Close
Faqja 28 prej 40 FillimFillim ... 18262728293038 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 271 deri 280 prej 391
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-02-2011
    Vendndodhja
    Antarkdite
    Postime
    626

Për: 21 janari: Gjykata: Gardistët të pafajshëm, akuzat e prokurorisë nuk u vërtetuan

Nderime per dy heronjte e Gardes se Republikes qe i rezistuan tentatives per grusht shteti te
    kelyshve te kuq.
    Asnje ambasade nuk ka te drejte te komentoje vendimet e nje gjykate te nje shteti demokratik dhe njekohesisht anetari te NATO-s.
    moj Evrope moj k*rve qemotit, ndave tokat e Shqipnise me ushqye kelyshet e Rusise

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069

Për: 21 janari: Gjykata: Gardistët të pafajshëm, akuzat e prokurorisë nuk u vërtetuan

Nuk jam dakort. Drejtesia nuk matet me kete lloj peshore.
    La verita' ti rendera' libero!

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Ajo qe ambasada amerikane po thote eshte qe Prokuroria shqiptare DESHTOI qe:

A. Te beje nje hetim gjithperfshires, qe nuk ve ne banken e te akuzuarve vetem gardistet ne krye te detyres, por edhe njerezit qe dhunuan institucionet e ligjet e vendit ne shesh, edhe ata qe organizuan protestat. Prej me shume se 1 viti, kreu i Gardes se Republikes ka qene ne arrest shtepie, nen hetimin e prokurorise. Nje nga gardistet ka qene ne arrest me burg. Nje tjeter nenpunes i Kryeministrise nen akuzen e prokurorise. Sot Gjykata i nxorri te pafajshem. Keta u perballen me drejtesine shqiptare, po ata njerezit ne shesh qe plagosen policet, shqyen dyert e kryeministrise, a u perballen me drejtesine shqiptare? Jo. Dhe kjo nuk eshte e drejte. Ligji nuk diskriminon njeri por heton e denon te gjithe ata qe e shkelin ate. Precedenti i keq qe po krijohet me kete hetim e gjykim eshte se: Prokuroria heton vetem njerezit ne krye te detyres qofshin keta police apo gardiste, por atyre qytetareve qe shkelin ligjet e ushtrojne dhune, apo atyre politikaneve qe organizojne veprimtari te tilla te dhunshme, nuk u hyn nje gjemb ne kembe, nuk perballen me ligjin.

B. Problemi nuk eshte vendimi i gjykates sot mbi gardistet. Si te ishin shpallur te fajshem, si te ishin shpallur te pafajshem, kjo nuk do te ndryshonte asgje nga e verteta: Prokuroria shqiptare deshtoi te hetoje ngjarjen. Mesimi qe shqiptaret e diplomatet e huaj nxjerrin eshte qe Shqiperia nuk ka nje institucion te pavarur hetimi. Prokuroria shqiptare eshte sa e paafte edhe e kompromentuar nga ndikimet politike. Ish-Prokuroria e vendit qe mban pergjegjesi per kete sot e kishin pare te pinte kafe tek kulla e deputetit Fidel Ylli, kur 21 janar 2011 Rama me shoket e tij ishin mbledhur te "komandonin" situaten e tyre.

Le te shpresojme qe Kryeprokurori i ri te kete me shume kompetence e kurajo qe te godase te gjithe ata qe kujtojne se jane mbi ligjin ne Shqiperi. Nese ligji nuk godet ata qe dhunojne institucionet demokratike apo ata qe shkelin ligjet e vendit kur jane ne pushtet, ngjarje si ato te 21 janarit do te perseriten perseri ne te ardhmen.

Albo
    Problemi eshte pikerisht ai. "verdikti i sotëm ka minuar besimin në aftësinë dhe gatishmërinë e sistemit gjyqësor shqiptar" thote ambasada.

Citim Postuar më parë nga Mike Oldfield Lexo Postimin
    Nderime per dy heronjte e Gardes se Republikes qe i rezistuan tentatives per grusht shteti te
    kelyshve te kuq.
    Asnje ambasade nuk ka te drejte te komentoje vendimet e nje gjykate te nje shteti demokratik dhe njekohesisht anetari te NATO-s.
    Kshu thote dhe ai i Iranit. Amerika mos merret me punet tona te brendshme

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

kelyshve te kuq.
    qesharake. po ajo ambasade te boni ty antar NATO-je pa plotsu asni lloj kushti.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

kelyshve te kuq.
    cfare thua o karkalec,ketu njerez te pafajshem u pushkatuan,dhe ti na thua lavdi atyre qe i pushkatuan?-grusht shteti me cadra ne duar??
    -a ka me poshte?

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    cfare thua o karkalec,ketu njerez te pafajshem u pushkatuan,dhe ti na thua lavdi atyre qe i pushkatuan?-grusht shteti me cadra ne duar??
    -a ka me poshte?
    kush je ti qe ngre dore mbi shtetin?

mua, si e kam thene dhe ne postime te tjera nuk ha shum per saliun.

gjermanet kan nje shprehjeos e prek shtetin se je i djegur

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin

drague poopulli ka te drejte te demostroje,perderisa nuk eshte i kenaqur,dhe sic kuptohet ndaj shtetit qe krijon pakenaqesite do preotestoje,ndaj kuj tjeter?-e thash dhe me lart protesta dhe demostrata ndaj shtetit ndodhin ne cdo vend te botes,por nuk kemi degjuar qe policia te jete pergjigjur me arme zjarri,vetem ne ca vende qe ka diktature te plote mun te perdoiren metoda te tilla,polici shteti,sigurimi,nduhet te kete metoda te tjera per shperndarjen e protestuesve ashtu sic ndodh ne gjithe boten e qyteteruar

o drague, kush quhet ngritje dore? Te rrish jashte gardhit me duar ne xhep? Eshte skandaloze, nuk ka arsyetim. Garda ka plotesist te drejte te mbroje godinen dhe te veproje nese eshte nen rrezik. Por kur e qelluan ate qe rrinte te dera nuk ishte asnjeri brenda gardhit. Nese do ishte vrare brenda oborrit duke sulmuar ndertesen a duke ju sul ndonje gardisti do ishin mese te justifikuar, por jo ashtu sic e vrane. Gardistet nuk kishin asye per te qelluar deri ne ate moment.

A do futeshin brenda te tjeret nese gardistet s'do kishin qelluar? Mbase po. Por pa sulmuar njeri nuk ke pse qellon sidomos kur nuk kishin as arme neper duar.

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624

Ngritja e dorës mbi shtetin dënohet në bazë të ligjeve në fuqi (siç u dënuan plot nga ata protestues të 21 janarit me disa muaj ose vite burg) por jo me plumba ballit.
    Mos i ke dëgjuar gjë gjermanët të thonë "mos e prek shtetin se je i vdekur"??

Faqja 28 prej 40 FillimFillim ... 18262728293038 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •