Close
Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 135
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga Konstantin Lexo Postimin
    Ne Struge nje deputet shqiptar e kemi nga torbeshet, mirepo kur vin puna ne shqiptaret nuk i pranojm per shqiptar tash kan filluar te mesojn shqip dmth ne rrug te drejt jan
    Ky deputei Sefer Canoski thoshte nje dite "edhe vet jam shqiptar", megjithse ke te drjete , duhet pak kohe deri sa te adaptohen shqiptaret me ta .

i/e regjistruar Maska e Konstantin
    Anëtarësuar
    11-12-2010
    Postime
    447
    Citim Postuar më parë nga Genti.. Lexo Postimin
    Ky deputei Sefer Canoski thoshte nje dite "edhe vet jam shqiptar", megjithse ke te drjete , duhet pak kohe deri sa te adaptohen shqiptaret me ta .
    Babai i ketij qe don te kandidoj per kryetar Struge esht torbesh dhe ai esht antishqiptar me shum permbahet me maqedon, ky i ka percar torbeshet me partin e tij edhe u hek vota shqiptareve me crast torbeshet votojn per partin e tij dhe ky ben pazare me maqedonet

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    nuk i solla shifrat per te gjetur numrin e sakte te banoreve...nuk eshte kjo tema qe diskutohet, por te tregoje se qytetet nuk jane te pastra etnikisht. qe do te thote perplasje e armatosur ne rast ndarjeje te maqedonise.
    Po c'perplasje e armatusur more aman. Ku ka Maqedon k*r derr te mari armet kundra Shqiptarit dhe aq me pak kur te jet brenda territorit te RSH-es. Vetem te armet dhe perplasja e aramtosur e paske menjen ti lale ! Mendo edhe per sex nga nje here se te shto jeten. Ja ta boj nje pyetje kalamojsh une ty : Si mendo ti, a eshte pro shperberjes se Maqedonise Greku ? Jo se na ha shume ai miku ne per grekun po kot sa per me e dit meqe je i brendshem anejta ti
    Revolution 1848

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    leri keto zhduku. se po ja u shjegoj si femijet ne cdo teme arsyet, e ju prap ne nje pike.
    ja:
    problemi i bashkimit, ka keto konsekuenca.

1- shqiperia nuk ka ende institucione demokratike te pavarura, dhe kosova po ashtu, kjo gjendje te con ne kaos social, ku krahinizmat do dominojne institucionet.
    2-usa dhe eu nuk e perkrahin idene e ndryshimit te kufirit, kjo do te thote qe cdo projekt me ndryshim kufiri nuk mbeshtetet ne arenen nderkombetare,
    3-kosova e veriut defakto do justifikoje futjen e serbeve ne mitrovice, me pretendime deri ne 30% te territorit. dhe faktori nderkombetar nuk do nderhyje, pasi sic e thame ata nuk e mbeshtesin ndryshimin,por nuk do qortojne serbet por shqiptaret qe e nisin kete aksion.
    4-ne maqedoni situata ndahet vetem me lufte, pasi shkupi ka afro 20% shqiptare, ne kumanove 25% shqiptare, ne gostivar 47% shqiptare, tetove 54% shqiptare, struge 35% shqiptare ne diber 75% shqiptare.
    nuk ka asnje territor te paster etnikisht qe te mund te shkeputet paqesisht.

5- le te mos flasim per Qamerine, ku ska as edhe 1 shqiptare ne ate zone. edhe arvanitasit qe jane as 20% nuk duan te jene nen nje shtet me shumice muslimane.
    Shifra që ke sjellë për Maqedoninë janë të vjetra, dhe të përgatitura nga pushteti sllavomaqedon. Realiteti është ndryshe. Po të vizitosh ato qytete, do ta shohësh vetë. Sa për luftë, në 2001, disa qindra shqiptarë të armatosur vunë në arrati ushtrinë sllavomaqedone që kishte tanke e helikopterë. Në rast të një konflikti tjetër, për 24 orë shqiptarët aty janë në gjendje që të organizojnë dhjetëra mijëra trupa të armatosura dhe ta vendosin frontin që do të jetë dhe kufiri i ardhshëm. Sllavomaqedonët e dinë se me luftë do t'i humbin ato qytete, prandaj nuk ua mban ta nisin tani, megjithëse po bëjnë provokime të njëpasnjëshme. Po ta njihje FYROM-in më mirë Akil, do të dije se aty ka dhe turq, vllehë, maxhypë, torbeshë, që janë shumë herë në konflikt me sllavomaqedonët, ose nuk do të dilnin të vriteshin për ta.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Njerezit e lire e rregullojne jeten e tyre me ligje. Njerezit e pagdhendur e rregullojne jeten e tyre me ligjin e te fortit te rruges. Nuk do te beje keq qe te lexoje Kushtetuten e Shqiperise, apo Kushtetuten e Kosoves, te dyja e ndalojne me ligj mbajtjen e cdo forme referendumi qe ka lidhje me terresine territoriale te shteteve perkatese. Kush shkel kushtetuten e Shqiperise e Kosoves, e ka vendin ne burg e jo ne tribuna!
    Po te kishte shtet ne Shqiperi, keto barishte te keqia duhet t`i kishin shkulur me kohe, t`i kishin vene para ligjit, dhe t`i merrnin edhe ndonje gjobe te majme per veprimtarine e tyre luftenxitese...
    Por c`te besh kur bie dakord edhe Kryeministri me ca teza, per hir te votave,....kesaj i thone "per nje plesht djeg jorganin", pasi do te humbe shume vota ne rradhen njerezve me nivel ne Shqiperi
    Duaje te afermin tend si veten

Nuk do te beje keq qe te lexoje Kushtetuten e Shqiperise, apo Kushtetuten e Kosoves, te dyja e ndalojne me ligj mbajtjen e cdo forme referendumi qe ka lidhje me terresine territoriale te shteteve perkatese.
    Nuk do beje keq qe te krahasoje pak kushtetuten e sotme me ate te disa viteve me pare. Eshte ndryshuar pothuajse gjysma e saje
    Revolution 1848

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Leji o Euro, se ai tipi me lart bashke me ate tjetrin e kane fut fjalen "I think" ne kosh te plerave. Keta nuk mendojne, asnjehere ... keta vetem thone! Dhe kete s'ka dyshim e bejne shume mire.
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670

Më në fund!Bashkimi Kosovë-Shqipëri,kërkesa në KQZ,Spahiu:Në BE si Federatë Shqiptare

08 Janar 2013 - 10:59 | LAJME

Bashkimi Kosovë-Shqipëri, kërkesa në KQZ, Spahiu: Në BE si Federatë Shqiptare

TIRANE - Aleanca Kuq e Zi depozitoi sot në Komisionin Qendror te Zgjedhjeve kërkesën për zhvillimin e referendumit për bashkimin Kosovë-Shqipëri, nismë kjo e bërë publike prej 28 nëntorit, në Morinë.

Kryetari i Aleancës Kuq e Zi deklaroi se shtetet shqiptare duhet të anëtarësohen në BE si federatë shqiptare me 2 njësi, që rrëzon kufijtë, por nuk i ndryshon ato.

“Federata shqiptare me dy njësi, krijon mundësinë që shqiptarët të hyjnë në BE si federatë shqiptare. Bashkimi do të ndodhë përpara anëtarësimit në BE. Ky është një detyrim që duhet ta kishte klasa politike shqiptare që duhet të provojë se nuk është peng i vendeve antishqiptare.”- u shpreh Spahiu.

Sipas kreut të AK-së, referendumi është një akt historik, ndërsa bashkimi i dy shteteve, që kanë ndarë një komb përgjysmë nuk ka pengesë nga asnjë faktor i brendshëm apo i huaj.

“Shqipëria dhe shqiptarët pasi kaluan një vit jubilar të 100-vjetorit të bashkimit, kemi hyrë në vigjilje të 100-vjetorit të copëtimit. Një shekull pas copëtimit barbar të trojeve etnike shqiptare, ne vijmë me një akt historik për të depozituar në KQZ kërkesën për nisje të procedurave për bashkimin e dy shteteve shqiptare. Parimi i vetëvendosjes është themeli i sovranitetit popullor. Kjo kërkesë është një test që shtetasi Berisha të provojë që nuk është peng i Beogradit. Berisha të mos guxojë të pengojë të drejtën e miliona shqiptarëve për vetëvendosje.”- deklaroi Spahiu.

(er.nu/BalkanWeb)

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670

Për: Më në fund!Bashkimi Kosovë-Shqipëri,kërkesa në KQZ,Spahiu:Në BE si Federatë Shqi

Nëse KQZ nuk e miraton këtë kërkesë, atëherë tregon se kemi një KQZ armike, që duhet të rrëzohet me fuqinë popullore.

i/e larguar Maska e ionian
    Anëtarësuar
    27-12-2002
    Vendndodhja
    *
    Postime
    200

Për: Më në fund!Bashkimi Kosovë-Shqipëri,kërkesa në KQZ,Spahiu:Në BE si Federatë Shqi

Bllofe (pa)kuptimta nga Spahiu qe i merr urdherat andej nga lind dielli. Me kete shqiperi qe eshte sot as qe mund te mendohet se do te duan kosovaret ose maqedonasit qe te qeverisen me njerez te korruptuar dhe te paafte te tiranes .

Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •