Close
Faqja 83 prej 85 FillimFillim ... 33738182838485 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 821 deri 830 prej 847
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Pėr: Kisha e Permetit: Komuniteti i krishtere reagon me nje ze ne mbrojtje te Kishes

Citim Postuar mė parė nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Une cuditem pse ti cuditesh qe mund te degjosh andej ketej greke orthodhokse ne permet e ne korce e ne pergjithesi ne jug te shqiperise. A e di ti se sa kane mare pashaportat greke dhe jane bere greke ne saj te origjines greke ?? Nje nga ata je dhe ti apo harrove lmao
    Keshtu qe duke ditur qe 300 mije kane mare kartat e omogjenit/pashaporta etj me duket mese normale ti quajne greke. Greket i kane te gjitha statistikat, kush i ka mare keto karta, ku rine etj etj.

Sa per ate krahasimin me Malin e Zi eshte e kote te vazhdoni, kisha e permetit ka qene kishe perpara se te englediseshin komunistatme nje stalle kulture.
    mjaft o mjaft se ju kemi kuptuar mire.....ore ata lojrat e qelbura qe dini ti harroni...nuk eshte as pune pashaportash e as letrash ..ajo politike shoviniste per te cilen ti na kujton pasaportat,nuk filloj 5-10 vitet e fundit,por eshte vazhdimi i asja politike qe fillimin e ka shekuuj me pare apo mos politika e megaloidese filloj vitet e fundit e???-te thashe leji denglat se nuk pijne ujne....
    -krahasimi me malin e zi,se na beni dhe injorantet tani,eshte tek shteti institucionet e tij dhe vendimeve te tyre,pra ne njerin rast na thojne se duhen zbatuar ligjet e shtetit dhe qe ata qe nuk i respektojne jane rebel dhe te pa qyteteruar te cilet duhet te kerkojne te drejten ne gjykata,ndersa nga ana tjeter krejstesisht te kunderten.

i/e regjistruar Maska e Doni-88
    Anėtarėsuar
    09-02-2013
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    248

Pėr: Kisha e Permetit: Komuniteti i krishtere reagon me nje ze ne mbrojtje te Kishes

Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Personalisht besoj se PD i eshte bashkuar kesaj rezolute, por per hir te integrimit evropian te Shqiperise, nuk ka prononcim zyrtar,...
    shqiperia krahasohet ketu me egjiptin dhe sirine, ne te njejtin nivel jemi realisht, por eshte pozicionimi gjeografik prane Evropes qe na mban te lidhur,...
    aktualisht shqiperia eshte e gatshme per te hyre ne evrope, aq sa eshte somalia,..
    Po per te ishte per ty Shqiperia nuk do te hynte kurre ne BE dhe NATO sepse nuk eshte qe ia doni te miren Shqiperise, ashtu sic kam thene edhe me heret interesat tua shkojne ne anen e kundert me ato shqiptare, keshtu qe mjaft me lot krokododili se jeni bere shume te lexueshem per shqiptaret.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Doni-88 : 21-09-2013 mė 09:16

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Djajte me fytre njeriu nuk ndalen kurr duke punuar per te keqen e njerezimit! Ka shume djaj neper bote prandaj s'eshte dicka e pa ditur per ne, por puna eshte se ne nuk po iu kunderpergjigjemi ketyre djajve.. Brenda trojeve shqiptare ka shume djaje, ata trajnohen mire nga baballaret e tyre (djajte e mdhenje - greket dhe sllavet) per percarjen nder fetare dhe nder shqiptare brenda trojeve tona, ata jane ne gjendje te bejne gjithcka per kete, edhe sikur atyre t'iu kushtoje shume shtrenjte kjo nisme. Une ua solla ketu para jush, ne menyre te hapur dyfytyresine djallezore te administratorit te ketij forumit grek Albos dhe argatit te tij ilia spiros, i cili ne forumin tjeter thote se ju qenkeni mireorganizuar per te vepruar!! Po palle e madhe po, ne do te mire organizohemi per t'iu kundervire juve, armiqve djallzor te kombit shqiptar.. nqs eshte nevoja une do te jap edhe jeten time per kombin shqiptar duke luftuar kunder jush, se lere me ne boten virtuale.. ne kete virtualitet jam ne gjendje t'iu ha sikur samuna ju djajve shqipfoles e anti shqiptar!! Djajte per t'a lene ne harrese dyfytyresine e tyre, te cilen ua plasa ne surrat, ata e anashkalojne ate qellimisht dhe postojne shkrime pa lidhje veteme vetem qe kjo dyfytyresi e hapur e tyre te mbetet si mbeturine, e cila do te hudhet ne shporten e pleherave. Po ua sjell edhe nje here dyfytyresine e tyre qe t'a lexoni ju anetare dhe t'a analizoni mire djallezine e ketyre bizantineve, sepse me sa e pashe, ata kishin filluar ta shfaqin hapur ate se cfare jane - jo shqiptare, por bizantin!!

Citim Postuar mė parė nga Gon!
    A jeni ju qe nuk po pranoni vendimin e gjykates? A jeni ju qe pas marrjes se Shtepise se Kultures nga Permbarimi, te nesermen u versulet me dhune per ta marre ate? A jeni ju qe po silleni sikur shpellare? A po ia demtoni imazhin vetes ju ortodokset? Pergjigjet jane: Yes - Yes - Yes dhe Yes!

Shikoni se cfare keni thene atehere kur u arrestuan 22 shqiptare ne fshatin Martinaj te Malit te Zi, pasi qe ata protestuan, sepse shteti malazez kishte vendosur qe te ndertonte nje kishe ortodokse ne kete fshat, edhe pse aty nuk banonte asnje familje me fe ortodokse dhe vendimi ishte leshuar qe kisha te ndertohet mu ne truallin e nje pronari shqiptar me perkatesi fetare myslimane:

kjo eshte ceshtje e shqiptareve te malit te zi..., ata thjesht demtojne imazhin e tyre dhe asgje tjeter....
    Vendimi i nje organi shteteror eshte i detyrueshem per zbatim,...dhe nuk kundershtohet,.. per kete eshte shteti, pra kemi rrebelizem te ketyre ne kete rast..
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Sigurisht. Per aq kohe sa nje ndertim behet me lejen perkatese te shtetit ashtu sic e kerkon ligji, cdo qytetar eshte i detyruar ta respektoje. Dhe ky eshte dallimi mes nje qytetari dhe nje shpellari. Qytetari respekton ligjin dhe e kerkon te drejten e tij ne gjykate kur nuk eshte i kenaqur me nje vendim ligjor. Shpellari nuk respekton as ligjin dhe nuk e kerkon te drejten e tij ne gjykate, por e kerkon ne rruge duke u kacafytur me dhune.
    E c'jane keto ulerima qe ushtojne ane e kend vendit per rastin e Permetit tani?!

A keni turp nga dyfytyresia ju? A i frigoheni Perendise ju? Ani, Ai eshte i madhe dhe na sheh te gjitheve )

Me duket se juve qe beni zhurmen me te madhe per ortodoksizem, Perendia po ju hakmerret, po ua kthen ne bumerang cdo gje -> Ai vonon, por nuk harron!

Prandaj behuni njerez te qyteteruar e boll ngelet pre te kultures se trasheguar anadollake.

Albo
    Po ju pre e ciles kulture keni ngelur?

Behuni njerez te civilizuar e hiqni dore nje here e pergjithmone prej kultures greko-bizantine se me mire eshte per ju.
    Pas leximit te kesaj dyfytyresi te shfaqur haptazi nga ana e administratorit te ketij forumi dhe argateve te tije, cdo anetar i ketij forumi, i cili e ndien veten shqiptar, duhet te heq dore menjehere nga ky forum i felliqur e djallezor, ky forum eshte djalli vete i veshur nen petkun e FORUMIT SHQIPTAR

Une jam nje anetar i meparshem i ketij forumi me identifikim 'Gon!' dhe u perjashtova per shkakun se luftova me gjithe kapacitetin tim mendor per te mbrojtur vlerat e kombit shqiptar kunder ketyre greko-bizantineve shqipfoles.

Shendet Gon!

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet nė Bllog
    1

Citim Postuar mė parė nga NaMe Lexo Postimin
    Djajte me fytre njeriu nuk ndalen kurr duke punuar per te keqen e njerezimit! Ka shume djaj neper bote prandaj s'eshte dicka e pa ditur per ne, por puna eshte se ne nuk po iu kunderpergjigjemi ketyre djajve.. Brenda trojeve shqiptare ka shume djaje, ata trajnohen mire nga baballaret e tyre (djajte e mdhenje - greket dhe sllavet) per percarjen nder fetare dhe nder shqiptare brenda trojeve tona, ata jane ne gjendje te bejne gjithcka per kete, edhe sikur atyre t'iu kushtoje shume shtrenjte kjo nisme. Une ua solla ketu para jush, ne menyre te hapur dyfytyresine djallezore te administratorit te ketij forumit grek Albos dhe argatit te tij ilia spiros, i cili ne forumin tjeter thote se ju qenkeni mireorganizuar per te vepruar!! Po palle e madhe po, ne do te mire organizohemi per t'iu kundervire juve, armiqve djallzor te kombit shqiptar.. nqs eshte nevoja une do te jap edhe jeten time per kombin shqiptar duke luftuar kunder jush, se lere me ne boten virtuale.. ne kete virtualitet jam ne gjendje t'iu ha sikur samuna ju djajve shqipfoles e anti shqiptar!! Djajte per t'a lene ne harrese dyfytyresine e tyre, te cilen ua plasa ne surrat, ata e anashkalojne ate qellimisht dhe postojne shkrime pa lidhje veteme vetem qe kjo dyfytyresi e hapur e tyre te mbetet si mbeturine, e cila do te hudhet ne shporten e pleherave. Po ua sjell edhe nje here dyfytyresine e tyre qe t'a lexoni ju anetare dhe t'a analizoni mire djallezine e ketyre bizantineve, sepse me sa e pashe, ata kishin filluar ta shfaqin hapur ate se cfare jane - jo shqiptare, por bizantin!!

Pas leximit te kesaj dyfytyresi te shfaqur haptazi nga ana e administratorit te ketij forumi dhe argateve te tije, cdo anetar i ketij forumi, i cili e ndien veten shqiptar, duhet te heq dore menjehere nga ky forum i felliqur e djallezor, ky forum eshte djalli vete i veshur nen petkun e FORUMIT SHQIPTAR

Une jam nje anetar i meparshem i ketij forumi me identifikim 'Gon!' dhe u perjashtova per shkakun se luftova me gjithe kapacitetin tim mendor per te mbrojtur vlerat e kombit shqiptar kunder ketyre greko-bizantineve shqipfoles.

Shendet Gon!
    Meqenese po tregohesh i sinqerte, po te flas edhe une mendimet e mia me sinqeritet, dhe e para dhe me kryesorja qe dua te te them eshte se ke dhe je duke harxhuar kapacitetin tend mendor, duke luftuar me mullinjte e eres,..dhe kjo eshte fatkeqesia juaj,..pavaresisht se ne virtualitet ke harxhuar kot dhe je marre me ne (mua), duke pandehur se lufton armiqte e kombit, ne nje kohe qe eshte e kunderta 180 grade.., e them kete nga keqardhja se ngaterron mikun me armikun, megjithate ti ke bindjen tende, e mbrujtur ndoshta ne nje keqformim per shkak te rrethanave specifike, dhe me nje urrejtje patologjike ndaj sllaveve dhe grekeve, e me e keqja duke identifikuar Kishen Orthodhokse, me kombe e njerez te caktuar,..
    Personalisht te me quash "bizantin" eshte vertet nje vleresim, sepse Bizanti nuk perfaqesonte kombe te caktuara por nje Perandori te tere qe drejtohej nga Kisha Orthodhokse,..keshtu qe kete e pranoj, dhe shpresoj te jem vertet i tille,
    nese shikon qendrime ketu , jane ne mbrojtje te rastit me Kishen e se Tereshenjtes ne Permet,..pra eshte nje qendrim (i imi) thjesht religjoz dhe detyre e imja, karshi Zotit Krisht...
    dhe se Tereshenjtes, emrin se ciles mban edhe Kisha e Permetit,
    Ne kete rast, me gjendjen e skandalit dhe e sakrilegjit qe po ndodh ne Permet, si orthodhoks duhet te ndihem sikur kam ndonje organ mangut, ose ndonje semundje qe duhet sheruar, sa kohe qe situata eshte e tille,...pra perdhosja vazhdon,... eshte detyra e jone qe te flasim ne virtualitet he per he, por duhet edhe te dalim hapur dhe te ngrejme zerin, qe qeveritaret tane te ndricohen dhe te kuptojne c`po ndodh e te na kthejne sa me pare Kishen e se Tereshenjtes,..., pa kete jo vetem Permeti por edhe Shqiperia nuk do te kete mbaresi,..
    Duaje te afermin tend si veten

5. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar ilia spiro pėr postimin:

Archon (21-09-2013)

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Meqenese po tregohesh i sinqerte, po te flas edhe une mendimet e mia me sinqeritet, dhe e para dhe me kryesorja qe dua te te them eshte se ke dhe je duke harxhuar kapacitetin tend mendor, duke luftuar me mullinjte e eres,..
    dhe kjo eshte fatkeqesia juaj
    Nese qenka vertete keshtu, atehere ne kete pike ne te dy paskemi pak a shume ngjashmeri!

.pavaresisht se ne virtualitet ke harxhuar kot dhe je marre me ne (mua), duke pandehur se lufton armiqte e kombit, ne nje kohe qe eshte e kunderta 180 grade..,
    E cili na qenka ai kombi yt o i uruar, pasi na qenke e kunderta e asaj qe kam thene une?! Une e kam thene miliona here se i takoj kombit shqiptar, kurse ti nuk e ke potencuar asnje here kete.. Atehere si mund te jete e kunderta?!

e them kete nga keqardhja se ngaterron mikun me armikun, megjithate ti ke bindjen tende, e mbrujtur ndoshta ne nje keqformim per shkak te rrethanave specifike, dhe me nje urrejtje patologjike ndaj sllaveve dhe grekeve, e me e keqja duke identifikuar Kishen Orthodhokse, me kombe e njerez te caktuar,..
    Kaq e lehte, Vetem te nevojitet ta kthesh medaljen ne anen tjeter.

Personalisht te me quash "bizantin" eshte vertet nje vleresim, sepse Bizanti nuk perfaqesonte kombe te caktuara por nje Perandori te tere qe drejtohej nga Kisha Orthodhokse,..keshtu qe kete e pranoj, dhe shpresoj te jem vertet i tille,
    Ja, kjo eshte mendesia prej shpellari para historik! E ti dhe shoket e tu vini ketu e na shisni mend per 'civilizim'!! Po si more njerez, a nuk e shikoni veten per te pare sa kontradiktor jeni?! Edhe perandoria osmane nuk ka qene komb, por nje perandori e tere me shume sadriazema shqiptar, e cila eshte udhehequr nga ligji islam, megjithate, te me quash mua tani ne shekullin XXI 'osmanli', aspak nuk do ta quaja vleresim!.

nese shikon qendrime ketu , jane ne mbrojtje te rastit me Kishen e se Tereshenjtes ne Permet,..pra eshte nje qendrim (i imi) thjesht religjoz dhe detyre e imja, karshi Zotit Krisht...dhe se Tereshenjtes, emrin se ciles mban edhe Kisha e Permetit,
    Po kritikat e hedhura nga ju kunder shqiptareve te fshatit Martinaj ne Mal te Zi dhe perkrahja e policise malazeze, e cila veproi ne menyre te dhunshme duke rrahur shqiptaret, per arsyen se ata nuk donin te kene nje kishe ne fshatin e vet, e aq me pak ne nje prone private te uzurpuar me urdher te pushtetit malazez, a jane edhe keto detyre e juaja karshi 'Zotit Krisht' dhe te se tereshenjtes Mari?! Me sa e di une, Jezusi nuk ka mesuar menyren e uzurpimit te pronave apo jo ilia?!

Ne kete rast, me gjendjen e skandalit dhe e sakrilegjit qe po ndodh ne Permet, si orthodhoks duhet te ndihem sikur kam ndonje organ mangut, ose ndonje semundje qe duhet sheruar, sa kohe qe situata eshte e tille,...pra perdhosja vazhdon,... eshte detyra e jone qe te flasim ne virtualitet he per he, por duhet edhe te dalim hapur dhe te ngrejme zerin, qe qeveritaret tane te ndricohen dhe te kuptojne c`po ndodh e te na kthejne sa me pare Kishen e se Tereshenjtes,..., pa kete jo vetem Permeti por edhe Shqiperia nuk do te kete mbaresi,..
    Jeni ju ata qe keni bere skandal dhe sakrilegj ne Permet, duke uzurpuar nje Shtepi te Kultures me gjithe oborrin e saj me siperfaqe prej 6000 m². Jeni ju ata qe duhet te ndricoheni dhe te kuptoni se po nxisni tensione nder shqiptare dhe nder fetare duke shpallur si kriminel nje shtet te tere sic eshte Shqiperia.

Shiko ilia, se ti kete pune e ke, pra te merresh vetem me mercenarizem nate e dite, madje merresh me dy lloje mercenarizmash, me mercenarizmin fetar dhe ate kombetar. Qellimi i juaj tashme eshte i ditur.. perhapjen e ortodoksizmit ne te gjitha trojet shqiptare step by step, pastaj greqizimin e popullates shqiptare ne emer te 'Zotit Krisht'. Por kujdes, se nuk ju ecen gjate juve me mercenarizem duke mallkuar nje popullsi me perkatesi fetare ndryshe nga ju. Pra ju rrini dhe mallkoni ore e caste shqiptaret e besimit islam duke i emertuar ata si satanista, qelbesira islamike, shqipfoles turq, shqipfoles arab, shpellare, te prapambetur etj., etj. Ruajuni se nje dite do te mbushet kupa me servilizim dhe dyfytyresi nga ana juaj, por pas mbushjes se kupes, verte do te shkoj puna keq per ju.

7. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Gon! pėr postimin:

shitesi (22-09-2013)

Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet nė Bllog
    1

Nese qenka vertete keshtu, atehere ne kete pike ne te dy paskemi pak a shume ngjashmeri!

E cili na qenka ai kombi yt o i uruar, pasi na qenke e kunderta e asaj qe kam thene une?! Une e kam thene miliona here se i takoj kombit shqiptar, kurse ti nuk e ke potencuar asnje here kete.. Atehere si mund te jete e kunderta?!

Kaq e lehte, Vetem te nevojitet ta kthesh medaljen ne anen tjeter.

Ja, kjo eshte mendesia prej shpellari para historik! E ti dhe shoket e tu vini ketu e na shisni mend per 'civilizim'!! Po si more njerez, a nuk e shikoni veten per te pare sa kontradiktor jeni?! Edhe perandoria osmane nuk ka qene komb, por nje perandori e tere me shume sadriazema shqiptar, e cila eshte udhehequr nga ligji islam, megjithate, te me quash mua tani ne shekullin XXI 'osmanli', aspak nuk do ta quaja vleresim!.

Po kritikat e hedhura nga ju kunder shqiptareve te fshatit Martinaj ne Mal te Zi dhe perkrahja e policise malazeze, e cila veproi ne menyre te dhunshme duke rrahur shqiptaret, per arsyen se ata nuk donin te kene nje kishe ne fshatin e vet, e aq me pak ne nje prone private te uzurpuar me urdher te pushtetit malazez, a jane edhe keto detyre e juaja karshi 'Zotit Krisht' dhe te se tereshenjtes Mari?! Me sa e di une, Jezusi nuk ka mesuar menyren e uzurpimit te pronave apo jo ilia?!

Jeni ju ata qe keni bere skandal dhe sakrilegj ne Permet, duke uzurpuar nje Shtepi te Kultures me gjithe oborrin e saj me siperfaqe prej 6000 m². Jeni ju ata qe duhet te ndricoheni dhe te kuptoni se po nxisni tensione nder shqiptare dhe nder fetare duke shpallur si kriminel nje shtet te tere sic eshte Shqiperia.

Shiko ilia, se ti kete pune e ke, pra te merresh vetem me mercenarizem nate e dite, madje merresh me dy lloje mercenarizmash, me mercenarizmin fetar dhe ate kombetar. Qellimi i juaj tashme eshte i ditur.. perhapjen e ortodoksizmit ne te gjitha trojet shqiptare step by step, pastaj greqizimin e popullates shqiptare ne emer te 'Zotit Krisht'. Por kujdes, se nuk ju ecen gjate juve me mercenarizem duke mallkuar nje popullsi me perkatesi fetare ndryshe nga ju. Pra ju rrini dhe mallkoni ore e caste shqiptaret e besimit islam duke i emertuar ata si satanista, qelbesira islamike, shqipfoles turq, shqipfoles arab, shpellare, te prapambetur etj., etj. Ruajuni se nje dite do te mbushet kupa me servilizim dhe dyfytyresi nga ana juaj, por pas mbushjes se kupes, verte do te shkoj puna keq per ju.
    Eshte kompleksitet te fryhesh si juve duke u mburrur nate e dite se "jam shqiptar", une s`kam ndermend te bej deklarata te tilla, mjafton gjuha qe po te shkruaj qe eshte sipas drejtshkrimit te shqipes nga viti 1972,..., ku moren pjese te gjithe historianet dhe perfaqesuesit e diaspores dhe Rexhep Qosja nga Kosova.., gjuha qe ti flet e shkruan sot eshte prej ketij Kongresi.. Persa i takon Kishes se te Tereshenjtes ai 6000 meter katror eshte me dokumenta ne pronesi te Kishes Orthodhokse dhe nuk po i kthehet ndersa Kisha e se Tereshenjtes ka patur nje investim nga shteti per te cilen Kisha ka paguar 700,000 leke te reja (rreth 5000 euro), kjo ne vitin 1997.. dhe Komisioni i Pronave ja ktheu Kishen te zotit...., qe me pas me korrupsion e rrushfete ne gjykatat e korruptuara shqiptare, u fallsifikua pronesia...,
    Mercenarizem po, jam mercenar vetem i Zotit tone Jisu Krisht
    Ju doni te vertetoni tezen tuaj se cdo orthodhoks eshte grek, por deri me tani nuk ja keni arritur qellimit, nderkaq une ju kam vertetuar se ORTHODHOKSIA shte ADN-ja e shqiptarizmit..., ju po kerkoni rrenjet por rrenjet e shqiptarizmit gjenden ne Epir, themeli i nderteses,.., pasi vete termi Shqiperi eshte shume i vonshem,.., keshtu qe per te gjetur rrenjet duhet te shkojme shume thelle ne histori, gje qe sia vlen sepse do te dilnin gjera qe do te habisnin te gjitheve,..
    gjuha dhe kultura jane baza e nje kombi dhe qe te dyja gjenden ne ORTHODHOKSI dhe baza eshte Perandoria Bizantine ne te cilen u zhvillua kultura baze e kombit te sotem shqiptar, me te cilet mburremi te gjithe sot,..myslimane, bektashinj, orthodhokse, katolike, ateiste,...etj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 21-09-2013 mė 12:57

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Eshte kompleksitet te fryhesh si juve duke u mburrur nate e dite se "jam shqiptar", une s`kam ndermend te bej deklarata te tilla, mjafton gjuha qe po te shkruaj qe eshte sipas drejtshkrimit te shqipes nga viti 1972,...,ku moren pjese te gjithe historianet dhe perfaqesuesit e diaspores dhe Rexhep Qosja nga Kosova.., gjuha qe ti flet e shkruan sot eshte prej ketij Kongresi..
    Kur te vjen veza ne maje te by.thes, eshte e pritshme qe ti do te dredhesh gjuhen dhe te thuash te pakten; "une flas shqipen"! Megjithate kjo nuk mjafton, sepse ti nuk je ne gjendje te thuash me plote gojen; "une jam nje njeri qe me tradit e me gjak i takoj kombit shqiptar" nuk eshte dicka e madhe kjo per t'A thene, por problemi eshte se zemra jote nuk e thote kete, sepse nuk eshte e tille fatkeqesisht. Nqs je me te vertet shqiptar, por megjithate nuk e thua per hire te ortodoksizmit, sepse sipas doktrines ortodokse; "te gjithe ortodokset jane vellezer, kurse te tjeret jane bije te satanit", prap, edhe ky eshte nje fare lloj kompleksiteti nga ana juaj apo jo ilia?!.

Persa i takon Kishes se te Tereshenjtes ai 6000 meter katror eshte me dokumenta ne pronesi te Kishes Orthodhokse dhe nuk po i kthehet ndersa Kisha e se Tereshenjtes ka patur nje investim nga shteti per te cilen Kisha ka paguar 700,000 leke te reja (rreth 5000 euro), kjo ne vitin 1997.. dhe Komisioni i Pronave ja ktheu Kishen te zotit...., qe me pas me korrupsion e rrushfete ne gjykatat e korruptuara shqiptare, u fallsifikua pronesia...,
    Hmmm... mendoj! Sipas kesaj qe e ke thene mua me rezulton e kunderta.. tani po qe me ke mbshur koken plote me dyshime per rastin e asaj "kishes" se Permetit!! Mos valle jeni ju ata te cilet shfrytezuat rastin gjate trazirave te 97-es dhe korruptuat me ryshfet prej 5000 eurosh gjykatat e rena per toke aso kohe?!! Po nqs keni paguar gjate trazirave, perse nuk pranoni qe t'i merrni tani keto para te dhena nga ana juaj gjate 97-es?! A menduat se me vetem 5000euro ju mund te beni per vete nje siperfaqe toke prej 6000 m²?! Kuptohet qarte tani qe ju jeni ata qe keni korruptuar gjykatat e rena per toke gjate kohes se trazirave ne vitin 1997. Nuk mund te miret e gjithe kjo siperfaqe toke per arsyen se dikur paska qene nje kishe me siperfaqe prej 25 deri ne 30m². Nqs eshte ashtu, atehere duhet t'u kthehet prona edhe atyre dhjetra familjeve, te cilat para sistemit komunist po jetonin ne ate siperfaqe tokesore, por kur erdhi sistemi komunist, i hoqi edhe ata prej atij vendi.

Pasi qe tani po kerkoni qe "kisha" t'i kthet "pronarit" te vet ne Permet, perse ne rastin e fshatit Martinaj perkrahnit vendimin e gjykates malazeze te ndikuar teresisht nga kisha ortodokse per marrjen e nje toke private nga pronari i saj legjitim per te ndertuar me pas nje kishe ne ate toke?!

Ikni re servila, ikni se duhet t'iu vije turp per dyfytyresine qe shfaqni neper forum!.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 21-09-2013 mė 13:33

Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet nė Bllog
    1

Kisha e Lindjes sė Hyjlindjes tek pazari i Vjetėr, Pėrmet
    *

NgaDr. Kostantinos Gjakumis, Bizantinolog Zoti Joan Stratoberdha, ArkitektPėrmbledhje
    Pas vlerėsimit tė Kishės “Lindja e Hyjlindėses” nė Pazarin e vjetėr tė Pėrmetit, qėllimi i kėtij artikulliėshtė, tė tregojė pikėrisht vlerat e saj unike historike dhe arkitektonike. Sipas traditave vendase, kisha u ndėrtua nėnjė periudhė tė panjohur, aty rreth viteve 1600. U pikturua mė 1814 nga Paskal Trandafili dhe midis viteve 1816dhe 1827 u zgjerua me kontributin e Janaq Prevezhanit. Si pjesė e domosdoshėm dhe e pandarė e Pazarit tė vjetėr pėrmetar, kisha ndoqi zhvillimin e tij. Si pasojė, ajo u rindėrtua nga themelėt mė 1929 dhe u riparua mbas vitit1941, kur pėsoi dėmtime serioze nga bombardimet italiane tė qytetit.
    Μ
    ė 1967, nė kohėn e regjimit komunist,kisha u transformua nė ‘Shtėpi Kulture’. Mė 2001, kisha iu kthye komunitetit ortodoks, por nė kohėn e fundit(2003) autoritetet vendase e rimorėn atė pėr ta kthyer pėrseri si ‘Shtėpi Kulture’, duke mos njohur vlerat e kishės. Nga pamja arkitektonike transformimi i 1967-tės i kishės rezultoi nė njė pakicė ndryshimesh nėstrukturėn e kishės. Pjesa lindore u zhmadhua nė lartėsi, kurse njė shtesė u shtua pranė murit jugor tė kishės duke pėrdorur atė. Gjithashtu, njė senazh prej ēimentoje u shtua nė njė pikė tė lartė tė mureve tė kishės, dritaret dhe disahyrje tė kishės u mbyllėn, kurse tė tjera u hapėn, ndėrsa pjesėt e brendshme dhe tė jashtme tė kishės u modifikua pėr nevojat e shtėpisė sė kulturės. Megjithatė, del qartė se, nėn kėtė qė duket sot si njė shtėpi kulture, nė realitetndodhet njė kishė me vlerė tė vėēantė, jo vetėm pėr historinė, por edhe pėr arkitekturėn e saj. Kisha, pas Ēlirimit(1912) si njė lloj reagimi kundėr kufizimeve tė rregullores osmane mbi aktivitetin ndėrtimor kishtar, paraqetvullnetin e popullit pėrmetar tė konstruktojnė njė kishė madhėshtore, duke imituar modelet paleokristiane. Kjozgjidhjė arkitektonike mund tė gjendet nė pėrgjithėsi nėpėr qytete ballkanike tė tjera, por nė kontekstin eShqipėrisė ėshtė mjaft e rrallė, sepse ndėrtime kishtarė nga kjo periudhė nuk konsideroheshin monumente kulturedhe nė shumicėn e rasteve u shkatėruan nga regjimi komunist.Si pėrfundim, kisha e Lindjes sė Hyjlindėsjes nė Pazarin e vjetėr tė Pėrmetit duhet tė konsiderohet si njėmonument, jo vetėm i popullit vendas apo ballkanik, por nė pėrgjithėsi i pasurisė botėror kulturor. Kėshtu, kishaduhet tė ristaurohet nė vlerat e saj origjinale.

1.
    Historia e Kishės:
    Kisha e Lindjes sė Tėrėshenjtės ka qenė gjithmonė njė pikė referimi dhe njė pjesė e pandarė e pazarit tė vjetėr tė Pėrmetit. Pėrmeti ėshtė njė qytet nė jug tėShqipėrisė, i cili ėshtė ndėrtuar nė breg tė lumit Vjosė. Ende nuk njihet me saktėsi sekur ėshtė pėrmendur pėr here tė parė nė burimet historike; prandaj ėshtė e pamundur,qė nė kėtė moment, tė pėrcaktojmė datėn e themelimit tė qytetit. Megjithatė, Pėrmetisi qytet ėshtė pėrmendur nė burimet osmane tė shek. tė XV-tė si njė qendėr administrative. Qė atėherė ėshtė bėrė i mundur gjurmimi i zhvillimit tė tij, nėpėrmjettė dhėnave tė popullsisė, tė nxjerra nga burimet me besueshmėri relative
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 21-09-2013 mė 13:38

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anėtarėsuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Eshte kompleksitet te fryhesh si juve duke u mburrur nate e dite se "jam shqiptar", une s`kam ndermend te bej deklarata te tilla, mjafton gjuha qe po te shkruaj qe eshte sipas drejtshkrimit te shqipes nga viti 1972,..., ku moren pjese te gjithe historianet dhe perfaqesuesit e diaspores dhe Rexhep Qosja nga Kosova.., gjuha qe ti flet e shkruan sot eshte prej ketij Kongresi.. Persa i takon Kishes se te Tereshenjtes ai 6000 meter katror eshte me dokumenta ne pronesi te Kishes Orthodhokse dhe nuk po i kthehet ndersa Kisha e se Tereshenjtes ka patur nje investim nga shteti per te cilen Kisha ka paguar 700,000 leke te reja (rreth 5000 euro), kjo ne vitin 1997.. dhe Komisioni i Pronave ja ktheu Kishen te zotit...., qe me pas me korrupsion e rrushfete ne gjykatat e korruptuara shqiptare, u fallsifikua pronesia...,
    Mercenarizem po, jam mercenar vetem i Zotit tone Jisu Krisht
    Ju doni te vertetoni tezen tuaj se cdo orthodhoks eshte grek, por deri me tani nuk ja keni arritur qellimit, nderkaq une ju kam vertetuar se ORTHODHOKSIA shte ADN-ja e shqiptarizmit..., ju po kerkoni rrenjet por rrenjet e shqiptarizmit gjenden ne Epir, themeli i nderteses,.., pasi vete termi Shqiperi eshte shume i vonshem,.., keshtu qe per te gjetur rrenjet duhet te shkojme shume thelle ne histori, gje qe sia vlen sepse do te dilnin gjera qe do te habisnin te gjitheve,..
    gjuha dhe kultura jane baza e nje kombi dhe qe te dyja gjenden ne ORTHODHOKSI dhe baza eshte Perandoria Bizantine ne te cilen u zhvillua kultura baze e kombit te sotem shqiptar, me te cilet mburremi te gjithe sot,..myslimane, bektashinj, orthodhokse, katolike, ateiste,...etj.
    po qe paske folur nje here mire , e di ti kete ?!

me vjen mire qe shikoje nje reflektim nga ana jote . Sa per kishen , ndertoni nje me te re edhe me te madhe. Vini edhe nje flamur shqiptar mbi ate , edhe nuk do kete as nje qenje shtazore qe do tentoje ti beje dicka , se do perfundoje ne boten tjeter .

Cdo shprese per rikthimin e kishes ose pallatin e kultures ( point of view ) , iku pikerisht per arsyen qe Grekerit e falimentuar , tentuan te abuzojne me kete ceshtje te brendshme te shqiptareve . Si rrjedhoje cdo leshim do keqkuptohet .

Mbase jo per fajin tuaj . Po keshtu eshte tani

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Hmmm... mendoj! Sipas kesaj qe e ke thene mua me rezulton e kunderta.. tani po qe me ke mbshur koken plote me dyshime per rastin e asaj "kishes" se Permetit!! Mos valle jeni ju ata te cilet shfrytezuat rastin gjate trazirave te 97-es dhe korruptuat me ryshfet prej 5000 eurosh gjykatat e rena per toke aso kohe?!!
    hahahaha po sa i zgjuar qe je keshtu bre,uaaaa ne 1997 korruptuat me 5000 euro thote,kur euroja atehere nuk egzistonte

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •