Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të korrigjohet historia shqiptare, sipas kërkesave të Republikës së Turqisë?

Votues
291. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

55 18.90%
  • JO

236 81.10%
Faqja 89 prej 104 FillimFillim ... 3979878889909199 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 881 deri 890 prej 1037
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-12-2012
    Postime
    53
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Shko meso historine ti ate bej. Mjaft na perralliset ketu me teorira injorantesh apo me keq, krahasime me serb e greke. Njeri me i keq se tjetri eshte, me turkun tend te dashur ne krye. Ne ka fatkeqesi me te madhe qe i ra ketij populli ne koke ishte 500 vjet Turqi. Lexo e meso historine, lere se cfare te perrallis hoxha ne xhami.
    lere se cfare te perrallis hoxha ne xhami.
    Eshte mir zotri te mos i etiketoshe njerzit pa i njohure? Une nuk gjykoj me emocione fetare por me realitetin dhe realiteti esht ky dhe shum i thjesht Turqia nuk mbane te okupuara troje Shqiptare dhe Turqia tash e 100 vite nuk esht armike e Kombit Shqiptare dhe ket e ka deshmuar me shum se njeher,

Nuk e kuptoj pse ne gjdo debate duhet te futet Turqia ne loje kur ne tash e 100 vite kemi nje realitet tjeter me te hidhur dhe me te cilin duhet te perballemi e jo gjdoher te kthehemi te paranojat e Perandoris Osmen dhe Turqia, Une mendoje se futja ne loj e turqise ne gjdo Diskutim behet me qellim per ta shperqendruar vemendjen e Shqiptareve dikun tjeter nga realiteti dhe per ti shfajsuar apo arsytuar te palarat e Greqis dhe Serbis dhe per te krijuar njefar konfuziteti ne gjykimin e Shqiptarve,

Qeshtja esht shum e thjeshte le t`na kthejn Greqia dhe Serbia Trojet tona te banuara me Shqiptare sipase vilajeteve qe kishim ne Pernadorin Osmane , Ne do ju falim te gjitha te kqijate qe ben ndaj Kombit Shqiptare, Dhe une i pari do them Rrofte Greiqa Rrofte Serbia Rrofte Populli mike Greke dhe Serbe,

Por jo kjo nuk ndodh perkundrazi keto dy bisha ende kan pretendime ndaj Trojeve Shqiptare. madje edhe plane diskrete per shfarosjen e Kombit Shqiptare

Problemi me ca si ty eshte qe doni te shisni krundet per miell. Nuk diskuton njeri Turqine sot por po flasim per histori dhe periudhen 500 vjecare te pushtimit Osman. Te konsiderosh paranoje te verteten historike eshte miopia me e madhe. Ti ose skupton ose ben sikur nuk kupton por tema eshte per riparim te historise sipas kerkesave te Turqise dhe jo marrdhenieve aktuale me Turqine. Cme duhen greke e serb ne kete teme mua? Per ato dy mortjet e tjera ka tema te tjera. Ketu po flasim per mortjen Osmane.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Problemi me ca si ty eshte qe doni te shisni krundet per miell. Nuk diskuton njeri Turqine sot por po flasim per histori dhe periudhen 500 vjecare te pushtimit Osman. Te konsiderosh paranoje te verteten historike eshte miopia me e madhe. Ti ose skupton ose ben sikur nuk kupton por tema eshte per riparim te historise sipas kerkesave te Turqise dhe jo marrdhenieve aktuale me Turqine. Cme duhen greke e serb ne kete teme mua? Per ato dy mortjet e tjera ka tema te tjera. Ketu po flasim per mortjen Osmane.
    Servirja vazhdon...

Ne mes te dy zjarreve cdo here kemi qene apo jo...?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gon! : 20-12-2012 më 12:10

2010 Triplete Maska e oliinter
    Anëtarësuar
    14-11-2004
    Postime
    2,806
    Jam kunder pasi te fshehesh faktet eshte krim. Ne kemi maredhenie te mira me turqine por historia nuk preket. Nuk e ka pushtuar shqiperia turqine por anasjelltas. Nuk i pelqen turqise kjo gje? Atehere le te distancohet nga e kaluara osmane dhe ti ndertoje maredheniet shteterore sipas koncepteve te reja por jo ne kurrizin tone duke na perdorur se turqit paskan qene te mire apo gjuha qe perdorim ne eshte e ashper.....

Turqia nuk ka vend ne shqiperi.

Shqiperia e ka historine e saj dhe nuk na e shtremberon dot jo erdogani por edhe sullatanet te ringjallen ne perseri me lufte do i presim.

Lereni historine ta bejn historianet dhe jo erdoganet!
    vari leshte

i/e regjistruar Maska e roni_s
    Anëtarësuar
    29-07-2006
    Postime
    639
    Shqypnia e Kosova me pas forcen e britanis se madhe duhet mi shkatrru turqit, e lere me fshi ate qe ka ndodhe.....po keshtu eshte kur je shtet i lodht!
    All religions, arts and sciences are branches of the same tree.

i/e regjistruar Maska e Alpha_Virginis
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Vendndodhja
    Freie Hansestadt Hamburg
    Postime
    157
    Jo te gjithe ata qe flasin shqip jane shqiptar
    Nostalgjiket e Turqise me siguri qe jane produkt kryqezimesh dhe gjaku osmanlli i therret.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-12-2012
    Postime
    53

Pajtohem mirpo mendoj se nuk ja vlen te hargjojm kaq shum energji duke u mar me nje te kaluar aqe te lagret, kur edhe sot rreth e qark trojeve Shqiptare kemi armiq me te medhenj dhe shum ma te rrezikshem se ata qe kishim para 100 viteve,

Mendimi ime apsolut esht te mos ndryshohet Historia Pernadoria Osmane ishte Pushtuse dhe... Mirpo te reflektojm mbi ate se qfare esht Turqia sote dhe Turqia sote esht mike e Kombit Shqiptare ndersa ne kemi nevoj per miqe,

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-12-2012
    Postime
    53
    Citim Postuar më parë nga Alpha_Virginis Lexo Postimin
    Jo te gjithe ata qe flasin shqip jane shqiptar
    Nostalgjiket e Turqise me siguri qe jane produkt kryqezimesh dhe gjaku osmanlli i therret.

Kjo esht relative edhe ne Turqi jo te gjith ata qe flasin Turqish jane Turqe, Po te perkujtoj nje fakte se ne Truqi jetojn mbi 25,Milion Njerze me Prejardhje nga Ballkani prej tyre 5-6 Milion Shqiptare, Turqia mund te jet shteti me Multi etnike ne Bote pas Amerikes, gjithashtu ne Turqi jetojne edhe disa miliona Hebrej te Islamizuar, dhe disa dhjetra Miliona Armen,Greke,Iranian, Arabe si Sirian,Libanez,Egjiptian,etj, Pa permendur Kurdet qe jan mbi 10,milion

Citim Postuar më parë nga Leonide Lexo Postimin
    Pajtohem mirpo mendoj se nuk ja vlen te hargjojm kaq shum energji duke u mar me nje te kaluar aqe te lagret, kur edhe sot rreth e qark trojeve Shqiptare kemi armiq me te medhenj dhe shum ma te rrezikshem se ata qe kishim para 100 viteve,

Mendimi ime apsolut esht te mos ndryshohet Historia Pernadoria Osmane ishte Pushtuse dhe... Mirpo te reflektojm mbi ate se qfare esht Turqia sote dhe Turqia sote esht mike e Kombit Shqiptare ndersa ne kemi nevoj per miqe,
    Ore zoteri prape po ta them. Ne nuk kemi asnje problem ne marrdheniet e sotme me Turqine. Eshte kjo e fundit qe po ben kerkesa absurde duke na kerkuar te ndryshojme historine dhe zbutur tonet ndaj Perandorise Osmane. Kemi marrdhenie shume te mira diplomatike por kjo sdo te thote se duhet te ndryshojme 500 vjet pushtim, masakra, shperfytyrim, tjetersim, shtypje e dhune te pashembellt sepse sot nuk na i pelqeka Erdoganit te lexoje se dikur Perandoria Osmane e ka shtruar shqiptarin me zjarr e hekur.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-12-2012
    Postime
    53
    Citim Postuar më parë nga roni_s Lexo Postimin
    Shqypnia e Kosova me pas forcen e britanis se madhe duhet mi shkatrru turqit, e lere me fshi ate qe ka ndodhe.....po keshtu eshte kur je shtet i lodht!
    Mir po supozojm se e kishim shkatrruar Turqin mirpo 90% te atyre njerzve qe sot jeton ne Turqi jan viktima direkte apo Indirekte te Perandoris Osmane dhe njerz me prejardhje te ndryshme perfshire ate Shqiptare dhe te cilet me kohe kan krijuar Identitetin e tyre Turke, Dhe nuk kane asnj mekat per bemat e Perandoris Osmane e cila ne periudha te ndryshme esht Udhehequar edhe nga Shqiptaret ,Serbet,Boshnjaket,Arment,Greket,Hebrenjte,Kurdet, Arabet,Rumunet,dhe Sllavet tjer, Biles shumica e Ushtarve te kesaj Pernadori ne fillet e saja ishin Jeniqer te Krishter dhe me pase shumica Ballkanas,
    Ndryshuar për herë të fundit nga Leonide : 20-12-2012 më 16:10

Faqja 89 prej 104 FillimFillim ... 3979878889909199 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •