Close
Faqja 8 prej 20 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 195
    I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Për: Deklarata historike, Erdogan: Vrasja e armenëve, çnjerëzore

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Krimet ndaj armeneve u njohen menjehere si genocid nga fuqite e medha. Jo thjesht mbas 30 apo 50 vjeteve por menjehere sapo ndodhen.

S'ka mund te cilesohen menjehere pas si "gjenocid" ngase ky term sheh driten vetem pas luftes se dyt boterore !
    … ///

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    S'ka mund te cilesohen menjehere pas si "gjenocid" ngase ky term sheh driten vetem pas luftes se dyt boterore !
    A je normal? Fjala genocid eshte me e vonet por akti qe pershkruan nuk kufizohet nga krijimi i termit.

Mos me shpenzo kohen me budallalliqe te tilla.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2014
    Vendndodhja
    Su: Europe
    Postime
    143

Shtepiat shqiptaret i kane si mejhane sepse nuk kane kushtetute te tyre por te adaptuar, nuk kane tekste shkollore ku Meriamum dhe Le Devoue pervcse e ane t veshtire te hiqen si shqiptare, me shume na dalin minoritet ne Shqiperi.

Ne Europe apo ne shtepine dhe familjen evropiane merr pjese fatkeqesisht edhe Turqia. Tash Turqia dhe turqit qe te futen ne BE, nuk duhet te bejne as me pak e as me shume se sa kane bere gjermanet duke demshperblyer per masakren ndaj komunitetit hebre.

That`s it Europe Emri:  images.jpg

Shikime: 305

Madhësia:  7.6 KB
    Ndryshuar për herë të fundit nga Al.. : 25-04-2014 më 16:16

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

E para gje njehere Erdogan nuk ka pranuar gjekundi qe ka pasur genocid. Te shprehesh hidherim per cdo viktime eshte humane dhe eshte per tu vleresuar akti i tij. Une nuk kuptoj si mund te quhet genocid kur gjithcka ka ndodhur gjate luftes se pare boterore. Kur je ne lufte nuk ka lojra kalamajsh jo pse me vrave kaq apo pse me torturove aq. Si ne cdo lufte viktima ka pasur ne cdo kah , edhe nga forcat turke jane vrare me mijera e po pastaj ti themi kesaj genocid armen?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667

Shihet qarte, komediani Erdogan flet me dore ne zemer, por gjithsesi, mua me ben me teper pershtypje estreada e "teoricieneve" islamike tek kjo teme. Nje bravo te madhe nga une per vigjilencen per te mohuar "shejtanlleqet" turke! Ashtu si pohoni dhe ju, s'ka si te jete e mundur qe Turqit te binin ne "gracken" e armeneve te djallezuar... ata luftuan/vrane, por edhe u vrane ne proces, gjithmone duke perdorur metoda/teknika te ndershme! "Tek per tek, o ti, o une, o Sulltan Sulejmani!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,071

turqia mund te pranoje gjenocidin ndaj armeneve vetem atehere kur cifutet do e pranojne gjenocidin ndaj palestinezeve ,serbet ndaj boshnjakeve e shqiptareve,francezet ndaj algjerise e tunizise, amerika ndaj afganistanit dhe irakut ,ruset ndaj ceceneve,britaniket ndaj disa vendeve arabe ,italia ndaj libise dhe shume e shume gjenocide dhe masakra tjera qe jan kryer nga te krishteret

kjo eshte vetem nje loje politike,armenet jane te krishtere ketu eshte ceshtja

7. Anetarët më poshtë kanë falenderuar ATMAN për postimin:

angmokio (26-04-2014)

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Kur Turqia ishte e sulmuar nga te gjitha anet, atehere Armenet ashtu tepke si vellezerit e tyre cetnike ne Serbi dhe Mal te Zi apo shushunjat e Napolon Zerves ne Greqi, filluan te vrasin civilet neper shpia, dmth gra, pleq dhe femije sepre burrat dhe djemt e ri ishin ne front. Atehere cfare ndodhi? Ndodhi ajo qe mund te ndodhte ne te gjitha vendet e botes. Te jesh komshiu im per 500 vjet dhe ne kohe lufte te ngrihesh te me vrasesh baben, nenen, dhe femijet, me vjen keq por edhe une dy duart per nje koke i kam. Edhe une ku te zej do te bej fertele, ose me mire pershesh. Keshtuqe kjo mbetet thjesht nje deklerate politike sepse genocid do te thote kur behet nga strukturat e shtetit por jo atehere kur populli ne zemerim e siper hakmerret ngaqe u jane vrare njerezit e aferm.

Genocid pershembull ishte rasti i Bosnjes dhe Kosoves apo I Camerise, ne te cilat vellezerit e Armeneve, dmth Serbet dhe Greket, me programe monstruoze perdoren milicine, makinen ushtarake, te burgosur dhe njerez te hurit dhe litarit, te strehuar ne manastire dhe te bekuar nga lloj lloj hiresish, masakruan pa meshire njerez te pafajshem dhe shuan me qindra mijera endrra dhe deshira feminore.
    Jo me larg se ne vitin 1992 ndodhi masakrimi i civileve azerbajxhanas nga ana Armeneve ne nje qytez ku u masakruan me qindra.
    E vertete eshte se Osmanet/Turqit nuk e kajne pasur mentalitetin e shfarsosjes totale, pakten nuk i kane prekur civilet kur jane zhvilluar beteja. Por mund kete ndodhur ndonje genocid i vogel nga dy palet, ashtu sic ndodhi edhe ne Greqi ndermet grekeve dhe turqeve...sigurisht Armenet ashtu dhe Greket ishin te paret qe i sulmuan civilet turq duke djegur fshatra ashtu sic benin serbet ne Kosove e Bosnje dhe per pasoje ushtria turke u kunderpergjigjen ne te njejten monedhe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 25-04-2014 më 21:29

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

JU shoke, PSE mendoni se turqit kane zhvilluar genocid ndaj armeneve e jo debim ???, cka ju hyn juve ne llogari ta beni advocatin e armeneve ???, per CKA ???, thjeshte keshtu per kureshtje e kam.....eshte senzi i larte qe e keni per drejtesine, eshte dashuria ndaj popullit armen, eshte thjshte nje mode kohe dhe ju doni te tregoni se jeni "in"....apo cilat jane arsyet ???

Ju nuk mund ta aktroni europjanin perendimore kur me cdo milimeter katrore te lekures suaj jeni akoma me mentalitetin mesjetare te enverit qe njeh dallimin vetem ndermjet te bardhes e te zezes. Politika e tokes se djegur nuk ka qene, nuk eshte dhe nuk do te jete ne kulturen islame. Dhe nese turqit jane musliman (jane apo sjane ???), atehere edhe nje genocid, sic eshte per definicion, nuk ka gjasa te kete ndodhe. Ushtria turke ne ate kohe ka qene kryekeput e organizuar dhe struktururar sipas modelit francez, dhe si e tille ka perdore methodat ushtarake te kohes. Nese ajo qe ka bere turqia SOT quhet gjenocid, atehere gjithe lufta e pare boterore ka qene gjenocidiale (apo nuk u perdore GAZI ???, por europjanet jane pakez me te mencet se ju, ata e quajten arme biollogjike....)...dhe eshte kulmi i ironise te dale nje france si presh bafceje te krekoset per kete ceshtje, kur njekohesisht tentoje me krejt armaden qe kish ne dispouzicion bashke me britanine ta pushtoje (lufta ne galipoli, dardaneleve, canakale).....kurse aspak e hibtshme, aspak e cuditshme, aspak e papritur, te dalin do dardaleca nga ana jone, e te ju behen krah ne kete loje hamami kerkesave te pajustifikuara dhe te padrejta te armeneve. Por, edhe djalli i ka argatet e vet, sahanlepiresit........per mendimin tim, erdogani nuk eshte dashur ta beje ate deklarate, ne njeren ane, nuk eshte trashigimi e tije ajo mesele, ngase politika e tije pikerisht e lufton ate politike qe ishte pergjegjese per ate kohe, dhe ne anen tjeter pa asnjecfare barazpeshe politike nuk behen deklarime te tilla. Ne politike kur leshin pe, e fiton nje gisht ne prapanice....politika eshte puna e vetme, qe NUK KA SHPERBLIM per mundin dhe hajrin e dhene. Ne politike ka vetem PAZARLLEQE....pikerisht ketu e ka BAZEN kerkesa armene....te PAZARI....jo te drejtesia....ajo si interesson kujt.

tung

PS:

Kollegu i vellaut eshte armen, dhe ndodhet momentalisht ne stamboll....per fejesen e vellaut te tije....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 26-04-2014 më 02:35
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e gilberto
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Vendndodhja
    Durres Albania
    Postime
    128

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Armenet kane jetuar nen Perandorine Osmane per 400 e kusur vite dhe asnjehere nuk kane pesuar ndonje raprezalje me qellim eleminimin, asimilimin dhe deportimin jashte trojeve tyre. Edhe sot e kesaj dite I kane kishat aty sic I kane pasur me pare. Pse per 500 vite nuk pati asnje problem mes Armeneve dhe Turqeve e nderkohe pikerisht atehere kur PO ndodhej ne momentet me te veshtira ndodhi dicka e tille?
    Une per vete kam fakte me shume se ti ne kete ceshtje. Cfare faktesh kam une?
    Kam njohur me qindra turq qe me jane shprehur shprehimisht dhe me pergjegjesi te plote se ne fshatrat e tyre ne ate kohe armenet kane bere krime monstrouze, kane vrare femije dhe gra, pleq dhe plaka, kane djegur dhe shkaterruar harbuterisht. Nuk besoj se ky eshte shembulli I samaritanit mire.

Mua gjithsesi me vjen keq per armenet ashtu sic me vjen keq edhe per civilet turq qe rane viktima nen konopin dhe urrejtjen e armeneve.

Te tjerat jane fukarallek.
    po per miljona shqiptar nuk te vjen keq ty , qe u vran u dogjen u perdhunuan e u masakruan ne menyrat me cnjerzore per 500 vjet rresht !!!????

kam nji pytje tjetr per ty :- ..........
    cmendim do kishe per turqit ti , nese do jetoje midis viteve 1800-1900
    dhe nji dit te bukur ata , osmanet e tu te dashur, te vinin te te vrisnin te gjith burrat e fisit tend,
    te shkonin ne majen e shpates kokat e femijve te fisit tend ,,
    te perdhunonin me radh, motrat e tua , nenen , kusherirat, hallen tezen,, e gjith femrat e fisit.
    ta digjnin te gjall gjyshin tend para syve te tu.
    ti do ishe ai qe do mbijetoje , cmendim do kishe per turqit ne ate rast ?

realisht turqit i kan ber te gjtiha kto qe thash me lart per 500 vjet me popullin ton , dhe te dalesh ti e te te mbrosh turqit per ate qe u kan ber armenve , kur ata ti kan ber dhe ty njisoj si armenve ...
    ik edhe vet ulju ne gjunj erdoganit,,, dhe bej ate qe gruaja e tij sja ben dott aq mire.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

ti nisesh nga premisat qe meremja eshte shqiptare, por ja qe e ke gabim. Meremen e kemi osmanlleshe
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Faqja 8 prej 20 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •