Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 107
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Pėr: Mosha per martesen, kur te jesh i pershtatshme/e pershtatshme per martesen?

Citim Postuar mė parė nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    .profesoria ime u martua 27 vjece, dhe kishte veshtirsi te lindte pas 1 viti apo me shume...harxhoj 30,000 per in vitro fertilization dhe ishte shume me fat qe ra me barre....femrat ne moshen 23-25 jan ne "peak" stage per tu rren me barre me kollaj
    Kurse nje shoqja ime u fejua qe ne vit te dyte gjimnaz, dhe qe atehere donte femilje, LOL(shyqyr qe s'ngeli qe atehere), por e beri femijen e pare shume vite me vonte kur ishte mbi 25. Po ashtu dhe kusherira ime. Tere ato vite provoi e ngeli shtatezane mbi 30 vjec. Nuk ka te beje shume mosha ne disa raste.
    Feelings change - memories don't.

Perjashtuar nga Mod.
    Anėtarėsuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Pėr: Mosha per martesen, kur te jesh i pershtatshme/e pershtatshme per martesen?

Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Kurse nje shoqja ime u fejua qe ne vit te dyte gjimnaz, dhe qe atehere donte femilje, LOL(shyqyr qe s'ngeli qe atehere), por e beri femijen e pare shume vite me vonte kur ishte mbi 25. Po ashtu dhe kusherira ime. Tere ato vite provoi e ngeli shtatezane mbi 30 vjec. Nuk ka te beje shume mosha ne disa raste.
    dhe as femra
    fajin mund ta kete edhe mashkulli

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar mė parė nga Plaku me kostum Lexo Postimin
    dhe as femra
    fajin mund ta kete edhe mashkulli
    Eh gjithmone fajin femres ja ngjitin. Keshtu dhe puna me nje shoqen time. E ngacmonte vjehrra pse s'ben femije, por kur mori vesh qe ishte faji i cunit, e ktheu. Keni kohe per femije, i tha .

Perjashtuar nga Mod.
    Anėtarėsuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Eh gjithmone fajin femres ja ngjitin. Keshtu dhe puna me nje shoqen time. E ngacmonte vjehrra pse s'ben femije, por kur mori vesh qe ishte faji i cunit, e ktheu. Keni kohe per femije, i tha . : D
    Ka pak far apo fare? Do ngelen pa femij apo do marrin far tek komshiu?

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar mė parė nga Plaku me kostum Lexo Postimin
    Ka pak far apo fare? Do ngelen pa femij apo do marrin far tek komshiu?
    Kishte dicka qe e pengonte, por jo se nuk bente fare. Tani kane dy femije se bashku.

CHEERFUL GIRL
    Anėtarėsuar
    14-04-2008
    Postime
    3,536

Te kuptoj por ti e di besoj qe 99% te martesave atehere jane bere me mbleseri, ke raste qe ne djepe.
    Martesa atehere ka qene pune llotarie. Te ra i mire pate fat, te ra i keq do e vuaje tere jete. Per kete nuk me pelqen ajo kohe. Plus qe atehere ndarja ishte tabu. Femra ka qene shume e nenshtruar. Me nje fjale shume martesa kane rezistuar jo se ishin te forte po se nuk kishin ku te shkonin. Do gjykoheshin. Ti i shikon tani te plakur bashke, por ka mundesi qe ti nuk mund ta jetosh dot jeten qe ka bere gjyshja jote apo dikush tjeter, kjo se ke mundesi te zgjedhesh. Ke te drejte te flasesh, te kundershtosh dicka qe s'te pelqen. Ke te drejte te marresh vendime te rendesishme ne familje, dhe ke te drejte te mos durosh dhunen e cdo forme ndaj teje. etj, etj. Me perpara kete te drejte nuk e kishin.
    Jam per cilesine e nje lidhje se sa per sasine. Nese nje lidhje eshte e kalbur nga brenda nuk ja vlen te mbahet me paterica tere jeten.

Me beso se edhe une te kuptoj dhe jam dakord me kete pjese qe ke shkruar. Ajo me te cilen nuk jam dakord me ty eshte se ti i pergjitheson. Po c'eshte e verteta Mia, ajo qe s'me pelqen mua ne ciftet e sotme eshte paqendrueshmeria. Ideja per te kerkuar kenaqesira dhe gjera te reja, nuk dine ti vendosin nje limit gjerave .... burri qe mban dashnore nga njera ane , gruaja nga ana tjeter.... Po femijet ? Une per vete nuk e quaj cilesore kete lidhje. E te them te drejten i kam raste qe i njoh personalisht. Nejse kjo eshte dicka qe cdokush ka te drejten e vet te zgjedhe, por une nuk do e zgjidhja.

Une as nuk e kam pare as e kam jetuar ate periudhe , thjeshte me kete qe po shoh tani, si brezin e ri si te vjetrin. Nuk mbaj mend te me jene mohuar ndonjeher te drejtat , gjithmone kam qene e lire per cdo gje.... dhe nuk e kuptoj kete pjese ke te drejte. Ama di te flas per kete qe po shoh. Gjithsesi se e zgjatem kot , se ne fund te fundit jane kendveshtrime nga me te ndryshmet.
    Rendesi ka qe te jeni te lumtur o njerez ,

Pastaj vetem mos harroni nje llaf me ven, se ca te kerkosh gjen
    E ne qofte, ftohte e ngrice, ti duro se dimri do t ike nje dite...

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar mė parė nga Arvima Lexo Postimin
    Me beso se edhe une te kuptoj dhe jam dakord me kete pjese qe ke shkruar. Ajo me te cilen nuk jam dakord me ty eshte se ti i pergjitheson. Po c'eshte e verteta Mia, ajo qe s'me pelqen mua ne ciftet e sotme eshte paqendrueshmeria. Ideja per te kerkuar kenaqesira dhe gjera te reja, nuk dine ti vendosin nje limit gjerave .... burri qe mban dashnore nga njera ane , gruaja nga ana tjeter.... Po femijet ? Une per vete nuk e quaj cilesore kete lidhje. E te them te drejten i kam raste qe i njoh personalisht. Nejse kjo eshte dicka qe cdokush ka te drejten e vet te zgjedhe, por une nuk do e zgjidhja.

Arvima ti kujton se me perpara s'ka pat tradhetira? Kishte plot sidomos nga ana e mashkujve, por femra e ulte koken para cdo gjeje. Ateher me c'kam degjuar s'te linte kolektivi i punes te ndaheshe. Mblidhej kolektivi i punes per te diskutuar lidhjen tende. Dhe ju po pergjithesoni lidhjet tani. Sipas jush duket sikur te tera ciftet e sotme dorezohen para veshtiresise me te vogel. Nuk e di si eshte bere ne Tirane kohet e fundit por ndarjet qe jane bere ketu nder shqiptar kane qene per arsye shume serioze, pas shume vitesh perpjekjesh, sakrificash per ta shpetuar ate lidhje te kalbur.

P.s Ika se e zgjata shume ne kete teme. Po u le radhe te tjereve te diskutojne.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 30-05-2013 mė 19:48

CHEERFUL GIRL
    Anėtarėsuar
    14-04-2008
    Postime
    3,536

Arvima ti kujton se me perpara s'ka pat tradhetira? Kishte plot sidomos nga ana e mashkujve, por femra e ulte koken para cdo gjeje. Ateher me c'kam degjuar s'te linte kolektivi i punes te ndaheshe. Mblidhej kolektivi i punes per te diskutuar lidhjen tende. : D Dhe ju po pergjithesoni lidhjet tani. Sipas jush duket sikur te tera ciftet e sotme dorezohen para veshtiresise me te vogel. Nuk e di si eshte bere ne Tirane kohet e fundit por ndarjet qe jane bere ketu nder shqiptar kane qene per arsye shume serioze, pas shume vitesh perpjekjesh, sakrificash per ta shpetuar ate lidhje te kalbur.
    Lol , te kuptoj As qe dua ta imagjinoj! Une jam per familje me vlera , per familje te lumtur. E normalisht duhen sakrifica e mund , por per dicka qe vlen. Nese nuk vlen me mire mos e merr mundimin. Thjesht doja te te tregoja se kemi dhe te tilla ne ditet e sotme , por nuk me pelqen ti pergjithesoj gjerat. Gjithmone nisem nga shembuj konkrete , dhe ne familje kam shembull te mire , kaq

Ika , naten se me ka kapercyer gjumi mua sonte pa rrija fort te merresha me keto tema

:-)
    E ne qofte, ftohte e ngrice, ti duro se dimri do t ike nje dite...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261

ne disa raste jo por ne pergjithesi esht eme e veshtir te mbetesh me barre mbi 25 vjec
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816

Martesa takes away lirine tende personale
    ,pastaj behesh me kalamaj qe eshte sucks movie lol.
    Nejse you te martuarit do keni kohe ti mesoni keto dhe te reflektoni.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Fjalėt Kyēe pėr Temėn

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •