Close
Faqja 5 prej 20 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 195

Për: Deklarata historike, Erdogan: Vrasja e armenëve, çnjerëzore

Po po, shkrimi jot kullon vertetesi. Ka rendesi se cfare thua per te treguar se kush je. Po ajo nuk behet me nje fraze por me nje mori shkrimesh qe tregojne botekuptimin e dikujt dhe karakterin e tij. Pse the qe ste intereson Turqia nuk do te thote se se nuk te intereson kur shkrime te tjera flasin komplet te kunderten. Personalisht e gjykoj mendjemadhesi deri ne kufijt e qesharakes kur dikush vet merr rrolin e perendise dhe shprehet majtas e djathtas se kush eshte e verteta historike (sidomos kur i mungon njohuria historike) dhe se do luftoje per te verteten etj. Ti lutu per te vdekurit dhe familjaret e tyre po per hir te te vertetes qe e mbroke kaq shume dhe paanshmerise tende qe e proklamon kaq forte, tingellon disi pro turke komenti mbi shtetin turk te ndertuar me sakrifica e mund (nje perandori gjakatare e zgjeruar nepermjet dhunes, gjakderdhjes, krimit e cnderimit) dhe deshiren per pavaresi te armeneve e konsideron si prerje ne bese e goditje mbas shpine mbi bashkejetesn 500 vjecare. Qesharake te thuash me e pakta. Sundimi qenka bashkejetese, dhuna e pushtimi qenka sakrifice dhe mund. Dhe ne gjithe ate kllapine tende pro turke do te na mbushesh mendjen qe je asnjanjes dhe thjesht kerkon te verteten?

E thashe, me disa tipa ketu as ja vlen t'u permendesh emrin e jo me te diskutosh.

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Darius për postimin:

ane (25-04-2014)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Problemi eshte se une per vete si them dot katranit zbardhellon. Nuk i them dot, si kam thene ndonjehere dhe me shprese tek perendia nuk do ti them as ne te ardhmen. E kam shprehur bukur dhe qarte ne nje postim me siper qe nuk me interesojne aspak turqit dhe skam asnje lidhje botekuptimi, gjeografie apo ekonomie me ata por kur behet fjale per te thene te verteten, do ta them dhe do te kembengul sepse e verteta eshte ajo qe te mban gjalle dhe te jep nder.
    Per inat te sime vjehrre apo per hater te filan fistekut apo ku di une gjepura dhe justifikime te ketij lloji se gjoja ne arnautet e kulluar kemi lenguar nen hanxharin dhe konopin e tjereve per qindra mijera vjet, per mua nuk jane aspak motiv dhe arsye qe te them se gomari fluturon, ne rastin konkret qe kemi te bejme me nje genocid armen.

Shpreh ngushellimet e mia me te sinqerta per tere ata armene qe humben jeten gjate asaj periudhe sepse fundja vrasja eshte veper e djallit, qofte per hakmarrje apo per arsye tjera te ketij lloji por gjithashtu nuk dua te lej pa permendur dhe ngushelluar edhe tere ata familje turke, te cilet pervecse se kishin diten me te zeze te historise tyre, kohe ne te cilen shteti dhe gjithcka kishin ndertuar me qindra vite sakrifice dhe luftera tepke ashtu sic jane krijuar tere shtetet dhe perandorite e botes, u deshen te perballen edhe me pabesine me te madhe, me shemtine me te shemtuar, me krimin me monstruoz, te goditesh pas shpine prej atyre qe ke ndare 500 vite bashkejetese. Ngushellime per te gjithe ata te cilet mbyllen syte nen hanxharin, cfurkun, bajoneten dhe litarin e pameshirshem armen.

Bota ka nevoje per paqe, dhe paqja nuk vjen nese mes popujve nuk ngrihen urat lidhese. E shikoj nje hap shume te arsyeshem kete qe Erdogan beri dhe me ndihmen e Perendise le te shpresojme qe edhe Armenet te kerkojne falje per masakrat qe bene ne Turqi dhe Azerbajxhan dhe te denojne ashper pjesmarrjen e tyre intensive ne organizimin dhe veprimtarine e PKK qe i ka kushtuar shtetit modern turk me mijera dhe mijera te vrare.

Neve si popull i vuajtur dhe neperkembur nuk i duam te keqen dhe te zezen askujt. Le te mbizoteroje paqa ne gjitha vendet dhe popujt e botes por, pa drejtesi nuk ka paqe.
    Tani e kuptoj zemerimin e serbeve ..i paskemi prere ne bese ne ..100 vite bashkejetes dhe i tradhetuam ..ec e mos na vraj pastaj ..e paskemi pas hak
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar ane për postimin:

jarigas (25-04-2014)

Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku Lexo Postimin
    Deklarata historike, Erdogan: Vrasja e armenëve, çnjerëzore

Nga Redaktor/K.S {24/04/2014}

ERDOGANTurqia ka bërë një hap përpara drejt normalizimit të raporteve me fqinjin e tyre armen, pas deklaratës së Kryeministrit Erdogan se vrasja e popullisë armene në vitin 1915 ishte çnjerëzore. Armenia pretendon se ushtarët otoman gjatë Luftës së Parë Botërore kanë vrarë rreth 1.5 milion armen, por zyrtarët turq e kanë refuzuar gjithmonë këtë shifër dhe nuk kanë pranuar që ndaj popullsisë armene të jetë ushtruar genocid. Në prag të përvjetorit të 99-të të vdekjeve të kontestuara gjerësisht, Erdogan si kurrë më parë ka lëshuar një deklarat në 9 gjuhë të botës, përfshi edhe gjuhën armene, ku ka ripërsëritur thirrjet e kaluara për dialog mes dy vendeve, si dhe ngritjen e një komisioni historik për të vërtetuar gjithçka në lidhje me vrasjet. Zyrtarë të qeverisë turke thanë se ishte hera e parë që një kryeministër turk ka ofruar ngushëllime të tilla të sinqerta, dhe e përshkruan deklaratën si një hap historik. “Incidentet e Luftës së Parë Botërore, janë dhimbje të përbashkëta. Ne dëshirojmë që armenët të cilët e humbën jetën e tyre në fillim të shekullit 20, të prehen në paqe. U shprehim ngushëllimet më të sinqerta nipërve dhe mbesave të tyre.” “Duke qenë se kemi kaluar ngjarje, të cilat kanë sjellë pasoja çnjerëzore, siç ishte edhe zhvendosja, gjatë Luftës së Parë Botërore, nuk duhet të lejojmë që turqit dhe armenët të mos krijojnë qëndrime reciprokisht njerëzore dhe të dhimbshme mes njëri-tjetrit”, ka deklaruar Erdogan.

Shumë shtete perëndimore përfshirë SHBA-në, i kanë konsideruar vrasjet e popullisë armene si genocid, duke shkaktuar probleme të shumta me Turqinë. Franca në drejtimin e Sarkozy ka qënë një prej kritikuesve më të mëdhenj brenda Bashkimit Europian, për qëndrimin e mbajtur nga Turqia për çështjen në fjalë.

http://mapo.al/2014/04/deklarata-his...ve-cnjerezore/
    Bravo Erdogani. Mbase dalin dhe serbet nje dite dhe pranojne masakrat e kerkojne falje per ato vrasje cnjerezore ne Kosove.

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Po po, shkrimi jot kullon vertetesi. Ka rendesi se cfare thua per te treguar se kush je. Po ajo nuk behet me nje fraze por me nje mori shkrimesh qe tregojne botekuptimin e dikujt dhe karakterin e tij. Pse the qe ste intereson Turqia nuk do te thote se se nuk te intereson kur shkrime te tjera flasin komplet te kunderten. Personalisht e gjykoj mendjemadhesi deri ne kufijt e qesharakes kur dikush vet merr rrolin e perendise dhe shprehet majtas e djathtas se kush eshte e verteta historike (sidomos kur i mungon njohuria historike) dhe se do luftoje per te verteten etj. Ti lutu per te vdekurit dhe familjaret e tyre po per hir te te vertetes qe e mbroke kaq shume dhe paanshmerise tende qe e proklamon kaq forte, tingellon disi pro turke komenti mbi shtetin turk te ndertuar me sakrifica e mund (nje perandori gjakatare e zgjeruar nepermjet dhunes, gjakderdhjes, krimit e cnderimit) dhe deshiren per pavaresi te armeneve e konsideron si prerje ne bese e goditje mbas shpine mbi bashkejetesn 500 vjecare. Qesharake te thuash me e pakta. Sundimi qenka bashkejetese, dhuna e pushtimi qenka sakrifice dhe mund. Dhe ne gjithe ate kllapine tende pro turke do te na mbushesh mendjen qe je asnjanjes dhe thjesht kerkon te verteten?

E thashe, me disa tipa ketu as ja vlen t'u permendesh emrin e jo me te diskutosh.
    Shiko, nese ti me permend apo jo emrin, per mua nuk ka shume rendesi sepse as me ngrihet rroga dhe as me ulet, besoj se ky eshte motiv mese i mjaftueshem per te mos u shqetesuar. Ketu ne forum jemi per te ndare dhe shkembyer mendime, per te mesuar dhe nxene nga njeri-tjetri, me pak fjale eshte nje simbioze e pergjithshme qe nuk ka arsye dhe motiv qe te behet shkak per etiketime personale. Nuk mund te kuptojme karakterin dhe botekuptimin e dikujt thjesht nga disa paragrafe aty-ketu.

Fatmiresisht kam vullnetin e mire dhe arsyen e mjaftueshme qe mos te behem pre e emocioneve dhe instikteve por te pranoj me zemergjersi dhe mendje te hapur te gjitha mendimet dhe opinionet e ndryshme. Bota dhe jeta ne pergjithesi eshte e bukur sepse kemi te bejme me nje ndryshim statik dhe variacion konstant ne te gjitha stadet dhe sfumaturat e natyres po te ishte gjithcka e njejte bardhe e zi atehere zymtesia do triumfonte kudo.

Tashme nese une ngrihem dhe krijoj bindje dhe opinione gjitheperfshirese mbi dicka qe mund te kesh shkruar ti, atehere dalim ne konkluzione shume te gabuara. Ti ne shume tema kur flitet per turqit si popull dhe turqine si shtet apo edhe per popuj tjere, nuk i ke kursyer termat dhe ofendimet ne pikepamje tejet te ngushte madje edhe rraciale. Kjo, eshte e gjitha ne kundershtim me arsyen e shendoshe dhe etiken e nje moderatori. Kete ta kam theksuar disa here por je mjaftuar me nje censurim te shkrimit tim dhe kjo per mua eshte nje papergjegjshmeri ndaj detyres qe ke, dhe nje ofendim i paster.

Te kthehemi edhe njehere shkurtimisht ne thelb te ceshtjes. Armenet ne Perandorine Osmane jetonin ne shume zona dhe nuk eshte aspak e llogjikshme te pretendohet se maskarada e tyre qe ngriten hanxharet dhe cfurqet duke vrare femijet, te moshuarit dhe grate e turqeve ishte per tu cliruar, jo kjo nuk eshte e vertete, eshte njelloj sikur te ekzistonte nje fshat me Serb ne lushnje dhe nderkohe qe shqiptaret luftonin ne kater anet, keta te fundit te ngriheshin dhe te masakronin shqiptaret. Eshte e paarsyeshme sepse ata ishin ne formen e ishujve, ne numer te paperfillshem ne raport me pjesen tjeter te popullsise. Vepra qe bene nuk ishte asgje tjeter por nje deshmi e qarte dhe e forte e nje tradhtie te ulet dhe te pandershme.

Meqe e vini ne dyshim mundin dhe sakrificen per krijimin e Perandorise dhe shtetit turk, atehere me thoni nje perandori ne bote qe eshte krijuar me trendafile dhe lule-lajle? Me thoni nje shtet apo perandori ne bote qe eshte krijuar pa luftera dhe sakrifica? Shteti apo Perandoria, u krijua si u krijua, ai tashme eshte shtet, eshte memedheu i tere atyre brezave, eshte vendlindja e qindra mijera dhe milione njerezve. Kjo eshte thjeshte nje paranteze pavaresisht se ne qarqet mediokre te mendimit mund te marre permasat e herezise.

E perseris edhe njehere dhe nuk dua te zgjatem me ne lidhje me kete teme sepse e shoh mese te mjaftueshem mesazhin e kryeministrit Erdogan. Shpreh ngushellimet e mia per te gjithe ata Armene dhe Turq qe per arsye te ndryshme u bene pre e instikteve dhe akteve kriminale qe per arsye nga me te ndryshmet situata derivoje deri ne ate pike. Le te mbizoteroje paqja kudo pa dallim feje dhe etnie.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Kujt po i behet vone se cfare miqesie kerkon ai. Fakti eshte qe megjithe qendrimin e prere per te mos e pranuar genocidin per pothuajse 1 shekull, me ne fund ai pranon ate qe dihet publikisht.
    Cfare gjenocidi ?.......debim klassik sic i njohi europa nga ajo dite kur zdripen nga drunjet e deri para 50 viteve....nje kulture e zeze kafshe qe ne keto momente e praktikon Putin papunci per jernek....pra gjenocid pse i deboj pa marrveshje, pse nuk qendruan neutral ?.....armenet tentojne me nxjere nje kosh me kasht thojn ne popull....

Tung
    albanish by nature

Shume fjale ke shkruar po ske thene asgje. Sa per menyren sesi moderoj une apo se cfare i takon te thote ose jo nje moderator ate ben mire qe ta ngulesh ne koke njehere e mire qe nuk eshte as vendi dhe as pozicioni jot ta gjykosh. DUke mos u pergjigjur apo fshire komente te ketij lloji kam menduar se ta kam percuar qarte mesazhin. Mesa duket se ke kuptuar prandaj dhe po ta them me hapur akoma.

Ne komentin tim skishte asgje pasionante. Perkundrazi isha shume i ftohte ne llogjike dhe komentova strikt mbi ate qe ke shkruar dhe jo mbi pershtypjet personale qe kam per ty si antar.

Te kthehemi tek komenti jot i mesiperm. Ti qe me karakterizon si gojeprishur apo rracist ndaj popujve te tjere tregohesh hipokrit pasi ti dhe te gjithe ju qe me mbroni Turqine apo ndonje "popull" tjeter qe une paskam share jeni te paret qe cirreni kunder Greqise e grekeve, Serbise e serbeve. Ta thashe publikisht dhe po ta perseris po publikisht. Hipokrizia eshte dicka qe nuk pertypet dhe kalohet poshte me nje glenjke uje. Standarti i shumefishte eshte mungese karakteri dhe tregon jo sinqeritet. Nese une nuk kam respekt per Turqine e sotme dhe i shaj osmanet e dikurshem kjo ka nje shpjegim sa llogjik aq dhe historik. Ndryshimi midis meje dhe teje (jo se ka ndonje rendesi per temen po per hir te argumentit) qendron ne faktin qe une nuk harroj gjemen qe i ndodhi ketij populli dhe pasojat qe i shkaktoi pushtimi osman dhe sundimi 500 vjecar osman. Ti i harron, e konsideron bashkejetese dhe e quan sakrifice e mund perdhunim osman te ketij populli. Do thuash nuk permenda shqiptar e Shqiperi sepse po flisja per Armeni. Po ta shohesh menyren sesi jane bere gjerat, pikat e perbashketa midis dy vendeve jane te shumta, sic jane te shumta me cdo vend tjeter qe u fut me dhune nen thundren e Perandorise Osmane.

Qe mos e personalizoj temen duke u marre me ty, sidomos meqe ske rritje rroge dhe do preferosh te shperndash bindjen tende ndaj te vertetes turke diku ku paguhesh, ajo qe une e quaj te moralshme nga imorali eshte patja kurajo e te pranuarit te bindjeve e deshirave qe jane ne realitet dhe dhenia fund e shtirjes. Pavaresisht nga neveria qe me krijojne disa antare ketu kur dalin hapur ne mbrojtje te fese se tyre duke mohuar komb e atdhe, ne mbrojtje te krimeve e masakrave thjesht per hir te fese, te pakten kane kurajon te mbrojne ate bindje qe kane. Ndersa ata qe fshihen mbas termave e shprehjeve te paqarta apo me dy kuptime i quaj skutha dhe pa karakter.

Fraza e fundit qe po kthehet ne nje citat dallkauk eshte e panevojshme. Te pranosh gabimet, krimet dhe padrejtesite historike nuk demton paqen por i sherben vendosjes se saj. Nje njeri, entitet apo shtet qe pranon akte te ketij kalibri tregon se eshte penduar dhe i kerkon falje historise per ndotjen me gjak qe i ka bere. Ne mos paqe, te pakten eshte nje hap drejt pendimit ndaj historise.

Me sa po kuptoj unem ngjarjet kane rrjedhur keshtu...

Genjeu Armenia per genocidin.
    Bota e besoi
    Turqia kerkoi falje edhe pse nuk kishte bere gje.

10. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Qyfyre për postimin:

ane (25-04-2014)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,071

Kanë ardhur edhe reagimet e para ndaj mesazhit ngushëllues që Kryeministri Rexhep Tajip Erdoan publikoi një ditë para 99-vjetorit të ngjarjeve të vitit 1915.

Agjencitë e lajmeve dhe faqet informuese në internet bën të ditur se mesazhi i Erdoanit përbën një risi. Për mesazhin dominoi mendimi se megjithëse edhe pse i papritur, ishte pozitiv.

Agjencia AFP e lajmeve mesazhin e shpërndau me titullin: “Komenti i parë i një lideri turk mbi humbjet e jetëve”.

Kurse agjencia tjetër e lajmeve Associated Press mesazhin ngushëllues të Erdoanit ia publikoi botës në 9 gjuhë të ndryshme.

“Kryeministri nuk e përdori fjalën ‘gjenocid’, një fjalë që Turqia e refuzon me forcë, në vend të kësaj ai përdori shprehjen “dëbim” dhe kjo shkaktoi probleme jonjerëzore”, bën të ditur agjencia AP në lajmin e saj.

Kurse agjencia e lajmeve “Reuters” mesazhin ngushëllues e cilësoi si “të papritur”.

Për këtë lajm agjencia përdori titullin “Kryeministri i Republikës së Turqisë, Rexhep Tajip Erdoan ngushëlloi nipërit e armëve të vrarë nga Osmanët”.

Në krahasim me liderët e tjerë turq, Erdoan përdori një gjuhë më pajtuese, bën komentin Reuters.

Gjithnjë sipas lajmit të agjencisë për ngjarjet e vitit 1915 Erdoan përdori shprehjet “jonjerëzore”.

Kurse në faqen e internetit të gazetës izraelite “Jerusalem Post” lajmi është dhënë me titullin “Erdoan nuk e njeh gjenocidit armen, por u dërgon ngushëllime familjeve të viktimave”.

Portali informativ në internet “Armenia Today” mesazhin e kryeministrin turk e publikoi në këtë formë: “Kryeministri i Turqisë publikoi mesazh ngushëllimi për nipërit e mbesat e armenëve që i janë nënshtruar gjenocidit në vitin 1915”.

“The Wall Street Journal”, një nga gazetat më prestigjioze të Shteteve të Bashkuara të Amerikës mesazhin në fjalë e botoi me titullin “Iniciativa e Erdoanit për 1915-n”.

Ndërsa gazeta franceze “Le Parisien” për deklaratën e Erdoanit bëri këtë koment: “Ky është një tërmet politik që ka rënë në Turqi. Kryeministri Erdoan në mënyrë zyrtare u ka përcjelle ngushëllimet nipërve dhe mbesave të armenëve të vrarë në vitin 1915. Një gjë e tillë ndodh për herë të parë në historinë e këtij vendi”.

Televizioni Al Xhezire në lajmin që dha me titullin “Erdoan ngushëllon armenët” tha se “Në prag të përvjetorit të dëbimit armen për herë të parë nga Turqia është dhënë një mesazh ngushëllimi i nivelit të lartë për armenët”.

“Është një detyrë njerëzore të kuptosh dhe ndash dhimbjet e armenëve”, ka thënë Erdoan cituar nga rrjeti i Al Xhezires.

Në faqen e internetit të Al Xhezirës është dhënë edhe një përmbledhje e zgjeruar e kësaj deklarate të Kryeministrit Erdoan.

trt

Po pra. Kryeministri i vendit qe kreu krimin del publikisht e shprehet se: Eshte detyre njerezore te kuptosh dhe ndash dhimbjen e armeneve. Ndersa ne forumin shqiptar, shqiptaret, nje popull dikur i pushtuar dhe sunduar per 500 vjet nga te njejtit turq qe kryen masakrat, dalin e thone se armenet e meritonin ate qe ju ndodhi se tradhtuan Turqine dhe se nuk u vrane e prene po thjesht u perballen me reagimin popullor.

Hajde ma gjej llogjiken e kesaj gjeje. Vetem midis shqiptareve shikon patollogji te tilla.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Po pra. Kryeministri i vendit qe kreu krimin del publikisht e shprehet se: Eshte detyre njerezore te kuptosh dhe ndash dhimbjen e armeneve. Ndersa ne forumin shqiptar, shqiptaret, nje popull dikur i pushtuar dhe sunduar per 500 vjet nga te njejtit turq qe kryen masakrat, dalin e thone se armenet e meritonin ate qe ju ndodhi se tradhtuan Turqine dhe se nuk u vrane e prene po thjesht u perballen me reagimin popullor.

Hajde ma gjej llogjiken e kesaj gjeje. Vetem midis shqiptareve shikon patollogji te tilla.
    Hajde daro hajde....

Ku e sheh vehten me te mire se ato qe i kritikon ?....Po ti argumenton njejte vetem ne kahjen tjeter.....vetem e verteta si duket si interesson kujt....
    albanish by nature

Faqja 5 prej 20 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •