Close
Faqja 20 prej 24 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 237
    i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591

Për: Shpërthehet me eksploziv kryqi ortodoks në Elbasan

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    FEJA KULTIVOHET NE FAMILJE " dhe nuk imponohet

ti nuk lind me kryq ne qafe
    Perderisa njeriu ka qene i lidhur ne cdo periudhe historike(qe ne lashtesi) me besimin tregon qe feja eshte e lidhur ngushte me njeriun.

Dhe nese feja ka evoluar me njeriun atehere duhet te kete egzistuar nje fe ne fillim nga kane ardhur fete e tjera.

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    Une ne asnje moment nuk akuzova ndonje besimtar mysliman qe mund ta kete bere kete por ka shume persona qe duke qene myslimane thjesht me emer i urejne te krishteret se kane degjuar dicka kundra tyre.Une personalisht kam shume miq myslimane dhe e respektojme njeri-tjetrin.Kam pare shume "myslimane" qe nga injoranca dhe duke besuar thjesht se islami eshte fe e vertete akuzojne te krishteret dhe i ofendojne madje kam lexuar shume komente duke fyer Krishtin dhe Shen Marine duke haruar qe edhe ne Kuran keto dy figura respektohen dhe vleresohen.
    E kuptoj cdo te thuash ti..Po kete persona njihen me termin Wehabista..
    Nuk besoj qe ne Shqiperi te kete radikal apo ne Kosove keta jetojne ne vende te tjera por jo ne Shqiperi.

i/e regjistruar Maska e Doni-88
    Anëtarësuar
    09-02-2013
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    248

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin

Darius quan turkoshak ata qe i falen sulltan Muratit e Turqise ti imbecil e jo gjithe shqiptareve te Kosoves. Darius quan turkosh tipa si ty qe te cani tallavane per fene dhe konsideroni shqiptare te feve te tjera si te asimiluar apo gati te ndryshojne kombesine. Dhe se fundi Darius quan dhe do quaje gjithmone turkoshak cdo butak islamik si puna jote qe me ekstremizmin e tyre fetar po krijojne nje klime te padurueshme midis shqiptareve. Per aq kohe sa do vazhdojne ekstremistet e Buaharase me fene qe perfaqesojne te jene ne mes tone, kokecarje te tilla skane per te mbaruar ndonjehere.
    Darius nuk thashe per ortodokse dicka fyese qe te japesh kesi lloj pergjigje dhe te nxehesh pa nevoje, thjeshte e dhashe nje shembull njerit me heret qe na quante "turkoshak" pa piken e nevojes thjeshte thashe qe "turkoshaket"(pe perdori kete term mbasi i pelqen disave te na etiketojne keshtu) qe jane ne Kosove dhe viset tjera shqiptare ku frymon shqip nuk jane asimiluar sic jane asimiluar psh. arvanitasit me deshire apo pa te, por sido qe te jete une respektoj shume shkrimet tua ngase ke shume njohuri sidomos ne historine e kombit dhe per kete respekte por nuk te falet dija kur e shfaq pernjehere nje injorance ndaj nje pjese te popullit tend vetem pse i takon nje besimi tjeter.........mos te frigon feja perderisa nuk te cenon si komb.

Atehere me lexo me vemendje here tjeter dhe mos komento kot kur nuk e kupton cfare kam thene. Turkoshak nuk eshte cdo mysliman shqiptar po i etiketoj te tille ata qe e quajne Turqine si shpetimtare, sundimin osman si lulezim te ndergjegjes kombetare, ata qe i falen Sulltan Muratit e denigrojne figuren e Gjergj Kastriotit. E sidomos quaj turkoshak ata ekstremista fetar te cilet mbeshtesin Turqine dhe idete skandaloze mbi pushtimin osman vetem e vetem pse eshte ne mes feja myslimane. Kaq.

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Ti po flet per teori, une te flas per gjera reale dhe te provuara. Ka ndryshim te madh. Plus ti po flet per nje territor shume te madh si Ballkani dhe po ngaterron dyndjen sllave me asimilim fetar. Dyndje te tilla ne histori, pavaresisht nga feja krijojne ndryshime demografike ne popullsi dhe nuk mund te merren si shembuj asimilimi, sidomos kur nuk dihet ende se cfare popullsie ka patur Bosnja apo Dalmacia. Sa per Iliret, ata thuhen se kane qene kudo dhe nje territor qe sot mund te perfshinte pothuajse gjithe ballkanin. Ti me ngre nje pyetje se pse shqiptare ortodoks apo katolik ne Kosove (sepse ne Shqiperi nuk ekziston ajo qe thua ti) u "asimiluan". Po kush i flaku tutje objektet e kultit kristian ne Kosove si jo shqiptare? Kush i quajti kishat ortodokse e katolike ne Kosove si serbe e italiane? A nuk ishin turkoshaket e Kosoves qe cdo gje jo myslimane e identifikonin si jo shqiptare? A nuk jane dhe sot vete myslimanet shqiptaret ne Kosove qe shfaqin qe urrejtje te hapur ndaj kristianeve shqiptare ne Kosove. Dhe fute mire ne koke ti imbecil, ska shqiptare ortodoks ne Shqiperi qe do te asimilohet apo identifikohet si grek. Keto jane propaganda e ndyre e myslove si puna jote, e idioteve taliban qe vjellin vrer kunder feve te tjera qe skane te bejne me islamin. Dhe ortodoksit nuk jane te paket ne Shqiperi, jane te shumte sic jane dhe katoliket te shumte sic jane dhe myslmanet te shumte dhe gjithmone kane jetuar ne harmoni te plote. Qe kur u futet ju te Kosoves e Maqedonise na filloi "sherri". Mbajini gomarlliqet tuaja fetare aty ku jeni mesuar. Pijini lengun ekstremizmit fetar, urrejtjen qe ju eshte futur ne gjak per cdo fe tjeter dhe mos na ndyni Shqiperine me kete mentalitet barbar.
    Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Unë do isha shumë kurioz të dija se çfarë u mësojnë në librat e historisë këtyre që janë nga Kosova...

Kush gjen ndonjë libër historie për shkollat e mesme për Kosovën, e t'i hedhë një sy si trajtohet trefetarizmi i shqiptarëve.
    Dardania ose si e quani ju Kosova eshte vendi i Atdhetarve me te medhej ,ne Historin nuk e kemi mesuar neper shkolla por permes folklorit,dhe legjendave,neve nuk na ka intersuar komunizmi,librat shkollor nuk ja preferoj femijeve te mi,sepse jan libra te lodhta,por ju spjegoj te vertetat historike,dhe ndodhit qe ikam par me syte e mi,si dhe kryengritjet e ndryshme iliro-shqipetare qe te kuptojn te verteten se cili eshte armiku yn,
    Ne kemi qen i ndare nga trungu i memedheut gati 100 vjet,kemi vuajtur shum nen regjimin e SERBVE,kemi derdhur gjak per FLAMUR,ABETARE,PER BASHKIM,gati 100 vjet kemi jetuar ne dhune,por kemi qen te pathyeshem,dhe shum te bashkuar,por ju nuk keni faj qe keni krijuar bindje negative per popullin tone gjoja se jemi fundamentalista ISLAMIK dhe i bartim flamurat e arabve ne vend te flamujve KOMBETAR qe per te kemi derdhur shum GJAKE,shum te paverteta kam lexuar ne kete forum per SHQIPETARET E KOSOVES,por nejse ,gjithkush ka te drejte te shprehe mendimin e vet,por nje gje eshte e sakte ne KATOLIKET SHQIPETAR i trajtojme si vllezer dhe shum kemi kujdes kur flasim me ta ne shenje te respektit dhe dashuris se sinqert qe kemi me ta,duhet te kemi kujdes qka po flasim se eshte turp te etiketohen keto gjera qe sjan te verteta.
    Kur eshte ne pyetje qashtja e atedheut dhe e shqipetaris ne SHQIPETARET E DARDANIS ,kuptohet ka asi individesh qe ju mungon lidhja me tallamus,jemi te paret ne flijim,dhe kete e bejme me knaqesi,sepse jemi mesuar te jetojm me vuajtje,per shkak te veprimeve te dhunshme nga armiku,ende jan plaget e fresketa te stuhis se kaluar,tani eshte nje rilindje e keti populli te shtypur,dhe kurkujt nuk i kemi borgje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fehmikaciu : 15-02-2013 më 15:33

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Pse te dogji ty!?
    Nuk po akuzon njeri katoliket o protestantet..., as myslimanet .Por
    ekstremistet te ashtuquajtur, taleban!
    Pra mos i bjer shum dajres...
    Shiqo se me çfar rezonimi rracist me drejtohesh ! "Pse me dogji" me pyet Arbresh Niko !!! Fjalimi i Albo's, nuk eshte ne asgje me i bute, apo me i toleruar se i gjithe te ashtuquajturve "taleban" !

Kurse ti, habitesh, se pse me "dogji" fjalimi i tij !?

Pasi qenka keshtu puna, atehere pse te dogji ty prishja e kryçit ? apo defigurimi i "shenjtoreve" ne kishen e valshit ?

i/e regjistruar Maska e KORCARI 2
    Anëtarësuar
    26-12-2012
    Vendndodhja
    Thesaloniqi
    Postime
    360

Cbehet keshtu mo' ne kete teme? Ceshte mo' kjo retorike? Uaaaaaa.Perpara perendise jemi njesoj,lakuriq erdhem dhe po ashtu do te shkojme dhe po qe se nuk jet orme ne PAQE dhe HARMONI. Mire se te vije fundi botes.

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857

Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    E keqja me ju është që kur përdhoset një komunitet nuk u duket nxitëse e përçarjes fetare. Po në të kundërt, kur PROMOVOHEN vlerat e një komuniteti, kjo u duket përçarëse.
    Kur thash me lart se, "...po vje nga dikush qe ne nuk po na e do te miren." mendova tek persona, grupe apo qarqe te caktuara. Nuk kam qene, nuk jam dhe kurre nuk do te jem per perdhosjen e nje komuniteti nga cila do ane qe vjen ajo. Ndersa ti kur thua "ju" une e kuptoj si " ju shqeptaret e Kosoves dhe Maqedonise", me qe une pikerisht per kete edhe reagova qe ne fillim.

i/e regjistruar Maska e Doni-88
    Anëtarësuar
    09-02-2013
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    248

Atehere me lexo me vemendje here tjeter dhe mos komento kot kur nuk e kupton cfare kam thene. Turkoshak nuk eshte cdo mysliman shqiptar po i etiketoj te tille ata qe e quajne Turqine si shpetimtare, sundimin osman si lulezim te ndergjegjes kombetare, ata qe i falen Sulltan Muratit e denigrojne figuren e Gjergj Kastriotit. E sidomos quaj turkoshak ata ekstremista fetar te cilet mbeshtesin Turqine dhe idete skandaloze mbi pushtimin osman vetem e vetem pse eshte ne mes feja myslimane. Kaq.
    Shiko c'fare ke thene me heret...
    " Darius quan turkosh tipa si ty qe te cani tallavane per fene"
    Ok te shikojme ketu a i bie te jem turkoshak a jo.....
    1. Me gjej dikund nese kam thene qe turqia eshte shpetimtare, ngase mendoj qe shpetimtarja jona kryesore ka qene Amerika dhe askush tjeter po qe turqia ka luajtur nje rol pozitive karshi neve ne keto 20 vjetet e fundit duhet ta pranojme ama, me apo pa interes.
    2. Me gjej dikund nese kam thene qe sundimi osman ka qene lulzim i ndergjegjes sone kombetar, perkundrazi mendoj qe ne kemi qene te fundit qe jemi kujtuar per shtetndertim per shkak te asaj perandorie.
    3. Me gjej dikund qe kam thene kunder ose terthorazi kunder Heroit tone Kombetar Gjergj Kastrioti Skenderbeu, bash perkundrazi i urrej ata tipa qe flasin kunder figures tone Kombetare Gjergj Kastrioti Skenderbeu.

Apo nuk te mjafton as kjo dhe me quan prape turkoshak

Po dalim nga tema me gjera te panevojshme. Ti e ke hallin tek vetja jote apo tek te tjeret qe quajta turkoshak? Mos u merrni me budallalliqe dhe mesoni te lexoni midis rrjeshtave.

Faqja 20 prej 24 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •