Close
Faqja 13 prej 29 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 281
    i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Pėr: Fjala "kaurr", fjalė fyese?

Citim Postuar mė parė nga KNFC Lexo Postimin
    ... edhe pse me keto argumentet e Semiku&Co nuk shkohet as ne banje ...
    ... O njeri,une vetem plotesova nje shkrim te forumistit Nuh Musa dhe kercyen sllavofilet.Ti nuk i komenton citatet historike dhe merr guximin keshtu te shprehesh.Sill argumentet tua per prejarrdhjen e emrit Serb/Serbija dhe une do te hy plotesisht ne teme ...Te shohim mandej si do e besh kakėn ne banjė !
    Semiku me ke pyetur pak me siper kush eshte i lidhur shpirterisht me Turqit e felliqur dhe ka te njetin gjak me ta ...
    Une mendoj se ti ... dhe te kerkova qe ta shash racen e felliqur turke nese do qe te demostrosh te kunderten ...
    Une jam shqiptar ... shaj turkun ... serbin apo grekun ...
    Ti akoma nuk e ke bere te shash turkun ... gje qe na ben te mendojme qe je vertet Turk i mbetur ketej verdalle ...
    ... "Shaje Turkun se perndryshe te them qe je Turk !!!" ...haha
    Per se te duhet sharja ime,qe te konfirmosh dic ?
    Sa vjec je ?

Ja po ta plotesoj deshiren - " Ne te s`emes te shkojne te gjithe Turqit,Perandorija Osmane,Sulltanet e tyre,Sllavet dhe Heleniket ..."
    Une ta djegi Stambollin,Athinen dhe Beogradin per interesat e kombit Shqiptar !

Kuptove Sllavo-heleno melankolik.

Pa_Prespektive Maska e KNFC
    Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Ok semiku ... tani ta lexoj mendimin dhe mendoj qe eshte mendimi i nje bashkekombasi tim ...
    Me sllavet apo helenet nuk me ka lidhur kurre asgje ... ti ke bashkejetuar ca kohe me ta ,dhe do apo nuk do e ben akoma ... keshtu qe i njeh me mire dhe mund tu kesh marre disa zakone ...
    THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL

Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    ... O njeri,une vetem plotesova nje shkrim te forumistit Nuh Musa dhe kercyen sllavofilet.Ti nuk i komenton citatet historike dhe merr guximin keshtu te shprehesh.Sill argumentet tua per prejarrdhjen e emrit Serb/Serbija dhe une do te hy plotesisht ne teme ...Te shohim mandej si do e besh kakėn ne banjė !
    Qenke i lodhur fare ti ... po pse mendjen tende kam une te merrem me pune serbesh ???Sllavofil para se te me thuash mua apo dikujt tjeter thuaji vetes ... ti jeton afer sllaveve dhe e flet gjuhen e tyre ... une nuk u di as origjinen ,as kuptimin e emrave dhe nuk u flas as gjuhen ... IK tashi fol sllavisht jashte shtepise dhe ajde ketu si miu pas ekranit e shkruaj shqip ...

P.s. TEMA u hap per TERMIN KAUR,emer me te cili raca mongoloido-jevgjitistane turke therriste shqiptaret dikur ... sllavet nuk kane asnje lidhje me kete teme ... mundesia me e madhe eshte ju qe i permendet ne kete teme jeni sllavofilet e vertete ... njerez qe nuk rrini dot 5 minuta pa fol per ta ... Mesohuni mos ti fusni kot ne tema ku nuk kane lidhje ...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga KNFC : 17-09-2013 mė 09:43

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    Dhe ?? Cka na the rreth asaj qe ke cituar me larte ?!
    Ben exebicione fjalesh.Ja edhe une ne stilin tend : Don te thote Anglezet duhej te quheshin tani Norman ??...Normanet i kane sunduar Anglezet ,perse Anglezet nuk u quajten Norman ??
    Kush kend e ka nenshtruar dhe perbuzur ?
    I dashur, ndoshta nuk jam shpjeguar mire une o ndoshta ke qene i perciptas ti, megjithate, po kerkoj qe ta shpjegoj edhe njehere pikepamjen time: Fjala "skllav" nuk ka egzistuar ne lashtesi e latinet perdornin termin "servus" per te percaktuar gjendjen e nenshtrimit te plote te nje qenieje njerezore; kjo fjale hyri ne perdorim ne gjuhet evropiane pikerisht kur saksonent nenshtruan "skllavonet" dhe perdornin emertimin e ketyre popujve per te percaktuar ate qe latinet quanin "servus"!! Pra, qe te jem me i qarte, nuk u quajten popullsite sllave si shkak i skllaverimit te tyre, por fjalla "skllav" lindi si shkak i skllaverimit te tyre prej saksoneve!! Njesoj si ne Itali per shembull, ka hyre ne fjalorin e perditshem termi "filippina" per te treguar "sherbyesen" shtepiake!!Qarte?!
    Ashtu une me citate nga burime historike ti me llogje.Kush eshte Llogjisti ketu ?
    Une citova Porfirogenetin i cila ka jetuar diku ne shek. 9. i cili qarte thote qe etimiologjija e emrit Srb ka kuptimin e robit,sklleverit....Perforigeni ka qene Perandor bizantin.
    Te mos bejme llogje,te shohim shume shkurte problemin :
    -Shohim qe Perandri Konstandin Porfirogenet ,shkruan qe serbet e marrin emrin e tyre nga nje shtrese socijale - rob

Cka ndodh me vone ne kohrat e Nemanjiceve ?
    Ne dokumentet e kesaj dinastije,prap takohemi me nje kategori socijale te nenshtruar (shumica absolute) te quajtur Sebri (gjysem rob)
    Sebri nuk ka pasur te drejte te udhetoje jashte arave qe punon
    Sebri nuk ka poseduar token e vet
    Pervec fisnikerise dhe klerit e gjith popullata kishin statusin e Sebrit
    Meqe ti s'ben "llogje", por flet me "fakte", na thuaj pakez se si e quanin veten fisniket e popullates "sebri" apo siē shpjegon tiu me qartesi"gjysem rob"??!!
    Ta permbledhim : Porfirogenet (dhe shume te tjere) thone qe Serbet moren emrin nga fjala Servus = Rob.Ndersa popollata me vone (dinastija e Nemanjeve) ne Serbi eshte Sebri - gjithashtu plotesisht e mvarur (gjysem rob),pa liri te levizjes,nuk jane thirrur ne lufte,pa toke... Fija logjike e emrit Serb eshte e njejte.
    C`fare eshte dallimi midis Servuseve te Porfirogenetit dhe Sebraeve te Nemanjeve ? Asnje dallim !
    E ēfare dallimi kishte midis "Servuseve te Porfirogenetit" dhe bujkroberve arber, greke, bullgare, etj??!! Ta them une: Asnje!!
    Te dime qe e tere popullata e Serbise mesjetare e perbejne Sebret,dhe te thuash qe Serbet e sotem nuk e mbartin emrin prej kesaj kategorije ,eshte nonsens.....Vetem ata qe ndegjojne perrallat e historijaneve serb te Sveti Saves nuk e pranojne.
    Une mendoj se te besosh nje nje popull e quan veten me emrin qe i kane dhene te tjeret, eshte "nonsens", per te mos thene gomarllek.....edhe pa lexuar asgje nga ky fare Sveti Sava!!!
    Kjo qe fjala > Sebar< eshte fjale e vjeter sllavo-serbe dhe do te thote Rob,e dijne e dhe filloristet ne Serbi.
    E meqe e dine edhe "filloristet", atehere serbet pajtohen me ty e mendojne se jane popull "sherbetoresh"??!!.......e papare....!
    Nuk jam duke treguar asgje tjeter pervec se emri i tyre perputhet me kuptimin e fjales se grupimeve njerzore te territorit mesjetar....Nese teje te prek qe serbet kane marr emrin sipas sherbetoreve/robeve,shko dhe mbyti gati te gjithe profesoret e Univerziteteve ne Bg dhe Serbi ,sepse atje keshtu mesohet.Atje DAI eshte veper kryesore nga mesohet per mesjeten e Ballkanit !
    Po meqe ti i beson gomarlleqet e tipit "te gjithe sherbetorin ishin mbledhur ne nje vend ku formuan nje popullsi me vehte" e "fisniket ishin popull tjeter", duhet t'i besojne te gjithe??!!
    Djalosh, kam shume simpati per shkrimet e tua, megjithate, kur e kalon cakun me duhet te te shkul pakez veshin.....
    Nuk ka fakte historike ke kane arrdhur me emrin serb,ndersa burimet historike na tregojne si e kane marr emrin.Natyrisht qe ata vet nuk e kane zgjedhur emrin e tyre nacional,nuk behet fjale per ndonje proces demokratik qe permes referendumit te votohet per emrin.
    Nje tjeter "logjikim" alla islamikēe......a na tregon pakez faktte historike sipas te cilave Shqiptaret e kane marre vete emrin qe gezojne sot, apo se paku referendumin ku vendosen per te ne baze te nje procesi demokratik.....e kete "logjikim" mund edhe ta shtrish mbi gjithe popujt e vjeter te dheut...!!

Ku eshte problemi me MalaZezet - kane marr emrin nga regjioni,Boshnjaket nga nje lum,Kroatet eshte tjeter dicka...
    Po Shqiptaret??!! A je erudit edhe mbi etnogjenine e popullit tend apo vetem mbi ate te popujve sllave??!!
    Perse une te te sjell dic,shkrova qe nuk ofron ai shkrim asnje reference.AQ ! Cka shkumon nga goja. Shiqo zoteri.Te ne kjo fjal ka vazhdimin qe nuk thuhet por le te kuptohet "Deri atehere ... shko ne te semes...baju..." . Kontrollo emocionet kur bisedon me njerez qe mendojne ndryshe nga ti.Se mundem te ta kthej dhjetfish !
    Per mua "deri atehere..." do te thote qe nuk mund te ndryshoj pikepamjen time....kercenime zagaresh nuk eshte ne tipin tim t'i bej kerkujt e as me prekin prej te tjereve!! Nuk kam ndermend te te fyej aspak, prandaj le te vazhdojme me debatin, te ndezur dhe te edukuar!!
    Jarigas

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

S'ka asgje fyese, te paret tan kaurr i kan quajtur te krishteret e besimit katolik dhe nen kete emertim ata jan pergjigjur.
    … ///

Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    S'ka asgje fyese, te paret tan kaurr i kan quajtur te krishteret e besimit katolik dhe nen kete emertim ata jan pergjigjur.
    Te paret e tu deri sa breza me pare o shoku ??? Se nese je Shqiptar me origjine te paret e tu dikur kane qene vete te krishtere ...
    Nese je turqeli Kosove pastaj eshte tjeter pune ... ke shume te drejte ... ashtu na kane quajtur ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga KNFC Lexo Postimin
    Te paret e tu deri sa breza me pare o shoku ??? Se nese je Shqiptar me origjine te paret e tu dikur kane qene vete te krishtere ...
    Nese je turqeli Kosove pastaj eshte tjeter pune ... ke shume te drejte ... ashtu na kane quajtur ...
    Po ska as 200 vite qe paraardhesit e ketij muslimanit te devotshem kane qene te krishter ,edhe nese tani quhet turk ,ska turq ne Kosove ,te tere jane shqiptare te turqizuar

8. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar ane pėr postimin:

KNFC (19-09-2013)

Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Po ska as 200 vite qe paraardhesit e ketij muslimanit te devotshem kane qene te krishter ,edhe nese tani quhet turk ,ska turq ne Kosove ,te tere jane shqiptare te turqizuar
    Ka dhe turq ka ... ohu sa ka ... shqiptaret thjeshte jane muslimanizuar dhe kjo nuk ka asgje te perbashket me turqizimin,pervec faktit qe i kane marre fene ... po ca nga keta qe bejne propagande ketu vertet me bejne te mendoj qe kane gjak turki ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

....ti thuash nje ARBERORI kaurr,nuk fyhet,perkundrazi ndjehet krenar,sepse ETERIT E TIJ(ndjese paqin)kan hequr te zinjt e ullirit dhe kan ruajtur pashkeputshmerine dymije vjeqare,pavaresisht vuajtjeve dhe mjerimit osman,KETA ETER TANE ARBEROR shkruan me GJAKUN E TYRE GJUHEN E SHENJT ARBERORE,dhe mbajten lart FLAMURIN E KASTRIOTEVE ARBEROR...ME GJAKUN E TYRE KATA ARBEROR RUAJTEN IDENTITETIN ...

...kurse ti thuash nje ish ARBERORI,ik he turk,aj duhet te ndjehet tradhetar,pra nuk duhet te fuhet(sepse i bije qe eshte i biri i trdhetise),sepse eterit e tij bene tradheti duke i bere temena zgjedhes osmane,dhe humben IDENTITETIN ARBEROR,ngase emri ARBEROR nuk ka asgje te perbashket me emrin musliman.......

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Dielli1, nqs nuk ke fene Ilire, une te konsideroj tradhetar sepse eterit e tua i kane bere temena Perandorise Romake te lindjes dhe u konvertuan ne Kaurre. A ka mendje normale njerezore ta haje kete kllapi dostojevskiane?
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Faqja 13 prej 29 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •