Close
Faqja 14 prej 29 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 281
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

Pėr: Fjala "kaurr", fjalė fyese?

...Edhe ketu do kesh(keni pergjigjje nga historija,ne rastese ke guximin ta pranosh) pergjigjje:

...Pra,deri me lindjen e KRISHTIT,dihet mirefilli se edhe popullsija jone ishte pagane,dhe natyrisht qe nuk kishte si te ishte tjeter,sepse vetem Hebrenjt(Izraelitet,bijt dhe bijat e Abrahamit,Moisiut,Davidit,Jakobit te quajtur nga Perendija Izrael)kishin te benin me besimin ne nje Zot,dhe asnje tjeter popullsi neper bote nuk ishte e percaktuar ne besimin e Izraeliteve(bazuar ne DHJATEN E VJETER)gje qe eshte qeshtje tjeter.....
    .....Ne fillimin e keti shkrimi,fillova me fjalinee edhe popullsija Ilirjane ishte pagane,dhe natyrisht nuk kishte se si te ishte ndryshe perderisa nuk kishte ardhur MESIJA_KRISHTI...Me ardhjen e MESSIS,filloj perhapja e KRISHTERIMIT neper popujt e botes....Historija jone e edhe historite Europijane,duke u bazuar ne fjalet e vet APOSTULLIT Pal(SHEN PALIT)arrin te pranoj se ishte SHEN PALI Aj qe lajmin e mire e perhapi edhe ne vendet tona ILIRJANE paqesisht.Edhe ekzistojne letrat e TIJ ku shohim dhe lexojme:kalova neper Ilirik,e edhe aty shperndava lajmin e NGJALLJES SE JEZU KRISHTIT.Dhe kjo qartazi na jep te kuptojme qe ishte SHEN PALI APOATULL qe edhe nder ne solli lajmin e mire,ku kemi deshmi qe edhe SHENJTERIT E PARE TE KRISHTERIMIT te ishin pikerisht ILIRIJAN.Keta jane SHEN FLORI DHE SHEN LAURI....Keta SHENJTORE u ekzekutuan nga vete rromaket....Ekzistojne fakte qe Kishat e para te KRISHTERA ti kemi edhe nder vendet tona,si DURRESI,Shkodra,Ulpijana etj...Ilirjanet kan patur fatin qe Kishes ne pergjithesi ti japin edhe te tjere figura te medha,siustinjanin,Nikete Dardanin,Konstantinin e Madh,Papa Klementin,GJergj Kastrioti(Atletin e Krishtit)NENEN TEREZE etj etj..
    ....Dhe qeshte e verteta(per shkarravitesit e historise)rromaket nuk sollen Krishterimin nder ne,porse rromaket ishin ata qe salvoonin te KRISHTERET E pare kudo neper rruzull,e ne kete rast edh nder ne...Prandaj,per fund kesaj rradhelirijanet jane nder popujt e pare qe pranuan KRISHTIN dhe KRISHTERIMIN,dhe se jan pikerisht ILIRIJANET ata qe salvoheshin nga rromaket pikerisht per kete veperim....

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Iliret dhe romaket ketyre u vinin kryqin ne kurriz, dhe drejt per Golgote.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Citim Postuar mė parė nga Meriamun Lexo Postimin
    jo jo, ja thonon ne gerqisht,

stodhjavolos

--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

4. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Xhuxhumaku pėr postimin:

Meriamun (19-09-2013)

Pa_Prespektive Maska e KNFC
    Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Citim Postuar mė parė nga Meriamun Lexo Postimin
    Kurse juve Turki ju prishi faren me dylbere e dylberlliqe ... sa turp sot gjen dhe emra Dylber mes jush ....
    THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL

Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Citim Postuar mė parė nga Xhuxhumaku Lexo Postimin
    jo jo, ja thonon ne gerqisht,

stodhjavolos

Shiko ... ndonje defekt si puna Janullatosit e kemi edhe ne ... po do vene ne vend me kalimin e kohes ... po te pakten kur bejme ndonje ceremoni ne kishe flitet shqip ... apo ne varrime i percjellim te vdekurit ne shqip ... kurse ju vetem arabisht si andej si ketej ... sa here kam shku neper vaki me hoxhe nje fjale nuk kam kuptuar ... thua se po percillej arab e jo shqiptar ... kshu qe mos na hidhni ne ate qe keni vete ...
    Po nuuk e kuptoni dot ju qe shqiptari i vertete ortodoks nuk ka asnje ndjenje dashurie per grekun si keni ju per bab Turkin... i mendoni te gjithe si veten ... ose doni te perligjni veten tuaj ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga KNFC Lexo Postimin
    Ka dhe turq ka ... ohu sa ka ... shqiptaret thjeshte jane muslimanizuar dhe kjo nuk ka asgje te perbashket me turqizimin,pervec faktit qe i kane marre fene ... po ca nga keta qe bejne propagande ketu vertet me bejne te mendoj qe kane gjak turki ...
    Te jesh i bindur se 99.99% e ketyre "turqeve" te Kosoves jane shqiptare ,mbiemrat dhe pamja e tyre e jashtme e tregon ...tendenca me e re ,kishin fillu me shku mi nderru mbiemrat per tu dukur sa me "turq" .

Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Te jesh i bindur se 99.99% e ketyre "turqeve" te Kosoves jane shqiptare ,mbiemrat dhe pamja e tyre e jashtme e tregon ...tendenca me e re ,kishin fillu me shku mi nderru mbiemrat per tu dukur sa me "turq" .
    E besoj ... ja kane marre doren keta me te nderruar ... se kane per gje ... Cfare hipokrizie ... keta duhen quajtur Kaure e te pafe ... ngaqe e nderrojne fene e emrin sic nderrohen breket ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga KNFC Lexo Postimin
    Shiko ... ndonje defekt si puna Janullatosit e kemi edhe ne ... po do vene ne vend me kalimin e kohes ... po te pakten kur bejme ndonje ceremoni ne kishe flitet shqip ... apo ne varrime i percjellim te vdekurit ne shqip ... kurse ju vetem arabisht si andej si ketej ... sa here kam shku neper vaki me hoxhe nje fjale nuk kam kuptuar ... thua se po percillej arab e jo shqiptar ... kshu qe mos na hidhni ne ate qe keni vete ...
    Po nuuk e kuptoni dot ju qe shqiptari i vertete ortodoks nuk ka asnje ndjenje dashurie per grekun si keni ju per bab Turkin... i mendoni te gjithe si veten ... ose doni te perligjni veten tuaj ...
    Mos te rafte me shku ne varrime te shqiptareve musliman ,para 6 muajve isha ne varrimin e tezes se burrit ,cfare primitivizmi kam pare jam trondit ,varrimi sipas riteve muslimane(per Kosove flas) e zhvesh njeriun nga dinjiteti,me eshte dukur shume pa respekt per personin e vdekur.
    Ndersa kur thua shqiptari i vertete ortodoks nuk ka asnje ndjenje dashurie per grekun ,disi nuk me besohet ,nese eshte besimtar eshte e pamundur te mos kete dashuri ..pak fare te pakten

Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Ane une nuk e di cfare shqiptaresh ortodokse ke njoh ti ... ka ketu pseudoshqiptare qe jane te besimit ortodoks ... i kam njesoj peshtire sa keta brekushe shkurtuarit qe na flasin vetem budalliqe pa pike kuptimi ... te flas pak per veten time ... nga qe ku di une historine e familjes time,une vij nga nje familje qe nga 7 femije qe kishte ne kohen e Luftes 2 Boterore ,4 kane qene partizane ne mal dhe 1 ne njesit gueril ... 2 nga ata kane luftuar pas gjermanit deri ne Beograd ... Pervec se ortodokse jemi dhe nga jugu me origjine,dhe nuk kam degjuar kurre nje fjale dashamirese per greket ne shtepi,bile kohet e fundit qe kur keqtrajtonin emigrantet shqiptare gjithmone jane permendur me urrejtje ... dhe kjo vlen per te gjithe ortodokset qe une njoh ... greku qen bir qeni thone ...
    Tani ca te them une ... del ky trushpelari me thote mua grek ... qe ska asnje pike ndryshimi nga turku ... dhe me e bukura krenohet qe me thote mua Kaur ... keta ngaqe bejne be per topet e turkut , na fusin dhe neve ne nje kazan ... flasin keta per patriotizmin ... Turp !!!!

i/e regjistruar Maska e CRASH
    Anėtarėsuar
    30-12-2012
    Postime
    92

kush nuk shkon te turki i han kauri thon

Faqja 14 prej 29 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •