Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 47
    Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Për: Mungesat e mëdha në festën e PS, Rama: Nuk do të jem diktatori i radhës

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Prandaj po themi qe s'ka shume rendesi origjina, por kuptimi qe i kemi dhene ne ne shqip.
    Personalisht, Edi Rama ka folur mire ... dmth, nuk do kete Politike Revanshiste qe ne shqip per "qyqaret" perkethehet "Sdo te kete politike hakmarrese" ndaj opozites. Ka ndonje gje te paqarte ketu?
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Personalisht, Edi Rama ka folur mire ... dmth, nuk do kete Politike Revanshishte qe ne shqip per "qyqaret" perkethehet "Sdo te kete politike hakmarrese" ndaj opozites. Ka ndonje gje te paqarte ketu?
    Asgje s'pati te paqarte per ne fjalimi i Edit. Ne thjesht i kthyem pergjigje loneeagle meqe pyeti.
    Feelings change - memories don't.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Asgje s'pati te paqarte per ne fjalimi i Edit. Ne thjesht i kthyem pergjigje loneeagle meqe pyeti.
    Po pikerisht pra. Dhe u zgjaten "disa" duke u perpelitur se ca paska thene Edi shkrete, aqsa mu be sikur ne vend te fjales "revanche (fr)" te kete perdorur "revanine" se ska mundesi ndryshe :P

Te kalohet tema te Gjuha dhe te vazhdojme muhabetin rehat

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Te kalohet tema te Gjuha dhe te vazhdojme muhabetin rehat
    Jam dakord

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

Vertet nuk e ke degjuar kete fjale te perdoret? Epo ne nuk na e ka thene ne gjume Edi. Drejt apo jo ne Shqiperi me ate kuptim eshte perdorur.
    Shih ca me doli mua. Shkruajta fjalen revan ne google translate dhe ne Itlaisht perkthehet furia. Fjalen revansh e nxjerr hakmarrje, por nuk i dihet a eshte e sakta apo jo.
    Ka me shume te ngjare qe rrjedh nga Italishtja.
    Shpjegim i fjales Furia ne Anglisht.
    English:
    apoplexy - fury - outrage - furor - furore - rage - air rage - blind rage - erupt - furiously - glare - go ballistic - hit the ceiling - in a fury - in anger - madman - stamp out - storm - storm out - surge of anger

Dhe ne me kete kuptim e perdorim ne shqip. Njeri i nxituar, qe merr kot, shperthen. Nuk e kemi perdorur per "hakmarrje".
    ne italisht vendeta i thone gjakmarrjes
    ne frengjisht revansh i thone hakmarrjes

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anëtarësuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792

une propozoj qe tema te zhvendoset tek gjuha shqipe :P etimologjia e fjaleve :P
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    ne italisht vendeta i thone gjakmarrjes
    ne frengjisht revansh i thone hakmarrjes
    Ziti ju vertet se keni ditur qe ne Shqiperi perdorej me kuptimin, i nxituar, merr hov kot, etj. Ku keni jetuar ju? S'ka nevoje te na i sjellesh ne gjuhe te huaj se kemi vet google translate. Drejt apo jo ne Shqiperi keshtu eshte perdorur. Pike!!! Mund te mos e kemi marr nga Anglishtja. Burri im hodhi idene qe vjen nga Italishtja. Ma tha dhe fjalen, por s'me kujtohet tani. Ne shqip perkthehej, sic e perdorim ne. Edi mund ta kete perdor,si " hakmarrje", por ky nuk eshte kuptimi i vetem qe i kemi dhene asaj fjale.
    Feelings change - memories don't.

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anëtarësuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792

Ziti ju vertet se keni ditur qe ne Shqiperi perdorej me kuptimin, i nxituar, merr hov kot, etj. Ku keni jetuar ju? S'ka nevoje te na i sjellesh ne gjuhe te huaj se kemi vet google translate. Drejt apo jo ne Shqiperi keshtu eshte perdorur. Pike!!! Mund te mos e kemi marr nga Anglishtja. Burri im hodhi idene qe vjen nga Italishtja. Ma tha dhe fjalen, por s'me kujtohet tani. Ne shqip perkthehej, sic e perdorim ne. Edi mund ta kete perdor,si " hakmarrje", por ky nuk eshte kuptimi i vetem qe i kemi dhene asaj fjale.
    ke te drejte ti fjala revansh eshte perdorur gjeresisht ne shqiperi me kuptimin merr hov !!! e merr me nxitim !!! etj etj !!! nuk eshte perdorur katerciperisht asnjehere per fjalen hakmarrje !!!
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009

Mia, jane dy fjale te ndryshme: Revansh dhe Revan. Kuptimi qe perdor ti eshte per Revan.

REVAN ndajf.

1. Me revan, me hapa të shpejtë e të vegjël (për kuajt). Ikën (ecën) revan. E ngas (e lëshoj) revan.

2. edhe fig. Me ngut, duke u nxituar tepër, me vrap. Eci revan. Ikën revan.

REVANSH-IZËM m. keq.

Politika që ndiqet e synimi i një vendi për të rimarrë me luftë tokat e pozitat e humbura në luftërat e mëparshme dhe për t'u hakmarrë ndaj kundërshtarëve. Revanshizëm militarist.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •