Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 73
    fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

Për: Lobi i analistëve anti-Ortodoksië - po destabilizon dhe po izolon Shqipërinë

Citim Postuar më parë nga Alpha_Virginis Lexo Postimin
    Kisha ortodokse eshte nje bekim per vendin tone dhe hale ne sy per pasardhesit e shitesve te fese.
    Ortodokset kane qene dhe jane elita e shqiperise. Ai qe nuk te arrin dot, te shan - thote populli!
    Nuk do te me besoje po te te thoja se jam dakort me kete qe shkruan.....
    Vetem se ke harruar dicka thelbesore ne kete qe thua....tek ne nuk ka kishe ortodokse shqiptare
    Nuk do ta kisha problem te ishte nje Gjerman ne krye te kishes apo nje austriak,beg,hollandez,kinez etj etj etj.
    Per mua personalisht esht problem kur ne krye te kishes shqiptare eshte nje grek ose nje serb.Arsyeja shume e thjeshte....qe te dy keto vende nuk duan qe te ekzistoje kombi shqiptar.
    Ky eshte problemi me kishen shqiptare.
    Per sa kohe do te jete e uzurpuar nga greket , numri ortodokseve do jete vazhdimisht ne renie.......per fat te keq.
    Ndryshuar për herë të fundit nga prenceedi : 02-02-2013 më 15:20

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Për: Lobi i analistëve anti-Ortodoksië - po destabilizon dhe po izolon Shqipërinë

Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    Nuk do te me besoje po te te thoja se jam dakort me kete qe shkruan.....
    Vetem se ke harruar dicka thelbesore ne kete qe thua....tek ne nuk ka kishe ortodokse shqiptare
    Nuk do ta kisha problem te ishte nje Gjerman ne krye te kishes apo nje austriak,beg,hollandez,kinez etj etj etj.
    Per mua personalisht esht problem kur ne krye te kishes shqiptare eshte nje grek ose nje serb.Arsyeja shume e thjeshte....qe te dy keto vende nuk duan qe te ekzistoje kombi shqiptar.
    Ky eshte problemi me kishen shqiptare.
    Per sa kohe do te jete e uzurpuar nga greket , numri ortodokseve do jete vazhdimisht ne renie.......per fat te keq.
    Duket si nje paradoks, pasi ne njeren ane pranon se otodokset jane komuniteti model dhe ne anen tjeter pretendon se ato tentojne te mos njohin kombin shqiptare.Sic e kemi trajtuar dhe me pare , greket nuk i kushtojne rendesi etnise , por fese.Pra nese sillesh si njeri biblik,per to je grek.Arvanitasit e ndryshuan ko,besin si nje akord nga shtetformuesit, per te krjuar shtetin unik grek, ne kombesi dhe fe, pra nuk ka lidhje me ate gjakprishjen qe permendin te tjere ne forum dhe qe dihen qe jane pikerishte ato qe u konvertuan ne turq.Shqipatret muslimkane e ruajten gjuhen , jo se deshten por nuk kishin vegla per ta hequr ate, se per ato as qe behet fjale se do ta ndryshonin.Me pas u perballen me sllavet dhe keshtu mbeten dhe injorante dhe islamike, por fatmiresishte shqipatre.Shume prej tyre u deklaruan turq dhe sot i ke nja 5 miljon atje.Arbereshet ne Itali , akoma dhe sot ruajne dhe gjuhen dhe fene.Shqiptaret ortodoks, jane te edukuar dhe nuk mund te mos e pranonin janullatusin ne krye te kishes shqiptare, pasi ishte ai qe ndertoi qindra kulte dhe instuticionet perkatese, ishte ai qe ringjalli c'do qelize te kishes shqipatre dhe er kete ai meritonte nderim.Muslimanet shqipatre jane mesuar te jene bukshkale.SHBA i beri luften dhe ato nuk lene fjale pa share, per te mos thene se i kryen dhe akte terroriste.BE, po i nderton institucionet , por shqipatret dine ti thone largohuni se vendosim vete.Shqipatreve ja dhane lirine fuqite e medha , keto thone se ja solli nje buuuuuuurre.Shqiptaret dhe ne 91 i shqpeton europa dhe kryesishte "armiku " grek , por jo keto sapo te shohin se kane kaluar lumin te dhjesin mu ne kale.Nuk ka shqiptare te mohoje kombesine e vet, kombesia vjen ne menyre natyrale nuk ta fale njeri, secili e ka prone te veten.Eshte tjeter gje asimilimi, te cilin e keshilloj per kedo emigrant qe ka ndermend te kaloje jeten ne nje tjeter mejdis, pra nuk ka ndermen te kthehet ne Shqiperi.Per mua asimilimi nuk eshte tabu, perkunrazi kerkon nivel qytetare ta arrishe.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Duket si nje paradoks, pasi ne njeren ane pranon se otodokset jane komuniteti model dhe ne anen tjeter pretendon se ato tentojne te mos njohin kombin shqiptare.Sic e kemi trajtuar dhe me pare , greket nuk i kushtojne rendesi etnise , por fese.Pra nese sillesh si njeri biblik,per to je grek.Arvanitasit e ndryshuan ko,besin si nje akord nga shtetformuesit, per te krjuar shtetin unik grek, ne kombesi dhe fe, pra nuk ka lidhje me ate gjakprishjen qe permendin te tjere ne forum dhe qe dihen qe jane pikerishte ato qe u konvertuan ne turq.Shqipatret muslimkane e ruajten gjuhen , jo se deshten por nuk kishin vegla per ta hequr ate, se per ato as qe behet fjale se do ta ndryshonin.Me pas u perballen me sllavet dhe keshtu mbeten dhe injorante dhe islamike, por fatmiresishte shqipatre.Shume prej tyre u deklaruan turq dhe sot i ke nja 5 miljon atje.Arbereshet ne Itali , akoma dhe sot ruajne dhe gjuhen dhe fene.Shqiptaret ortodoks, jane te edukuar dhe nuk mund te mos e pranonin janullatusin ne krye te kishes shqiptare, pasi ishte ai qe ndertoi qindra kulte dhe instuticionet perkatese, ishte ai qe ringjalli c'do qelize te kishes shqipatre dhe er kete ai meritonte nderim.Muslimanet shqipatre jane mesuar te jene bukshkale.SHBA i beri luften dhe ato nuk lene fjale pa share, per te mos thene se i kryen dhe akte terroriste.BE, po i nderton institucionet , por shqipatret dine ti thone largohuni se vendosim vete.Shqipatreve ja dhane lirine fuqite e medha , keto thone se ja solli nje buuuuuuurre.Shqiptaret dhe ne 91 i shqpeton europa dhe kryesishte "armiku " grek , por jo keto sapo te shohin se kane kaluar lumin te dhjesin mu ne kale.Nuk ka shqiptare te mohoje kombesine e vet, kombesia vjen ne menyre natyrale nuk ta fale njeri, secili e ka prone te veten.Eshte tjeter gje asimilimi, te cilin e keshilloj per kedo emigrant qe ka ndermend te kaloje jeten ne nje tjeter mejdis, pra nuk ka ndermen te kthehet ne Shqiperi.Per mua asimilimi nuk eshte tabu, perkunrazi kerkon nivel qytetare ta arrishe.
    E para .....askund nuk permend ne ato qe shkruaj se ortodokset jane model per tu mare shembull por sipas rradakes sime jane me te emancipuar se muslimanet, me tolerant.
    Pavarsisht se jeton ne greqi,mbron me fanatizem greket.....nuk i njohke mire.Paresore per greket eshte te qenit grek dhe pastaj besimi (ΕΛΛΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ)
    Sa per historine e shqiptareve mos i hy kot asaj fushe se je komplet aut.
    Historine eshqiperise nuk e meson dot nga librat e femijeve te tu qe studiojne ne shkollat greke.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682

E para .....askund nuk permend ne ato qe shkruaj se ortodokset jane model per tu mare shembull por sipas rradakes sime jane me te emancipuar se muslimanet, me tolerant.
    Pavarsisht se jeton ne greqi,mbron me fanatizem greket.....nuk i njohke mire.Paresore per greket eshte te qenit grek dhe pastaj besimi (ΕΛΛΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ)
    Historine eshqiperise nuk e meson dot nga librat e femijeve te tu qe studiojne ne shkollat greke.
    Ha ha ha precedenti je number one

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682

Kisha ortodokse eshte nje bekim per vendin tone dhe hale ne sy per pasardhesit e shitesve te fese.
    Ortodokset kane qene dhe jane elita e shqiperise. Ai qe nuk te arrin dot, te shan - thote populli!
    Nje pietje per juve;
    Perse ne korce nje kauuri i jepet me lehte pasapora greke e kurse nje kauuri nga Shpati Elbasanit as qe behet fjale....Duke ditur mire se kush eshte Apo kush ka qene Shpati....

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Meqe po me thua se nuk e ke permendur ne shkrimin tend, ja ku e ke
    Nuk do te me besoje po te te thoja se jam dakort me kete qe shkruan.
    Une nuk jetoje ne Greqi dhe as nuk jam nga jugu , por 250 vjet durresak.Ceshtja eshte , perse keshtu cinike , i peshtirshem ne sjellje?! Sigurishte ketu ndahen dy bote , dy ideologji shpirterore te cilat kane treguar me fakte konrete tashme se jaopin produkte njerezore te ndryshme.Une nuk te fyeva dhe se e njoh fjalorin ashtu si ty.Ne nuk jemi vetem me tolerante, por jemi komuniteti me i mire shqiptare, ou po te parserise shqiptare.Ne greqi natyrishte ka problematika ne sjellje dhe se mbahen se jane ortodoks, por ti e di mjaft mire se atje jane rikonvertuar dhe kjo nuk do te thote se kane arrite te jene cilesore.Nese ti neser ne mengjes pagezohesh i krishtere, se ashtu ta thote rrdakja , nuk do thote se u bere i tille.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1

E gjithe ceshtja e atyre qe futen ne shtepi te tjetrit per t`i dhene mend eshte se nuk njohin asgje nga shtepia e tij,.nuk ka Kishe kombetare apo Kishe shqiptare, sipas kanoneve tona, sepse Kisha eshte Nje, Katholike dhe Apostolike...Katholike=qe perfshin gjithcka dhe gjithkend, e pergjithshme,...me keto lojra mundohen te luftojne te heqin Kryepiskopin nga kryet e Kishes sone,.., ose te pakten te ndotin sado pak figuren e tij,..por po t`i kthehemi figurave te tyre do te dalin te njollosur deri ne palce,..
    Duaje te afermin tend si veten

Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Meqe po me thua se nuk e ke permendur ne shkrimin tend, ja ku e ke

Une nuk jetoje ne Greqi dhe as nuk jam nga jugu , por 250 vjet durresak.Ceshtja eshte , perse keshtu cinike , i peshtirshem ne sjellje?! Sigurishte ketu ndahen dy bote , dy ideologji shpirterore te cilat kane treguar me fakte konrete tashme se jaopin produkte njerezore te ndryshme.Une nuk te fyeva dhe se e njoh fjalorin ashtu si ty.Ne nuk jemi vetem me tolerante, por jemi komuniteti me i mire shqiptare, ou po te parserise shqiptare.Ne greqi natyrishte ka problematika ne sjellje dhe se mbahen se jane ortodoks, por ti e di mjaft mire se atje jane rikonvertuar dhe kjo nuk do te thote se kane arrite te jene cilesore.Nese ti neser ne mengjes pagezohesh i krishtere, se ashtu ta thote rrdakja , nuk do thote se u bere i tille.
    Nese nuk i ke mare ilacet ben mire ti maresh.....po i pate mare shtoje dozen se ajo qe mer nuk te ben efekt me.......ne te kundert ndrysho kuren se ke fitu imunitet nga ajo e para.
    Ti nuk ke asnje te drejte, po tu referohesh shkrimeve te tua, ta quash veten shqiptar........
    Mos thuaj me qe je nga durresi se njollos nje qytet te tere, dhe nese nje durrsak do te kishte balle per balle do te te conte me pushime tek shen pjetri.

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Citim Postuar më parë nga Toffee Lexo Postimin
    Ne kemi fqinje te mrekullueshem.
    Kane ligj lufte me ne. Nuk njofin Kosoven. Nje nga anetaret kryesor te partis e trete ne parlament del hapurazi me deklarata lufte.
    Athina deklaron se do njofi kufinjt detar ne menyre te njeanshme etj etj..
    Ndersa kur ne i denojme tere kete fqinjesi te mbare..dalim anti-Europian e nacionalista te semure.
    pRANDAJ I POROSISIM ARMIQET TAN TE BRENSHEM DHE TE JASHTEM ME NJE POROSI DHE VETEM NJE POROSI ,MOS LUANI ME ZJARRIN E TRAZUAR,......

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

[QUOTE=Anesti_55;3583827]Meqe po me thua se nuk e ke permendur ne shkrimin tend, ja ku e ke

Une nuk jetoje ne Greqi dhe as nuk jam nga jugu , por 250 vjet durresak.Ceshtja eshte , perse keshtu cinike , i peshtirshem ne sjellje?! Sigurishte ketu ndahen dy bote , dy ideologji shpirterore te cilat kane treguar me fakte konrete tashme se jaopin produkte njerezore te ndryshme.Une nuk te fyeva dhe se e njoh fjalorin ashtu si ty.Ne nuk jemi vetem me tolerante, por jemi komuniteti me i mire shqiptare, ou po te parserise shqiptare.Ne greqi natyrishte ka problematika ne sjellje dhe se mbahen se jane ortodoks, por ti e di mjaft mire se atje jane rikonvertuar dhe kjo nuk do te thote se kane arrite te jene cilesore.Nese ti neser ne mengjes pagezohesh i krishtere, se ashtu ta thote rrdakja , nuk do thote se u bere i tille.[/QUOT
    ANEST ORTHODHOKSA JAN EDHE QETNIKET SERB,PASRAJ EDHE QETNIKET GREK,KUR TE BARAZOHET ME MATEMATIK NE FORM TE EKUACIONEVE DALIN NISOJ KJO VLEN EDHE PER DISA MUSLIMAN ARABOFILA,QE MUNDOHEN FEN ME NGRIT ME LARTE SE KOMBIN,PRA PSE PO PERKRAHNI KETO HIJENA GJAKE PIRSE,,,,,,

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •