Close
Faqja 10 prej 16 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 151
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Për: Serbia heq lapidarin e Shqiptarëve në Preshevë

Haliti: Lapidari është dashur të mbrohet, “reciprociteti” i gabuar

...
    Numri dy i Kuvendit, i cili njëherësh është edhe anëtar i kryesisë së PDK-së, ka fajësuar edhe kryetarin e Preshevës që ka vendosur lapidarin krye më vete dhe politikën e përçarë të atjeshme.

Ai është i mendimit se lapidari është dashur të mbrohet.

Duke e parë Kosovën të pafuqishme për të mbrojtur luginasit, ka thënë se ligjërisht mbrojta e tyre i takon Shqipërisë, pasi kështu thotë kushtetuta e saj.
    ...
    http://www.koha.net/?page=1,13,131951

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813

Për: Serbia heq lapidarin e Shqiptarëve në Preshevë.

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Po bre po .. ne ishim te njohur per intelekt , zgjuarsi e force ..po cka me ba keta nderkombetaret e dreqit ... veq spo na lane keta se ne kushedi ku ishim tani
    Po te mos na kishin coptuar trojet, te na linin te bashkuar ne nje shtet sovran dhe te pavarur sic i lane fqinjet tane, ne sigurisht qe do te ecnim ne hapa te barabarte me fqinjet, ndoshta edhe para tyre do te ishim
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gon! : 23-01-2013 më 04:11

Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    974

Vertet veprim qyqar dhe i deshperuar ai i qeverise se Serbise. Mijera forca policore nga me specialet, vetem per te hequr nje lapidar. Kjo tregon se serbet friken e kane ne palce,
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Haliti: Lapidari është dashur të mbrohet, “reciprociteti” i gabuar

...
    Numri dy i Kuvendit, i cili njëherësh është edhe anëtar i kryesisë së PDK-së, ka fajësuar edhe kryetarin e Preshevës që ka vendosur lapidarin krye më vete dhe politikën e përçarë të atjeshme.

Ai është i mendimit se lapidari është dashur të mbrohet.

Duke e parë Kosovën të pafuqishme për të mbrojtur luginasit, ka thënë se ligjërisht mbrojta e tyre i takon Shqipërisë, pasi kështu thotë kushtetuta e saj.
    ...
    http://www.koha.net/?page=1,13,131951
    Mendoj se guri perkujtimor i heronjêve është dashur te mbrohet nga qytetarët e Preshevës...sikur te kishin reaguar qytetarët së paku do kishte treguar që jemi kundër veprimit te tyre e jo te shihnin e rrinin aty duarkryq...mandej duhet te kërkohët shkaku, pse forcat serbe reaguan dhunshëm vetëm pas bisedimeve në Bruksel në mes Beogradit e Prishtinës ?...guri perkujtimor i dêshmorve ishte ngritur aty para shumë vitesh, këtu pra është loja, serbët e dijnë mirë se sa kisha e sa permendore te tyre ka në Kosovë, a mos ndoshta e kanë gjetur këtë rast për të provokuar dhe pastaj ti nxisi shqiptarët e kosovës që ta bëjnë te njejten gjë...siç ndodhi më 2004 ndoshta ju kujtohet....qellimi serbë ështê destabilizimi i Kosovës ...nuk ia ka penguar fare ky lapidar deri sot, prandaj ne duhët te jemi te kujdeshëm...mos ta humbim mbështetjen e nderkombëtarve, lapidari i hjekur do ngitet perseri aty ku ishte nëse nuk bëhën trazira në Kosovë...Mendoj se ne nuk duhet ta humbim ekuilibrin Preshevë-Prishtinë sepse situata është dhe do bëhej edhe më e komplikuar në veri te Kosovës, ku dhembë dhami shkonë edhe gjuha, pra, reagimi serbë ndaj Preshevës nuk ishte qellimi i tyre aspak por Mitrovica....mos t'iu japim shkas derisa nuk jemi si duhet te pergatitur....si e shihni, situata në botë keqësohet dita ditës, pastaj janë në pytje edhe perfitimet në zgjedhje partiake...e ksuh e pëson gjithnjë, vetem se populli shqiptar....Duhet protestohet por me kujdes duke matur impulsin e ngjarjeve në rrethinë dhe botë...."kau i huaj te le në baltë" !
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688

Kot nuk thone i mbyturi mundohet te mbyt edhe ty.Ne fillim nuk eshte dashur te vendoset lapidari ne ate vend kur kane qen ne dijeni se heret a vone do te ndodhe kjo,nese i kan ditur pasojat eshte dashur ta mbrojne....e jo te luajn me ndjenjat e njerezve te dalin jasht kontrolli !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Po te mos na kishin coptuar trojet, te na linin te bashkuar ne nje shtet sovran dhe te pavarur sic i lane fqinjet tane, ne sigurisht qe do te ecnim ne hapa te barabarte me fqinjet, ndoshta edhe para tyre do te ishim
    Njeh ndonje deshtak qe fajet per deshtimet e tij i hedh vetes?
    Une jo ,tere ata qe njoh karakteristike te perbashket kane hedhjen e "fajit" te tjereve per deshtimet e tyre ,natyrisht .. ndryshe nuk do ishin te deshtuar.
    Gati se tere popujt e Evropes nuk jetojne ne nje shtet ,as serbet nuk jetojne ne nje shtet te vetem ,as kroatet ,as rumunet ,as francezet bile as gjermanet .. por kjo si ka penguar te perparojne ..cuditerisht ne ende vazhdojme me avazain e vjeter

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Njeh ndonje deshtak qe fajet per deshtimet e tij i hedh vetes?
    Une jo ,tere ata qe njoh karakteristike te perbashket kane hedhjen e "fajit" te tjereve per deshtimet e tyre ,natyrisht .. ndryshe nuk do ishin te deshtuar.
    Gati se tere popujt e Evropes nuk jetojne ne nje shtet ,as serbet nuk jetojne ne nje shtet te vetem ,as kroatet ,as rumunet ,as francezet bile as gjermanet .. por kjo si ka penguar te perparojne ..cuditerisht ne ende vazhdojme me avazain e vjeter
    Tere ata popuj qe ti permende me larte e kane seicili nga ta nga nje shtet te fuqishem, qeverite e te cileve interesohen per shtetasit e vete, ku, gjermani mund te jetoj ne Afrike pa problem dhe francezi ne Australi pa e care koken fare.. Edhe ate vetem e vetem per arsyen se eshte nen mbrojtjen e shtetit te tij. Tani sefundmi kemi rastin tone me minoritetin serb. Sikur vetem nje xham i nje shtepie te nje serbi te thyhet nga ndonje shqiptar, ate xham qeveria do t'ia paguaj dy fish atij serbit dhe shqiptarin do ta ze dhe do ta fus ne burg ose do ta gjobis rende, jo se ka deshire, por eshte i urdheruar edhe nga nderkombetaret edhe nga shteti serb t'ia kompenzoj demin atij serbi. Shteti i serbise mbron te drejtat e serbeve te Kosoves dhe Kosova nuk guxon t'ia cenoj te drejtat atyre serbeve, kurse ne te kunderten Kosova nuk mundet t'i mbroj te drejtat e shqiptareve ne Luginen e Presheves. Une e di qe ti i ben pyetje te tille vetes, si; "pse Kosova nuk po mundet t'ia siguroj te drejtat shqiptareve te Lugines?!" dhe konkluzionet ty te dalin keshtu; "shteti i Kosoves perben nje popullate shumice prej deshtakeve qe quhen 'shqiptar' " pas kesaj, ty te dalin dy variante te mundshme me arsye nga te cilat shqiptaret jane nje popull 'deshtakesh, i pari; "sepse kane zgjedhur me vete deshire te jene 'deshtak' " dhe i dyti; "sepse dikush me paramendim i beri shqiptaret 'deshtak' !" Por cuditerisht ti kete variantin e dyte nuk e provon fare, dhe si perfundim zgjedh variantin e pare gjithnje! Edhe nje here, te gjithe ata popuj qe ti ke permendur me larte jane te lire te 'bredhin' neper te gjithe boten, sepse e kane te garantuar nga shteti i tyre 'bredhjen' neper bote. Kurse ne shqiptaret ne pergjithesi nuk kemi te garantuar asgje nga shtetet tona, nuk mund te dalim dhe te kerkojme fatin tone neper bote ashtu sic e bejne popujt e tjere, sepse shtetet tona nuk e kane ate force qe te na e sigurojne 'bredhjen' neve ashtu sikur e kane shtetet e popujve te tjere. Tani lind pyetja; a jane fajtore dhe deshtake shtetet tona qe nuk kane arritur te na e sigurojne 'bredhjen' e lire neve neper bote, apo eshte dikush tjeter qe nuk ia jep mundesine shteteve tona per te na siguruar neve te levizim lire neper bote sic levizin popujt e tjere te botes??!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gon! : 23-01-2013 më 09:40

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Tere ata popuj qe ti permende me larte e kane seicili nga ta nga nje shtet te fuqishem, qeverite e te cileve interesohen per shtetasit e vete, ku, gjermani mund te jetoj ne Afrike pa problem dhe francezi ne Australi pa e care koken fare.. Edhe ate vetem e vetem per arsyen se eshte nen mbrojtjen e shtetit te tij. Tani sefundmi kemi rastin tone me minoritetin serb. Sikur vetem nje xham i nje shtepie te nje serbi te thyhet nga ndonje shqiptar, ate xham qeveria do t'ia paguaj dy fish atij serbit dhe shqiptarin do ta ze dhe do ta fus ne burg ose do ta gjobis rende, jo se ka deshire, por eshte i urdheruar edhe nga nderkombetaret edhe nga shteti serb t'ia kompenzoj demin atij serbi. Shteti i serbise mbron te drejtat e serbeve te Kosoves dhe Kosova nuk guxon t'ia cenoj te drejtat atyre serbeve, kurse ne te kunderten Kosova nuk mundet t'i mbroj te drejtat e shqiptareve ne Luginen e Presheves. Une e di qe ti i ben pyetje te tille vetes, si; "pse Kosova nuk po mundet t'ia siguroj te drejtat shqiptareve te Lugines?!" dhe konkluzionet ty te dalin keshtu; "shteti i Kosoves perben nje popullate shumice prej deshtakeve qe quhen 'shqiptar' " pas kesaj, ty te dalin dy variante te mundshme me arsye nga te cilat shqiptaret jane nje popull 'deshtakesh, i pari; "sepse kane zgjedhur me vete deshire te jene 'deshtak' " dhe i dyti; "sepse dikush me paramendim i beri shqiptaret 'deshtak' !" Por cuditerisht ti kete variantin e dyte nuk e provon fare, dhe si perfundim zgjedh variantin e pare gjithnje! Edhe nje here, te gjithe ata popuj qe ti ke permendur me larte jane te lire te 'bredhin' neper te gjithe boten, sepse e kane te garantuar nga shteti i tyre 'bredhjen' neper bote. Kurse ne shqiptaret ne pergjithesi nuk kemi te garantuar asgje nga shtetet tona, nuk mund te dalim dhe te kerkojme fatin tone neper bote ashtu sic e bejne popujt e tjere, sepse shtetet tona nuk e kane ate force qe te na e sigurojne 'bredhjen' neve ashtu sikur e kane shtetet e popujve te tjere. Tani lind pyetja; a jane fajtore dhe deshtake shtetet tona qe nuk kane arritur te na e sigurojne 'bredhjen' e lire neve neper bote, apo eshte dikush tjeter qe nuk ia jep mundesine shteteve tona per te na siguruar neve te levizim lire neper bote sic levizin popujt e tjere te botes??!
    Kush mund te bej me paramendim DESHTAK kur ke vendosmerine per te mos qene i tille?!!
    Kane faj perendimoret qe ne vjedhim shtetin tone ,universitetet i kemi shendrru ne markete diplomash ,nuk mbahet ora e 6 ne shkollat fillore e te mesme sepse nxenesit shkojne te falin namazin ,eventualisht nese ndonje pushtetar qellon i ndershem i thuhet i ngathte apo psikopat ,levdohemi se si se paguajme rrymen apo taksat ,na duket krejt normale per ata qe jane ne pushtet te vjedhin sepse "ai qe eshte nen dardhe duhet te haj dardha",zgjedhin analfabet per te na qeverisur etj ME NJE FJALE ASKUSH NUK NA KA FAJ QE NE MALLKOJME DIJEN E GLORIFIKOJME MJERIMIN.

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Daci: Thaçi ishte i disponuar për shaka kur foli për Preshevën!

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Dardanisë, Nexhat Daci, i ka përgëzuar përfaqësuesit e Luginës për unitetit e spektrit politik shqiptar atje dhe për maturinë e demonstruar pas largimit të lapidarit të dëshmorëve të UÇPMB-së. Ndërkohë, duke komentuar deklaratën e kryeministrit Thaçi se lapidari nuk është mbrojtur, Daci ka thënë se kryeministri sigurisht se ka qenë i disponuar për shaka.

Kjo ngase serbët në veri i mbron KFOR-i, i mbron EULEX-si dhe i mbron xhandarmëria serbe, ndërsa shqiptarët në Luginë nuk i mbron askush përveç Perëndisë. Prandaj ekuivalenca nuk ekziston në këtë rrafsh”, ka thënë Daci.

Kreu i LDD-së i ka bërë këto komente gjatë takimit me një delegacion nga Lugina e Preshevës, të kryesuar nga kryetari i Këshillit Nacional të Shqiptarëve të Luginës, Galip Beqiri, e në të cilin ishte edhe Shaip Kamberi, kryetar i PVD për Bujanoc.

Ndërsa, Shaip Kamberi ka theksuar se është pozitiv reagimi i Prishtinës dhe i Tiranës zyrtare dhe mbështetja që po i jepet kërkesave politike të shqiptarëve të Luginës së Preshevës.

Natyrisht ne jemi që ky bashkëpunim të thellohet edhe më tepër dhe të jetë edhe më produktiv, sidomos në aspektin e kërkesës së subjekteve shqiptare për reciprocitet me të drejtat e serbëve të Kosovës, sepse konsiderojmë se kjo është forma e vetme e stabilizimit të situatës në Luginë”, ka thënë Kamberi. /Telegrafi/

Faqja 10 prej 16 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •