Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 48
    i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Për: Sekreti se për çfarë luftohen muslimanët

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Malsori, fjala e Zotit nuk gjykohet nga njerezit, pasi sic te thashe, eshte vete e Verteta, edhe sikur njerezit te duan ta ndryshojne ate qe Ai thote, nuk e ndryshojne dot. Ti rendita ato me lart per te nxjerre ne pah VERTETESINE e atyre fjaleve pergjate historise e deri ne diten e sotme. Nuk me takon mua qe te them nese "eshte gje e mire apo e keqe" ajo qe Perendia thote, une e BESOJ ate qe Ai me thote si te vertete.

Muslimanet jane pasardhesit e Ismailit, djalit ilegjitim te Abrahamit me sherbetoren e tij, Agoren.

Ti si musliman qofsh shendoshe, nuk kam gje kunder teje apo muslimaneve. U solla nga Bibla qe te mesoni pergjigjen e pyetjes qe personi me lart ben dhe per te cilen ka hapur temen.

Albo
    Fjala me te zeze eshte blafsemi kunder Zotit, Bibles dhe Abrahamit.Ky eshte mendim satanik sikurse hebrenjte e mallkuar i thane Maries se Jezusi eshte femije ilegjitim.Vetem jobesimtaret i akuzojne profetet dhe njerzit e ndershem ne kete mynyre.Edhe Jezusi e permend kete ne bibel kur hebrejte pretendojne se Abrahami eshte ati i tyre.

Cdo te thuash ti me ilegjitim dhe ku e mbeshtet kete fakt?

merr meso biblen se po te lexoi ndonje prift keshtu te shkisheroi fare

Emri i Ismailit u vendos nga Engjelli i Zotit per te treguar se ai iste i bekuar dhe rendesishem ne jeten e Ibrahimit.

11 Engjëlli i Zotit i tha akoma: "Ja, ti je me barrë dhe do të lindësh një djalë dhe do ta quash Ismael, sepse Zoti mori parasysh hidhërimin tënd; (Zanafilla 16/11)

13 Edhe nga djali i kësaj shërbyeses unë do të bëj një komb, sepse është një pasardhës i yt".(Zanafilla 21/13)

20 Sa për Ismaelin, unë ta kam plotësuar dëshirën. Ja unë do ta bekoj, do ta bëj të frytshëm dhe do ta shumoj fort. Ai do të bëhet babai i dymbëdhjetë princërve, dhe unë do të bëj prej tij një komb të madh.(Zanafilla 17/20)

11 Dhe do të rrethpriteni në mishin e prepucit tuaj; dhe kjo do të jetë një shenjë e besëlidhjes midis meje dhe jush.(Zanafilla 17/9-11)26 Po atë ditë u rrethprenë Abrahami dhe Ismaeli, biri i tij.(Zanafilla /17/23-26)

Deuteronomi 21 ;15 17:"Nie burrë ka dy gra. Prej tyre ai do vetëm nieren, ndërsa tjetrën e urren . Me te dyja kanë lindur femiiet e tii (djem), por djalin e pare e ka me gruan te cilën ai nuk e do. Kur te viie puna për te ndare pasurinë te drejtën e te parelindurit nuk duhet t'ia jape djalit te gruas qe do por atij qe i takon, dialit tjetër.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Ceni-1

Pse muslimanet jane ne konflikt me gjithe boten dhe me veten e tyre?Kjo nuk eshte e re. Keshtu kan bere gjate gjithe ketyre shekujve. PSE?
    shko pyet cifutet se ato mendojne se duke e fut boten ne lufte do ti vie Mesia qe presin, nderkohe qe Mesia(Jezusi) i erdhi mirepo ato e mohuan si profet te Zotit, tani po bejne luftra dhe do ti bashkangjiten anti krishtit Dexhallit.Kerko ne google me emrin dexhall.

Shko pyet dhe naivet krishtere qe besojne se cifutet ne kohen e Moisiut, Jusufit jane njesoj me cifutet e kohes sone duke harruar te gjitha idiotesite e tyre duke filluar nga adhurimi i vicit ne kohen e Musait, Me vrasjen e Zekerias, Me vrasjen e Gjon Pagezorit me deshiren per te vrare jezusin, me trillimet dhe ndryshimet e librave te shenjte etj me rradhe.Krishteret deri dje ishin armiq me cifutet kurse sot cifutet iu kane bere lavazh truri krishtereve me ane te prifterinjve qe predikojne sipas ideve dhe deshirave te cifuteve, nese nuk bejne ashtu atehere i dalin hordhite e prifterinjve neper media me akuza nga me te ndryshmet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xhemis : 08-09-2013 më 19:02
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Le mor Xhemis burri trim me flete, e me pende e me pushke, lere more se tu ka bere truri lavazh, ku mund ta quash sjellje apo veprim moral kryerjen e marrdhenieve seksuale te 9 vjecares me 51 apo 53 vjecar? A po punon me logjike te ateistit apo me logjike te besimtarit. Lere vella pranojeni se nuk jeni as nuk keni qene ne toke te bukes kurren e kurres. Nuk ka asnje rast ne historine islame kur lufterat jane zgjidhur me dialog e mos marreveshjet jane zgjidhur me debate. Gjithmone njera pale e ka masakruar tjetren, ketu perfshihen madje edhe myslimanet, qe nga lindja e sekteve dhe ndarja shiite e sunite. Ku ishte Allahu kur myslimanet vriteshin ndermjet vete e kryenin masakra ndaj njeri tjetrit sikur qe ndodhi ne Kerbela. Hajde na flitni per keto e mos i ikni debatit, e mos u merr me gjera qe nuk ke njohuri.

Ceni myslimanet ballkanas e evropiane ne pergjithesi nuk vriten sepse shumica praktikojne 'islamin tradicional', kete fe qe e keni shpikur prej vetes e qe nuk ka baze madje as ne Kuran se me per Hadithe shumica as nuk e dini cka jane. Sipas jush Hadithet i kane shpikur 'protestantet, evangjelistet, armiqte e islamit'?! Si mund te shkruaje dikush prej shek. 16 ne shek e 7 apo 8? Paska thy ligjet e natyres e paska udhetu ne kohe a?

Ne Siri nese punojne me logjike te islamit lufta ndalet me 2982, po te mos nderhyje 'Amelika' qe edhe e doni edhe e urreni.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,384
    Postimet në Bllog
    22

Fjala me te zeze eshte blafsemi kunder Zotit, Bibles dhe Abrahamit.Ky eshte mendim satanik sikurse hebrenjte e mallkuar i thane Maries se Jezusi eshte femije ilegjitim.Vetem jobesimtaret i akuzojne profetet dhe njerzit e ndershem ne kete mynyre.Edhe Jezusi e permend kete ne bibel kur hebrejte pretendojne se Abrahami eshte ati i tyre.

Cdo te thuash ti me ilegjitim dhe ku e mbeshtet kete fakt?
    Lexoje librin e Zanafilles te plote dhe mbase e meson. Lindja e Ishmaelit me sherbetoren Agora, ishte ideja e gruas se tij, Sara. Sara dhe Abrahami nuk benin dot femije, dhe ne moshe te madhe, ishte Sara ajo qe i dha si ide burrit te saj qe te flinte me nje nga sherbetoret e saj ne menyre qe te mund te lindnin nje femije. Agora ishte nje sherbetore e Sares. Dhe Sara e beri kete gje, pasi ajo e dinte premtimin e qe Zoti i kish dhene Abrahamit, qe do ta bekonte dhe pasardhesit e tij do te popullonin gjithe token. Nuk ishte Zoti Ai qe i tha Abrahamit te flinte me sherbetoren e Sara. Dhe sipas tradites judaike te kohes, Abrahami Agoren duhet ta merrte si grua te dyte, dhe cdo femije qe ajo do te lindte, femija i takonte gruas se pare, i takonte Sares. Vetem pas Agora filloi te mos e respektonte Saren pas lindjes se te birit, solli largimin e saj nga shtepia e Abrahamit. Dhe vetem atehere ne shkretetire, Zoti i foli Agores dhe i dha bekimin qe une ju solla me lart.

Ishmaeli eshte pasardhes ilegjitim i Abrahamit pasi nuk ishte ai i perzgjedhuri i Zotit. Zoti i tregoi Abrahamit se gruaja e tij e moshuar, do ti lindte nje djale, dhe djalit do t'ia vinin emrin Isak. Ishte Isaku djali i perzgjedhur i Perendise dhe djali legjitim i Abrahamit, qe lindi nga gruaja e tij ne menyre te mistershme, pasi e lindi ne moshe shume te madhe. Ishte Isaku ai qe Zoti i kerkoi Abrahamit qe ta sakrifikonte ne mal, per te testuar dashurine e besimin e Abrahamit per Zotin. Dhe ishte i biri i Isakut, Jakobi, qe do te njihej si Izrael, dhe prej nga ka prejardhjen populli i zgjedhur i Zotit, populli i Izraelit.

Albo

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

Malsori,
    fjala e Zotit
    nuk gjykohet nga njerezit, pasi sic te thashe, eshte vete e Verteta, edhe sikur njerezit te duan ta ndryshojne ate qe Ai thote,
    nuk e ndryshojne dot
    .
    edhe une keshtu mendoj albo..fjala e zotit eshte e pandryshueshme..por ne te vertete kjo fjale e zotit eshte ndryshuar aq shume sa qe askush nuk e merr vesh..nuk e di nese ti e besoh se ka vetem nje zot por une po..duke qene vetem nje zot pse kemi 1000 fe..te gjitha keto fe sjellin fjalen e zotit sipas mides se tyre..muslimanet e sjellin fjalen e zotit ne nje variant e te krishteret ne nje variant tjeter..te paret betohen se po thone fjalen e zotit por edhe te dytet te njejten gje bejne..njeri krah thote jam une me afer zotit e krahu tjeter qirret e betohet se ata jane me afer zotit..shkurt dhe shqip per interesa personale dhe nuk pati faj nitche kur shkroi '' per interesa personale edhe djalli e citon biblen ''..

Ti si musliman qofsh shendoshe, nuk kam gje kunder teje apo muslimaneve
    do te doja ta besoja por ja qe nje shkrim i joti me siper nuk me lejon ta besoj..shkrove aq keq per muslimanet sa qe as nje ekstremist nuk mund ta bente..me vjen keq qe ke ra ne nivelin e shume diletanteve te ketij ketij forumi qe hyjne thjeshte per te shkruajtur emrin kishe po them dicka..gjithsesi duke te njohur ne shkrime te tjera besoj se ka qene nje moment shperqendrimi i jot apo nje lapsus..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Lexoje librin e Zanafilles te plote dhe mbase e meson. Lindja e Ishmaelit me sherbetoren Agora, ishte ideja e gruas se tij, Sara. Sara dhe Abrahami nuk benin dot femije, dhe ne moshe te madhe, ishte Sara ajo qe i dha si ide burrit te saj qe te flinte me nje nga sherbetoret e saj ne menyre qe te mund te lindnin nje femije. Agora ishte nje sherbetore e Sares. Dhe Sara e beri kete gje, pasi ajo e dinte premtimin e qe Zoti i kish dhene Abrahamit, qe do ta bekonte dhe pasardhesit e tij do te popullonin gjithe token. Nuk ishte Zoti Ai qe i tha Abrahamit te flinte me sherbetoren e Sara. Dhe sipas tradites judaike te kohes, Abrahami Agoren duhet ta merrte si grua te dyte, dhe cdo femije qe ajo do te lindte, femija i takonte gruas se pare, i takonte Sares. Vetem pas Agora filloi te mos e respektonte Saren pas lindjes se te birit, solli largimin e saj nga shtepia e Abrahamit. Dhe vetem atehere ne shkretetire, Zoti i foli Agores dhe i dha bekimin qe une ju solla me lart.

Ishmaeli eshte pasardhes ilegjitim i Abrahamit pasi nuk ishte ai i perzgjedhuri i Zotit. Zoti i tregoi Abrahamit se gruaja e tij e moshuar, do ti lindte nje djale, dhe djalit do t'ia vinin emrin Isak. Ishte Isaku djali i perzgjedhur i Perendise dhe djali legjitim i Abrahamit, qe lindi nga gruaja e tij ne menyre te mistershme, pasi e lindi ne moshe shume te madhe. Ishte Isaku ai qe Zoti i kerkoi Abrahamit qe ta sakrifikonte ne mal, per te testuar dashurine e besimin e Abrahamit per Zotin. Dhe ishte i biri i Isakut, Jakobi, qe do te njihej si Izrael, dhe prej nga ka prejardhjen populli i zgjedhur i Zotit, populli i Izraelit.

Albo
    Ckupton ti me pasardhes Ilegjitim? E ke lexuar ndonjehere zanafillen ti apo jo?Ti mendon se profeti Abraham paske bere nje femije ilegjitim? Ti mendon se Zoti ka bekuar nje femije legjitim?Ti mendon se engjelli i Zotit i vendoska emrin Ismael nje femije ilegjitim?Ti mendon se Zoti lidh beselidhje me nje femije ilegjitim?Asnje llogjike se pranon kete shpifje.Sara e martoi vete Agarin me Ibrahimin dhe kete e beson dhe Pali tek letra galatsve qe ju i thoni apostull.Lexo verset biblike qe te solla me lart.

Gjeneza 21 :13:"Biri i sherbyses tënde do të jetë babai i një kombi pasi ai është biri yt."

(Gjeneza 16:11):" Engjelli i derguari nga Perendia i tha: Ti tani je shtatzene me një fëmijë dhe ai do të jetë djalë. Perendia e ka dëgjuar vuajtjen tënde ndaj, emri i tij do të jetë "Ismail." Ismail do të thotë "Zoti degjon.

Gjeneza 16:3:"...gruaja e tij( Sara) mori sherbetoren e saj egjyptiane te quatur Hagar dhe ia dha te shoqit për grua." Nëse martesa e tyre qe e ligjshme, si mund te ishte i paligjshem femija i tyrel Mos është më pak e ligjshme martesa e dy te huajve, një Babilonasi dhe një Egjyptiani, sesa martesa ndermjet një burri dhe motres se tij?

Gjeneza 20:12:" Veç kësaj, ajo (Sara) është me te vërtetë motra ime nga ana e tim eti: dhe ajo u be gruaja ime."

bibla thote se Sara eshte motra e Abrahamit? babai i Moisiut u martua me hallen e tij.

Mesia4ever

Une te them te drejten kur e kam lexuar biblen kam thene qe ky eshte libri me shpifes ne bote per profetet e Zotit.Nuk ka liber ne Bote me te madh se bibla qe shpif per profetet e Zotit, cfare nuk thote per to duke i futur ne gradat e njerzve te shthurur.Duke fillu me Lutin, Abrahamin, Jakobin, Juda,Davidin, Salomonin, Mosiu, Aroni, eshte tmerr po ti sjell dhe ti lexosh per ato shpifje te ndyra qe kane vendosur duart e cifuteve ne bibel dhe pastaj i thojne eshte liber i shenjte. Ne Kuran sdo gjesh me te voglin gabim per profetet e Zotit sepse Kurani eshte larg duarve te njerzve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    A more Albo eshte per tu ardhur keq se si i besoni atyre fjaleve degraduese biblike ! Ja nje shkrim me burime Islame per Familjen e Profetit Ibrahim a.s : http://ardhmeriaonline.com/artikull/.../#.UiwV09KBlpU , ketu mund te lexojsh edhe per Profetin Ismail a.s .
    Kurani/Islami i ngrit shume larte Profetet e Zotit ne dallim me versionet e Biblave qe i posedoni sot ne duart e juaja ! Lexoje kete shkrim per Profetin Ibrahim a.s , dhe mundohu te nxjerresh nektarin e se vertetes , kur i krahason te vertetat dhe te thenat e dy Librave te Zotit(prej njeres kan mbetur vetem ''troshat'' e bukes , po ashtu ka mbete te thuhet fjale e Zotit Bibla , sepse asgje prej fjaleve te Zotit nuk ka mbetur aty !) .

Ke sjellur vargje degraduese dhe te paverteta te Bibles asgje me shume !
    ahhahahahha Ibrahimi profet ,djemte e Ibrahimit poashtu profete ..profetizmi paska qene si zanat nga babai tek te bijte

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    shko pyet cifutet se ato mendojne se duke e fut boten ne lufte do ti vie Mesia qe presin, nderkohe qe Mesia(Jezusi) i erdhi mirepo ato e mohuan si profet te Zotit, tani po bejne luftra dhe do ti bashkangjiten anti krishtit Dexhallit.Kerko ne google me emrin dexhall.

Shko pyet dhe naivet krishtere qe besojne se cifutet ne kohen e Moisiut, Jusufit jane njesoj me cifutet e kohes sone duke harruar te gjitha idiotesite e tyre duke filluar nga adhurimi i vicit ne kohen e Musait, Me vrasjen e Zekerias, Me vrasjen e Gjon Pagezorit me deshiren per te vrare jezusin, me trillimet dhe ndryshimet e librave te shenjte etj me rradhe.Krishteret deri dje ishin armiq me cifutet kurse sot cifutet iu kane bere lavazh truri krishtereve me ane te prifterinjve qe predikojne sipas ideve dhe deshirave te cifuteve, nese nuk bejne ashtu atehere i dalin hordhite e prifterinjve neper media me akuza nga me te ndryshmet.
    Dobesi e kujt eshte kjo?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,384
    Postimet në Bllog
    22

Ckupton ti me pasardhes Ilegjitim? E ke lexuar ndonjehere zanafillen ti apo jo?Ti mendon se profeti Abraham paske bere nje femije ilegjitim? Ti mendon se Zoti ka bekuar nje femije legjitim?Ti mendon se engjelli i Zotit i vendoska emrin Ismael nje femije ilegjitim?Ti mendon se Zoti lidh beselidhje me nje femije ilegjitim?Asnje llogjike se pranon kete shpifje.Sara e martoi vete Agarin me Ibrahimin dhe kete e beson dhe Pali tek letra galatsve qe ju i thoni apostull.Lexo verset biblike qe te solla me lart.
    Nuk thashe femije ilegjitim, ne kuptimin qe ti e more. Ishmaeli nuk ishte nje femije qe lindi jashte lidhjes martesore apo pa dijenine e gruas se tij Sara. E thashe ilegjitim ne kuptimin e bekimit te Zotit. Nje gje eshte legjitime kur Zoti e bekon si te tille qe para se te ndodhe. Nje gje eshte ilegjitime kur behet pa bekimin e Zotit. Dhe ideja e marrjes se Agores per grua dhe lindja e Ishmaelit nuk ishte Vullneti i Zotit, ishte vullneti i gruas se Abrahamit. Ajo e shtyu Abrahamin qe ta beje kete gje, duke dyshuar ne kete menyre ne planin e Perendise. Perendia i tha Abrahamit qe do ta mbushi token me pasardhesit e tij. Sara e humbi kete besim ne premtimin e Zotit dhe u mundua te bente dicka me vullnetin e saj njerezor, pasi nuk donte qe i shoqi i saj te deshperohej nga fakti se ajo nuk po i jepte dot nje femije. Zoti e bekoi Agoren vetem pasi ajo u perzu nga shtepia e Abrahamit nga Sara dhe vetem pasi e deshperuar po endej ne shkretetire me djalin e saj Ishmael.

Plani i Perendise doli ne drite me pas kur i tha Abrahamit qe gruaja e tij ne moshe te thyer do ti jepte nje djale, e do ta quante Isak. Isaku ishte femija qe Zoti i dha Abrahamit dhe Sares, pasi qe para se te lindte mori bekimin e Perendise. Dhe kjo eshte arsyeja perse muslimanet kane qene dhe jane "si gomare shkretetire", te pabindur ndaj askujt. Dhe kjo eshte arsyeja perse ata urrejne popullin e izraelit, pasi Isakut Perendia i dha bekimin qe nuk ia dha Ishmaelit.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 09-09-2013 më 13:05

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin

Emri i Ismailit u vendos nga Engjelli i Zotit per te treguar se ai ishte i bekuar dhe rendesishem ne jeten e Ibrahimit.

11 Engjëlli i Zotit i tha akoma: "Ja, ti je me barrë dhe do të lindësh një djalë dhe do ta quash Ismael, sepse Zoti mori parasysh hidhërimin tënd; (Zanafilla 16/11)

13 Edhe nga djali i kësaj shërbyeses unë do të bëj një komb, sepse është një pasardhës i yt".(Zanafilla 21/13)

20 Sa për Ismaelin, unë ta kam plotësuar dëshirën. Ja unë do ta bekoj, do ta bëj të frytshëm dhe do ta shumoj fort. Ai do të bëhet babai i dymbëdhjetë princërve, dhe unë do të bëj prej tij një komb të madh.(Zanafilla 17/20)

11 Dhe do të rrethpriteni në mishin e prepucit tuaj; dhe kjo do të jetë një shenjë e besëlidhjes midis meje dhe jush.(Zanafilla 17/9-11)26 Po atë ditë u rrethprenë Abrahami dhe Ismaeli, biri i tij.(Zanafilla /17/23-26)

Deuteronomi 21 ;15 17:"Nie burrë ka dy gra. Prej tyre ai do vetëm nieren, ndërsa tjetrën e urren . Me te dyja kanë lindur femiiet e tii (djem), por djalin e pare e ka me gruan te cilën ai nuk e do. Kur te viie puna për te ndare pasurinë te drejtën e te parelindurit nuk duhet t'ia jape djalit te gruas qe do por atij qe i takon, dialit tjetër.

Albo me sa duket se paske lexuar kete lart.Ismaeli ishte i bekuar dhe u bekua qe ne bark, dhe jo vetem kaq por edhe iu vendos emri prej Zotit, Zoti beri beselidhje me Ismailin dhe Isakun, cdo gje qe lindi prej Abrahamit ishte e bekuar, ai eshte babai i profeteve.

Nuk mund te thuash qe nje femije eshte ilegjitim sepse ai nuk qenka i bekuar, megjithese bibla thote me lart e ke versetin qe eshte i bekuar

Fjala Ilegjitim ne fjalorin e perditshem perdoret per keq per nje person qe ka lindur jashte kurores martesore me marredhenie te paligjshme seksuale.Pikerisht te thuash per Ismailin qe eshte ilegjitim ben dy gabime nje gabim ne kuptimin gjuhesor te fjales ilegjitim dhe nje gabim duke kundershtuar biblen sepse sipas bibles Zoti e bekoi ate i vuri dhe emrin Ismail dhe shumoi e beri popull te madh nga Nili ne Eufrat dhe lidhi me te beselidhje qe dhe Pali e beson kete Beslidhje.Ti sdo ta besosh eshte puna jote por mos e moho biblen.

Sepse është shkruar se Abrahami pati dy bij: një nga shërbëtorja dhe tjetri nga e lira....Këto gjëra kanë një kuptim alegorik, sepse këto dy gra janë dy besëlidhje: një nga mali Sinai, që ngjiz për skllavëri, dhe është Agari.Dhe Agari është mali Sinai në Arabi dhe i përgjigjet Jeruzalemit të kohës së sotme (Mekës)...(Galatsve 4/22-25)

sa per ate qe ne i kemi inat hebrenjte ne teresi kjo eshte gabim.Muslimanet nuk e kane inat Isakun, as jakubin, as Musain, As Jusufin, As Daudin, as Sulejmanin, as Zekerian, As Gjon Pagezorin as Jezusin, As Marien ne i besojme se te gjithe keto ishin burra dhe profete te medhenj dhe Maria eshte gruaja e nderuar te cilet hebrenjte e flliqur e akuzuan me lloj akuzash.

Ne kemi inat te gjithe ato hebrenje qe se besuan ose se besojne Jezusin si profet, po keshtu ne nuk i duam hebrenjte per shkak te tentatives se tyre per ta kryqezuar Jezusin, per vrasjen qe i bene Zekerias, per vrasjen qe i ben Gjon Pagezorit, per te gjitha krimet, shpifjet dhe trillimet qe kane bere kunder profeteve te Zotit.

Krishteret skuptojne dicka shume te qarte dhe domethenese, Hebrenjte dhe Romaket donin te kryqezonin Jezusin, Hebrenjte e kane prejardhjen prej Jakubit e Romaket prej Esaut,atehere Zoti per tu hakmarre kunder tyre e dergoi profetin e fundit tek Populli i Ismailit.Nga Isaku rrodhen shume profete dhe ne Kuran jane permend mirepo brezi i fundit hebrenj u mallkua nga goja e Jezusit dhe per shkak te dredhise se tyre Zoti ua hoqi rrjedhen e profecise, edhe bibla e permend kete, nese e do ta sjell.

Per kete shkak Hebrenjte e urrejne Ismailin dhe popullin arab.

Lexo cka thuhet ne Kuran

2:136.
    Thoni: “Ne besojmë në Allahun, në atë që na është shpallur neve (Kuranin), në atë që i është shpallur Ibrahimit, Ismailit, Is’hakut, Jakubit dhe Esbatëve (12 bijve të Jakubit), në atë që i është dhënë Musait e Isait(Jezusit) dhe në atë që u është dhënë profetëve nga Zoti i tyre. Ne nuk bëjmë kurrfarë dallimi midis tyre dhe vetëm Allahut i përulemi”.

12:38.
    Unë besoj fenë e të parëve të mi - Ibrahimit, Is’hakut dhe Jakubit. Ne, kurrë nuk mund t’i shoqërojmë Allahut ndonjë gjë (në adhurim). Kjo është dhuntia e Allahut ndaj nesh dhe njerëzve të tjerë, ndonëse shumica e njerëzve nuk janë mirënjohës.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xhemis : 09-09-2013 më 14:27

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Xhemis për postimin:

Ceni-1 (10-09-2013)

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •