Une e takova zotin ne nje klub, po kerkonte femra, dhe sipas saje ajo nuk tha anje fjale te bibles apo te kuranit! Tha se e kishin keqperdorur emrin e saje dhe se kishe qene shume e zene kete tremije-vjetshin e fundit qe ta korrektonte kete, po tha se pas nja 200 vjetesh kishe ca kohe dhe mundet ta beje. Sidoqoft beme debate te ndryshme, edhe per ceshtjen politike ne Shqiperi, edhe do ti, ajo ishte me Saliun. Une kunder Saliut, filloi debati i ashper dhe me nxorren perjashte rojet.
"An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"
Jane apo nuk jane muslimanet me shume femije e me shume gra? Po.
Jane apo nuk jane muslimanet "vellezer" te medhenj me njeri-tjetrin? Po.
Jane apo nuk jane muslimanet si "gomare te eger" qe edhe te mires i bien me shkelm? Po.
Jane apo nuk jane ngritur muslimanet kunder gjithe botes jo-islame duke shkaterruar e vrare cfare te mundin? Po.
Jane apo nuk jane gjithe vendet e botes te bashkuar kunder muslimaneve qe bejne akte te tilla? Po.
Ka te drejte Zoti ne ate qe lexove me siper apo jo? Jo vetem qe ka te drejte, por keshtu do te jete tani e pergjithmone pasi Fjala e Zotit nuk ndryshon dot.
Dhe lexoji postimet para se te komentosh, se nuk meson duke komentuar, meson duke lexuar.
Albo
marlend (07-09-2013)
"An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"
Sa de dobet e pershkruani Zotin!! Gjithe kete mrrekulli qe ka bere, dhe me ne fund do njerez te vockel te kene aftesi ti ndryshojne fjalet e tij,te shendrrohen nga engjuj ne shejtan, te bejne gjithe keto krime ... Eh liste e gjate do ishte. Kurse per hapesin e temes, pse nuk pyetesh se pse luftojne dhe kan luftuar muslimanet kunder muslimaneve? Pse muslimanet jane ne konflikt me gjithe boten dhe me veten e tyre? A por si paranojaket qe e gjithe bota ua ka fajin.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
e cte keqe ka kjo gje mo albo..a nuk eshte deshire personale dhe nje e drejte universale e nje njeriu te beje aq femije sa ka deshire vete..a nuk eshte deshire personale dhe nje e drejte universale e nje njeriu te martohet sa here te doje , me sa gra dhe burra te doje dhe te ndahet kur ai e gjykon te drejte te ndahet..perse e personalizon vetem te muslimanet..ky eshte nje paragjykim per te mos thene rracizem..i bie qe une si musliman te jetoj ne shtepine time por te jetoj dhe veproj siq deshiron ti..e ke gabim pasi une jeten e jetoj siq deshiroj une dhe jo si deshiron ti apo dikush tjeter..
e cte keqe ka mo albo nese nje njeri apo nje komunitet i thot vella nje njeriu apo nje komuniteti tjeter..a nuk eshte deshire personale dhe nje e drejte universale e nje njeriu te beje dhe te behet mik dhe vella me ke te doje ..perseri i bie qe une si musliman duhet te jetoj ne shtepine time por sipas teje nuk me lejohet as ti behem mik e vella dikujt e as dikush te me behet mik dhe vella i imi..e ke gabim pasi une e jetoj jeten time si dua une dhe jo si don ti apo dikush tjeter..Jane apo nuk jane muslimanet "vellezer" te medhenj me njeri-tjetrin? Po.
une jam musliman bir muslimani tash sa breza..une jam pare disa here ne pasqyre dhe sinqerish nuk e di por nuk me duket se i ngjaj gomarit..shoh dhe prinderit e mij shpesh por as ata nuk me ngjajne ne gomere..por as rrethi im familjar sinqerisht nuk ngjajne me gomeret..ndoshta ti i ke sy te tjere dhe ne muslimanet te ngjajme me gomere..ketu mund te kesh te drejte ..kendveshtrimi jot..Jane apo nuk jane muslimanet si "gomare te eger" qe edhe te mires i bien me shkelm? Po.
.Jane apo nuk jane ngritur muslimanet kunder gjithe botes jo-islame duke shkaterruar e vrare cfare te mundin? Po
ku e pe kete gje mo albo..pse gjykon kaq ceket..te dija me te zgjuar dhe me te afte te ndash shapin prej sheqerit..a nuk je dot i afte te mos i pergjitheson muslimanet..cdo shoqeri njerezore , cdo komb apo religjion ka pjestare te tij qe ja ndrijne faqen asaj shoqerie , kombi apo religjioni ashtu siq ka edhe mjaft pjestare qe ja nxijne faqen ..edhe religjioni islam ka pjestare te tij qe ja nxijne faqen islamit ne rrethin e ngushte apo ne shkalle globale por asnjehere nuk duhet ta pergjithesosh nje religjion me nje individ apo grupe individesh..islami eshte shume me shume se sa 1 apo 1 milion individe apo grupe individesh qe ne emer te tij bejne veprime qe ja nxijne faqen islamit..kaq besoj se do e kuptosh..
Ja mos prej urrejtjes apo nga nxitimi e shkrove kete fjali mo albo..shihe me kujdes..a jane kunder muslimaneve apo kunder terrorizmit..apo ti nenkupton muslimanet kur ne shprehje vjen terrorizmi..krejt percart ke folur..ane apo nuk jane gjithe vendet e botes te bashkuar kunder muslimaneve qe bejne akte te tilla? Po.
une te besoj qe eshte fjala e zotit por akoma nuk e kuptoj pse ti e solle..ajo ishte thjeshte nje ngjarje e zhvilluar ketu e qindra vjet me pare..edhe sikur te jete krejtesisht e vertete gje qe une nuk po e ve ne dyshim nuk e di cka ka lidhje me muslimanet..a nuk po tregohesh i ceket albo kur nga nje ngjarje e qindra mijera viteve me pare don te gjykosh nje religjion ..edhe sikur 100 apo 1 milion ngjarje te tilla te kishin ndodhur nder vite nuk mund te ja veshesh nje religjion ..sepse nje religjion eshte shume me shume se sa nje apo 1000 ngjarje individuale qe ndodhin neper bote..dhe ajo fjala e zotit qe prure ti eshte nje pike uje ne oqeanin e gjere te religjionit islam..Ka te drejte Zoti ne ate qe lexove me siper apo jo?
shume e vertete por ta thash edhe ne shkrimin tjeter albo..cila eshte ajo fjala e zotit se kete nuk po e marrim vesh ..thua qe fjala e zotit nuk ndryshon dot dhe edhe une kete e besoj por cte te them mo albo kur kjo fjale e zotit realisht eshte ndryshuar disa here ..kur nuk ndryshohet pse sot kemi edhe dhjate te vjeter edhe dhjate te re..edhe bibel sipas markut po dhe bibel sipas palit a ku di une..te mos flasim per testamente pasi nuk i di shume..ti u hodhe dege me dege dhe si njohes i fese nuk na tregove se cila dhjate apo cila bibel eshte e vertete ..per kaq gje mund te pergjigjeshe dhe jo te shkruaje sa femije bejne muslimanet dhe si ngjajne nga surrati..Jo vetem qe ka te drejte, por keshtu do te jete tani e pergjithmone pasi Fjala e Zotit nuk ndryshon dot.
te jesh i bindur qe une me shume lexoj se sa komentoj..dhe komentoj vetem aty ku kam dicka per te thene dhe nuk shkruaj thjeshte per te shkruar emrin ne forum..ti e di mire qe te kam pyetur edhe ty kur nuk kam ditur dicka mbi religjionin tuaj ..dhe nga keto pyetje e lexime kam mesuar shume..kam mesuar se ka vetem nje zot dhe mijera religjione te krijuara thjeshte per interesa..ne keto lexime kam mesuar se sot ne bote fete jan bere me keq se partite politike ..megjithate kam mesuar ta nderoj dhe rrespektoj fene e tjetrit si dicka qe i perket tjetrit pavaresisht se si me duket mua ..e mire apo e keqe..eshte dicka qe i perket tjetrit dhe qe une nuk kam te drejte te nderhyj ne bindjet e tij..Dhe lexoji postimet para se te komentosh, se nuk meson duke komentuar, meson duke lexuar.
keshtu albo..
Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 07-09-2013 më 19:28
a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.
Nuk ka lidhje ndryshimi i fjales Zotit te Dhjata e Re apo e Vjeter... lexo ma shum e mso se le nam...kur nuk ndryshohet pse sot kemi edhe dhjate te vjeter edhe dhjate te re..![]()
_MALSORI_Ti prejmend ndoshta ftyren e gomarit nuk e ke por nji gja asht e sigurte :- Nuk ke mend ma shum se gomari !ti u hodhe dege me dege dhe si njohes i fese nuk na tregove se cila dhjate apo cila bibel eshte e vertete
Te dy Dhjata-t jane te verteta dhe Bibla perbahet prej te dyjave...qe ta kuptosh Dhjate dmth Beslidhje..
Sa per Biblat qe nuk din ke me marr do ta kallxoj kur t'zgjedhsh se cili Kuran asht i sakti se per nja 7 i di une e ti zgjidh njenin .. :P
Ndryshuar për herë të fundit nga marlend : 07-09-2013 më 19:50
Krijoni Kontakt