Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 48
    i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Sekreti se për çfarë luftohen muslimanët

Sekreti se për çfarë luftohen muslimanët

Emri:  images_1378107075.jpg

Shikime: 599

Madhësia:  22.0 KB
    Shumë e thjeshtë, çdoherë të rrezikuar janë pasanikët, intelektualët, thënë më shkurt njerëzit të cilët kanë vlera. Pasaniku luftohet për shkak te pasuris që ka, luftohet për ti’a marrur THESARIN e pasuris. Intelektët, njerëzit e mençur luftohen për shkak të urrejtjes dhe inatit në pamundesi për të arritur tek ta, luftohet për ti’u marrë THESARI i diturisë duke i mbytur.

Kush prej jush ka ndëgjuar se ndonjëherë eshtë bërë luftë për të arritur deri tek varfëria apo janë luftuar te çmendurit??? Nuk bëhet luftë për gjëra të tilla, të varfurin nuk ke për çfarë ta luftosh sepse ai nuk ka THESARE që ti mirren.
    Nga këta pak rreshta dhe historia mbarë kuptojmë se nuk luftohet dicka përderisa prapa saj nuk fshihet një THESARË i madhë.

Atëherë lindë pyetja, cili na qenka THESARI i muslimanëve të cilët vazhdimisht luftohen nga e tërë bota?
    THESARI i muslimanëve është ISLAMI (feja e pastër dhe e vetme e pranuar tek Zoti xh.sh.) e i cili ngërthen në vete THESARE të shumta si:

• NJERËZINË,
    • PAQËN,
    • MORALIN E LARTË,
    • VËLLËZËRINË NJERËZORE,
    • MËSHIRËN PËR INSAN (njeri) DHE HAJVAN (kafshë etj..),
    • DITURINË,
    • DURIMIN,
    • DASHURINË,
    • MENDJEPREHTËSINË etj...

Këto pakë që u thanë dhe ato shumë që mbetën pa u thënë janë THESARE që i përmbanë ISLAMI. Andaj nga e gjithë kjo kuptojmë se muslimanët luftohen për shkak të vlërave të mëdha që kanë e asesi që ata janë TERRORISTA, luftohen për ti’a qrrënjosur nga zemrat dhe mendjet e tyre këto vlera sepse po ti linin të tillë bota nuk do ti takoj pervecse MUSLIMANËVE.
    Allahu na faltë për cdo lëshim, Ai e di më së miri.

Shkroi: Vezir Ademaj

RadioIslame/com
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

Për: Sekreti se për çfarë luftohen muslimanët

Ue edhe ti si imja e paske firmen
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790

Ceni-1,

Mos i bjer larg e larg...

Meqe jemi, m'thuj cili ishte sekreti qe Amerika e ra Serbit??
    paqen, e sjell vetem drejtsia

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Cfare ka thene Zoti i Bibles per muslimanet?

Zanafilla 16 - Dhiata e Vjeter

16 Por Sara, gruaja e Abramit, nuk i kishte dhënë asnjë fëmijë. Ajo kishte një shërbyese egjiptase që quhej Agar.
    2 Kështu Sara i tha Abramit: "Ja, Zoti më ka ndaluar të kem fëmijë; oh, futu te shërbysja ime, ndofta mund të kem fëmijë prej saj". Dhe Abrami dëgjoi zërin e Sares.
    3 Kështu pra Sara, gruaja e Abramit, mbasi ky i fundit kishte banuar dhjetë vjet në vendin e Kanaanëve, mori shërbyesen e saj Agarin, egjiptasen, dhe ia dha për grua burrit të saj Abramit.
    4 Dhe ai u fut tek Agari, që mbeti me barrë; por kur u bind se kishte mbetur me barrë, ajo e shikoi me përbuzje zonjën e saj.
    5 Atëherë Sara i tha Abramit: "Përgjegjësia për fyerjen që m’u bë le të bjerë mbi ty. Kam qënë unë që të hodha në krahët e shërbyeses sime; por që kur e mori vesh që është me barrë, ajo më shikon me përbuzje. Zoti le të jetë gjykatës midis meje dhe teje".
    6 Abrami iu përgjegj Sares: "Ja, shërbyesja jote është në dorën tënde; bëj me të ç’të duash". Atëherë Sara e trajtoi në mënyrë të ashpër dhe ajo iku nga prania e saj.
    7 Por Engjëlli i Zotit e gjeti pranë një burimi uji në shkretëtirë, pranë burimit në rrugën e Shurit,
    8 dhe i tha: "Agar, shërbyesja e Sara, nga vjen dhe ku po shkon?" Ajo u përgjigj: "Po iki nga prania e zonjës sime Sara".
    9 Atëherë Engjëlli i Zotit i tha: "Kthehu tek zonja jote dhe nënshtroju autoritetit të saj".
    10 Pastaj Engjëlli i Zotit shtoi: "Unë do t’i shumëzoj fort pasardhësit e tu aq sa të mos mund të llogariten për shkak të numrit të tyre të madh".
    11 Engjëlli i Zotit i tha akoma: "Ja, ti je me barrë dhe do të lindësh një djalë dhe do ta quash Ismael, sepse Zoti mori parasysh hidhërimin tënd;
    12 ai do të jetë ndërmjet njerëzve si një gomar i egër; dora e tij do të jetë kundër të gjithëve dhe dora e të gjithëve kundër tij; dhe do të banojë në prani të të gjithë vëllezërve të tij"
    .
    13 Atëherë Agari thirri emrin e Zotit që i kishte folur: "Ti je El-Roi," sepse tha: "A e pashë me të vërtetë atë që më shikon?".
    14 Prandaj ai pus u quajt "Pusi i Lahai-Roit". Ja, ai ndodhet midis Kadeshit dhe Beredit.
    15 Kështu Agari i lindi një djalë Abramit; dhe Abrami i vuri djalit që Agari kishte lindur emrin Ismael.
    16 Abrami ishte tetëdhjetë e gjashtë vjeç, kur Agari lindi Ismaelin për Abramin.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

pash zotin albo i beson perralla te tilla more aman..te dija pak me te zgjuarpor qenkem gabuar..si mund te besosh nje bashkebisedim te ndodhur 1500 - 2000 vjet me pare ..kush ishte prezent kur i degjoi bashkebisedimet e ketyre me siper ...a kishte rregjistrues qe i regjistroi me perpikmeri cka i tha njeri tjetrit..njeriu nuk mban mend cka ka ngrene dje e po mbaka mend cka i tha e cka nuk i tha njeri - tjetrit 2000 vjet me pare..kjo eshte menyra me e mire per te shpelare trurin..
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 06-09-2013 më 12:32
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    pash zotin albo i beson perralla te tilla more aman..te dija pak me te zgjuarpor qenkem gabuar..si mund te besosh nje bashkebisedim te ndodhur 1500 - 2000 vjet me pare ..kush ishte prezent kur i degjoi bashkebisedimet e ketyre me siper ...a kishte rregjistrues qe i regjistroi me perpikmeri cka i tha njeri tjetrit..njeriu nuk mban mend cka ka ngrene dje e po mbaka mend cka i tha e cka nuk i tha njeri - tjetrit 2000 vjet me pare..kjo eshte menyra me e mire per te shpelare trurin..
    Se pari, nuk te solla citate njerezish, te solla citim te Fjales se Zotit. Minimumi qe mund te besh eshte te heshtesh nese nuk te pelqen ajo qe lexon se nuk je duke komentuar fjalet e Albos por Fjalen e Zotit mbi te cilen njeriu nuk ka pushtet ta ndryshoje dot edhe sikur te doje. Se dyti, duhet te mesosh qe vlera e nje fjale qe ti degjon apo lexon, pavaresisht se kush e thote, nuk matet se nga goja e kujt doli apo se ne cfare vendi apo kohe u tha. Vlera e nje fjale matet mbi vertetesine e saj. Sa e vertete ka qene kjo fjale gjate rrjedhes se kohes ne histori, dhe sa e vertete apo e gabuar eshte sot e kesaj dite, ne kohen ne te cilen ne jetojme.

E le te dali dikush e te thote qe ato qe lexuat me lart nuk jane te verteteta gjate historise apo sot, ne kohen ne te cilen ne jetojme.

Albo

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Cfare ka thene Zoti i Bibles per muslimanet?

Zanafilla 16 - Dhiata e Vjeter

16 Por Sara, gruaja e Abramit, nuk i kishte dhënë asnjë fëmijë. Ajo kishte një shërbyese egjiptase që quhej Agar.
    2 Kështu Sara i tha Abramit: "Ja, Zoti më ka ndaluar të kem fëmijë; oh, futu te shërbysja ime, ndofta mund të kem fëmijë prej saj". Dhe Abrami dëgjoi zërin e Sares.
    3 Kështu pra Sara, gruaja e Abramit, mbasi ky i fundit kishte banuar dhjetë vjet në vendin e Kanaanëve, mori shërbyesen e saj Agarin, egjiptasen, dhe ia dha për grua burrit të saj Abramit.
    4 Dhe ai u fut tek Agari, që mbeti me barrë; por kur u bind se kishte mbetur me barrë, ajo e shikoi me përbuzje zonjën e saj.
    5 Atëherë Sara i tha Abramit: "Përgjegjësia për fyerjen që m’u bë le të bjerë mbi ty. Kam qënë unë që të hodha në krahët e shërbyeses sime; por që kur e mori vesh që është me barrë, ajo më shikon me përbuzje. Zoti le të jetë gjykatës midis meje dhe teje".
    6 Abrami iu përgjegj Sares: "Ja, shërbyesja jote është në dorën tënde; bëj me të ç’të duash". Atëherë Sara e trajtoi në mënyrë të ashpër dhe ajo iku nga prania e saj.
    7 Por Engjëlli i Zotit e gjeti pranë një burimi uji në shkretëtirë, pranë burimit në rrugën e Shurit,
    8 dhe i tha: "Agar, shërbyesja e Sara, nga vjen dhe ku po shkon?" Ajo u përgjigj: "Po iki nga prania e zonjës sime Sara".
    9 Atëherë Engjëlli i Zotit i tha: "Kthehu tek zonja jote dhe nënshtroju autoritetit të saj".
    10 Pastaj Engjëlli i Zotit shtoi: "Unë do t’i shumëzoj fort pasardhësit e tu aq sa të mos mund të llogariten për shkak të numrit të tyre të madh".
    11 Engjëlli i Zotit i tha akoma: "Ja, ti je me barrë dhe do të lindësh një djalë dhe do ta quash Ismael, sepse Zoti mori parasysh hidhërimin tënd;
    12 ai do të jetë ndërmjet njerëzve si një gomar i egër; dora e tij do të jetë kundër të gjithëve dhe dora e të gjithëve kundër tij; dhe do të banojë në prani të të gjithë vëllezërve të tij"
    .
    13 Atëherë Agari thirri emrin e Zotit që i kishte folur: "Ti je El-Roi," sepse tha: "A e pashë me të vërtetë atë që më shikon?".
    14 Prandaj ai pus u quajt "Pusi i Lahai-Roit". Ja, ai ndodhet midis Kadeshit dhe Beredit.
    15 Kështu Agari i lindi një djalë Abramit; dhe Abrami i vuri djalit që Agari kishte lindur emrin Ismael.
    16 Abrami ishte tetëdhjetë e gjashtë vjeç, kur Agari lindi Ismaelin për Abramin.
    Muslimanet sot jane jashte prejardhjes se Ismailit sepse ka dhe shqiptare muslimane, ka greke, boshnjake etj megjithate lexo ne vijim...

14 Abrahami u ngrit herët në mëngjes, mori bukë dhe një calik ujë dhe ia
    dha Agarit; vuri gjithçka mbi shpatullat e saj dhe e nisi bashkë me fëmijën. Kështu ajo u nis dhe filloi të bredhë nëpër shkretëtirën e Beer-Shebas.
    15 Kur uji i calikut mbaroi, ajo e vuri fëmijën poshtë një kaçubeje.
    16 Dhe shkoi e u ul përballë tij, në një largësi sa një goditje me hark, sepse thoshte: "Nuk dua ta shoh fëmijën të vdesë!" Kështu ajo u ul përballë tij, ngriti zërin dhe qau.
    17 Dhe Perëndia dëgjoi zërin e djaloshit dhe engjëlli i Perëndisë thirri Agarin nga qielli dhe i tha: "Çfarë ke, Agar? Mos ki frikë, se Perëndia ka dëgjuar zërin e djaloshit aty ku ndodhet.
    18 Çohu, çoje djaloshin dhe mbaje fort me dorën tënde, sepse unë do të bëj prej tij një komb të madh".
    19 Atëherë Perëndia ia hapi sytë dhe ajo pa një pus uji: kështu vajti të mbushë calikun me ujë dhe i dha të pijë djaloshit.
    20 Dhe Perëndia ishte me djaloshin; ai u rrit, banoi në shkretëtirë dhe u bë shenjëtar harku.
    21 Ai banoi në shkretëtirën e Paranit dhe nëna e tij e martoi me një grua nga Egjipti.(Zanafilla 21/14-21)

Sepse është shkruar se Abrahami pati dy bij: një nga shërbëtorja dhe tjetri nga e lira....Këto gjëra kanë një kuptim alegorik, sepse këto dy gra janë dy besëlidhje: një nga mali Sinai, që ngjiz për skllavëri, dhe është Agari.Dhe Agari është mali Sinai në Arabi dhe i përgjigjet Jeruzalemit të kohës së sotme (Mekës)...(Galatsve 4/22-25)

sepse edhe ju keni vuajtur nga ana e bashkëkombasve tuaj të njëjtat gjëra, sikurse edhe ata kanë vuajtur nga Judenjtë, të cilët e vranë profetët e tyre, dhe na përndoqën edhe ne. Ata nuk i pëlqen Përëndia, dhe janë armiq me të gjithë njerëzit(1 e Thesalonikasve Kapitulli 2 /14-15)

Jeruzalem, Jeruzalem, që i vret profetët dhe i vret me gurë ata që të janë dërguar! Sa herë kam dashur t'i mbledh bijtë e tu ashtu si i mbledh klloçka zogjtë e vet nën krahë, por ju nuk deshët! Ja, shtëpia juaj po ju lihet e shkretë. Sepse unë po ju them, se tash e tutje nuk do të më shihni më deri sa të thoni: "I bekuar qoftë ai që vjen në emër të Zotit!"'(Muhamedi a.s). (Mateu 23/37-39)"

Hebrejte dhe krishteret po presin mbreterine e Zotit ne toke, nderkohe qe ato nuk e njohen kurre mbreterine se cfare ishte sepse nuk njohen dhe nuk zbatuan ligjet e Zotit.Mbreteria e Zotit ne toke eshte vendosja dhe zbatimi i ligjeve te Tij dhe Kuranit, si kushtetuta e vetme hyjnore per gjithe njerzimin.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

(Zoti) tha: "Unë do t'u fsheh atyre fytyrën time dhe do të shoh cili do të jetë fundi i tyre, sepse janë një brez i degjeneruar, bij tek të cilët nuk ka fare besnikëri. Ata më kanë bërë ziliqar me atë që nuk është Perëndi, kanë provokuar zemërimin tim me idhujt e tyre të kotë; dhe unë do t'i bëj ziliqarë me njerëz që nuk janë një popull, do të ngacmoj smirën e tyre me një komb që s'është në vete.Sepse një zjarr është ndezur gjatë zemërimit tim dhe ka për të djegur pjesët më të thella të Sheolit; do të gllabërojë tokën dhe prodhimet e saj dhe do t'u vërë zjarrin themeleve të maleve. Unë do të mblesh mbi ta mjerime, do t'i mbaroj shigjetat e mia kundër tyre.Ata do të veniten nga uria, do të përpihen nga një vapë djegëse dhe nga një murtajë e tmerrshme; do të dërgoj kundër tyre dhëmbët e kafshëve të egra, me helmin e gjarpërinjve që hiqen zvarrë nëpër pluhur. Nga jashtë shpata do t'i privojë nga fëmijët, nga brenda terrori, duke shkaktuar njëkohësisht vdekjen e të riut dhe të virgjëreshës, të foshnjës së gjirit dhe të plakut të thinjur. Unë kam thënë: "Do t'i fshij një herë e mirë, do të zhduk kujtimin e tyre në mes të njerëzve", por hardhia e tyre vjen nga hardhia e Sodomës dhe nga fushat e Gomorës; rrushi i tyre është i helmatisur dhe vilet e rrushit të tyre janë të hidhura; vera e tyre është një helm gjarpërinjsh, një helm mizor gjarpërinjsh helmonjës. E tërë kjo a nuk është ruajtur vallë pranë meje, e vulosur në thesaret e mia?(Ligji i përtërirë 32/20-26, 32-34)
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Nje pyetje kam une pse greket ortodokse ose dhe ortodokset ne pergjithsi nuk behen synet, Kjo ishte shenje e paganeve nderkohe vete Jezusi ishte bere sunet ne diten e 8.

26
    Tani ajo grua ishte greke, me prejardhje sirofenikase; dhe iu lut që ta dëbonte demonin nga e bija;
    27
    por Jezusi i tha: ''Lëri më parë fëmijët të ngopen, sepse nuk është mirë të merret buka e fëmijëve e t'u hidhet këlyshëve të qenve''.(Marku 8)

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Se pari, nuk te solla citate njerezish, te solla citim te Fjales se Zotit. Minimumi qe mund te besh eshte te heshtesh nese nuk te pelqen ajo qe lexon se nuk je duke komentuar fjalet e Albos por
    Fjalen e Zotit mbi te cilen njeriu nuk ka pushtet ta ndryshoje dot edhe sikur te doje
    . Se dyti, duhet te mesosh qe vlera e nje fjale qe ti degjon apo lexon, pavaresisht se kush e thote, nuk matet se nga goja e kujt doli apo se ne cfare vendi apo kohe u tha. Vlera e nje fjale matet mbi vertetesine e saj. Sa e vertete ka qene kjo fjale gjate rrjedhes se kohes ne histori, dhe sa e vertete apo e gabuar eshte sot e kesaj dite, ne kohen ne te cilen ne jetojme.

E le te dali dikush e te thote qe ato qe lexuat me lart nuk jane te verteteta gjate historise apo sot, ne kohen ne te cilen ne jetojme.

Albo

mire e ke mo albo por e verteta eshte se kete fjalen e zotit na e kan ndryshuar jo vetem nje here..e verteta eshte se nuk po e dime se kush eshte vertete fjala e zotit qe ta besojme..une nuk kam shume njohuri fetare por nga ajo qe di kemi edhe dhjate te vjeter edhe dhjate te re..kemi edhe biblen sipas gjonit edhe sipas markut apo nje tjetri..cila eshte ajo me e sakta..jam i sigurte qe ti do ta thuash njeren dhe do biesh argumentat tua por jam po ashtu i sigurte se do dali nje tjeter qe nuk i perket fese tende dhe po me argumenta do te thote se jo fjala e zotit eshte ajo qe ai ndjek..e keshtu me rradhe sejcili do bjere argumentat e tija dhe do besoje jo ate qe vertete eshte fjala e zotit por ajo qe ai ose ajo done te besoj..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •