Frroku nga Selaniku: Nuk e vrava unë Lamajn. Më njeh gjithë politika e biznesi
Frroku nga Selaniku: Nuk e vrava unë Lamajn. Më njeh gjithë politika e biznesiTIRANË - Biznesmeni Arben Frroku, i dyshuari për vrasjen e ish-shefit të Komisariatit numër 6, Dritan Lamaj, mohon se ka gisht në këtë vrasje.
Në një intervistë për televizionin ABC News nga qelia e burgut në Drejtorinë e Policisë në Selanik, Frroku pranon konfliktin me të ndjerin Dritan Lamaj, por mohon vrasjen e tij mbrëmjen e 24 shkurtit, duke treguar vendin e ndodhjes në atë moment.
Më tej i dyshuari flet për fotot dhe drekën me drejtuesit e policisë, që sipas tij, nuk ishte takim i rastësishëm. Ai pranon miqësitë me titullarët e policisë dhe politikanët.
Tregon se në Greqi është arrestuar në një hotel dhe se policia nuk i ka gjetur drogë dhe armë.
DEKLARATA E ARBEN FRROKUT
Arrestimi në Selanik
Jam arrestuar rreth orës 3:00 (ora greke) të mëngjesit, në Selanik. Kanë qenë gjithë forcat e policisë së Selanikut, forcat speciale me armë të mbushura. Kam qenë në hotel, me dy kushërinj të mi. Në momentin e arrestimit nuk kam patur as armë, as kokainë. Unë kam qenë në gjumë, ndërsa Jaku me Sokolin kanë qenë në dhomën tjetër në çastin e ndalimit. Ato janë llafe të policisë së shtetit.
Kalimi i kufirit drejt Greqisë
Kam kaluar në Kapshticë me makinën time, me shoferin, sipas gjithë rregullave dhe pas një kontrolli të vogël te dogana greke, jam nisur direkt për Selanik, rreth orës 7-8 të darkës. Nga Shqipëria u nisa pas një ndeshjeje futbolli në Laç me Kamzën, (jam president i klubit “Tërbuni”). Jam nisur në 4 nga Laçi në Tiranë, nga ora 5 jam nisur nga Tirana për në Kapshticë. Nuk kam kaluar nga rruga “Vasil Shanto”, por nga “Komuna e Parisit”. Intinerari im mund të gjendet përmes telefonit.
Momenti i vrasjes së Lamajt
Kam qenë në doganë duke dorëzuar pasaportat, kur më njoftoi vëllai se më kërkon policia shqiptare, pasi është bërë një vrasje në Tiranë. “Unë nuk kam përgjegjësi, por po iki se kam një punë gjyqi në Selanik”, i thashë.
Raporti me Lamajn
Kam patur konflikt me Dritan Lamajn, por çështjet janë në prokurori. Secili ka dokumentacionin dhe dëshmitarët e vet. Nuk e kam kërcënuar fare. Nuk kam patur asnjë lloj kontakti, përveç kur më bëri ndalimin në komisariat dhe është e vërtetë se më keqtrajtuan në atë kohë. Rreth 7 muaj më parë nisi konflikti, se më ndaluan me urdhër të tij. Më akuzuan për mosbindje të forcave të rendit, që nuk është e vërtetë. Më pas bëri arrestimin e fundit. Jam keqtrajtuar nga vetë shefi i komisariatit.
Fotot me drejtues të policisë
Fotot nuk kanë qenë rastësi, i kam miq, i kam të gjithë të njohur. Më njohin gjithë politika dhe biznesi shqiptar, nuk jam person i rastësishëm. Nuk e mbaj mend kohën kur është bërë kjo foto, ka ca kohë. Unë i njoh të gjithë, ata më njohin të gjithë shumë mirë. Për vdekjen e vëllait të Tonin Vocajt kam qenë në varrim dhe kam pirë kafe.
Për vrasjen
Ngushëlloj familjarët e Lamaj, por nuk kam asnjë lidhje me vrasjen e tij. Në kohën e vrasjes kam qenë drejt për doganën e Kapshticës. Jam duke e ndjekur me anë ligjore zotin Lamaj, i ndrittë shpirti aty ku është, dhe kam gjithë dokumentacionin. Ia lemë drejtësisë, ligjit dhe hetimeve. Do vij në Shqipëri e do përballem me ligjin. Nuk iki nga pronat, tokat dhe njerëzit e mi. Pafajësinë time e kam të provuar, kam dëshmi më të forta se ata që më akuzojnë mua.
Policia greke, detaje për arrestimin e Frrokut në Selanik
Policia greke bën të ditura detaje nga arrestimi i Arben Frrokut dhe dy shoqëruesve të tij në qytetin e Selanikut. Sipas komunikatës, “policia ka arrestuar dy persona të kërkuar ndërkombëtarisht, pasi njëri prej tyre është identifikuar si autor i vrasjes me dashje të një drejtuesi të Policisë shqiptare. Personi i dytë i arrestuar është ndiqet penalisht për prodhim ilegal, posedim të paligjshëm të armëve e municioneve dhe trafikut të drogës në Shqipëri”.
Policia njofton se pas bashkëpunimit mes autoriteteve shqiptare dhe Drejtorisë së Policisë së Selanikut, janë arrestuar dy shtetas të moshës 44 dhe 31 vjeç, ndaj të cilëve ishin lëshuar fletëarreste për llogari të autoriteteve shqiptare, për krimet e kryera në territorin shqiptar.
Të arrestuarit, sipas komunikatës, kanë hyrë në territorin grek mbrëmjen e 24 shkurtit 2013 dhe në orët e para të mëngjesit të datës 25 shkurt 2013, janë zbuluar në një hotel në qendër të qytetit, ku u arrestuan pas një operacioni policor të koordinuar.
Sipas policisë greke, 44 vjeçari ishte identifikuar si autor i vrasjes së ndodhur në 24 shkurt 2013, të oficerit të lartë të Policisë Shqiptare, ndërsa 31 vjeçari akuzohet për prodhim të paligjshëm, posedim të armëve dhe municioneve dhe trafik të drogës në Shqipëri. Nga kontrolli i kryer në shtëpinë e 31 vjeçarit shqiptar u gjetën dhe u konfiskuan: 529 gram heroinë, 396 gram kokainë, 37 gram kanabis, 1 pushkë snajper, 2 armë automatike, 1 automatik me kondak të shkurtër, disa armë gjahu dhe 11 karrikatorë të rrumbullakët.
Së bashku me dy të sipërpërmendurit në hotel u arrestua dhe një shqiptar 36 vjeç, në posedim të të cilit u gjet dhe u sekuestrua 2.4 gr kokainë. Ai kishte leje të rregullt nga burgu, ku vuan një dënim 8 vjet e 6 muaj për drogë.
(an.jo/d.b/BalkanWeb)
Krijoni Kontakt