Close
Faqja 9 prej 20 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 195
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Për: Deklarata historike, Erdogan: Vrasja e armenëve, çnjerëzore

Citim Postuar më parë nga gilberto Lexo Postimin

kam nji pytje tjetr per ty :- ..........
    cmendim do kishe per turqit ti , nese do jetoje midis viteve 1800-1900
    dhe nji dit te bukur ata , osmanet e tu te dashur, te vinin te te vrisnin te gjith burrat e fisit tend,
    te shkonin ne majen e shpates kokat e femijve te fisit tend ,,
    te perdhunonin me radh, motrat e tua , nenen , kusherirat, hallen tezen,, e gjith femrat e fisit.
    ta digjnin te gjall gjyshin tend para syve te tu.
    ti do ishe ai qe do mbijetoje , cmendim do kishe per turqit ne ate rast ?

realisht turqit i kan ber te gjtiha kto qe thash me lart per 500 vjet me popullin ton , dhe te dalesh ti e te te mbrosh turqit per ate qe u kan ber armenve , kur ata ti kan ber dhe ty njisoj si armenve ...
    ik edhe vet ulju ne gjunj erdoganit,,, dhe bej ate qe gruaja e tij sja ben dott aq mire.
    A ka mundesi te na sjellesh me fakte keto qe thua me siper? Ku kane ndodhur keto perdhunime dhe vrasje masive prej turqve ndaj shqiptareve rreth viteve 1800 -1900?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,069

Kryeministri Erdoan para disa vitesh propozoi udhëheqjes armene hapjen e arkivave, por nuk mori përgjigje pozitive nga pala armene ....

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Termi gjenocid eshte disi i paqarte,shumica e njerezve e perdorin per te cilesuar gjithcka.
    Per mua do te ishte korrekt termi Shqip - Asgjesim,Shfarosje... termi eshte i qarte,pa ekuivoke.
    Ndersa sa i perket temes dhe krimeve te turqeve ndaj armeneve,nuk ka asnje dyshim qe ishte Shfarosje (edhe ate e planifikuar ),ashtu sic eshte cdo vrasje sistematike dhe masive e civileve.

Ne si popull i vogel nuk duhet mbrojtur gjera te tilla,...por,duhet shkuar edhe nje hap para dhe ta themi qe : disa nga komandantet kryesor te fushates anti Armene ishin shqiptar !

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar semiku për postimin:

jarigas (26-04-2014)

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    JU shoke, PSE mendoni se turqit kane zhvilluar genocid ndaj armeneve e jo debim ???
    Srbija ne Kosove me 1999 ,cka beri ?
    - Gjenocid
    - Debim
    - Pastrim etnik

Srebrenica me 8.000 viktima e gjith Bota e qyteteruar e quan Gjenocid,ndersa historianet e sotem turq e pranojne qe ka pasur 600.000 Armen te vrare,masakruar,vajza te dhunuara etj.... ndersa historian te pavarur nxjerin shifra cca 800.000 ,si te quhet kjo ?
    Nese disa mijera Boshnjak te vrare ne Srebrenice quhet gjenocid,atehere edhe 1 milion armen te vrare kualifikohet si gjenocid.Ne kuptimin semantik te fjales qe e perdorim sot ne boten bashkohore.Aspekti juridik nuk eshte i rendesishem.

Cka thote Nobelisti i tyre Orhan Pamuk ?

Shfarosja (gjenocidi) e nje populli konsiderohet si nje krim skajshmerisht jomoral,sepse dikush behet viktime / eliminohet fizikisht VETEM SE eshte me prejarrdhje tjeter,pra dicka qe nuk ka mundur viktima te ndikoje....te genocidi dikush vritet vetem se eshte Shqiptar,Rom,Hebrej,Armen, pra ky motiv vleresohet teper i rende moralisht,...nuk eshte motivi vjedhja,eliminimi i kundershtarit politik,etj. por thjesht asgjesimi ,eliminimi dhe kete e ben Turqit me Armenet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga semiku : 26-04-2014 më 10:58

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar semiku për postimin:

jarigas (26-04-2014)

i/e regjistruar Maska e Donatela Matija
    Anëtarësuar
    31-03-2014
    Vendndodhja
    Shkoder
    Postime
    19

Pergjigja me e bukur

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Po te shohesh, qe perpara dhe pas luftes se pare boterore, ka pasur sh vrasje dhe debime popullsish boterore.

Thjesht lexon libra te authoreve perendimore.

Lexo I Selanikun, cjane bere greket, mbi shqiptaret, bullgaret, hebrenjte, myslimanet dhe turqit e ketij qyteti kozmopolite.

Lexoni Robert kaplan, dhe shikoni, rumunit, bullgaret, serbet, greket, maqedonasit, cveasje Kane bere.

Historia s'eshte bardh e zi.

Kshu do jete edhe per armenet...
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Ti thua bota ka fakte, cilet fakte, per cfare faktesh behet fjale? Mos kujton ti se njerezit jane injorante dhe behen kollaj pre e blegerimave dhe pellimave te Sakozys apo ndonje sharlatani tjeter. Une po te them cfare me kane thene ata qe kane humbur te afermit e tyre nen furine e pabesise Armene. Ndersa ti mua po me permend fakte, nderkohe qe je ti i cili duhet ti sjellesh faktet..............
    Me brockulla, blegerima, hingellima dhe mjaullima nuk mund te akuzosh nje komb per genocid. Keto gjera duan fakte dhe prova shume te forta. Duhen varre masive, furra si ata te Gjermanise apo fakte te gjalla si Srebenica dhe Drenica, Cameria, Hoti dhe Gruda te bera nga vellezerit e Armeneve, apo akoma sot e kesaj dite me qindra mijera veta ne listat e te humburve te varrosur kudi se ku, plage per shpirtin e qindra mijera nenave dhe motrave.
    Djalosh,perveç blegerimave e hingellimave te tua(dhe krimbave filoturq) , s'shoh tjeterkush te beje nje gje te tille!! Ka plot krimba, ose me sakte, te krimbur nga trute, arabe qe trullosen nga imamet e qe i njoh personalisht, te cilet mohojne edhe vertetesine e atyre furrave qe permend zotrote, me pretendimin se jane nje sajese e çifuteve per te mashtruar boten!!!

Tani e kuptova edhe une pse ka kaq shume barcaleta per k.urvat.
    ........................
    Ik kruju tani, ose shko tek prifti nqs nuk mundesh vete.
    Ti je ai krimbi qe pellet per "histori" e "drejtesi", e qe ke paftyresine t'i drejtohesh keshtu nje zonje Shqiptare!!! Ptu..".turkoman" i felliqur!!!

...... Ndersa ceshtja armene eshte krejt ndryshe. Ata jetonin bukur e mire ne turqi dhe ne nje dite te zeze per turqine kur vendi i tyre ishte i sulmuar nga te katerta anet dhe gjithe meshkujt ndodheshin ne front nderkohe Armenet, vellezerit e Serbeve dhe Grekeve, filluan te bejne masakra te tmerrshme ne pabesine me te madhe duke masakruar femijet dhe grate, pleqte dhe te semuret, asnje nuk i shpetoi cinizmit dhe shpirtkeqesise tyre. Atehere pati nje kunderpergjigje nga populli turk te cilet humben njerezit e afer. .
    MIre mer dallkauk, meqe tere meshkujt ishin ne front, i bie qe ai "populli" turk qe u kunderpergjigj ndaj "masakres se tmerrshme armene", te kene qene grate dhe femijet!!!!
    Ti s'je vetem krimb ne shpirt dhe i ndyre ne sjellje, je edhe i krimbur nga trute!!!

Alejkum selam
    Pergjegjesi kollektive nuk ka, nuk kane faj populli. Islami nuk njeh ne asnje moment te historise se tije politiken e tokes se djegur.

Une, do te kisha vepruar sic veprojne te gjithe SOT, dhe sic vepruan gjysherit e turqeve me heret.....pergjegjesi INDIVIDUALE....ne litare, atij qe i sprovohet faji !
    Per ne protokoll, Muhamedi i arabeve, jo qe i ka "masakruar" ata tradhetaret dhe besepreresit, ai edhe i ka zhduk qe mos te pingeroje fare jomuslimani ne ato troje.....sot e kesaj dite, fara e jomuslimanit as qe mer ere ne vendet me te shenjta te islamit, edhe ate, fale atij burri burrash, atij gjigandi te njerezise.....islami ka sukses, se e ka burimin e paster si uji qe del nga gurri...kjo nuk do te kish qene keshtu, po qe se mos kishin qen muslimanet konsekuent ne punen e tyre.....

http://www.forumishqiptar.com/showth...=138569&page=2 postimi 39
    Krimbat ngelen krimba edhe sikur ti vesh ne tepsi ari!!! Islami eshte qe ne rrenje i krimbur.....keto jane fjalet e tua!!!

..... por fjala genocid eshte e rende, keto lloj pislleqesh i bejne greket dhe serbet.
    Ke te lloj pislleqesh e kane bere edhe gjermanet, ruandezet, arabet, romaket, etj.....e i bejne edhe turqit, greket, serbet, ...apo edhe disa shqiptare te nje feje te "paqes" po t'u jepet rasti ndaj grekerve, serbeve, apo thjesht "pabesimtareve".....ti, si luftetar i se vertetes, je paksa i anshem, meqe kakaris vetem kunder fqinjeve tane!!!

.....por kur behet fjale per te thene te verteten, do ta them dhe do te kembengul sepse e verteta eshte ajo qe te mban gjalle dhe te jep nder.
    ................................
    Neve si popull i vuajtur dhe neperkembur nuk i duam te keqen dhe te zezen askujt. Le te mbizoteroje paqa ne gjitha vendet dhe popujt e botes por, pa drejtesi nuk ka paqe.
    Per hir te vertetes pra, meqe armenet ishin populli i zgjedhur te Perendia, pardon, Sulltani, perse ishim popull i vuajtur dhe i neperkembur ne Shqiptaret??!!

Cfare gjenocidi ?.......debim klassik sic i njohi europa nga ajo dite kur zdripen nga drunjet e deri para 50 viteve....nje kulture e zeze kafshe qe ne keto momente e praktikon Putin papunci per jernek....pra gjenocid pse i deboj pa marrveshje, pse nuk qendruan neutral ?.....armenet tentojne me nxjere nje kosh me kasht thojn ne popull....
    Tung
    O hajvani qe pellet kunder Evropes sikur te jete kelysh kinezi, ishte gjenocid sepse vrau pa dallim meshkuj, femra , femije e pleq, ashtu si serbi e nuk quhet vetem debim, siç bene Evropianet me vellezerit e tu ne Andaluzi!!!

Armenet kane jetuar nen Perandorine Osmane per 400 e kusur vite dhe asnjehere nuk kane pesuar ndonje raprezalje me qellim eleminimin, asimilimin dhe deportimin jashte trojeve tyre. Edhe sot e kesaj dite I kane kishat aty sic I kane pasur me pare. Pse per 500 vite nuk pati asnje problem mes Armeneve dhe Turqeve e nderkohe pikerisht atehere kur PO ndodhej ne momentet me te veshtira ndodhi dicka e tille?
    Une per vete kam fakte me shume se ti ne kete ceshtje. Cfare faktesh kam une?
    Kam njohur me qindra turq
    qe me jane shprehur shprehimisht dhe me pergjegjesi te plote se ne fshatrat e tyre ne ate kohe armenet kane bere krime monstrouze, kane vrare femije dhe gra, pleq dhe plaka, kane djegur dhe shkaterruar harbuterisht. Nuk besoj se ky eshte shembulli I samaritanit mire.
    .
    E meqe Gjermanet nuk kane pasur probleme me Cifutet per mijeravjeçare me rradhe, ky na qenka fakt se nuk mund te quhet gjenocid Holokausti??!! Apo jane fakte idiotesirat e tua qe paske njohur qindra turq tejqindvjeçare qe mbakan mend ndodhite e 1914-s??!!

Po lere cfare thone Serbet se krimet e Kosoves I pa e tere bota ......
    PS. Une kam punuar ne nje firme qe pothuajse shumica e turqve ishin nga e njejta zone dhe te gjithe e perkujtonin me dhimbje historine makabre ne te cilen vatrat e tyre ishin njollosur me gjak te pafajshem femijesh dhe grash, njerezish te vobekte.
    Ta leme se ç'thone Serbet, te degjojme ate qe thone Turqit!!! Po Armenet a ben t'i degjojme apo ajo teoria jote e se "vertetes" parasheh vetem turqishten si gjuhe meme??!!

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    I vetmi shtet i cili mund te konfirmon "gjenocidin" armenian, eshte TURQIA !
    ...!
    E i vetmi shtet qe mund te konfirmoje(jo "konfirmon") "gjenocidin" kosovar, na qenka Serbia!! Logjike krimbash, s'ke ç'i thua!!!

A e dini nje fjale te urte romake ne lidhje me historine.
    Romaket, shkurt, bukur dhe qarte thone:
    `Vae Victis'
    Qe ne gjuhen tone dmth `mjere I munduri`
    Une per vete e mbyll me kaq ne lidhje me kete teme.
    Ne gjuhen tone te bukur dmth "vaj i munduri" e , lidhur me rastin e gjenocidit armen, s'mund te kishe thene ndyresi me te madhe!! Ne fakt, pranon me ndergjegje qe i forti ka te drejte te beje ç'te doje me te mundurin e keshtu u jep te drejte edhe serbve!! Siç thashe edhe me siper, jo vetem krimb ne shpirt, edhe krimb nga trute!!

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Une nuk kuptoj si mund te quhet genocid kur gjithcka ka ndodhur gjate luftes se pare boterore. Kur je ne lufte nuk ka lojra kalamajsh jo pse me vrave kaq apo pse me torturove aq. Si ne cdo lufte viktima ka pasur ne cdo kah , edhe nga forcat turke jane vrare me mijera e po pastaj ti themi kesaj genocid armen?
    O dallkauk, edhe serbet ishin ne lufte me Uçk e edhe Gjermanet ishin ne LB2, e çfare pastaj, te shfarosesh popullsine na qenka e perligjshme??!!
    Nuk e ke mesuar ne shkollat e Tirones kuptimin e fjales "gjenocid", ti loku??!!

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    A ka mundesi te na sjellesh me fakte keto qe thua me siper? Ku kane ndodhur keto perdhunime dhe vrasje masive prej turqve ndaj shqiptareve rreth viteve 1800 -1900?
    A ka mundesi te sjellesh me fakte se ku kane ndodhur perdhunimet dhe vrasjet masive te shqiptareve ne luften e fundit e sidomos, a ke prova se i kane bere pikerisht serbet e se nuk ishin kososvare te veshur si serbe a po turq??!! Kjo eshte logjika e krimbave turqelinj.....!!
    Jarigas

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    O dallkauk, edhe serbet ishin ne lufte me Uçk e edhe Gjermanet ishin ne LB2, e çfare pastaj, te shfarosesh popullsine na qenka e perligjshme??!!
    Nuk e ke mesuar ne shkollat e Tirones kuptimin e fjales "gjenocid", ti loku??!!
    Lufta or derdimen nuk ka marreveshje qe une do te te vras 5000 veta dhe kaq duhet te me vrasesh dhe ti o ne kundert nuk luftojm fare . Lexo pak histori dhe meso se si filloi lufta ndermjet turqve dhe armeneve. Mos krahaso luften e serbeve me gjermanet or gje e trashe se nuk eshte njelloj. Lufta e gjermaneve ndodhi 70 vjetesh dhe lufta e kosoves ndodhi para syve te gjithe botes e kamerave ne boten e supermodernizuar . Pastaj si mund te krahasosh nje lufte ku u perfshi e gjithe bota ne rastin e gjermanise dhe kete te kosoves ?

A ka mundesi te sjellesh me fakte se ku kane ndodhur perdhunimet dhe vrasjet masive te shqiptareve ne luften e fundit e sidomos, a ke prova se i kane bere pikerisht serbet e se nuk ishin kososvare te veshur si serbe a po turq??!! Kjo eshte logjika e krimbave turqelinj.....!!
    Ja ku i ke faktet qe me keto qe thua ja kalon dhe nje serbi.

http://www.forumishqiptar.com/thread...AB-Kosov%C3%AB

Ndryshuar për herë të fundit nga angmokio : 26-04-2014 më 15:13
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2014
    Vendndodhja
    Su: Europe
    Postime
    143

Në Turqi te drejtat e personave që u përkasin kombëtare, etnike, gjuhësore dhe
    fetare dhe njerëzit vendës...Turqia përcakton pakicat vetëm mbi bazën e fesë dhe përjashton , përndryshe nga deklaratat përkatëse dhe konventat njerëzore te
    drejtat e pakicave kombëtare , etnike ose gjuhësore . Turqia për kete arsye, ka bërë rezervimet në disa konventa .

Autoritetet turke që nga viti 1923 kanë kategorizuar grupet minoritare në vend, sipas një sistemi të caktuar të brendshëm dhe të fshehtë coding. Te kategorizuarit jane armenët, grekët, hebrenjët, pakicat jo-myslimane, Asirisë, Yezidis dhe Asirisë. Sistemi i kodimit ka vene grekëve numrin 1, numri 2, armenët dhe hebrenjtë të treta Disa dhënat gjithashtu tregojnë se një kategori e 4 janë Asirisë / Sirët dhe Kategoria 5 është për " te tjeret". Lexo më shumë: http://www.exponerat.net/turkiet-i-skandal.../...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,069

Erdogan shpreh keqardhje për konfliktin me armenët

Kryeministri turk Rexhep Tajip Erdogan ofroi ngushëllimet e tij për popullin armenë, duke shprehur keqardhje për të vrarët gjatë Luftës së Parë Botërore. Beteja mes komuniteteve turke dhe atyre armene gjatë rënies së Perandorisë Osmane kishte shkaktuar vdekjen e mijëra personave.

Në një deklaratë të lëshuar në prag të përvjetorit të 99 të këtij konflikti, Erdogan i përshkroi ngjarjet e vitit 1915 si "çnjerëzore". Kështu, Erdogan u bë lideri i parë turk që dënon vrasjen e armenëve.

Deklarata e Erdoganit – e lëshuar në nëntë gjuhë të ndryshme duke përfshirë atë armene - përsëriti thirrjet e mëparshme për dialog mes dy vendeve, si dhe ngritjen e një komisioni historik për të hetuar ngjarjet që rrethojnë vrasjet.

"Shpresojmë dhe dëshirojmë që armenët që humbën jetën e tyre në shekullin XX të gjejnë paqe, dhe ne përcjellim ngushëllimet tona për nipërit e mbesat e tyre, " tha Erdogan.

Në të njëjtën kohë ai tha se ngjarjet e vitit 1915 nuk duhet të përdoren për të krijuar mosmarrëveshje politike, dhe se ngjarjet duhet të analizohen nga perspektiva e drejtësisë.

" Përjetimi i ngjarjeve të cilat kishin pasoja çnjerëzore – siç janë zhvendosja, duhet të krijoj një lidhje mes turqve dhe armenëve, dhe të ketë fillimisht dhembshuri dhe humanitet ndaj njëri tjetrit, " tha ai.

"Duke përdorur ngjarjet e vitit 1915 si një arsyetim për armiqësi kundër Turqisë dhe duke e kthyer këtë çështje në një çështje të konfliktit politik është e papranueshme", shtoi Erdogan.

Erdogan shprehu keqardhje rreth tragjedive të përjetuara nga të gjithë popujt në Perandorinë Osmane në atë kohë - duke përfshirë turqit, kurdët , armenët dhe arabët - dhe tha se armenët kanë të drejta për të rrëfyer këto ngjarje në dritën e vërtetë.

Turqia pranon se shumë armenë vdiqën në përleshje, por mohon se 1.5 milion janë vrarë dhe se kjo përbën një akt të gjenocidit - fjalë e përdorur nga shumë historianë perëndimorë.

Dhjetorin e kaluar, Ministri i Jashtëm turk Ahmet Davutoglu bëri vizitën e parë në Armeni në gati pesë vjet, duke ngritur mundësinë e një ringjallje në përpjekjet për paqe në mes të rivalëve historik.

zhurnal

Faqja 9 prej 20 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •