Close
Faqja 16 prej 29 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 281
    Pa_Prespektive Maska e KNFC
    Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Pėr: Fjala "kaurr", fjalė fyese?

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Pune me lodra, curle e daulle...

Nuk e njeh KULTUREN shqiptare muslimane mbi percjelljen e xhenazes ti ???.....nese je nga shkupi, atehere mos e njeh te shkijeve ???...te duket me e bukru ajo ????....duhet te perfundoje, se NUK KE KULTURE SHQIPTARE MUSLIMANE dhe se te ka mbet MERAKI te e shkaut ???

Nese nuk te pelqen ajo muslimane (qe ne fakt eshte SUPERIORE me nderimet me te medhaja qe i behet njeriut te vdekur, e pashoqe mbi rruzull, dhe kete mbi 1400 vjet keshtu, e jo qe nga shpikja e frigoriferave), na trego ateher cka eshte me mire ???

Sa per info.....ne ditet tona ne plot vende "xhenazja" percillet nga shtepia me VETURE ......rruget nuk kane me aq shume hendeqe e gurre e shkambinj, qe xhinja te mbeten "nen" tabutin duke ec......dhe ne vendet urbane xhenazet nuk lahen ne oborrin e shtepise mbi "blloka", por ne banjo te posacme te varrezat, ne xhami, apo aty ku jepet mundesia dhe jane kushtet prezent. Nuk lahen ne banjo brenda ne shtepi per arsye hygiene, sepse duhet ti shprazet barku, pra, ajo "derrasa" ku vendohet kufoma tek vendi i jashteqitjeve ka vryme (kush e ka pare e din), ku mund te kalojne ekskrementet. Dhe me ne fund, pastrohet edhe me uje te parfymosur, qe ti vije kufomes ere e mire. I jepet abdest, dhe mbeshtjellet me pelhure te BARDHE e te PASTER.....dhe varroset ne truall te "paprekur", me shenje, qe ta mbajne mend me gjenerata, se aty ka nje kufome....kete rregull nuk e njeh kush.....kete NDER te vdekurit nuk ja ben kush....e djegin, i palojn njeri mbi tjetrin, apo i kapin me bagerr dhe i hudhin pasi skadon AFATI i truallit qe e ka "blere" i vdekuri kur ish gjalle....apo mendoni se ne perendim edhe proleti me i vogel e i panevojshem per shoqerine e mer nderin e njejte si Presidenti ???..........ah kukuuuuu....mos vdeksh fukara....ne islam, nuk ka dallim, KREJT te vdekurit percillen njejte (perpos shehidit, per krejt tjeret vlejne te njejtat rregulla, si per fukarane me te madh, si per presidentin).

Ne perendim e BLEN varrin me AFAT, kur te skadon, te rrassin nja dhjet metra me thelle, dhe mbi ti i ngjitin dhe tri kufoma tjera....ose te djegin, dhe hyrin ta hudhin ne deti (po qe se e ke pat qejf lundrimin), te shperndajne ne lendine, po qe se ke qene dashamir i natyres....e budallakia tjera nga bota e kesulkuqes....

Para se te folni, PYETNI, LEXONI, MESONI..........eshte dicka e PALLOGJIKSHME qe nje shqiptare musliman (praktikues ose jo), mos ti njoh se paku BAZAT e kultures qe i perket.....por e dijm se skamja, fukarralleku, nuk na ka lane kohe te mirena me ILMIN (diturine), e na kane mbet do mesele si TRADITA, e ja u leme ate rrendesi qe mendojme se e meritojne....traditat shqiptare muslimane e meritojn VEMENDJEN ME TE MADHE, se jane TONAT, dhe me te mirat, me te lartat........se te tille kemi qene dhe jemi, POPULL I LARTE, I MADH !!!.....ne europe te jesh sot MUSLIMAN AUTOKTON, eshte FAT I MADH !!!, i kane djege, i kane massakruar, i kane ngrane per se gjalli muslimanet tjere....neve ALLAHU na don (ose na urren ???)......NE, nuk kemi qene sherbetore, NE, kemi pat sherbetore.....pikerisht pra, SHQIPTARI eshte ne shkalle ME LARTE SE SHKAU, KAURRI............e me shpjegoni, nese JO kulturen shqiptare, atehere mbetet ajo e KAURIT, pra, kush eshte ai njeri, qe e poshterson VETVETEN ne kete menyre ???, a nuk folim gjate e stergjate se KAUR eshte fjale fyese ????..............autogol semik, apo si e sheh kete ironi tash ???.........a ???...nese JO e shqiptarit, atehere CILA kulture ???.......nuk ke LUKSIN e madh me zgjedh ndermjet DHJET menyrave....o e shqiptarit, o e kaurrit....zgjidh pra...

tungi
    Ca eshte ky kanibal ne Forumin Shqiptar ????

Shan nje bashkekombas shqiptar qe nuk pelqen nje tradite te nje feje duke e quajtur jo shqiptar e Shka ... po ka edhe mundesi tjeter o Mus ... atij si pelqen as kjo qe thu ti as ajo e shkaut ... dhe cpune ka shaku ne kete mes ???Ai nuk e ka zene fare ne goje ...

Shan c'do gje te perendimit kur vete me hipokrizine me te madhe jeton ne Viene ... nje qytet qe pathologjiksht urren Turqine... qe mban armet e Heroit tone Gjergj Kastrioti ... po pse nuk iken andej nga shkretetirat e e Jevgjitistaneve o Muse??? Po prape me hipokrizine qe te karakterizon ... ha buken e Kaurit e ben davane e Turkut ti ... normale ... turqit hilene e kane ne gjak ...

Na del dhe musliman Autokton Musa ... po populli shqiptar ka ekzistuar qe para se te vinte fara e felliqur Turke o Mus ... apo aty te fillon kalendari ty ??? Apo para Turqise te degjeneruar nuk ishim autoktone ne ???

Nejse faj nuk ke ti ... faj kam une qe te lexoj ty shkrimet ... Sinqerisht rob me te trashe nuk kam pare .... as shqip nuk di te shkruash a derzi ... rri dhe na ben moral e na ttregon shqiptarizmen,turqellinje e kauret ... FILLO MESO SHQIPEN PAK ME MIRE SE SA DI PUNET E FESE ... QE TE QUHESH SHQIPTAR NJE HERE ... PASTAJ BESIMTAR ... OSE NE TE KUNDERT MARRSH ANDEJ NGA FORUMET JEvGJITISTANE ... SE ATJE E KE VENDIN TI ... SE TRADITAT E RREGULLAT E TYRE NJEH ME MIRE SE SA TE SHQIPTAREVE !!!

Megjithate qe te ndahemi me edukate Mus po te them nje mire u lexofshim !!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga KNFC : 20-09-2013 mė 19:16
    THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL

Pse kaq i ulet dhe barbar ti? Pse i shan te tjeret pa i njohur. Ku i njeh ti njerzit e Albos apo te ketyre te tjereve qe i shan e kercenon! Kulmi i poshterisise te kercenosh e te shash njerez te pafajshem! Shume gje e neveritshme dhe e padrejte kjo ne kulturen tone! Une nuk e konsideroj mik Albon (keta te tjeret nuk i njoh) se kam pasur problemet i mija me kete person, por kjo lloj poshtersie eshte e pa tolerushme! C'fare te ka ber ky person qe e kercenon ne kete menyre? Si do ndiheshe ti te bente ndonjeri te njejten gje ty? Boll me keto budalliqe kalamajsh!

Citim Postuar mė parė nga KOMSHINJTE Lexo Postimin

set by " KOMSHINJTE "

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 20-09-2013 mė 20:16
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Pune me lodra, curle e daulle...

Nuk e njeh KULTUREN shqiptare muslimane mbi percjelljen e xhenazes ti ???.....nese je nga shkupi, atehere mos e njeh te shkijeve ???...te duket me e bukru ajo ????....duhet te perfundoje, se NUK KE KULTURE SHQIPTARE MUSLIMANE dhe se te ka mbet MERAKI te e shkaut ???

Nese nuk te pelqen ajo muslimane (qe ne fakt eshte SUPERIORE me nderimet me te medhaja qe i behet njeriut te vdekur, e pashoqe mbi rruzull, dhe kete mbi 1400 vjet keshtu, e jo qe nga shpikja e frigoriferave), na trego ateher cka eshte me mire ???

Sa per info.....ne ditet tona ne plot vende "xhenazja" percillet nga shtepia me VETURE ......rruget nuk kane me aq shume hendeqe e gurre e shkambinj, qe xhinja te mbeten "nen" tabutin duke ec......dhe ne vendet urbane xhenazet nuk lahen ne oborrin e shtepise mbi "blloka", por ne banjo te posacme te varrezat, ne xhami, apo aty ku jepet mundesia dhe jane kushtet prezent. Nuk lahen ne banjo brenda ne shtepi per arsye hygiene, sepse duhet ti shprazet barku, pra, ajo "derrasa" ku vendohet kufoma tek vendi i jashteqitjeve ka vryme (kush e ka pare e din), ku mund te kalojne ekskrementet. Dhe me ne fund, pastrohet edhe me uje te parfymosur, qe ti vije kufomes ere e mire. I jepet abdest, dhe mbeshtjellet me pelhure te BARDHE e te PASTER.....dhe varroset ne truall te "paprekur", me shenje, qe ta mbajne mend me gjenerata, se aty ka nje kufome....kete rregull nuk e njeh kush.....kete NDER te vdekurit nuk ja ben kush....e djegin, i palojn njeri mbi tjetrin, apo i kapin me bagerr dhe i hudhin pasi skadon AFATI i truallit qe e ka "blere" i vdekuri kur ish gjalle....apo mendoni se ne perendim edhe proleti me i vogel e i panevojshem per shoqerine e mer nderin e njejte si Presidenti ???..........ah kukuuuuu....mos vdeksh fukara....ne islam, nuk ka dallim, KREJT te vdekurit percillen njejte (perpos shehidit, per krejt tjeret vlejne te njejtat rregulla, si per fukarane me te madh, si per presidentin).

Ne perendim e BLEN varrin me AFAT, kur te skadon, te rrassin nja dhjet metra me thelle, dhe mbi ti i ngjitin dhe tri kufoma tjera....ose te djegin, dhe hyrin ta hudhin ne deti (po qe se e ke pat qejf lundrimin), te shperndajne ne lendine, po qe se ke qene dashamir i natyres....e budallakia tjera nga bota e kesulkuqes....

Para se te folni, PYETNI, LEXONI, MESONI..........eshte dicka e PALLOGJIKSHME qe nje shqiptare musliman (praktikues ose jo), mos ti njoh se paku BAZAT e kultures qe i perket.....por e dijm se skamja, fukarralleku, nuk na ka lane kohe te mirena me ILMIN (diturine), e na kane mbet do mesele si TRADITA, e ja u leme ate rrendesi qe mendojme se e meritojne....traditat shqiptare muslimane e meritojn VEMENDJEN ME TE MADHE, se jane TONAT, dhe me te mirat, me te lartat........se te tille kemi qene dhe jemi, POPULL I LARTE, I MADH !!!.....ne europe te jesh sot MUSLIMAN AUTOKTON, eshte FAT I MADH !!!, i kane djege, i kane massakruar, i kane ngrane per se gjalli muslimanet tjere....neve ALLAHU na don (ose na urren ???)......NE, nuk kemi qene sherbetore, NE, kemi pat sherbetore.....pikerisht pra, SHQIPTARI eshte ne shkalle ME LARTE SE SHKAU, KAURRI............e me shpjegoni, nese JO kulturen shqiptare, atehere mbetet ajo e KAURIT, pra, kush eshte ai njeri, qe e poshterson VETVETEN ne kete menyre ???, a nuk folim gjate e stergjate se KAUR eshte fjale fyese ????..............autogol semik, apo si e sheh kete ironi tash ???.........a ???...nese JO e shqiptarit, atehere CILA kulture ???.......nuk ke LUKSIN e madh me zgjedh ndermjet DHJET menyrave....o e shqiptarit, o e kaurrit....zgjidh pra...

tungi
    Mbaje nen dizgina mllefin Nuh Musa ... e paske shkruar tere tekstin me nje fryme ,te dridheshin duart nga nervoza duke i rene tastatures ?

Si nuk e njoh kulturen e percjelljes se xhenazes te muslimanet ?...Ku hamamin une jetoj ?
    Kam qene me dhjetra here ne varrime,eshte nder te mirret pjese kur varroset dikush.
    Ndersa per ecjen e shpejte (jo vrapim tamam) e din edhe ti qe eshte ashtu,ashtu i kam pare.E marrin te vdekurin meshkujt e vendosin ne tabut dhe e mbartin ne krah deri te varrezat duke ecur shpejte.Rruges nderrohen njerezit ne bartjen e tabutit.Kjo zakonisht shihet ne fshatra ku i kan varrezat me aferte.Natyrisht ne qytete vendoset ne ndonje automjet.

Shih sa morbid je !!! Thote zgjidh varrimin ose te muslimanit ose te kaurrit !!! Me perkujton varrimin ne moshen 27.6 vjec !!!
    Te asnjerit zoteri.
    Kur te mplakem do ta le testament qe te me djegin dhe te behem Hiri.Hirin le ta hudhin mbi Gazi Babe

" Balte e pluhur le te behem,qe t`me shkel nje kemb e saj "

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga hof Lexo Postimin
    O Nuhi po ku ke qene? Po kur te vije koha qe cdo centimeter katror ne Toke eshte i zene nga varrezat cfare do te bejme? Ku do bejme shtepi, po farm, po fabrika, po rruge, po park, po shkolla, po spitale... ? Varrezat jane harxhim toke qe vetem nje delenxhi mundet ti shpiki. Jan bere varezat sa pese lagje. Ka njerez qe po vdesin per buke e nuk perdoret kjo toke per ti ushqyer ata por per voodoo. Idiotesi! Po vdesin njerzit per buke e nuk hane te vdekurit! Idiotesi! Kufomat hidhini ne plera se plera jane! Por keshtu eshte kur bota udhehiqet nga alabaket.

Nje brenge e madhe kjo.......po kufomat jane ne fakt BIOMASS, une e kam nje idee edhe me te mire qe i myt dy miza me nje shuplake, si thuan ne popullorcen....cka nese e marim ate biomasse dhe nga ajo prodhojme ushqim per fukarate ???

tungi

PS:

Deri sot kane jetuar diku 110 mrd. njerez (bazuar ne modele), dhe se njeriu eshte i AFTE ta decimoje vetveten ashtu keshtu, por pikerisht ne START gjeja e pare qe e shkaterron, jane varrezat e tjetrit....mos mbaj pra dert, se do te na mbushet dynjaja me varreza, e mazallah nuk kemi me ku me mbjell kompira e speca....
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga KNFC Lexo Postimin
    Ca eshte ky kanibal ne Forumin Shqiptar ????

Shan nje bashkekombas shqiptar qe nuk pelqen nje tradite te nje feje duke e quajtur jo shqiptar e Shka ... po ka edhe mundesi tjeter o Mus ... atij si pelqen as kjo qe thu ti as ajo e shkaut ... dhe cpune ka shaku ne kete mes ???Ai nuk e ka zene fare ne goje ...

Shan c'do gje te perendimit kur vete me hipokrizine me te madhe jeton ne Viene ... nje qytet qe pathologjiksht urren Turqine... qe mban armet e Heroit tone Gjergj Kastrioti ... po pse nuk iken andej nga shkretetirat e e Jevgjitistaneve o Muse??? Po prape me hipokrizine qe te karakterizon ... ha buken e Kaurit e ben davane e Turkut ti ... normale ... turqit hilene e kane ne gjak ...

Na del dhe musliman Autokton Musa ... po populli shqiptar ka ekzistuar qe para se te vinte fara e felliqur Turke o Mus ... apo aty te fillon kalendari ty ??? Apo para Turqise te degjeneruar nuk ishim autoktone ne ???

Nejse faj nuk ke ti ... faj kam une qe te lexoj ty shkrimet ... Sinqerisht rob me te trashe nuk kam pare .... as shqip nuk di te shkruash a derzi ... rri dhe na ben moral e na ttregon shqiptarizmen,turqellinje e kauret ... FILLO MESO SHQIPEN PAK ME MIRE SE SA DI PUNET E FESE ... QE TE QUHESH SHQIPTAR NJE HERE ... PASTAJ BESIMTAR ... OSE NE TE KUNDERT MARRSH ANDEJ NGA FORUMET JEvGJITISTANE ... SE ATJE E KE VENDIN TI ... SE TRADITAT E RREGULLAT E TYRE NJEH ME MIRE SE SA TE SHQIPTAREVE !!!

Megjithate qe te ndahemi me edukate Mus po te them nje mire u lexofshim !!!
    Kush je bre ti ???, je musliman ???...........nese jo, at'here me cfare te drejte nderhyn ketu ???.........une jam musliman, dhe foli nga kendi i nje muslimani, per nje CESHTJE qe eshte muslimane, me nje musliman tjeter.....i cili ne boten reale jashta ketij forumi e ka shpijen diku 35 km larg shtepise time....pra, i perkasim nje sfere kulturore, ekonomike, politike e cfare dreqin ka per te krahasuar edhe me tej.....

Tregoj lales, ku te dhemb dhembi, se jam doktor per paciente si puna jote....

tungi
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    Mbaje nen dizgina mllefin Nuh Musa ... e paske shkruar tere tekstin me nje fryme ,te dridheshin duart nga nervoza duke i rene tastatures ?

Si nuk e njoh kulturen e percjelljes se xhenazes te muslimanet ?...Ku hamamin une jetoj ?
    Kam qene me dhjetra here ne varrime,eshte nder te mirret pjese kur varroset dikush.
    Ndersa per ecjen e shpejte (jo vrapim tamam) e din edhe ti qe eshte ashtu,ashtu i kam pare.E marrin te vdekurin meshkujt e vendosin ne tabut dhe e mbartin ne krah deri te varrezat duke ecur shpejte.Rruges nderrohen njerezit ne bartjen e tabutit.Kjo zakonisht shihet ne fshatra ku i kan varrezat me aferte.Natyrisht ne qytete vendoset ne ndonje automjet.

Shih sa morbid je !!! Thote zgjidh varrimin ose te muslimanit ose te kaurrit !!! Me perkujton varrimin ne moshen 27.6 vjec !!!
    Te asnjerit zoteri.
    Kur te mplakem do ta le testament qe te me djegin dhe te behem Hiri.Hirin le ta hudhin mbi Gazi Babe

" Balte e pluhur le te behem,qe t`me shkel nje kemb e saj "

Sa bukur e dinke qe eshte NDER te miret pjese ne varrim.....pra, edhe NDER me i madh eshte me e bart kufomen, dhe pikerisht ne ate huti mund te ndodh qe nga pakujdesia te humb barazpesha dhe te bjer kufoma......une nuk e kam perjetuar nje gje te tille, por mund ta paramendoj se mund te ndodh, ashtu si mund te ndodh ndonje FATKEQESI ne cfaredo situate tjeter te jetes. PSE pra e potencon kete rast te vecante, qe ndodh ndoshta 1 her ne 1000 her ???........apo je i mendimit se SHPEJTESIA e xhematit e kushtezojne kete ???......te kish qene ashtu, do te bjernin xhenazet njera pas tjetres, ngase TEMPO nuk ndryshon dot.....pra, rradhen tjeter, benu me i sakte, dhe mbroja'v dinijitetit te vdekurve, mos e perbuz faren tende. Mjaft ka sharlatana dhe dibidusa ketu per te ju dale aragat antishqiptareve.....ka plot literature mbi tematiken, lexo....

Sot, ne shume vende, kufomat me nuk barten, por percillen me veture........varrezat me heret kane qene larg vendbanimit, dhe nderrimi gjate bartjes jo qe se ka qene ndere, por edhe i nevojshme.....

tung

PS:
    nuk te thash ti me zgjedh menyren e VARRIMIT.....me fal per keqkuptimin, doja te them, se ZGJIDHE cilen forme e PELQEN per varrimin e kufomes.....por, mos haro, edhe ti do vdesish nje dite....ti, gruaja, femija, nena, baba, vellau, shoku...............inshallah aman me rrend.....vdeksh plak i thinjur me sternipa......

PPS:
    ta garantoj se askush nuk te djeg, JO NE SHKUP....dhe se varri jot do te jete prane nenes, babes, gjyshit e gjyshes.....lere me mire keshtu ne testament....
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Pėr: Shpirti Shqiptarit eshte Shqiptaria!!!

Citim Postuar mė parė nga Sweet Brunettee Lexo Postimin
    2 Nocione Turq dhe Kaur jane me shume nocione ofenduese, te cilat perdoreshin ndaj grupeve besimtare te ndryshme myslimane, krishtere & ortodokse! Myslimanet e shanin grupin tjeter fetar me shprehjen "Kaur" ndersa grupi tjeter i shanin myslimanet me shrehjen "Turq" ( te prapambetur)

Ps: Nga kjo grindje 1 poet i njohur shqiptar (Ndre Mjeda) shkrojti poemen e tij historike "Shqypnia" ku midis te tjerave thoshte : -Mos u zini per kisha e xhamia, feja e Shqiptarit asht Shqiptaria"
    Kjo ne kllapa (te prapambetur) eshte vetem thenje ose shpjegim i yti, sepse ne ato kohe, te krishteret ishin te prapambeturit e jo myslimanet

Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Kush je bre ti ???, je musliman ???...........nese jo, at'here me cfare te drejte nderhyn ketu ???.........une jam musliman, dhe foli nga kendi i nje muslimani, per nje CESHTJE qe eshte muslimane, me nje musliman tjeter.....i cili ne boten reale jashta ketij forumi e ka shpijen diku 35 km larg shtepise time....pra, i perkasim nje sfere kulturore, ekonomike, politike e cfare dreqin ka per te krahasuar edhe me tej.....

Tregoj lales, ku te dhemb dhembi, se jam doktor per paciente si puna jote....

tungi
    Mus me shkrimin bej replike ... jo me personin tim ...

Une nuk jam musliman ... nuk praktikoj fe ... por rrjedh nga nje familje e besimit ortodoks ...

Kjo tema shoki Mus nuk u perket vetem muslimaneve ... Muslimanet kane ekskluzivitetin te nenforumi i Besimit Musliman ... dhe une atje jo vetem qe nuk kam shkruajt ndonjehere,po as kam deshire te lexoj ... kjo teme flet per dicka qe ka te beje me te gjithe ne ... muslimane e te krishtere ...

Aq me pak te takon ty te na thuash ku duhet te flasim apo jo ... TI NUK JE AS MODERATOR DHE MBI TE GJITHA NUK KE AS FORMIMIN E DUHUR TE PERCAKTOSH SE KUSH DUHET TE FLASE NEPER TEMA TE CAKTUARA APO JO ... TI PERSONALISHT MBAN REKORD PER DALJE NGA TEMA ... Me kujton ate shprehjen mua ti Mus ... FUTJA PORDHES GRI SALLATE,SA TE IKE DHE KJO NATE ...

Forumi eshte bashkebisedim o Mus ... mua nuk me pelqeu ajo qe the dhe e komentova ... dhe meqe ra fjala ky nuk eshte forumi i lagjes tuaj o Mus ... ku vetem ata qe jane afer jush te flasin ... e ka FORUMI SHQIPTAR ky o Muuuus !!!

Nga dhembet fale Zotit jam mire ... po edhe sikur nuk je nga ata burra ti Mus qe te luash me dhembet e mi ...

Nejse Mus,ne mbetemi gjithmone te edukur e brenda normave te bisedes !!! TUNGI Mus dhe befsh kokrren e qejfit !!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga KNFC : 21-09-2013 mė 05:37

Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Citim Postuar mė parė nga NaMe Lexo Postimin
    Kjo ne kllapa (te prapambetur) eshte vetem thenje ose shpjegim i yti, sepse ne ato kohe, te krishteret ishin te prapambeturit e jo myslimanet
    Kjo duket fare kollaj ... mjafton te shohim cfare veprash e civilizimesh na kane lene nga mesjeta vendet e krishtera dhe ato musilmane ... si e kane pasur rilindjen mesjetare vendet e krishtera e vendet muslimane ...

Edhe ne Shqiperi shume e lehte te dallohej kush ka qene me i prapambetur nga shqiptaret e ketyre dy besimeve ... mjafton vetem ti shihje si visheshin ... lere pastaj zakonet ...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Citim Postuar mė parė nga KNFC Lexo Postimin
    Kjo duket fare kollaj ... mjafton te shohim cfare veprash e civilizimesh na kane lene nga mesjeta vendet e krishtera dhe ato musilmane ... si e kane pasur rilindjen mesjetare vendet e krishtera e vendet muslimane ...

Edhe ne Shqiperi shume e lehte te dallohej kush ka qene me i prapambetur nga shqiptaret e ketyre dy besimeve ... mjafton vetem ti shihje si visheshin ... lere pastaj zakonet ...
    Edhe femrat e krishtere kane qene te mbuluara.. Shqiperine dhe trojet shqiptare i shkaterruan pikerish keta krishteret dhe nuk lane asgje permbi toke. Veprat dhe civilizimet e myslimaneve i shkaterruan greket, serbet, malazezet, maqedonet, rruset dhe bullgaret.

Keto te verteta i zhduken nga historia keta te krishteret. Pra, ska qene islami i prapambetur, por ju shkaterruat cdo gje kur iu versulet myslimaneve dhe e betee shkretetire vendin e populluar me mysliman dhe ia imponuat qe gjithe ate krim qe e bete, ata ta mesojne si 'prapambeturi islame'!. Dikur Shkodra, Prizereni, Shkupi e Elbasani ishin qendra tregetare dhe numronin me mijera dyqane, vendet e tjera te ballkanit ishin shume mbrapa, jo ve3tem te ballkanit, por edhe me gjere.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 21-09-2013 mė 09:07

Faqja 16 prej 29 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •