Close
Faqja 6 prej 20 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 195
    Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Për: Deklarata historike, Erdogan: Vrasja e armenëve, çnjerëzore

Deklarata e Erdoganit ishte shume e arsyeshme por aspak ashtu sic e kuptoni juve. Ne Turqi ska pasur as edhe nje genocid ndaj armeneve. Keta te fundit jane vrare ngaqe turqia ishte ne kater anet e saj ne lufte ku burra dhe djem te rinj luftonin ne front ndersa keta filluan te vrasin grate dhe femijet, pleqte dhe te ngratet. Shume veta paten fatin e keq te behen theror nen hanxharin e mprehte dhe te pameshirshem armen. Si rezultat I ketij veprimi makaber pati kunderpergjigje nga populli turk sepse fundja nuk te duron kush ti theresh femijet, motren, nenen dhe babain. Per tu marre nen kontroll nje situate e tille dhe per te parandaluar qe situata mos te kaloje ne dimensione te tjera u be e mundur deportimi I tyre drejt zones ku mund te jetonin ne siguri.

Ketu s'po thote njeri se nuk na vjen keq per Armenet por po themi qe nuk ishte genocid sic ishte ai qe bene greket dhe sllavet mbi popullin shqiptar por ishte nje kunderpergjigje e popullsise, nje revansh hakmarrje, ngaqe armenet vrane civilet turq.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Meriamun : 25-04-2014 më 13:01
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Cuditerisht ti e quan vrasjen e armeneve si kunderpergjigje te popullit. Ndersa faktet historike e paraqesin si nje akt te paramenduar mire nga instancat me te larta qeverise te Turqise se asaj kohe. Jo vetem nga Xhonturqit qe moren pushtetin ne 1908 por qe ne shekullin e 19-te me Sulltan Hamitin.

Do i coj nje kerkese Enciklopedise Britanike, World History Institut dhe cdo organizmi dinjitoz qe studion historine dhe qe e klasifikon ate qe ka ndodhur ne Armeni si genocid qe nje shqiptar ka gjetur te verteten historike.

Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Armenet kane jetuar nen Perandorine Osmane per 400 e kusur vite dhe asnjehere nuk kane pesuar ndonje raprezalje me qellim eleminimin, asimilimin dhe deportimin jashte trojeve tyre. Edhe sot e kesaj dite I kane kishat aty sic I kane pasur me pare. Pse per 500 vite nuk pati asnje problem mes Armeneve dhe Turqeve e nderkohe pikerisht atehere kur PO ndodhej ne momentet me te veshtira ndodhi dicka e tille?
    Une per vete kam fakte me shume se ti ne kete ceshtje. Cfare faktesh kam une?
    Kam njohur me qindra turq qe me jane shprehur shprehimisht dhe me pergjegjesi te plote se ne fshatrat e tyre ne ate kohe armenet kane bere krime monstrouze, kane vrare femije dhe gra, pleq dhe plaka, kane djegur dhe shkaterruar harbuterisht. Nuk besoj se ky eshte shembulli I samaritanit mire.

Mua gjithsesi me vjen keq per armenet ashtu sic me vjen keq edhe per civilet turq qe rane viktima nen konopin dhe urrejtjen e armeneve.

Te tjerat jane fukarallek.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

LLafet e turqve i quan fakte ti? Jam i sigurt qe po te shkosh ne Serbi do degjosh shume "fakte" nga mijera serb sesi Kosova eshte toke serbe dhe ajo qe ndodhi ndaj shqiptareve ishte ishte pergjigje ndaj separatizmit shqiptar, perpjekje per te ruajtur tokat serbe dhe jo genocid apo masakra ndaj te pafajshmeve. Do degjosh "fakte" sesi Kosova eshte djepi i Serbise dhe po ashtu shume "fakte" qe shqiptaret jane te ardhur nga Kaukazi ose turq.

Kur flitet per histori ska as samaritan te mire apo te keq. Ka fakte dhe prova. Llafet sjane asnjera dhe as tjetra.

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Thuni qka te doni per erdoganin veq lider ma te sukses'shem ne rruzullin e tokes per momentin nuk ka.
    para disa dite bam nje biznes me disa biznesmen nga atje dhe kryesori ishte kurd.
    sa per kurreshtje e pyetem nese jan te knaqur me Erdoganin, dhe u ba shume i sinqert tha: Prej qe ka ardh Erdogani ne pushtet eshte ndal gjakderdhja!
    Dhe kishte fjale te mira per Erdoganin Vllaun tone musliman vllaun e Hashmit

Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Po lere cfare thone Serbet se krimet e Kosoves I pa e tere bota me qindra varre masive dhe me mijera te humbur. Ne rastin konkret eshte ndryshe, kemi te bejme me nje akuze per te cilen ska asnje baze ne te cilen mund te evoloje. Ti fjalet e atyre qe kane huumbur familjaret nen hanxharin armen I konsideron genjeshtra, raportet shteterore dhe arkivat turke po ashtu, kujt ti besojme atehere, Sarkozise dhe Daj Samit?
    PS. Une kam punuar ne nje firme qe pothuajse shumica e turqve ishin nga e njejta zone dhe te gjithe e perkujtonin me dhimbje historine makabre ne te cilen vatrat e tyre ishin njollosur me gjak te pafajshem femijesh dhe grash, njerezish te vobekte.

Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Thuni qka te doni per erdoganin veq lider ma te sukses'shem ne rruzullin e tokes per momentin nuk ka.
    para disa dite bam nje biznes me disa biznesmen nga atje dhe kryesori ishte kurd.
    sa per kurreshtje e pyetem nese jan te knaqur me Erdoganin, dhe u ba shume i sinqert tha: Prej qe ka ardh Erdogani ne pushtet eshte ndal gjakderdhja!
    Dhe kishte fjale te mira per Erdoganin Vllaun tone musliman vllaun e Hashmit
    Sipas renditjes time, ne baze te nje ekuacioni qe kam krijuar, i bie te jete lideri i 7 me i suksesshem ne bote per muajin prill

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Po lere cfare thone Serbet se krimet e Kosoves I pa e tere bota me qindra varre masive dhe me mijera te humbur. Ne rastin konkret eshte ndryshe, kemi te bejme me nje akuze per te cilen ska asnje baze ne te cilen mund te evoloje. Ti fjalet e atyre qe kane huumbur familjaret nen hanxharin armen I konsideron genjeshtra, raportet shteterore dhe arkivat turke po ashtu, kujt ti besojme atehere, Sarkozise dhe Daj Samit?
    PS. Une kam punuar ne nje firme qe pothuajse shumica e turqve ishin nga e njejta zone dhe te gjithe e perkujtonin me dhimbje historine makabre ne te cilen vatrat e tyre ishin njollosur me gjak te pafajshem femijesh dhe grash, njerezish te vobekte.
    Te paret qe nuk mund tu besohet eshte Turqia dhe Armenia. Cdo burim tjeter eshte me i besueshem se keto te dyja, kushdo qofshin keto burime.

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Sipas renditjes time, ne baze te nje ekuacioni qe kam krijuar, i bie te jete lideri i 7 me i suksesshem ne bote per muajin prill
    Dhe I pari, ne 1 prill.
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Po patjeter, ke te drejte o qyfyre. Ashtu eshte tepke sic e ke thene ti, se luan as gjylja dhe as topi, qofte edhe ai I mr Mato Grudes. Psh ne rastin konkret akuzat e Sarkozise jane te prirura te jene shume te verteta dhe te pastra. Madje une them qe duhet te pyesim Greket dhe Serbet gjithashtu sepse edhe keta mund te na japin nje pasqyre tejet reale.

Faqja 6 prej 20 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •