Eksploziv makinës së dëshmitarit kyç në gjyqin ndaj Arben Frrokut. Policia e përgënjeshtron
Dëshmitarit kyç në gjyqin kundër biznesmenit Arben Frroku i është vendosur eksploziv në makinë. “News24” mëson se eksplozivi është vendosur në automjetin e dëshmitarit në datën 15 shtator 2014. Mjeti tip “Volkswagen” me targë AA750GT ndodhej në një pikë servisi, ku punonjësit kanë gjetur një pako me eksploziv tip C4. (er.cu/BalkanWeb)
TIRANE- Dëshmitarit kyç në gjyqin ndaj biznesmenit Arben Frroku i është vendosur eksploziv në makinë, duke rrezikuar seriozisht jetën e tij.
Ngjarja u mbajt e fshehtë nga organet ligjzbatuese të cilat nuk dhanë asnjë detaj por burime të sigurta brenda policisë konfirmojnë lajmin për News24.
Mjeti tip “Volkswagen” me targë AA750GT ndodhej në një pikë servisi në rrugën “Don Bosko” në kryeqytet, kur punonjësit zbuluan një pako të pashpërthyer me eksploziv tip C4, e lidhur mirë me natriban. Pas publikimit të lajmit, policia deklaroi se nuk bëhej fjalë për bombë, por nuk bëri të ditura detaje të tjera rreth ngjarjes, ndërsa strehoi dëshmitarin e mbrojtur dhe familjen e tij në një vend të sigurtë.
Automjeti tip “Volkswagen” rezulton në pronësi të shtetasit Fatmir Vladi 43 vjeç, i cili është identifikuar nga vetë Frroku si dëshmitari kyç në procesin gjyqësor ndaj tij.
Menjëherë pas publikimit të lajmit, drejtues të policisë së shtetit nxituan të deklaronin se nuk kishte bombë. Ekspertimi i mjetit u la në mes dhe me shpejtësi pronari i mjetit, Fatmir Vladi u shoqërua në ambjentet e drejtorisë së policisë së Tiranës, ndërsa makina u dërgua në ambjentet e komisariatit numër tre për tu ekspertuar nga njësia antiekspoziv. Ndërsa ekspertët zbuluan praninë e lëndës plasese në mjet, Fatmir Vladi 43 vjec me origjinë nga Tropoja u strehua familjarisht në një ambjent tjetër me qëllim sigurinë e jetës. Policia heshti që e vërteta rreth ngjarjes mos të merrte jehonë të madhe dhe mos të bëhej publike. Zyrtarisht, as më vonë policia nuk dha asnjë shpjegim për ngjarjen.
Arben Frroku e zbuloi në një intervistë identitetin e dëshmitarit të mbrojtur, rrëfimi i të cilit konsiderohet prova kyçe në procesin penal ndaj biznesmenit, ndaj të cilit rëndon akuza e vrasjes së kryekomisarit Dritan Lamaj, një krim i rëndë që ndodhi mbrëmjen e 24 shkurtit 2013.
POLICIA PERGENJESHTRON LAJMIN
Ndërkaq policia e Shtetit deklaroi pas lajmit të publikuar, se pretendimi për vendosjen e një sasie eksplozivi në mjetin e një personi të marrë në mbrojtje nga policia, nuk është i vërtetë.
Në deklaratë thuhet se “Policia e Shtetit në përmbushje të misionit dhe detyrave institucionale është maksimalisht e angazhuar për garantimin e sigurisë për të gjithë personat e përfshirë në programin e posaçëm të mbrojtjes, por njëherazi dhe për të gjithë qytetarët, që janë të gatshëm të japin informacione të vlefshme, duke kontribuar për garantimin e rendit publik dhe rritjen e sigurisë së përbashkët”.
INTERVISTA E ARBEN FRROKUT
Biznesmeni Arben Frroku tregoi se ka mundur të bjerë në gjurmët e dëshmitarit, ta identifikojë atë dhe është në pritje të përballjes. "Familjarët e këtij personi, më kanë kontaktuar dhe më kanë shpjeguar arsyet përse ai ka folur kundër meje. Po ju jap disa detaje. Ai është nga Tropoja, një person me shumë borxhe dhe me vese të bixhozit", - thotë Frroku në këtë intervistë për "GSH".
Arben, përse dështoi seanca e sotme (e djeshme) ndaj jush?
Prokuroria e Krimeve të Rënda, e cila pretendon se ka një dëshmitar të mbrojtur, të cilin e identifikon me emrin Arben Ndoka, nuk e solli atë të dëshmonte as edhe këtë seancë.
Ju dhe avokatët tuaj keni hedhur shpesh dyshime për ekzistencën e këtij personi. Ne si media jemi jashtë sallës së gjyqit. Mund të na thuash nëse vazhdoni të këmbëngulni në këtë pikë?
Është e vërtetë që një person fillimisht ka dëshmuar për prokurorinë. Por, dua t'ju them se prej gjashtë muajsh, ai nuk ndodhet më në sistemin e mbrojtjes.
Si ta kuptojmë ne këtë?
Para pak javësh, në burg mua më kanë kontaktuar familjarët e këtij personi.
Kjo që ju thoni tingëllon çuditshëm, gati-gati e pavërtetë. Si ju kontaktuan? Çfarë kërkonin prej jush?
Njëri prej vëllezërve të këtij personi që prokuroria pretendon se është dëshmitar i mbrojtur, është punonjës në burgun 302, ku unë ndodhem prej më shumë se tetë muajsh. Ai më tha se vëllai i tij, është detyruar të flasë kundër meje, pasi prokuroria i ka bërë dy premtime: që do t'i jepte para për të shlyer borxhet, dhe do t'i siguronin një pasaportë për t'u larguar jashtë vendit.
Për çfarë borxhesh bëhet fjalë?
Personi në fjalë ka probleme me bixhozin dhe lojërat e fatit. Ka humbur shumë para.
Ju personalisht, e njihni këtë person që ka dëshmuar kundër jush? Si na e vërteton këtë fakt?
Po, e njoh. Mund të konfirmoj që është nga Tropoja. Madje, po ju them që ka punuar dhe si shofer.
Në cilat rrethana e keni njohur?
Ai është një njeri i cili luan bixhoz dhe loto sporti. Unë kam pasur një kompani bastesh sportive. Personi në fjalë, emrin e të cilit nuk mund ta publikoj ende, ka humbur një shumë të konsiderueshme parash në një prej pikave që unë kisha në pronësi.
Në pikat e basteve sportive, persona të ndryshëm humbasin shumë para. Përse e keni fiksuar këtë personazh?
Sepse, ai humbi para dhe mbeti borxh. Më kërkoi që të më paguante duke më lënë makinën e tij tip "Benz" peng. Unë nuk e pranova atë makinë. Edhe sot që po flas me ju, s'ma ka shlyer borxhin. Ju pyesni si mund ta konfirmoj një fakt të tillë? Do ta vërtetoj në përballjen me të.
Prej më shumë se një viti ndodheni prapa hekurave dhe nëse provohet akuza ndaj jush, rrezikoni dënimin me burgim të përjetshëm. Cila është kërkesa juaj?
Ta sjellin në gjykatë këtë dëshmitar të dëshmojë dhe të përballet me mua. Këtë kërkesë ia kam bërë Prokurorisë për Krime të Rënda, trupit gjykues. Besoj është e drejtë kjo kërkesë. Dua të përfundojë procesi, të mos zvarritet.
Të kthehemi sërish te familjarët. Çfarë kërkuat prej tyre?
Asgjë më shumë, sesa i afërmi i tyre të vinte në seancë e të përballej me mua.
(er.nu/BalkanWeb)
Krijoni Kontakt