po po kena me ndrru dialektin ne se nje franqez edhe nje polak paskan veshtiresi me msu shqipen hahahahahh qfar budallakie
gjithcka man edhe kjo toke
po po kena me ndrru dialektin ne se nje franqez edhe nje polak paskan veshtiresi me msu shqipen hahahahahh qfar budallakie
gjithcka man edhe kjo toke
hahahahah debat, debat qenka shenderruar ketu. Te mos e ngaterrojme njeren me tjetren. Nuk behet fjale per krahasime mes dialektesh, e as perdorimet e termave te huaj, ato jane kapituj ne vete, por eshte fjala, siç e kishte cekur profesori ne artikullin me siper, per devijimet qe behen vete te folurit e dialektit. Gjuhen qe e perdorin ca surrata nga TV ne stilin: ja japa, ma japinuk me ka rastisur ta degjoje as nga vete te moshuarit ne moshe nje perdorim te palogjikshem te shprehjeve te tilla. Me nje fjale, keta surratat duke dashur te behen edhe me origjinal, me mendjen e tyre se po flasin keshtu pa komplekse ne dialekt, e shkretojne komplet te folurit me perdorimin e atij "çervishit" te shprehjeve dhe fjalive dhe lere se nuk ka baze logjike te perdorimit te tyre, ndersa gramatika nuk ekziston. Dhe se fundit pse u duhet lene hapersire ne TV te debatojne injorante te tille e te hapen ne debatet e tyre "profesionale", kur as gjuhen e tyre nuk jane ne gjendje ta flasin ne menyre te drejte e korrekte te perdorimit te saj, qofte edhe ne dialektin e tyre qe e flasin çdo dite.
...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!
Të keqen e Samiut, më hape barkun... 'denoncosh kosovarët' thotë. Vetëm një dashakeq do të fërkonte barkun duke u zgërdhirë me këto mendime mjerane.
Do isha njeriu më i lumtur sikur të arrija ta shoh popullin tim duke lulëzuar. Më mirë të mbetesh analfabet se sa të mësosh e të interpretosh gabimisht.
Ajo fjalia më lartë ishte përgjigja se akoma edhe shumë kam për të mësuar edhe nji jetë të tërë. Asnjëherë nuk është mjaft.
P.s. Zanë, të kam xhan.
Ndryshuar për herë të fundit nga symphony : 26-09-2013 më 19:00
Love has no limits
zANë (26-09-2013)
Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.
Ok...te mos ngutemi e keqkuptohemi...e pastaj te ofendojme....une as me shume e as me pak nuk kisha gje tjeter me ty, pervec asaj se si ti bere verejtje ne ate se, "...si thojne, e si duhet te thojne..." ("thojne" eshte dialektizem; mos me thuaj se si duhet te them ne gramatike, se me nevrikos. Nuk eshte tema lidhur me perdorimin e gjuhes letrare sipas rregullave gramatikore, por per te folurit e gjuhes se perditshme, sipas dialekteve e nendialekteve apo formave e mynyrave, sipas atij regjioni te caktuar ). Pra sugjerimi yt ishte, thjesht, se ata nuk po ditkan ("...sapo kane filluar ta mesojne gjuhen..." fjalet e tuaja), ndersa ti po ditke ta flasesh gjuhen; Arrogance e klasit te pare!!! Ndersa, ne anen tjeter, duke menduar se ti po ditke me shume se ata, hedh veten kaq poshte sa qe tregon vet fare se sa e manget je ne mendje qe ta kuptosh se ajo eshte, pikerishte, forme, mynyre e te folurit te nje regjioni apo krahine te caktuar, sipas dialektit, e madje edhe, sic tha dikush me lart, nje nendialekti i atij regjioni apo krahine.
"...une do iku tani..."(shembulli yt konkret), kuptohet thjesht si thyerje e rregullit gramatikor, nga nje person i caktuar arrogant, qe ka te beje me te shkruarit apo folurit te gjuhes letrare sipas rregullave gramatikore, ndersa nuk ka fare te beje me te folurin e gjuhes se perditshme, ne pergjithesi, nga njerzit e ndonje regjioni te caktuar. Ndersa shembujt me lart, "...u vdeka fare..."(qe sipas gjitha gjasave duhet te jet "deka" e jo "vdeka") dhe "...e myti veten filani...", jane pikerisht, forma, mynyra e te folurit te gjuhes sipas nje regjioni te caktuar apo, ndoshta edhe sipas te gjithe shqiptareve te Kosoves (nejse edhe Kosova eshte nje Krahine ne Trojet shqiptare), ku ti jep verejtjen, se jane gabim, te thena. Kjo ishte arsyeja, pse te citova ne fillim, pra lidhur me arrogancen tende, ne verejtjet e tuaja pa vend.
Te kujtohemi, se tema bene fjale per dallimet ne mes te gjuhes standarde, qe pak a shume, nenkuptohet gjuha letrare, dhe asaj e te folurit ne jeten e perditshme, ne kete rast ne Shqiperi e Kosove, per veshtiresite qe po kane te huajt, per kuptimin dhe mesimin e gjuhes se folur.
Nese ti deshiron, ta trajtosh problemin se kush e flet me mire gjuhen letrare, sipas rregullave gramatikore; qe tani une po te pergjigjem se ju ne Shqiperi e flitni shume me mire e me rrjedhshem se sa ne ne Kosove.
P.S. Kurre nuk e ferkoj barkun une qe te shprehi mendimet mjerane, per ta interpretuar dikend gabimisht e aq me pak te zgerdhihem..nuk eshe natyra ime, per kete te siguroj. Mund te keqkuptoj ndonjehere, por jam gjithmone i gatshem qe t`i perulem cdokujt duke i kerkuar falje per keqkuptimin...
Ndryshuar për herë të fundit nga Sami Hyseni : 27-09-2013 më 06:27
Nete (27-09-2013)
O Sami vëllai, nuk do ta zgjas më tej se jam në orar të punës dhe se atë që kisha për të thënë e thashë sepse gjatëkohë më brente dhe tani që m'u dha rasti e thashë se desh plasa. lol
Por ama sinqerisht ta them, nuk e pata për të keq, absolutisht jo, thjesht shprehja 'të mbytesh' edhe 'të vritesh' kanë shumë dallim njëra nga tjetra. Dhe kjo s'ka të bëjë fare me dialektin krahinor. Shembull, 'u mbyt' në dialekt mund të thuhet 'u myt' ose 'u vra' - 'u vrit' apo ku ta di unë, këtu jam dakord por që ta marrin të vrarin për të mbytur kjo është absurde.
S'kërkon shumë, pak vullnet e pak logjikë. :d
( afromu të të qafi pak)
Love has no limits
Nete, o keni me mesuar dialektin ta flisni si duhet, o keta te Makidonijesahahahaha lere Symphony, ama se del edhe ai Norçali prej Makidonijes
nuk e kam ditur, ama kesaj here kilja e juaja mbeti, hiç mos te ju vie inati
leri se po ua mesojne gabim shypen atyre bullgareve e te huajve qe po vijne ne Prishtine. Ata nuk e kuptojne, a mos deshet edhe neve pahiri me na jaaapen ato fjelet me vete.... po ua jeeepim ne vend nuk po i marrim hiç ! hahahahahaah
O symphonaj be, i ke mbajten fare, i ke vdeken ne vend te vendit hahahahaha
...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!
.........................................
Ndryshuar për herë të fundit nga Sami Hyseni : 28-09-2013 më 04:07
Krijoni Kontakt