Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 47
    i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

Për: Mungesat e mëdha në festën e PS, Rama: Nuk do të jem diktatori i radhës

Revansh ne shqip nuk ka asni lidhje me revange hakmarrje. DY PIKA

Revansh fjal per fjal perdoret me kuptimin "merr turr"
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin

Une mendova se erdhe me na then se ke qene te festa e Rames,lol

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

Sum ftoj kush mu lol
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Sum ftoj kush mu lol
    Sume eshte plot PS-ja, or loku.

Per 2 vjet do miratoj edhe lignin,...lol
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Tani, disa ketu duhet te mesohen se "nuk ka nevoje te ndryshohet kuptimi i fjales" per ti bere qejfin "krietarit" :P
    Revansh=Revenge="hakmarrje". PIKE
    Vertet nuk e ke degjuar kete fjale te perdoret? Epo ne nuk na e ka thene ne gjume Edi. Drejt apo jo ne Shqiperi me ate kuptim eshte perdorur.
    Shih ca me doli mua. Shkruajta fjalen revan ne google translate dhe ne Itlaisht perkthehet furia. Fjalen revansh e nxjerr hakmarrje, por nuk i dihet a eshte e sakta apo jo.
    Ka me shume te ngjare qe rrjedh nga Italishtja.
    Shpjegim i fjales Furia ne Anglisht.
    English:
    apoplexy - fury - outrage - furor - furore - rage - air rage - blind rage - erupt - furiously - glare - go ballistic - hit the ceiling - in a fury - in anger - madman - stamp out - storm - storm out - surge of anger

Dhe ne me kete kuptim e perdorim ne shqip. Njeri i nxituar, qe merr kot, shperthen. Nuk e kemi perdorur per "hakmarrje".
    Feelings change - memories don't.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Vertet nuk e ke degjuar kete fjale te perdoret? Epo ne nuk na e ka thene ne gjume Edi. Drejt apo jo ne Shqiperi me ate kuptim eshte perdorur.
    Shih ca me doli mua. Shkruajta fjalen revan ne google translate dhe ne Itlaisht perkthehet furia. Fjalen revansh e nxjerr hakmarrje, por nuk i dihet a eshte e sakta apo jo.
    Ka me shume te ngjare qe rrjedh nga Italishtja.
    Shpjegim i fjales Furia ne Anglisht.
    English:
    apoplexy - fury - outrage - furor - furore - rage - air rage - blind rage - erupt - furiously - glare - go ballistic - hit the ceiling - in a fury - in anger - madman - stamp out - storm - storm out - surge of anger

Dhe ne me kete kuptim e perdorim ne shqip. Njeri i nxituar, qe merr kot, shperthen. Nuk e kemi perdorur per "hakmarrje".
    Tani mos bejme ciu piu lart e poshte forumit, se po te jete ashtu dikush mund te thoshte e ka fjalen per REVANINE :P.

Pike e zeze/
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Tani mos bejme ciu piu lart e poshte forumit, se po te jete ashtu dikush mund te thoshte e ka fjalen per REVANINE :P.

Pike e zeze/
    Prandaj po themi qe s'ka shume rendesi origjina, por kuptimi qe i kemi dhene ne ne shqip.
    Feelings change - memories don't.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Tani, disa ketu duhet te mesohen se "nuk ka nevoje te ndryshohet kuptimi i fjales" per ti bere qejfin "krietarit" :P
    Revansh=Revenge="hakmarrje". PIKE
    Po dhe ti ?! . po c'eshte kjo hakmarrje? Tamam tamam revansh - merr hov. Nje shkalle me e larte e nxitimit. Mori revansh psh. Pastaj aty ku e ka perdorur ai nuk Ben sens ne ate kuptim, hakmarrje medemek. Lexoje dhe njehere Scion.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

E dini me ca kuptim e perdorim ravanine?

Detyre shpije,...lol
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Kete kuptim e di dhe une qe perdoret. Por bera nje kerkim ne goole dhe duket se perdoret dhe me kuptimin e hakmarrjes ne plot artikuj ne shqip. Mbase eshte nje fenomen ri ky tani qe e anglishtja eshte futur me shume. Ose mbase ka qene dhe me pare dhe se kam ditur.

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •