Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 44
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

Për: Mal i Zi, kundërshtojnë ndërtimin e Kishës, në pranga 22 shqiptarë

si ngrihet kisha kur atje s`ka asnje ortodoks?
    eshte si xhamia e fshatit tim edhe pse tek ne nuk ka asnje mysliman.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    si ngrihet kisha kur atje s`ka asnje ortodoks?
    eshte si xhamia e fshatit tim edhe pse tek ne nuk ka asnje mysliman.
    kur te ka ndodhur te shpija jote, si ka mundesi qe habitesh se po ndodh edhe te komshiu?????
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

3. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Akili-A për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011

mesia,ketu thuhet "kasha otodokse SERBE"! ,ka serb ne Martinaj!?

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar MARGUS për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

A ka mundesi qe t ekemi lajmin e sakte dhe te plote??!!
    A ka kuptim te diskutohet per "dokrrat" e dikujt??!!
    Jarigas

7. Anetarët më poshtë kanë falenderuar jarigas për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    A ka mundesi qe t ekemi lajmin e sakte dhe te plote??!!
    A ka kuptim te diskutohet per "dokrrat" e dikujt??!!

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar BLEDI_SH për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869

Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    ndertimi i Kishes Orthodhokse eshte nje gje e mire dhe nuk kish pse te kundershtohej, aq me teper qe duhet te kete edhe leje besoj,..,
    edhe ne kete rast, veprimi i ketyre "22-ve" eshte shume i gabuar

Qellimi i ndertimit te kishes/xhamise eshte qe njerezit te shkojne aty dhe te luten/falen per jeten e tyre te mjere (nese shikojme me thelle, nje besimtar nuk ben fare t'i lutet zotit por ta lej zotin rehat e te lire ta kryej planin e tij misterioz- thuajse nuk ka pune me te mencur se te degjoj cdo deshtak). Ate vend e njoh shume mire (tash vone, para 25 ditesh kur edhe qellova atje, kane pasur problem me autoritetet malazeze sepse siper fshatit donin te benin deponine e plehrave) dhe pervec dy-tri shtepi serbesh ne Guci dhe nje grusht tjeter familjesh serbe ne Plave, nuk e di se ka orthodoks tjere aty. Ka ne Morine e ne Velike e Andrijevice e fshatarat perreth, mirepo ajo pjese eshte dikund 20-30 larg nga fshati Martinaj, i cili eshte i populluar vetem nga Shqipet. Pse te mos u behet nder atyre orthodoksve dhe te ndertohet kisha me prane tyre, aty ku ka njerez???

Me logjiken tende tash duhet te ndertohet nje xhami buze udhekryqit te Morines dhe keta te Martinajt te shkojne e falen aty, 20 km larg!!!

Ne parim, nuk jam kunder ndertimit te xhamive e kishave, perkundrazi, sa me shume 'te tille' qe kam perreth, aq me mire. Mirepo, duhet pasur kujdes vendi se ku ndertohet, kembana te bie per besimtar e jo per 350 shqiptar musliman.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar kiniku për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet në Bllog
    23

Ne parim, nuk jam kunder ndertimit te xhamive e kishave, perkundrazi, sa me shume 'te tille' qe kam perreth, aq me mire. Mirepo, duhet pasur kujdes vendi se ku ndertohet, kembana te bie per besimtar e jo per 350 shqiptar musliman.
    Sipas llogjikes tende, si i behet hallit per 1 milion shqiptaret qe jetojne ne nje qytet si Tirana dhe u perkasin besimeve te ndryshme. A duhet te bier kembana ne nje lagje ku banojne edhe muslimane dhe a duhet te kendoje myftiu nga minareja ne nje lagje ku jetojne edhe te krishtere?!

Albo

13. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Albo për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024

Per c'fare kembanash e kemborash psikollogjiset me llafe boshe........a ka provokim dhe keqdashje me te madhe se kjo....ne toke private dhe pa leje nje x organizate "shpirterore" pa asnje besimtar te saj do te ndertoje objektin pa marre pelqimin e te zoterve te tokes si dhe mendimin e njerezve qe jetojne aty......kesaj i thone thjesht PROVOKIM, ASIMILIM DHE SHKAS PER SHERR.
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Sipas llogjikes tende, si i behet hallit per 1 milion shqiptaret qe jetojne ne nje qytet si Tirana dhe u perkasin besimeve te ndryshme. A duhet te bier kembana ne nje lagje ku banojne edhe muslimane dhe a duhet te kendoje myftiu nga minareja ne nje lagje ku jetojne edhe te krishtere?!

Albo
    Jo vetem ne Tirane, por edhe ne qytetin tim te Kosoves degjoj cdo dite te dyjat (dhe si ateist, te dyat me bezdisin njesoj) dhe keshtu duhet te jete. Nuk tingellova jo tolerant, te pakten jo aq sa tenton te me projektosh andaj mos i jep postit tim ngjyrime te cekta dhe mos e shtyej ne ujera tjera.

Kundershtimi im nuk bazohet ne jo tolerance, apo urrejtje apo dicka tjeter te ngjashme, por thjesht ne arsye praktike. Cfare logjike ka te ndertosh nje kishe ne nje vend te rrethuar nga musliman dhe ku besimtari me i afert gjendet 4-5 kilometra larg (aq eshte largesia e serbit te pare nga fshati Martinaj)??? Pse te mos ndertohet ne Morine, ku besimtaret orthodoks mund te shkojne ne kembe? Vetem pse ka leje sic tha ilia spiro me lart????

Duke bere ndertime te tilla ne vende te ketilla, edhe qarte se qellimi i ndertimit te kishes nuk eshte te qenit sa me afer Zotit, apo i dergimit te mesazhit te dashurise, paqes, tolerances, e sherbimit te besimatareve, me nje fjale, nuk eshte shpirteror e i asaj mbreterie, por kryekeput i kesaj bote, eshte dergimi i mesazheve politike, per te krijuar visibility, e per te prishur harmonine e fshatit Martinaj!!! Gjithsesi, kjo nuk eshte befasuese, ngase i pari i kishes serbe bekonte dhe puthte atebote duart qe vrisnin cunat e ri boshnjak ne Bosnje.

Mos e mbroj nje gje qe nuk mbrohet vetem per hir te 'perkatesise'.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

16. Anetarët më poshtë kanë falenderuar kiniku për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet në Bllog
    23

Kundershtimi im nuk bazohet ne jo tolerance, apo urrejtje apo dicka tjeter te ngjashme, por thjesht ne arsye praktike. Cfare logjike ka te ndertosh nje kishe ne nje vend te rrethuar nga musliman dhe ku besimtari me i afert gjendet 4-5 kilometra larg (aq eshte largesia e serbit te pare nga fshati Martinaj)??? Pse te mos ndertohet ne Morine, ku besimtaret orthodoks mund te shkojne ne kembe? Vetem pse ka leje sic tha ilia spiro me lart????
    Sigurisht. Per aq kohe sa nje ndertim behet me lejen perkatese te shtetit ashtu sic e kerkon ligji, cdo qytetar eshte i detyruar ta respektoje. Dhe ky eshte dallimi mes nje qytetari dhe nje shpellari. Qytetari respekton ligjin dhe e kerkon te drejten e tij ne gjykate kur nuk eshte i kenaqur me nje vendim ligjor. Shpellari nuk respekton as ligjin dhe nuk e kerkon te drejten e tij ne gjykate, por e kerkon ne rruge duke u kacafytur me dhune.

Komunitetet fetare kane te drejte te ndertojne ne cdo pellembe te atij vendi e atij shteti, per aq kohe sa e bejne kete gje konform ligjeve te atij vendi. Nuk ka asnje nen kushtetutues e asnje ligj demokratik ne bote qe i mohon nje komuniteti fetar te drejten per te praktikuar besimin e vete. Edhe ne nje qytet me 1 milion banore, sikur nje besimtar i vetem te kete deshire te ndertoje nje objekt kulti ne ate qytet, kushtetuta dhe ligji ia njeh dhe ia mbron kete te drejte.

Prandaj behuni njerez te qyteteruar e boll ngelet pre te kultures se trasheguar anadollake.

Albo

18. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Albo për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •