Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 109
    i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Për: E djathta Europiane: Akt ekstremist kundër Krishtërimit në Përmet

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Nuk mund te besoj kishen e njeasnhme ne krahasim me shtetin qe s'ka asnje arsye per te diskriminuar vecanerisht ortodokset. Gabime ka gjithnje censusi dhe asnjehere nuk del me shifra ekzakte, por te pretendosh se nuk eshte 7% por tre here me shume eshte cmenduri dhe s'ka te beje me gabime apo me census amator.

Rreth 7% dolen ortodoks. Rreth 13% su pergjigjen. Eshte teresisht e pamundur qe te gjithe ata te kene qene ortodoks. Eshte shume e thjeshte.
    Ti vete si e shpjegon qe ortodokset nga 21 % kalojne ne 6.7%,myslimanet riten me 2%,ndersa katoliket qendrojne njelloj si para 100 vjeteve ?

Ja cthote Olsi Jazexhi mbi censusin

Fakti më interesant është ulja drastike e numrit të besimtarëve ortodoksë të Shqipërisë. Ndërsa në regjistrimet e viteve 1927 dhe 1942, ortodoksët janë gjetur të përbëjnë 22.3 dhe 20.7% të popullsisë, reduktimi i numrit të tyre në 6.8% të popullsisë është me të vërtetë i pabesueshëm. Duke ditur imponimin fizik, teologjik dhe ekonomik që Greqia ka ushtruar mbi shqiptarët muslimanë, dhe sidomos jugorët në 23 vitet e fundit, ku shumë prej tyre, janë konvertuar me hir apo me pahir në ortodoksë, numri i ortodoksëve duhej të ishte shumë më i madh, pasi në ortodoksë janë konvertuar edhe shumë muslimanë. Pra si mund të shpjegohet ulja kaq e ndjeshme e ortodoksëve të Shqipërisë?

Një fakt që të lë përshtypje të hidhur është edhe numri i muslimanëve. Si një veprimtar dhe studiues musliman që jam, unë kam parë vetë me sytë e mi në këto 23 vitet e fundit, pra qysh prej rënies së komunizmit dhe hapjes së Shqipërisë ndaj botës, sesi disa mijëra muslimanë shqiptarë kanë lënë fenë e tyre, duke u konvertuar në ortodoksë, katolikë, protestantë, dëshmimtarë të Jehovait, bahai, ndjekës të Rama Krishnas etj. Personalisht kam pritur që numri i muslimanëve të mos ishte 67.5% si në 1927 dhe 68.9% si në 1942, por shumë më i vogël. Numri i muslimanëve prej 57.12% dhe i bektashinjëve prej 2.11% është jashtëzakonisht çoroditës. Të dhënat e regjistrimit italian të vitit 1942 që ka botuar Kisha Ortodokse në faqen e saj tregojnë që në atëbotë, në Shqipëri kishte 54,17% sunitë dhe 14,73% bektashinjë. Nëse këto të dhëna i krahasojmë me të dhënat e censusit të vitit 2011 del që sunitët – apo siç ata njihen rëndom – muslimanët të këne ngelur pak a shumë aq sa kanë qenë, ndërsa bektashianët të jenë ç’islamizuar në masë?

Fakti më interesant i këtij studimi është ai që tregon që katolikët të kenë ruajtur pozitën e tyre të para 85 viteve, dhe të kenë ngelur në suazat e dhjetë përqindëshit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Archon : 25-09-2013 më 15:49

i/e regjistruar Maska e Doni-88
    Anëtarësuar
    09-02-2013
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    248

Citim Postuar më parë nga Archon Lexo Postimin
    Tek rezultatet e mevonshme te censusit ne baze qarku,dolen disa te dhena qe nuk u pasqyruan shume ne medja,por thoshin se ne qarqet e jugut,ata qe nuk pergjigjeshin per fene shkonin deri ne 70%

Pastaj me keto censuset qe behen ketu tek ne,vetem ata qe nuk e pane sesa amatore ishin,qe shkruanin me laps,gjysmen e pyetjeve i plotesonin vete,etj etj mund ti besojne
    Meqe perdor trillimin ne vend te fakteve, une ti demantoj te gjitha keto qe thua.

Qarku Korcë
    Gjithsej 220.357 - 100%
    Myslimanë 129.964 - 58,98%
    Bektashi 4.558 - 2,07%
    Katolikë 2.492 - 1,13%
    Ortodoks 35.814 - 16,25%
    Ungjillorë 660 - 0,30%
    Të tjerë të krishterë 122 - 0,06%
    Besimtarë të pacilësuar* 15.078 - 6,84%
    Ateist 4.007 1,82%
    Tjetër 24 0,01%
    Preferojnë të mos përgjigjem 22.595 10,25%
    E pavlefshme /e papërcaktuar 5.043 2,29%
    Qarku Gjirokastër
    Gjithsej 72.176 - 100%
    Myslimanë 27.815 - 38,54%
    Bektashi 6.118 - 8,48%
    Katolikë 1.493 - 2,07%
    Ortodoks 12.583 - 17,43%
    Ungjillorë 59 - 0,08%
    Të tjerë të krishterë 50 - 0,07%
    Besimtarë të pacilësuar* 6.050 - 8,38%
    Ateist 4.550 - 6,30%
    Tjetër 52 - 0,07%
    Preferojnë të mos përgjigjem 10.945 - 15,16%
    E pavlefshme /e papërcaktuar 2.461 - 3,41%
    Qarku Vlorë
    Gjithsej 175.640 - 100%
    Myslimanë 74.013 - 42,14%
    Bektashi 1.903 - 1,08
    Katolikë 3.369 - 1,92
    Ortodoks 24.125 - 13,74
    Ungjillorë 109 - 0,06%
    Të tjerë të krishterë 126 - 0,07%
    Besimtarë të pacilësuar* 19.267 - 10,97%
    Ateist 10.563 - 6,01%
    Tjetër 60 - 0,03%
    Preferojnë të mos përgjigjem 36.749 20,92%
    E pavlefshme /e papërcaktuar 5.356 - 3,05%
    Qarku Fier
    Gjithsej 310.331 - 100%
    Myslimanë 150.559 - 48,52%
    Bektashi 3.137 - 1,01%
    Katolikë 6.149 - 1,98%
    Ortodoks 42.695 - 13,76%
    Ungjillorë 331 - 0,11%
    Të tjerë të krishterë 174 - 0,06%
    Besimtarë të pacilësuar* 22.186 - 7,15%
    Ateist 11.190 3,61%
    Tjetër 58 - 0,02%
    Preferojnë të mos përgjigjem 64.960 - 20,93%
    E pavlefshme /e papërcaktuar 8.892 - 2,87%
    Qarku Berat
    Gjithsej 141.944 - 100%
    Myslimanë 71.226 - 50,18%
    Bektashi 11.681 - 8,23%
    Katolikë 1.631 - 1,15%
    Ortodoks 10.624 - 7,48%
    Ungjillor 71 - 0,05%
    Të tjerë të krishterë 290 - 0,20%
    Besimtarë të pacilësuar* 11.981 - 8,44%
    Ateist 4.855 - 3,42%
    Tjetër 52 - 0,04%
    Preferojnë të mos përgjigjem 27.017 - 19,03%
    E pavlefshme /e papërcaktuar 2.516 - 1,77%
    Ja ku i ke rezultatet e censusit 2011 per gjitha qarqet e jugut te Shqiperise dhe sic e shikon ketu e ke % e sakte e atyre qe nuk ju pergjigjen pyetjes se fese kurse ti vazhdo me perqindjet tua dhe me lapset e kimiket

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga Doni-88 Lexo Postimin
    Meqe perdor trillimin ne vend te fakteve, une ti demantoj te gjitha keto qe thua.

Ja ku i ke rezultatet e censusit 2011 per gjitha qarqet e jugut te Shqiperise dhe sic e shikon ketu e ke % e sakte e atyre qe nuk ju pergjigjen pyetjes se fese kurse ti vazhdo me perqindjet tua dhe me lapset e kimiket
    Nuk te thashe qe ne cdo qark te jugut ishte 70% numri i mosdeklarimeve,por qe 70% e gjithe atyre qe nuk e deklaruan fene ishin nga jugu,jane dy gjera te ndryshme

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767

Për çështjen e censusit, Këshilli Botëror i Kishave, i ka dërguar një letër komisionit evropian, në Mars 2013.
    http://www.oikoumene.org/en/resource...ia-census-2011
    Ezekiel 25-17.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1

Censusi nuk eshte pranuar nga KOASH-i
    Ne baze te testimeve te bera me besimtaret, rezulton se 2/3 e tyre nuk jane takuar fare me personat qe regjistrojne,...dhe patjeter qe keshtu eshte e s`ka ndryshe, sepse lufta ndaj Kishes Orthodhokse nuk ka fllluar me Permetin,..."Permeti" eshte nje proces ne vazhdim i luftes ndaj nesh dhe e cila nuk dihet sa kohe do te zgjase, .Megjithe rezolutat e te djathteve nuk duket ndonje shenje nga qeveria shqiptare e rames, dhe as nga organizmat zyrtare te BE-se, me perjashtim te nje deklarimi te Fyles,..gjithsesi te shpresojme, por ne nuk i perqendrojme shpresat tek evropa, por tek Zoti Krisht dhe e Tereshenjta emerin e se Ciles mban Kisha e perdhosur dhe e zaptuar e Permetit...
    gjithsesi duhet te jemi me kembe ne toke dhe sot per sot nuk ka ndonje shenje dhe ne Permet vazhdon skandali dhe mekati shume i rende i sakrilegjit ndaj te SHENJTAVE...,per te cilen deri me sot nuk ka kerkuar falje njeri dhe as ndonje prononcim serioz nuk ka..
    Duaje te afermin tend si veten

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1

Citim Postuar më parë nga Doni-88 Lexo Postimin

I nderuar, nga arkivat del se rreth 24 % e popullsise se Shqiperise jane te pagezuar, kjo me dokumente, si ka mundesi pra shifra 6.7 %??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991

Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Ti sikur ishe ortodoks diku, nja dy tre ditë më parë...
    Une ortodoks jam , sepse ortodoks nuk me ben as ti dhe as Janulla apo ndonje tjeter ! Ti e di kete apo jo ? Apo ke marre pozat e Zotit , per me percaktu te tjeret ! Por kur flas aty me siper , po iu flas ketyre grekeve ortodoks dhe jo shqiptareve ortodoks ! Nje shqiptar ortodoks , sic jam edhe une , nuk do ta ndiente kete "padrejtesi" archoniane !

Prandaj kur flas aty me siper flas per Spiro Kserat , qe nuk mjafton qe behet pa te drejte Minister dhe merr nje Ministri te tere , kur grekeve nuk iu takon as nje drejtori (sipas numrit ne RSH) dhe sepse nuk eshte ortodoks shqiptar , por na merr keshilltar edhe ate drejtuesin e Agimit te Arte duke i dhene leke edhe nga shteti i shqiptareve ! Kjo dukuri , nje shqiptar ortodoks do ta revoltonte pa mase !

Cfare te "turbulloi" ty qe ishe kaq i paqarte ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga violativo : 26-09-2013 më 08:40

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1

Citim Postuar më parë nga violativo Lexo Postimin
    Une ortodoks jam , sepse ortodoks nuk me ben as ti dhe as Janulla apo ndonje tjeter ! Ti e di kete apo jo ? Apo ke marre pozat e Zotit , per me percaktu te tjeret ! Por kur flas aty me siper , po iu flas ketyre grekeve ortodoks dhe jo shqiptareve ortodoks ! Nje shqiptar ortodoks , sic jam edhe une , nuk do ta ndiente kete "padrejtesi" archoniane !

Prandaj kur flas aty me siper flas per Spiro Kserat , qe nuk mjafton qe behet pa te drejte Minister dhe merr nje Ministri te tere , kur grekeve nuk iu takon as nje drejtori (sipas numrit ne RSH) dhe sepse nuk eshte ortodoks shqiptar , por na merr keshilltar edhe ate drejtuesin e Agimit te Arte duke i dhene leke edhe nga shteti i shqiptareve ! Kjo dukuri , nje shqiptar ortodoks do ta revoltonte pa mase !

Cfare te "turbulloi" ty qe ishe kaq i paqarte ?
    Nuk mund te jesh orthodhoks dhe te shash Peshkopin apo Kryepeshkopin, sepse sipas kanoneve tona. Peshkopi perfaqeson Kishen universale tek prifterinjte dhe besimtaret e dioqezes perkatese, kurse Kryepiskopi eshte per gjithe Shqiperine (brenda kufijve politike)..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991

Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Nuk mund te jesh orthodhoks dhe te shash Peshkopin apo Kryepeshkopin, sepse sipas kanoneve tona. Peshkopi perfaqeson Kishen universale tek prifterinjte dhe besimtaret e dioqezes perkatese, kurse Kryepiskopi eshte per gjithe Shqiperine (brenda kufijve politike)..
    Kur jane shqiptare doemos ! Por jo kur jane "ushtare" dhe andarte greke , ku si veshje kamuflazhi kane perdorur veladonet ! Atehere jo dhe JO e madhe majde ! KOASH-i eshte shqiptar keshtu qe jo vetem andartet greke , po se po , por edhe vete greket nuk duhet te jene si Peshkop dhe Kryepeshkop !
    Kjo verteton ate qe them une se andartet grek Janulla me compani kane pushtuar KOASH-in ! Prandaj ortodokset shqiptare nuk duhet te rrine duarkryq , perfshi edhe mua brenda ! KOASH eshte Institucion dhe pasuri shqiptare keshtu larg pushtuesit prej tij !

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Citim Postuar më parë nga violativo Lexo Postimin
    ! Prandaj ortodokset shqiptare nuk duhet te rrine duarkryq ,......
    vetem me kete pjese jam me ty pseudo-orthodhoks, nuk duhet te rime duar kryq por tju tregojme vendin njehere e pergjithmone.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •