e mistershme te Zotit: Trupin e Gjakun e Krishtit!

Si the ti me lart: ne muslimanet mundohemi fort qe te mos biem ne mekat duke ndjekur ligjin ne menyre strikte apo duke i kerkuar me fjale Zotit te na meshiroje. Ne te krishteret, sado te drejte qe te jemi, sado qe mundohemi te bejme nje jete te denje ne syte e Perendise, perseri e kemi te qarte qe shpetimi yne nuk vjen nga punerat tona te mira. JO! Shpetimi yne vjen nga Zoti yne Jisu Krisht! Ne kemi lindur e kemi veshur Krishtin me pagezimin tone ne Kishe! Kemi vulosur shpirtrat tane me Vulen e Frymes se Shenjte gjate mirosjes po ne Kishe. Dhe ushqejme shpirtin tone me Gjakun dhe Trupin e Krishtit cdo te diele ne Kishe. Shpetimi yne vjen nga Krishti, pasi Krishti jeton ne ne dhe ne brenda Tij.

4. Djalli nuk sulmon Kishen pasi e di qe ne te thyen koken. Djalli sulmon njerezit e kesaj bote me qellim qe t'u vjedhi atyre dhuraten me te cmuar qe Zoti i ka dhene gjithe krijesave te Tij mbi toke apo ne qiell: Frymen e Tij te Shenjte! Dhe i keqi e sulmon njeriun qe t'ia vjedhi kete thesar qe ai ka brenda shpirtit te tij, e ta ktheje ate ne nje rob te vdekjes. Sa vlen shpirti i nje njeriu te vetem, nuk vlen gjithe krijesa, toka e qielli bashke! Kete gje e dine engjejt ne qiell, e dine edhe demonet ne toke, por nuk e dine vete njerezit qe zgjedhin te bejne nje jete larg Perendise. Per aq kohe sa njeriu eshte afer Perendise, brenda Kishes se Shenjte, demonet do t'i vijne rrotull por nuk do t'i vjedhin dot shpirtin e tij. Por mjere ata njerez qe nuk kane kohe per Zotin e nuk u shkel kemba ne Shtepine e Tij, pasi si pa vetedije, ajo qe jane duke bere, eshte jane duke perfunduar ne rrjeten e qoftelargut.

Kur Krishti predikonte mes judenjve dhe bente mrekullira te medha, judenjte ashtu si ju muslimanet sot bluanin ne kokat e tyre murmurisnin me njeri-tjetrin: "Kush eshte ky qe u fal njerezve mekatet?! Kush eshte ky qe ngjall te vdekurit nga varri?! Kush eshte ky largon demonet nga trupi i njerezve te pushtuar me nje fjale goje?!" Vete i deshmonin keto mrekulli me syte e veshet e tyre, dhe vete benin pyetjet e mesiperme. Nuk donin te besonin qe Krishti ishte Mesiah i shumepritur i popullit te Izraelit per te Cilin profetizonin profetet e tij. Nuk donin te pranonin qe Zoti Vete kish zbritur nga qielli e kish marre mish e u be njeri. Demonet e njohen Krishtin pasi u shkaterruan nga fjala e Tij. Vete prifterinjte e popullit te Izraelit nuk nderuan Shpetimtarin e tyre por kurdisen plane per ta vrare.

Mos beni edhe ju muslimanet te njejtin gabim qe bene judenjte qe te mos rendoje edhe mbi ju Gjaku i pafajshem i Krishtit, sic rendon mbi gjithe judenjte.

Albo

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Domosdo qe ti do ta pranosh patjeter qe je mekatar. Sipas besimit tuaj te krishtere ti je krijese si pasoje e nje mekati sic eshte marredhenia seksuale. Qe ketu fillon ndryshimi mes nesh muslimaneve dhe ju te krishtereve. Ne lindimi si pasoje e nje dashurise ,ne islam marredhenia seksuale bashkeshortore konsiderohet shperblim hyjnor ne krishterim ajo quhet mekat. Profeti yne a.s na thote qe besimtari musliman i cili i falet allahut xh.sh 5 here ne dite eshte njesoj sikur nje njeri i cili jeton prane nje lumi dhe lahet 5 here ne dite , a mundet qe atij ti mbetet ndonje pisllek me ne trupin e tij ? Ne islam meshira e allahut xh.sh e mund zemerimin e tij. Ti dhe shumica e te krishtereve c'fare beni per tju afruar zotit tuaj? Faleni nje here ne jave ne kishe? A mendon se kjo eshte mjaftueshem per te fituar dashurine e zotit dhe shlyerjen e mekateve tuaja?
    Ju muslimanet ne fakt jeni me fat, se profeti juaj ju kerkoi vetem te luteni 5 here ne dite. Ne te krishtereve, per fat te keq, Zoti Krisht na kerkon qe te "falemi pa pushim" me cdo fryme qe marrim ne kete bote. Ju muslimanet jeni prape me fat se mund te merrni edhe deri ne 5 gra, kurse ne te krishteret e kemi te ndaluar me shume se 1 grua. Bile ne te krishteret kemi edhe murgjit e peshkopet, qe zgjedhin rrugen e virgjerise, pasi Zoti pelqen pastertine e virgjerise para pasioneve te mishit. Ju agjeroni vetem per Ramadan, ne agjerojme per Kreshmen e Madhe, Kreshmen e Vogel, edhe cdo te Hene, te Merkure e te Premte.

Prandaj mos t'iu genjeje mendja se ju muslimanet kini rregulla strikte. Rrini se e kini kollaj fare, me degjo mua, ka edhe me keq. Provo te behesh i krishtere orthodhoks po deshe!

Se fundmi edhe nje pyetje kam per ty. Ti si mekatar c'fare ben per tju afruar zotit tend? Kush te meson ty te praktikosh sic duhet besimin tend ne perputhje me ate qe thote zoti? Meqe bibla eshte thjeshte nje relike (sipas teje) cili eshte fati i atyre milionave te krishtere te cilet nuk frektuentojne ato kishat qe permende ti me siper? Ferri?
    Une shkoj e rrefej mekatet e mia tek prifti ne Kishe. I lutem Perendise edhe kur lutem vete per mekatet e mia, mekate qe i kam bere me dije apo pa vetedije. Derdh edhe lot per to. Shkoj ne Kishe e kungoj Gjakun e Trupin e Krishtit dhe kur i afrohem Kupes se Shenjte qe prifti mban ne dore, them fjalet: "Ki meshire o Zot per mua mekatarin e le te jete kjo dhurate per sherrimin e shpirtit tim nga mekati!" Mbaj kreshme. Lexoj Ungjillin e Shenjte. Lexoj jetet e shenjtoreve te Kishes ne shekuj. Sjell nder mend gjithmone vdekjen dhe Fronin e Krishtit ku do te dalin perpara gjithe njerezit e kesaj bote ne menyre qe te mos harroj mekatet e mia, por ti kujtoj e kerkoj falje per to sa jam gjalle. Dhe i bej edhe nje lutje te thjeshte Zotit, sa here qe mundem: "O Zot, Jisu Krisht, Biri i Perendise, ki meshire per mua mekatarin."

Sic e shikon, ne te gjitha keto gjera qe une bej, nje gje bie ne sy: qe une e pranoj qe jam mekatar dhe kerkoj faljen dhe meshiren e Perendise per mekatet e mia.

Tani edhe dy gjera te tjera qe duhet te dish:

- Bibla ne doren e nje njeriu, eshte thjeshte nje liber.
    - Bibla mbi altarin e Kishes Orthodhokse, eshte Shkrim i Shenjte!

Bibla ka dale nga Tradita e Shenjte e Kishes dhe Kisha eshte autoriteti i vetem mbi Shkrimin e Shenjte qe gezon te drejten ta interpretoje Ate. Kisha u deshmon gjithe brezave te njerezimit, ne te gjitha koherat, te njejtin Ungjill. Mirepo ne kohen qe jetojme, njerezit kujtojne se ata vete jane autoriteti i interpretimit te Bibles dhe asaj qe degjojne. Nuk kane nevoje as te degjojne deshmine e Kishes, as interpretimin e saj, as te njihen me traditen e saj te pasur shekullore. Dhe ku dalim? Dalim ne skizmat bashkekohore kur kemi sot mijera sekte te krishtera ne bote dhe cdo njeri qe lexon librin me titull Bibla eshte i lire te krijoje sektin e tij neser.

Ku do te shkojne keta njerez pyet ti?

Nuk di te te them nese do te shkojne ne parajse apo ne ferr. Por di te te them qe nuk do te shkojne atje ku shkuan Krishti dhe Apostujt e Tij. Per te shkuar atje, ka vetem nje deshmitar qe te tregon rrugen: e ka emrin Kisha e Shenjte Katolike dhe Apostolike e Krishtit, qe bota e njeh si Kishe Orthodhokse!

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 19-05-2014 më 03:05

Kosovë e Shqiperi nje Maska e aska_peja
    Anëtarësuar
    30-01-2006
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    362

Albo

Jam musliman, por jo ashtu besimtar, e simpatizoj krishterizmin,

Por ketu deshta ty te pershendes, je njeri i pa pare, shum i drejt, dhe shum korreckt, ajo c'fare me pelqen tek ti mese shumti eshte se ti gjithmone flet veq me baza, qe do te thote nuk ja fut kot, ka ndoshta shum pak shkrime nga ti qe nuk i kam lexu, thuja te gjitha i kam lexu, dhe te gjitha me kan pelqy.
    Te pershendes shum, veq keshtu vazhdo se gjithmone do jesh fitimtar si ishe dej me sot.
    ;-)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Une shkoj e rrefej mekatet e mia tek prifti ne Kishe. I lutem Perendise edhe kur lutem vete per mekatet e mia, mekate qe i kam bere me dije apo pa vetedije. Derdh edhe lot per to. Shkoj ne Kishe e kungoj Gjakun e Trupin e Krishtit dhe kur i afrohem Kupes se Shenjte qe prifti mban ne dore, them fjalet: "Ki meshire o Zot per mua mekatarin e le te jete kjo dhurate per sherrimin e shpirtit tim nga mekati! Mbaj kreshme. Lexoj Ungjillin e Shenjte. Lexoj jetet e shenjtoreve te Kishes ne shekuj. Sjell nder mend gjithmone vdekjen dhe Fronin e Krishtit ku do te dalin perpara gjithe njerezit e kesaj bote ne menyre qe te mos harroj mekatet e mia, por ti kujtoj e kerkoj falje per to sa jam gjalle. Dhe i bej edhe nje lutje te thjeshte Zotit, sa here qe mundem: "O Zot, Jisu Krisht, Biri i Perendise, ki meshire per mua mekatarin."

Sic e shikon, ne te gjitha keto gjera qe une bej, nje gje bie ne sy: qe une e pranoj qe jam mekatar dhe kerkoj faljen dhe meshiren e Perendise per mekatet e mia.

Albo
    Me mire do ishte te lajmeroheshe ne stacionin me te afert policor
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Ben mire qe pyet, se duke pyetur meson. Ndryshe nga ai me lart qe u veteshpall shenjtor, ti te pakten pyet se ke deshire te mesosh.

1. Ardhja e Jisu Krishtit, Birit te Vete Perendise mbi toke, Zotit Vete mbi toke, ishte e nevojshme, pasi nese Zoti do te kish lene ne fuqi LIGJIN qe i dha Moisiut ne mal, ate LIGJ qe judenjte ndjekin edhe sot e kesaj dite, asnje njeri i drejte i gjalle apo i vdekur, qe nga koha e Eves e Adamit e deri para ardhjes se Krishtit, nuk do te njihte shpetim. Te gjithe do te ishin te destinuar per tu dergjur ne ferr, larg Perendise se dashur. Dhe e di se cila ishte arsyeja? Sepse te gjithe keta njerez, sado te drejte, sado te perulur, te gjithe ishin mekatare para LIGJIT! Pra ate LIGJ qe Zoti ua dha per ti ndihmuar qe te mos binin ne mekat e te ecnin ne rrugen e drejte, ky LIGJ do ti ndeshkonte si mekatare kur ta gjenin veten para Fronit te Krishtit. Dhe sic kane judenjte LIGJIN e tyre ashtu kini edhe ju muslimanet LIGJIN tuaj. Forma mund te ndryshoje por permbajtja eshte e njejte: ne mendjet tuaja, ju besoni se duke ndjekur LIGJIN me perpikmeri, do te arrini te shpetoni shpirtrat tuaj. Problemi me kete eshte i dyfishte: a) asnje njeri nuk eshte i pamekat ne kete bote pervec Jisu Krishtit b) vete ky afrim ndaj Zotit eshte herezi pasi ajo qe po beni eshte pretendoni se do te fitoni jeten e ameshuar me "forcat apo punerat tuaja". Ja po te agjeroj ca me shume, ja po te lutem ca me shume, mbase Zoti me meshiron dhe me shpeton!

2. Mekati hyri ne historine e njerezimit ku njeriu me vullnetin e tij te lire zgjodhi te injoroje Fjalen e Zotit. Kete bene Eva e Adami kur hengren frutin e Pemes se Diturise ne Kopshtin e Edenit, kete ben edhe ti edhe une kur bejme dicka qe eshte ne kundershtim me ate qe ne besojme. Dhe mekatet i bejme me dije, edhe me pavetedije. Ka plot mekate qe une i di qe i kam bere, ka edhe plot mekate te tjera qe une nuk di ti kem bere, pasi nuk kam qene i vetedijshem per to. Por ne syte e Ligjit, ne syte e Perendise, keto jane mekatet e mia. Cfare ndodhi kur njeriu nuk degjoi ate qe Perendia i tha por beri te kunderten? Nje hendek i madh u krijua mes Zotit dhe krijeses se Tij. Njeriu u perzu nga kopshti i Edenit ku jetonte bashke me Zotin e Tij. Njeriu u nda nga krijuesi i tij. Ta them kete, qe te kuptosh, qe mekati e largon njeriun nga Perendia. Dhe nese dikush pyet sot se ku eshte Zoti qe ta shoh e ta prek apo te ndjej flladine eres se tij kur kalon prane meje? Pergjigjia eshte e thjeshte: Zotin nuk e shohim dot pasi ne si njerez mekatuam, dhe zgjodhem me ate vullnetin tone te lire qe ti zure ne goje me lart, qe te jetojme te ndare nga Zoti. Ne si njerez e beme kete gje, jo Zoti.

3. Kur Krishti, Fjala e Zotit mori mish dhe hyri ne historine e njerezimit, Ai nuk na la trashegimi libra. Shume mire mund te kish thene: Ju kam sjelle nje Liber te Shenjte nga qielli qe e ka shkrajtur vete Zoti me doren e Tij. Lexojeni dhe bejuni sic u meson Ai dhe do te shpetoni. Jo! Ai na la trashegimi dy gjera qe jane shume te lidhura me njera tjetren:

- Apostujt e Tij te cilet Ai vete i thirri qe ta ndiqnin pas e te cilet deshmuan me veshet, syte e tyre gjithcka qe Krishti beri apo tha si para vdekjes e pas ngjalljes se Tij.

- Frymen e Shenjte! - Ai u premtoi apostujve te Tij qe do t'iu dergonte "Ngushelluesin" i cili do ti udhezonte ne gjithcka, dhe ky ishte Shpirti i Shenjte, Fryma e Shenjte qe zbriti nga Qielli mbi kokat e apostujve te Krishtit 10 dite pas Ngjitjes se Krishtit ne Qiell.

Misioni qe Krishti u dha Apostujve te Tij ishte: Shkoni e ndani me gjithe popujt e botes kete qe pate e deshmuat nga Une! Fryma e Shenjte do te jete me ju kudo dhe do t'iu udhezoje ne gjithcka!

Cfare bene keta Apostuj te Krishtit pas Ngjitjes se Krishtit ne Qiell?

Shkuan dhe predikuan Ungjillin (Lajmin e Mire) me gjithe popujt e Perandorise Romake te kohes. Dhe kudo ku shkuan, ndoqen udhezimet e Krishtit dhe Shpirtit te Shenjte, dhe ngriten Kishen. Kisha e Shenjte Katolike dhe Apostolike eshte ai Tempulli i Ri i Jeruzalemit, te cilin Krishti tha do ta rrezoj e ringre te treten dite. Edhe 2000 vjet me pas, judenjte nuk kane nje Tempull te tyre ne Jeruzalem e as nuk kane per te patur ndonjehere, pasi Tempulli i Popullit te Izraelit e mbare botes, eshte Kisha e Shenjte Katolike dhe Apostolike, qe bota e njeh si Kishe Orthodhokse.

Kisha Orthodhokse eshte e shenjte pasi eshte Trupi i Krishtit dhe streha e Shpirtit te Shenjte. Krishti dhe Shpirti i Shenjte e bejne ate te shenjte. Dhe nga kjo Kishe ka dale edhe ai libri me emrin Bibel qe njerezit e ketij brezi e lexojne me aq endje sot ne duart e tyre sot. Kjo Kishe i ka deshmuar Ungjillin gjithe brezave te njerezimit qe nga koha e Krishtit e deri me sot e perjetesi. Te njejtin Ungjill, te njejten deshmi, te pacenuar e te pa njollosur nga interpretimet e herezite njerezore.

Vete Krishti ka thene qe asnjehere i keqi nuk do te triumfoje dot mbi Kishen! Dhe toka e qielli do te prishen nje dite, por Kisha e tij do te mbijetoje ne kete bote e ne ate boten qe po vjen! Ajo eshte Arka jone e Shpetimit! Dhe ne Kishe besimtari orthodhoks rrefen mekatet e tija, merr faljen e Perendise, ushqen shpirtin e tij me dhuratat e mistershme te Zotit: Trupin e Gjakun e Krishtit!

Si the ti me lart: ne muslimanet mundohemi fort qe te mos biem ne mekat duke ndjekur ligjin ne menyre strikte apo duke i kerkuar me fjale Zotit te na meshiroje. Ne te krishteret, sado te drejte qe te jemi, sado qe mundohemi te bejme nje jete te denje ne syte e Perendise, perseri e kemi te qarte qe shpetimi yne nuk vjen nga punerat tona te mira. JO! Shpetimi yne vjen nga Zoti yne Jisu Krisht! Ne kemi lindur e kemi veshur Krishtin me pagezimin tone ne Kishe! Kemi vulosur shpirtrat tane me Vulen e Frymes se Shenjte gjate mirosjes po ne Kishe. Dhe ushqejme shpirtin tone me Gjakun dhe Trupin e Krishtit cdo te diele ne Kishe. Shpetimi yne vjen nga Krishti, pasi Krishti jeton ne ne dhe ne brenda Tij.

4. Djalli nuk sulmon Kishen pasi e di qe ne te thyen koken. Djalli sulmon njerezit e kesaj bote me qellim qe t'u vjedhi atyre dhuraten me te cmuar qe Zoti i ka dhene gjithe krijesave te Tij mbi toke apo ne qiell: Frymen e Tij te Shenjte! Dhe i keqi e sulmon njeriun qe t'ia vjedhi kete thesar qe ai ka brenda shpirtit te tij, e ta ktheje ate ne nje rob te vdekjes. Sa vlen shpirti i nje njeriu te vetem, nuk vlen gjithe krijesa, toka e qielli bashke! Kete gje e dine engjejt ne qiell, e dine edhe demonet ne toke, por nuk e dine vete njerezit qe zgjedhin te bejne nje jete larg Perendise. Per aq kohe sa njeriu eshte afer Perendise, brenda Kishes se Shenjte, demonet do t'i vijne rrotull por nuk do t'i vjedhin dot shpirtin e tij. Por mjere ata njerez qe nuk kane kohe per Zotin e nuk u shkel kemba ne Shtepine e Tij, pasi si pa vetedije, ajo qe jane duke bere, eshte jane duke perfunduar ne rrjeten e qoftelargut.

Kur Krishti predikonte mes judenjve dhe bente mrekullira te medha, judenjte ashtu si ju muslimanet sot bluanin ne kokat e tyre murmurisnin me njeri-tjetrin: "Kush eshte ky qe u fal njerezve mekatet?! Kush eshte ky qe ngjall te vdekurit nga varri?! Kush eshte ky largon demonet nga trupi i njerezve te pushtuar me nje fjale goje?!" Vete i deshmonin keto mrekulli me syte e veshet e tyre, dhe vete benin pyetjet e mesiperme. Nuk donin te besonin qe Krishti ishte Mesiah i shumepritur i popullit te Izraelit per te Cilin profetizonin profetet e tij. Nuk donin te pranonin qe Zoti Vete kish zbritur nga qielli e kish marre mish e u be njeri. Demonet e njohen Krishtin pasi u shkaterruan nga fjala e Tij. Vete prifterinjte e popullit te Izraelit nuk nderuan Shpetimtarin e tyre por kurdisen plane per ta vrare.

Mos beni edhe ju muslimanet te njejtin gabim qe bene judenjte qe te mos rendoje edhe mbi ju Gjaku i pafajshem i Krishtit, sic rendon mbi gjithe judenjte.

Albo
    Shih, gjithe koncepti i "trinitetit" shte i ndertuar pikerisht si konceptet e teorive "konspirative", qe do me thene se kane nje dobesi eklatante.
    Problemi eshte se propaganda kishtare eshte aq e forte, saqe mjegullohen realitetet, dhe krijohen realitete te reja objektive, qe ne fakt aman bazen e kane te luhatshme ose fare ne ajer. Ne rastin konkret, BAZA e krishterimit eshte BESIMI......pra, duhet te BESOHET, qe rrjedhimisht pastaj te kape koncepti i metejshem, i cili natyrisht eshte objektiv. E kam ceke shpesh, se islami e sheh materien e vet me te kapshme tek te dijturit, nenkupton, nder ata me dituri, dhe inkurajon per dituri, me preteksin per ta NJOH Krijuesin. E kunderta e asaj qe kisha brenda keto 2000 vjet e ka konstruktuar. Kisha nuk kerkon dituri, kisha kerkon besim !!! Cfare rrendesie ka atehere vullneti i lire ???, cfare rrendesie ka atehere dualizmi, cfare rrendesie ka ekzistenca e "qoftelargut", ose ku e ka atehere "qeoftelargu" arsyen e ekzistences ???

Dobesia e teorise se kishes eshte thjeshte KRONOLOGJIA. FEJA eshte percjelle rrjedhshem qe nga njeriu i pare me aftesi te te menduarit....pse ki sinxhire te nderpritet para 2000 vjet dhe te mvaret nga sot ne neser per nje koncept krejtesisht tjeter ???. Islami nuk ja mohon ASNJE KRIJESE mundesine e shpetimit, ASNJERES !!!, kurse kisha e ka standardizuar, ose e ka komercializuar, e ka bere si dicka ekskluzive !!!...........nese don, atehere KESHTU........kurse islami njeriut i garanton siguri vetem ne kushte te vecanta, e qe jane te gjitha sic e kam cek shpesh here, me konotaciona ABSOLUT pozitive, pra, garancia e vetme eshte e lidhur per pozitivitetin e pakushtezuar !!!, e famshmja "PAQE".....je ne islam te vertete, vetem atehere kur je ne cdo aspekt NE PAQE....

Pra, nese meret parasysh kronologjia si argument, atehere zinxhiri kausal i islamit eshte shume me i gjate se ai qe e ka krishterimi. Islami kthehet deri tek pyetja e definicionit te shpirtit.....jo pse parajsa/feri, jo pse shejtani, jo pse krijimi.....jo pse faji ose relacioni njeri/krijues....jo, islami shkon edhe me large, ai pyet, PSE SHPIRTI ???......pergjigjeja eshte e prere dhe e thjeshte: DHURAT !!!, miru me te na thot Krijuesi, E KE DHURAT, dhe per kete ADHUROM !!!, pergjigjeja PSE DHUARATEN, na thot se do ta kuptojme kur do ta hjek AI perden....ne keto kontekste teoria e krishterimit eshte dicka qesharake (mos e mer si ofendim, por nga pikepamja islame nuk ka senz !!!, lere me se futet ne sferen e shirkut, e politeizmit, por gjithesesi nuk ben senz !!!)

Pikepamja e kishes nuk perket ne asnje forme me natyren e pergjithshem te krijimit. Do te ishte nje prerje e beses thjeshte nje mashtrim po te ishte teoria e krishterimit e sakte !!!, kurse shkurt Krijuesi na thote, JA DHURATEN, dhe se kjo jete eshte nje LOJE....rrjedhimisht, nuk ishte ne pyetje se a do te mashtrohen Ademi e Hava, por ne pyetje ishte se KURE DO TE MASHTROHEN !!!, ketu eshte gjeneza e VULLNETIT TE LIRE !!!, eshte absurde per MENDJEN, qe vullneti i lire te barazpeshohet me FAJ !!!.....po PSE atehere, sepse njeriu e ka HARUAR krijuesin ???.......haresa eshte SFIDA e njeriut, eshte KUSHT i lojes !!!, eshte arsyeja e te derguareve, profeteve....

Nje nder arsyet mbi teorine e trinitetit, respektivisht rolin e Krishtit, ka te beje sigurisht me dashurine qe njerezit kane patur ndaj SHPETIMTARIT, rrespektivisht profetet kane qene ne fakt SHPETIMTARE per njerezit, ngase ju kane dhene shprese ne kohe shume te veshtira per ta, te veshtira ne kuptimin e jetes se tyre, ku nder ta eshte krijuar imagjinata mbi nje DREJTESI ne nje sfere tjeter te ekzistences si barazpeshe ndaj padrejtesise qe e perjetojne ne kete ekzistence (ne kete kontekst, edhe profeti i muslimaneve ne folklor njihet me nofken "i dashmi jone", miru me XHAHILIJETIN, dhe do te shohesh domethenjen e SHPETIMIT).

Si qenie biollogjike njeriu perjeton detyrimisht padrejtesi, ngase mbijetesa kerkon lufte, ne krejt sferat. Kurse njeriu i behet njeriut KAFSHE....e kurre je me i nevojshem per nje shpetimtare se atehere, kur nuk ke aftesi dhe mundesi reale ta ndryshosh gjendjen tende vetvetiu, a nuk eshte historia e hershme e kishes e stermbushur me martirizem, anuk ju hedheshin te krishteret e hershem kafsheve neper koloseume per argetim ???, bile islami ne kete moment ec edhe nje hap, dhe thote se ben DURIM (ishin pra martiret e kishesh musliman apo te krishtere, qe bene durim ???)......shpetimtari i muslimanit nuk eshte zoti i bere MISH, por GARANCIA se padrejtesine do ta gjeje te barazpeshuar me drejtesi, qofte edhe sa nje grimce e atomit e rrende, per kete, duhet te tregoje thjeshte SABER......shih njehere, nga muslimani nuk kerkohet doemos spikatje per gjetje te drejtesise nen kushte te pamundura, por DURIM, ngase ndryshe padrejtesia vetem se do te shtohej.......kesaj lufte te brendshme i thuan poashtu edhe xhihad.

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Termi MEKAT eshte mbetje e bishtit spiritual te njeriut.
    Mekati eshte atavizem i trasheguar kulturor,term i kohrave te shkuara kur gjithcka ishte Mekat...Mekati rritet si bakterja kur bie ne themel te shendoshe per te,kur shihet bota ne tekniken mentale Bardh-Zi,nese nuk eshte e bardh-eshte e zeze !
    Mekati sherben per ti frigesuar shpirtrat ... AI terheq me vehte dyshen e padukshme te tij,e Ajo eshte Frika.Kjo Dyshe (Mekati &Frika) ka edhe motren e tyre qe quhet Manipulimi ...E gjitha kjo treshe e perbejne Ligjin e te Cmendureve.
    Mekati nuk egziston,egzistojne ne kete jete vetem Mesimet,leksionet ... leksione te renda,te tmerrshme,qe NE permes tyre mesojme ... Biem,ngritemi,rrezohemi prap.
    ATA qe jetojne nga mekatet e te tjereve,jane ne rrezik qe profesioni i tyre te zhduket.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

E kam ceke shpesh, se islami e sheh materien e vet me te kapshme tek te dijturit, nenkupton, nder ata me dituri, dhe inkurajon per dituri, me preteksin per ta NJOH Krijuesin. E kunderta e asaj qe kisha brenda keto 2000 vjet e ka konstruktuar. Kisha nuk kerkon dituri, kisha kerkon besim !!! Cfare rrendesie ka atehere vullneti i lire ???, cfare rrendesie ka atehere dualizmi, cfare rrendesie ka ekzistenca e "qoftelargut", ose ku e ka atehere "qeoftelargu" arsyen e ekzistences ???
    Ke te drejte per Islamin. Lexoj shpesh ju muslimanet te flisni apo sillni materiale nga "dijetare" muslimane. Ashtu sic zini ne goje shume edhe "shkencen" e jeni shume te apasionuar pas saj. Islami dallon si nata me diten me Krishterimin ne kete pike. Islami e ve theksin tek "dija" apo "njohja e Zotit me anen e inteligjences njerezore". Kisha Orthodhokse dhe Tradita e saj e Shenjte na meson se ka vetem nje menyre per t'iu afruar Zotit, dhe kjo eshte rruga e perulesise. Perulesia e njeriut permban brenda saj thjeshtesine, pendimin, friken e dashurine ndaj Zotit. Te jesh i perulur do te thote qe as mos te mos e shkosh nder mend qe mendja njerezore e ime mund te njohi apo preki esencen e Krijuesit. Te jesh i perulur do te thote te kesh nje zemer te penduar per veprat e punerat qe kemi bere ne kete jete, qe i dime qe jane ne kundershtim me ate qe na meson apo kerkon Zoti. Te jesh i perulur do te thote te derdhesh edhe lot kur i lutesh Zotit per meshire, me shpresen se Zoti nuk do te na braktisi ne mekataret por do te na vije ne ndihme. Per ne te krishteret, eshte Zoti ai qe u afrohet njerezve qe ushtrojne kete perulesi dhe zgjedh te derdhi mbi ta Hirin e Tij transformues, qe transformon gjithe qenien e ketyre njerezve: si boten e brendshme shpirterore (mendjen, zemren, shpirtin) edhe boten e jashtme (trupin). Dhe nese Zoti zgjedh t'iu afrohet njerezve te perulur, ai u qendron larg njerezve krenare e mburavece. Krenaria eshte nena e te gjitha mekateve pasi ishte krenaria qe shtyu Even dhe Adamin ne mekatin e pare: Gjarpri e genjeu Even e Adamin se po te hanin frytet e Pemes se Diturise, ata do te beheshin vete zot!

Dallimi tjeter i madh mes Islamit dhe Krishterimit eshte se Islami e ve theksin tek "dija", Krishterimi e ve theksin tek "perjetimi i misterit". Per nje te krishtere nuk eshte e rendesishme shume qe te "te kete dije teorike mbi fene e tij", por eshte e rendesishme qe te perjetoje misterin e besimit te tij. E bejme kete gje ne Kishe sa here qe marrim dhuratat e mistershme te Zotit, ku dhurata me e cmuar eshte Kungata e Shenjte, Trupi dhe Gjaku i Krishtit. Prandaj ne Islam ka shume "dijetare" kurse ne Krishterim nuk ke per te gjetur "dijetare" por ke per te gjetur plot shenjtore. Shenjtoret nuk jane theologe, por jane njerez qe kane perjetuar ne menyre te mistershme dhuratat e hirshme te Zotit dhe energjite e Tij. Zoti eshte si puna e diellit qe ne nuk mund ti afrohemi dot pasi po ti afroheshim do te gjenim vdekjen e sigurt nga drita e nxehtesia. Por mund te prekim e te shohim rrezet e Tij qe vijne deri tek ne qe na japin drite, ngrohtesi, e jete. Keta shenjtore jane njerez qe i kane perjetuar keto gjera, jo thjeshte i kane lexuar apo mesuar apo kuptuar ato me mendjen e tyre. Dhe ky eshte dallimi i madh mes dy besimeve.

Tani ne lidhje me besimin dhe vullnetin e lire.

Te besosh dhe te dish nuk jane e njejta gje. Te besosh ne Zot do te thote te besosh si te vertete dicka qe nuk je ne gjendje qe ta shikosh me syte e tu, degjosh me veshet e tu, apo ta prekesh me duart e tua. Ti beson si te vertete ate qe meson nga goja e dikujt tjeter qe e ka deshmuar kete gje dhe pretendon se eshte e vertete. Ky eshte besimi. Te kuptuarit do te thote qe une e besoj dicka si te vertete vetem pasi arrij ta zberthej ate me mendjen dhe llogjiken time. Shembulli me i mire per kete: Shikon nje femije ne klase te pare dhe e pyet: Sa bejne dy plus dy? Ai pergjigjet: kater. Te njejten pyetje i ben edhe shokut te tij 7 vjecar: Ai pergjigjet po shkurt: kater. Pastaj u ben dy pyetje te dyve: Si arrite ne perfundimin qe bejne kater? I pari te thote: "E di qe bejne kater pasi ma dha pergjigjen babi kur e pyeta ne shtepi." Kurse tjetri te pergjigjet: "E di se bejne kater pasi ne mendjen time i numerova te gjithe elementet duke filluar nga 1 deri tek katra." Femija i pare beson. Femija i dyte kupton.

Vullneti i lire eshte dhurate e Zotit per njeriun, krijesen e Tij. Eshte ajo qe ne trashegojme nga vete Fryma e Shenjte e Zotit pasi Zoti nuk ka bere asnje krijese tjeter ne toke apo ne qiell "sipas shembelltyres e ngjashmerise se Tij" dhe as nuk u ka dhene "...jete nga Fryma e Tij." Engjejt ne qiell per shembull jane qenie te patrup por nuk kane vullnet te lire. As demonet e qoftelargut ne toke nuk kane vullnet te tyren apo te lire. Te gjithe bejne detyrat qe u ka caktuar Zoti, krijuesi i tyre. Demonet nuk kane as pushtet mbi ne njerezit. Ne jemi me te fuqishem se ta por demoment na nenshtrojne vetem duke na shtyre ne mekat, vetem duke na larguar nga Perendia duke perdorur pikerisht vullnetin tone te lire kunder nesh.

Perendia na dha vullnet te lire pasi ne jemi krijesa e Tij e dashur. Krijimi i njeriut nga Zoti ishte nje akt dashurie e asgje me pak e asgje me shume. Perendia derdhi mbi krijesen e tij, njeriun, gjithe dashurine e Tij, ashtu si prindi derdh gjithe dashurine mbi femijen e tij. Ashtu si prindi, edhe Zoti, ne kembim nuk kerkon gje tjeter nga njeriu, vecse reciprocitetin e dashurise qe Ai ka per ne. Ai kerkon nga ne qe edhe ne ta duam Ate ashtu sic sic na do Ai ne. Ne menyre te sinqerte e te pakushtezuar. Zoti na e dha Vullnetin e Lire pikerisht per te vulosur kete traktakt dashurie mes Tij dhe njeriut. Duke gezuar vullnetin e lire, njeriu tani ka mundesi qe te zgjedhi qe te doje Zotin e tij ose te mos e doje Zotin e tij. Te beje nje jete ne prani me Perendine ose nje jete pa Perendine. Ne te dyja rastet, Zoti e respekton vendimin qe cdo njeri merr me vullnetin e tij te lire. Nese Zoti nuk do ta bente kete gje, por do te na imponohej me force qe te bejme Vullnetin e Tij, atehere ne nuk do te ishim me krijesa e tij e dashur, bij e bija te hirshme te Tij, por do te ishim rober e skllever te Tij.

Te jesh besimtar e te duash Zotin tend me gjithe fuqine e qenies tende, do te thote te nenshtrosh vullnetin tend te lire njerezor, Vullnetit te Zotit. Ti thuash Zotit: O Zot, une heq dore nga vullneti im i mbrapshte njerezor dhe zgjedh qe ta nenshtroj ate Vullnetit tend Hyjnor. Le te behet ne mua jo ajo qe une dua, por le te behen ne mua ajo qe Ti ke planifikuar per mua! Ne kete menyre, besimtari i krishtere orthodhoks nuk jeton me siper vullnetit te tij te ngushte njerezor, por sipas Vullnetit Hyjnor. Vullneti i njeriut dhe Vullneti i Zotit shkrihen e behen Nje dhe i Vetem. Ashtu si Krishti na mesoi me gojen e Tij qe Vullneti i Tij e i Atit ne Qiell jane Nje. Dhe ne e kerkojme kete gje por jo si Bij te Lindur Perendie, por si bij te hirshem Perendie, ne emrin e Zotit tone, Jisu Krisht.

Albo

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Citim Postuar më parë nga semiku Lexo Postimin
    Termi MEKAT eshte mbetje e bishtit spiritual te njeriut.
    Mekati eshte atavizem i trasheguar kulturor,term i kohrave te shkuara kur gjithcka ishte Mekat...Mekati rritet si bakterja kur bie ne themel te shendoshe per te,kur shihet bota ne tekniken mentale Bardh-Zi,nese nuk eshte e bardh-eshte e zeze !
    Mekati sherben per ti frigesuar shpirtrat ... AI terheq me vehte dyshen e padukshme te tij,e Ajo eshte Frika.Kjo Dyshe (Mekati &Frika) ka edhe motren e tyre qe quhet Manipulimi ...E gjitha kjo treshe e perbejne Ligjin e te Cmendureve.
    Mekati nuk egziston,egzistojne ne kete jete vetem Mesimet,leksionet ... leksione te renda,te tmerrshme,qe NE permes tyre mesojme ... Biem,ngritemi,rrezohemi prap.
    ATA qe jetojne nga mekatet e te tjereve,jane ne rrezik qe profesioni i tyre te zhduket.
    Nese mekati nuk do te ekzistonte, vdekja nuk do te ekzistonte, dhe njeriu do te jetonte ne perjetesi. Nuk e di aty ku banon ti, po ketu ku banoj une, njerezit rrojne sa rrojne, e vdesin nje dite. Mbase tek ti njerezit rrojne ne perjetesi e nuk ka vdekje.

Albo

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Nese mekati nuk do te ekzistonte, vdekja nuk do te ekzistonte, dhe njeriu do te jetonte ne perjetesi. Nuk e di aty ku banon ti, po ketu ku banoj une, njerezit rrojne sa rrojne, e vdesin nje dite. Mbase tek ti njerezit rrojne ne perjetesi e nuk ka vdekje.

Albo
    E cka ka lidhje Vdekja me "Mekatin" ?!
    Apo duhet ti ndegjojme legjendat nga shkretetirat e Palestines ... "Adamoja hengri dic,dhe tani te gjithe do te vdesim ..." !!

Vdekja eshte plotesisht proces normal natyror.Njerezit jane biologjikisht te programuar dhe ngadal kalon faza e tyre reproduktive,me shpejtesi plaken,harxhohen dhe Vdesin.Per nje arsye te thjeshte - e ka bere te vehten njeriu,nuk kane "arsye" me te jetojne ne pafundesi.Gjate evoluimit te jetes ne Toke me rendesi eshte te ruhet lloji (ne te vertet materjali gjenetik)... Natyrisht, kjo e shikuar nga aspekti egoist i njeriut > Vdekja < eshte plotesisht e padeshiruar dhe katastrofale,mirepo nga baza e Ligjeve te Natyres - kjo eshte gje plotesisht normale dhe pa Vdekjen ,Jeta ne Toke nuk do kishte asnje kuptim !
    Fut legjendat nga Palestina,per nje ceshtje biologjike ...

Thash qe nuk ka mekat nga aspekti apsolut,i pranuar ne te gjitha hapesirat dhe koherat si i tille....Mekatin e cakton Morali,ndersa morali eshte kategori qe ndryshon gjate kohes.Nuk egziston mekati/mekataret por Krimi dhe krimineli.Ndersa Krimi eshte e kunderta/ne kundershti me Ligjet e shoqerive qe NE jetojme.
    Ose edhe me mire,jo vetem "mekati" por as me moralin nuk lindemi.Moralin e marrim ne femijerin e hershme,dhe e ndiejme qe eshte pjese e pandare e jona.Me vone "rregullat" e moralit i zgjedhim Vet,nganjehere mu nga rebelimi ndaj moralit prindor,me gjeresisht revolt ndaj autoriteteve te ndryshme.

Te jesh i bindur qe lindesh me Mekat dhe je Mekator gjate gjithe jetes,eshte monstruoze...!
    Ndryshuar për herë të fundit nga semiku : 21-05-2014 më 08:10

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •