Close
Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 81
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Për: Pesë pyetje për të Krishterët, Dëshmitarët e Jehovait, Adventistët, Evangjelistë

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    Dhe dicka per Albon

Ne muslimanet besojme se lidhja me Zotin eshte shpirterore dhe jo fizike sic besoke ti.Krishteret te ndikuar nga mitologjite greke e kane deformuar realitetin e lidhje dhe per kete arsye meqe krishterimi duhej perhapur ne viset pagane te greqise atehere u hoq zbatimi i ligjit .Po keshtu u ndryshua dhe koncepti per Zotin nga nje Zot unik i vetem ne qenie dhe i pandryshuar, paganizmi grek hyri ne krishterim me ane te penes apo me ane te urdherave perandorak si ai i konstandinit dhe vendosi qe ti detyroje njerzit te besojne trinitetin apo njeriun gjysem perendi dhe gjysem njeri, besime keto te shkeputura nga mitologjia greke e centaureve apo Herkuleve .

Nese beselidhja e vjeter eshte e mbushur me koncepte hebrenjsh dhe traditat e tyre duke shtremberuar fjalen e Zotit, beselidhja e re eshte e mbushur me koncepte pagane greke duke e shtremberuar fjalen e Zotit.

Prandaj pikerisht per shkak te ketij ndryshimi zbriti Kurani, e mbas tij nuk ka ardhur dhe nuk do te vije me asnje liber hyjnor per njerzimin.Historia ka deshmuar dhe do deshmoje.
    Hajde perserite edhe njehere dhe thuaj se Triniteti eshte besim ne tre zotera e lavderohu se mrekullisht e ke zbualuar kete (e ti nga Bibla ke lexuar 3 vargje e na shet mend). Njehere ke hyre ne liber te Ginisit tani me duket se po kandidon per se dyti.

A te kam treguar edhe me heret se Jezusi eshte Mesia i premtuar qysh ne Dhiaten e Vjeter me profeci pra nga vet profetet, pastaj Jezusi vet i beri ato pretendime, i tha ato qe i tha. Si ka vjedhur nga paganizmi nese ka thene se do te vdese per mekatet e botes, cili paganizem e thote se Perendia do te kryqezohet per mekatet e botes. Ofroni keto argumente a po thoni se i keni. Hajde zoteri ofroji. Eshte interesant me myslimane e ateiste si ju qe disa gjera vet i thoni e posa te ju dalin nga goja ato behen realitet. A lexoni ju dicka me shume apo tere jeta do ju shkoje me hamendje.

Ore zoteri a e ke lexuar Kuranin ti a jo, seriozisht po te pyes, ku thote Kurani qe eshte zbritur per shkak se Bibla qenka ndryshuar?

Kurani ben disa pretendime dhe po te shikosh historine dhe realitetin ato nuk e mbeshtesin at liber. Kurani eshte i shkruar krejt nga njerezit, as edhe nje profeci te vetme nuk e permban.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Për: Pesë pyetje për të Krishterët, Dëshmitarët e Jehovait, Adventistët, Evangjelistë

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Jo vetem une si musliman por edhe asnje i krishter i sinqerte nuk njeh kerkend qe te quhet Xhejzus. Emri qe une njoh eshte Isa a.s nga arabishtja ose Yeshua nga hebraishtja. Yeshua eshte perkthyer nga hebraishtja ne greqisht qe shkruhet Iēsous. Me pas anglezet e kane marre dhe e kane perkthyer nga greqishtja qe sipas tyre ka dale ne Xhejzus. Imagjino sikur te kish kaluar dhe ne nja 2 perkthime te tjera si kinezcja dhe bushmenet e afrikes nje zot e di se si do ta quanim Isain a.s sot .

Qe te kalojme tek tema me beri kurioz pohimi i albos me siper. Ti je dakort me shkrimin e albos qe te krishteret nuk besojne ne bible ? Apo eshte dhe kjo ndonje e fshehur qe vetem komuniteti i krishtere ka akses ta di?
    Shiqo sesi vet arabet myslimane po pranojne 'paganizmin' krishter.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Archon Lexo Postimin
    Une mendoja se "xhejsuz krajstin" e nderoni edhe ju myslimanet dhe nuk besoj se ju keshillohet te ironizoni me emrin e tij apo e perdorni kur ju leverdis ?
    Sa i perket Jezusit disa myslimane ndajne te njejtin mosrespekt sikur ateistet. Keta nuk besojne por emrin e Tij e perdorin vetem per t'u tallur ose per te futur konfuzitet.
    Por keta e kane 'konvertuar' Jezusin ne mysliman, nje dite do te dalin e te thone se edhe Nene Tereza ka qene myslimane. Pra ke parasyshe cfare pretendimesh jo logjike bejne.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Shiko se si nje i krishter u be muslimane me ane te bibles. Te ftoj ta degjosh deri ne fund dhe inshallah udhezohesh dhe ti ne islam sikur ky vellai ne video.

"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Sa i perket Jezusit disa myslimane ndajne te njejtin mosrespekt sikur ateistet. Keta nuk besojne por emrin e Tij e perdorin vetem per t'u tallur ose per te futur konfuzitet.
    Por keta e kane 'konvertuar' Jezusin ne mysliman, nje dite do te dalin e te thone se edhe Nene Tereza ka qene myslimane. Pra ke parasyshe cfare pretendimesh jo logjike bejne.
    Cili eshte ndryshimi ndermjet teje dhe angmokios, mesia?!?!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Hajde perserite edhe njehere dhe thuaj se Triniteti eshte besim ne tre zotera e lavderohu se mrekullisht e ke zbualuar kete (e ti nga Bibla ke lexuar 3 vargje e na shet mend). Njehere ke hyre ne liber te Ginisit tani me duket se po kandidon per se dyti.

A te kam treguar edhe me heret se Jezusi eshte Mesia i premtuar qysh ne Dhiaten e Vjeter me profeci pra nga vet profetet, pastaj Jezusi vet i beri ato pretendime, i tha ato qe i tha. Si ka vjedhur nga paganizmi nese ka thene se do te vdese per mekatet e botes, cili paganizem e thote se Perendia do te kryqezohet per mekatet e botes. Ofroni keto argumente a po thoni se i keni. Hajde zoteri ofroji. Eshte interesant me myslimane e ateiste si ju qe disa gjera vet i thoni e posa te ju dalin nga goja ato behen realitet. A lexoni ju dicka me shume apo tere jeta do ju shkoje me hamendje.

Ore zoteri a e ke lexuar Kuranin ti a jo, seriozisht po te pyes, ku thote Kurani qe eshte zbritur per shkak se Bibla qenka ndryshuar?

Kurani ben disa pretendime dhe po te shikosh historine dhe realitetin ato nuk e mbeshtesin at liber. Kurani eshte i shkruar krejt nga njerezit, as edhe nje profeci te vetme nuk e permban.
    Nuk eshte faji im qe kultura jote eshte e varfer dhe nuk ka informacionin me elementar te disa gjerave teologjike.

shume prej krishtereve besojne se Ati Bir dhe shpirti i shenjte eshte Zoti.Tre ne nje thoni ju.Nderkohe qe keto jane tre qenie te ndryshme.Ati ishte ne qiell, biri ishte nje njeri qe ecte ne toke dhe iu luste Atit ne qiell dhe pastaj shpirti i shenjte u shenderruar ne nje pellumb.Eshte absurde per disa besime krishtere qe thojne qe Zoti u misherua tek Jezusi, nderkohe qe kur Jezusi ishte ne toke si njeri iu luste Zotit.

Pra ne nje kohe kur kemi tre qenie te ndryshme, nje ne qiell, nje ne toke si njeri dhe nje ne qiell si pellumb keto nuk mund te jene kurrsesi tre perberesit kryesore te Zotit dhe aq me keq vete Zoti.

Islami jep nje mendim shume llogjik per ato qe kane mend dhe duan te besojne natyrshem
    Islami thote Zoti eshte ne qiell si Zot
    Jezusi ne toke ishte njeri profet
    Shpirti i shenjte ishte nje engjell qe mund te marre dhe forma shpendesh apo njerzish.

Pra ne Islam keto te tre nuk bejne kurre nje, por perkundrazi jane tre qenie te ndryshme dhe me cilesi, veti, forma, vullnete te ndryshme.

Pyetjes tende qe a ka ne paganizem shembuj sakrifice per njerzit, po te informoj se eshte shembulli i paganizmit grek i Prometeut .

Ne lidhje a ka Kurani shembuj ose ajete e flasin per ndryshimin e bibles.Kjo besoj se eshte teme e egzauruar shume here dhe besoj se edhe po ti sjell argumentat kuranore apo dhe biblike per ndryshimin e bibles ti prape si beson sepse kur ti beson se liber i Zotit quhen 50 letra te shkruara nga Pali qe jetoi ne nje kohe jashte kohes se Jezusit atehere eshte e kote ta mbush mendjen.Po keshtu dhe Luka qe thuhet se ishte nxenesi i Palit.ra me pak fjale ju nuk e kuptoni dot dhe skeni se si ta kuptoni cdo te thote profet, si behet mbledhja e fjaleve te tij, si eshte siguria per fjalet e tij, si transmetohen fjalet e tij nga brezi ne brez dhe kush eshte siguria e ketyre fjaleve.Kete mund ta arrini vetem nepermjet studimit te Islamit ne hollesi.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Ketu e ke gabim asnje musliman nuk ka te drejte te mosrespektojne Jezusin, edhe ense e ben kjo i konsiderohet atij si gabim dhe jo Islamit.Pavarissht se Jezus eshte emer grek apo latin personazhi i emertuar me kete emer eshte personazh biblik por njekohesisht dhe personazh Kuranor, Zoti ka treguar per mrekullite e Jezusit, jeten e tij dhe nenes se tij te ndershme ne Kuran .Keshtu qe nje krishter nese do behej musliman prape do ta donte Jezusin, por kuptohet islami eshte kunder hyjnizimit te krijesave njerzore, por dhe kunder mohimit te profeteve te medhenj si jezusi.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,013
    Postimet në Bllog
    22

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Eshte e vertet Albo , se besimi yne rrjedhe apo buron prej Kurani . Kurse besimi juaj i ''frymezuar'' buron prej Bibles . Se a eshte Bibla fjale e Zotit autori i ketij shkrimi shume mire e sqaron ? Po nga shkrimi yte mendoj se nuk e ke lexuar kete shkrim fare !

Ti mundohesh te arsyetosh dhe ta argumentosh besimin tend , se kinse eshte i verteti , por me cka shtrohet pyetja ?!!! Me shkrimet e Palit ! A e kuptove mire i nderuar se Pali flete permes atyre shkrimeve kur thote :
    : “Kështuqë unë mendoj se..” ( 1 Korintasve 7:26)
    “…sipas gjykimit tim….” (1 Korintasve 7:40)
    “…dhe mendoj se….” (1 Korintasve 7:40)
    “…Shihni, unë, Pali, po ju them…” (Letra e Palit Galatasve 5:2)
    E kupton se keto fjale jane mendime te Palit dhe jo te Zotit !?

Ne Kuran fjale te tilla nuk gjene askund , por ne Kuran e ke fjalen e drejteperdrejte te Zotit !

Ne kete studim te ketij autori , Zoti e shperblefte dhe ne shume studime te tilla qe ju behen Bibles , kuptojme shume gabime gjuhesore , shume kunderthenie , qe edhe ne kete shkrime mund ta kuptojm me argumenete . E i nderuari Albo keto gjera ne Kuran askund s'mund ti hasesh . E pse s'mund ti hasesh tu pergjijget Zoti :

A nuk e përfillin ata (me vëmndje) Kur’anin? Sikur të ishte prej dikut tjetër, përvrç prej All-llahut, do të gjenin në te shumë kundërthënie. (Kur’ani 4:82)

E kuptove edhe kete here pse ne e besojme se Kurani eshte fjale e Zotit ?

E per ne fund qe te mos e zgjas , ju therras ta besoni Zotin Nje dhe te vetem , dhe te largohuni prej besimeve te gabuara !
    Edhe njehere, me shkoqur e me shqip, me shpresen se kesaj here e kupton ate qe Albo te tha me lart:

Ti beson ne librin me emrin Kuran, te cilin Zoti ia hodhi nga qielli profetit Muhamed, se vete profeti ishte analfabet, nuk dinte as shkrim e as kendim. Kurse une nuk besoj ne asnje liber, une BESOJ SE JISU KRISHTI ESHTE ZOT, BIRI I VETEM I LINDUR PREJ ATIT NE QIELL. Dhe ne te krishtereve orthodhokse, Perendia nuk na hodhi libra nga qielli, nuk na dergoi as profete, na dergoi BIRIN E TIJ TE VETEM TE LINDUR PREJ TIJ, ME TE CILIN AI BERI GJITHCKA.

Shkrimet e Shenjta qe njihen sot si Ungjij apo Dhiate e Re, nuk u shkruan nga profete, u shkruan nga dishepujt e Krishtit, per te deshmuar ate qe pane e degjuan nga goja e Zotit Krisht, sa ishte mes tyre.

Albo

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,013
    Postimet në Bllog
    22

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Wow , deklerate e fuqishme kjo e thene nga nje besimtar i krishtere. Si besojne te krishteret ne xhejsuz krajstin nese nuk besojne ne bible. Te krishtereve u del xhejzusi ne enderr dhe u tregon se cili eshte apo lindin me informacionin e duhur mbi xhejzusin nga barku i nenes?
    Kur ta gjesh veten para Fronit te Krishtit, emrin e te Cilit po pergojon me lart dhe para te Cilit do te dalin te gjithe njerezit e gjalle apo te vdekur te kesaj bote qe nga fillimi i saj, ai do te te thote keto fjale:

- Ti e ke jetuar jeten tende si musliman dhe si pasues i profetit muhamed. Ligji per ty eshte Kurani dhe Une sipas tij do te te gjykoj!

Dhe pasi te ti numeroje te gjithe mekatet e jetes tende qe ke bere ne kundershtim me Kuranin, e te te dergoje atje ku dergjen mekataret ku flaket e zjarrit nuk shuhen kurre, ti do te besh ate qe do te bejne shume si ty:

- Do te bertasesh me gjithe forcen e shpirtit tend: "Me meshiro mua mekatarin o Zot." E do te derdhesh edhe ca lote te zjarrte e te hidhur, pasi vetem atehere do te kuptosh se cfare gabimi ke bere ne kete jeten mbi toke.

Dhe a e di se cila do te jete pergjigjia e Krishtit?

- Veshet e tu e degjuan Fjalen Time dhe syte e tu e Lexuan po ate Fjale: "Une jam e verteta, rruga, jeta. E askush nuk shkon tek Ati pervec nepermjet meje!" Por edhe pasi e degjove, edhe pasi e lexove, ti bere veshin shurdh dhe syrin qorr. Zgjodhe Ligjin e Kuranit perpara Meshires se Krishtit.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 12-05-2014 më 00:10
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,013
    Postimet në Bllog
    22

Ja pse nje krishter nuk mund te jete i udhezuar, perfekt dhe i ndricuar me diturine e Zotit.
    Sepse paragjykon,eshte i keqinformuar dhe i keqditur, ndjek dogma njerzore ne vend te fese hyjnore, beson shtremberimet ne ide dhe ligjet e Zotit.Ka humbur monoteizmin i cili eshte celesi i parajses, pa kete celes nuk mund te hysh kurre ne parajse.Mohon qe mbreteria e Zotit eshte zbatimi i ligjeve te Tij ne toke, ka harruar beselidhjen midis profeteve dhe Zotit.o Zot ndricoja erresiren qe ka, me qellim qe te eci ne rrugen e drejte, largoje nga politeizmi trinitar e beje besimtar monoteist.Thuaj- Amin.Kush ju lut Zotit me sinqeritet ta gjeje te verteten Zoti ka per ta udhezuar tek ajo dhe ka per tia treguar rrugen drejt saj.
    "Une jam e verteta, rruga, jeta. Askush nuk shkon tek Ati pervec nepermjet meje!"

Jisu Krishti

Jisu Krishti eshte Vete Parajsa. Kuptohet, ju muslimanet keni nje koncept krejt tjeter per Parajsen, pasi per ju parajsa eshte harem Sulltanesh e mbushu me plot virgjeresha. Parajsa nuk eshte gje tjeter vecse nje jete e ameshuar ne prani te Perendise! Ferri nuk eshte gje tjeter vecse nje jete e ameshuar larg Perendise!

Krishti pushtetin per te lidhur e zgjidhur shpirtrat e njerezve ne kete bote e ne ate bote ia ka dhene Kishes dhe sherbetoreve te Tij te zgjedhur qe sherbejne ne ate Kishe, peshkopeve e prifterinjve te Tij.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 12-05-2014 më 10:58

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Albo për postimin:

tessy (25-05-2014)

Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •