Close
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 91
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Për: U fyen shumë figura kombëtare,i errdhi rradha Çajupit

Citim Postuar më parë nga Diella1 Lexo Postimin
    Të them të drejtën, ngaqë jam fetare vetë, personalisht çmoj më shumë këto 'trushkulurit' e forumit, se kanë zjarr e devocion në jetë, pavarësisht se në mënyrë perverse, megjithëse mendoj se pjesës tjetër të popullatës I duhen hapur sytë, jeta s'është qejf o qejf ku je. Pra ne këtë pikë jam më shumë shoqe me 'trushkurit', nuk janë lukewarm dhe të vdekur si shumica këto ditë. Jeta pa pasionin e pastër që vjen nga dashuria për Zotin është e kotë dhe nuk ja vlen. Në këtë pikë lejoheni të gjithë të më suleni, s'kam c'them me shume....
    Ketu e ke shume gabim. Nuk jane vetem fetaret te moralshem. Ju fetaret e keni te veshtire ta besoni, por jo te gjitheve u duhet nje motivacion fetare qe te ecin rruges se drejte. Krimin, mekatin, vjedhjen e denon cdo njeri fetar apo jo.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Mia, kuptoj qe nuk jam në hapësirën e duhur për të të dhënë përgjigje, se do thonë që u kthye në fe fare, çfarë kisha për të thënë e thashë....

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Ti ke memdimin tend. Vetem dua te them qe personalisht ne jete jam zhgenjyer me shume nga ata qe e mbajne veten per fetare se te tjeret.

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    hahahahha

Je i madh. Dmth per ty musliman eshte ai qe se ka haberin nga feja muslimane?
    Jo mer tunxh jo. Shqiptaret myslimane i thone vetes te tille sepse kane njerin nga prinderit ose te dy me perkatesi fetare myslimane por kjo nuk i ben besimtar. E di qe sju pleqen ky lloj klasifikimi por kjo eshte e verteta. Shqiptaret quhen myslimane sepse ashtu jane nga gjyshi, stergjyshi etj por jo sepse jane praktikant te fese.

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Nuk e di çfarë eksperiencash ke ti, por për disa gjëra në gjykim varet edhe dispozicioni yt për jetën, mund të jesh nga një këndvështrim totalisht I gabuar, por pranoj se për sa kohë ti nuk ke pare diçka që të te bindë totalisht, je edhe e pafajshme...

P. S. e kisha me Mia-n

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Citim Postuar më parë nga Diella1 Lexo Postimin
    . Jeta pa pasionin e pastër që vjen nga dashuria për Zotin është e kotë dhe nuk ja vlen. Në këtë pikë lejoheni të gjithë të më suleni, s'kam c'them me shume....
    Ju shqetesoheni per jeten e te tjereve dhe menyren se si e ndertojne ata duke arritur te jene te lumtur dhe pa pasionin per zotin,ai tjetri shqetesohet se pse Cajupi i quante derra turqit,disa te tjere shqetesohen per faktin se ne pushtet eshte Rama dhe anasjelltas,Lubonja ankohet se pse nderrohet kaq shume nje figure e madhe e muzikes shqiptare! mjere Shqiperia, te drejte ka pasur ai ''idioti'' qe ka shkruar; e keqja e Shqiperise jane vete shqiptaret (te ashtuquajturit).
    MOS I NDY TEMAT no name

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Kjo s'me ka pelqyer ne pergjithesi te fetaret. E mbivleresojne veten, kur ne fakt s'qendrojne me lart se te tjeret ne asnje drejtim.

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Ja nje tjeter perle e Cajupit.
    (ankimonkio pyete pak kete ''intelektualin'' nga ''kosovo'' c'mendim ka.
    A. Z. Cajupi

"Greku dhe Shqiptari"

Greku: Pse ju shqiptare
    kini djem te mbare
    te zgjuar, te zote,
    te fort, e te plote?

Shiko djemte tane
    sikur nuke hane,
    te verdhe, te thate,
    te trembur si grate
    te liq, te pabese,
    pa turp e pa shprese...
    gjak ne zemer s'kane.

Tuajte pse jane
    trima te vertete ?

Shqiptari: Se i bejme vete.
    S'na ndihne te tjere
    si ju mor' te mjere
    MOS I NDY TEMAT no name

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Jo mer tunxh jo. Shqiptaret myslimane i thone vetes te tille sepse kane njerin nga prinderit ose te dy me perkatesi fetare myslimane por kjo nuk i ben besimtar. E di qe sju pleqen ky lloj klasifikimi por kjo eshte e verteta. Shqiptaret quhen myslimane sepse ashtu jane nga gjyshi, stergjyshi etj por jo sepse jane praktikant te fese.
    Nga familja i bie te jem dhe une muslimane, pavaresisht se prinderit e mi s'ishin e s'jane besimtar. Nuk kane faj keta. E keqja eshte se dhe per te krishteret ne te ashtquajturit "musliman"mbetemi musliman. Acarohem kur thone per mua, " Ajo eshte muslimane." Une se kam pare veten kurre si te tille. Me c'te drejte me bejne me pahir besimtare muslimane? Se marr vesh. pff

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Citim Postuar më parë nga freeopen Lexo Postimin
    Ju shqetesoheni per jeten e te tjereve dhe menyren se si e ndertojne ata duke arritur te jene te lumtur dhe pa pasionin per zotin,ai tjetri shqetesohet se pse Cajupi i quante derra turqit,disa te tjere shqetesohen per faktin se ne pushtet eshte Rama dhe anasjelltas,Lubonja ankohet se pse nderrohet kaq shume nje figure e madhe e muzikes shqiptare! mjere Shqiperia, te drejte ka pasur ai ''idioti'' qe ka shkruar; e keqja e Shqiperise jane vete shqiptaret (te ashtuquajturit).
    Po pse mor, kur të bezdisa unë ty qe po me drejtohesh në këtë mënyrë? Unë thjesht dhashë mendimin tim, nuk iu impononova njeriu. Si shpjegohet që juve ju djeg kaq shumë vetëm kur përmendet Zoti, çdo gjë tjetër mund të thuhet, por kjo jo, 'xix'. Kush je ti qe don të më korrigjosh mua, edhe ti mund t'a kesh gabim, madje unë mendoj qe njerëzit pa gjak si puna jote janë e keqja e këtij kombi. Unë jam, edhe unë ekzistoj, s'të lejoj ty qe te me mbivihesh mua, thuaj tënden edhe kaq, por jo qe te me gjykosh....

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •