Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 17-12-2012 më 20:17
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
Per shembull? Fustanella, qe deri vone vishej deri ne trevat e prizrenit? Apo polifonine qe e gjen me variante deri ne maqedoni, me konkretisht kercove! Referencat per Aliun dhe gerqit ardhacake I ke te shtjelluara Jo Vetem me kete forum por edhe tek botimet e akademise se shkencave. Meqe ti e ditke Xhufin, lexoje dhe nje here te bindesh. Nese sta mbush mendjen ai, une akoma me pak, ndaj dhe se marr mundimin ti hy dhe nje here lojes "e ke ti, e kam une". Sa per shmangje, ti shmange paragrafe te tere, Meqe ra muabeti![]()
Naten, se eshte besdi me vete te shkruash nga iPad, per me teper
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
Na rrofsh o albo qe here pes here na ndricon mendjen dhe i ve punet ne vijen e duhur. Se ne nuk kemi haber nga keto pune te ngatarrume. Ne ja futim kot se gjoja ne Greqi ka shqiptar....
Ne Greqi ska as shqiptar, as maqedon, as vlleq.Ka vetem jevgj me shumice dhe ata ske si i ndan nga "rraca e bukur " greke" se jane bere si lesh arapi.
Edhe nje here na.... rrofsh o albo.
Keto jane pune te thella vallaj. Vuri vulen. Mbylle tëmën se problemet dolen. Jo per gje po ka humbur dhe Brari
P.S Po cu bere o Brar djali
se neve na mori madhi...
Heeej
Shqipëria është e Bukur
Shqipëria është më e Madhe.....
ti thua qe : <>
e pra greqia ka mendim tjeter nga ky i yti Akil..!
si e komenton kete.....meqe deshe fakte ...sille tani kundrafaktin..!
Eurodeputetja greke në PE: Në Greqi s'ka patur kurrë pakica shqiptare
http://www.balkanweb.com/rajoni/2687...re-113056.html
STRASBURG - Kryetarja e eurodeputetëve grekë të Demokracisë së Re, Marieta Janaku deklaroi gjatë debatit për progresin e Shqipërisë në PE, se është e nevojshme që Tirana të ndalojë me irredentizmin dhe intolerancën dhe të përqendrojë përpjekjet në promovimin e reformave të nevojshme.
Znj Janaku kritikoi qëndrimin e kryeministrit shqiptar, i cili pas deklaratave mbi trojet shqiptare, pohoi se kombi shqiptar ka qenë i ndarë në 5 shtete. Në përgjigje të kësaj deklarate, eurodeputetja greke tha se në Greqi, shqiptarët e vetëm, janë emigrantët ekonomikë, që jetojnë dhe punojnë në këtë vend, duke i dërguar paratë në shtëpitë e tyre. "Në Greqi nuk kanë ekzistuar kurrë pakica shqiptare. Duhet të jetë e qartë për Shqipërinë, që irredentizmi dhe intoleranca nuk mund të jenë të mirëpritura për vendimet evropiane. Është e qartë se kryeministri shqiptar i bëri këto deklarata nacionaliste në pritje të vendimit nga ana e Këshillit", tha Janaku.
Eurodeputetja siguroi se “të gjithë ne mbështesim përpjekjet e Shqipërisë për t'u bashkuar me BE”, por theksoi se "megjithë përparimin e arritur, Shqipëria nuk i ka plotësuar ende të gjitha parakushtet për 12 fushat prioritare, që kishte përcaktuar Komisioni dhe për këtë arsye nuk e mori statusin e vendit kandidat".
Janaku vuri në dukje se shtyrja e marrjes së statusit kandidat duhet të veprojë si një shkas, për një politikë më të fortë në Shqipëri, që partitë politike të kuptohen më mirë me njëra-tjetrën dhe të rregullohen çështje që mbeten ende të pazgjidhura. "Korrupsioni, krimi i organizuar, përparimi i kufizuar në reformimin e gjyqësorit, janë problemet më të mëdha që duhet të adresohen sa më shpejt të jetë e mundur", tha eurodeputetja greke, ndërsa vuri theks të veçantë në mbrojtjen e të drejtave të njeriut, veçanërisht për minoritetin grek, që sipas saj, ende përballet me diskriminim dhe probleme, sidomos në lidhje me të drejtat e pronësisë.
Në përfundim, kreu i deputetëve Demokracisë së Re greke shprehu shpresën se qëndrimi aktual i lidershipit të Tiranës do të ndryshojë, ndryshe siç theksoi, “Shqipëria rrezikon të humbë shansin e perspektivës evropiane dhe jo nga jashtë, por me përgjegjësinë e saj ekskluzive”.
Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 18-12-2012 më 00:25
Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT
para disa vitesh , ne kohen kur jetoja ne Greqi , pata shoqeri me nje familje greke (qe shkoja e vinja) qe ishin me origjine nga Konstandinupoli(Stambolli),
prinderit e shokut tim ishin Greke te larguar nga Stambolli ne vitin 1976(me dhune) dhe dinin edhe Turqishten edhe Greqishten shume mire, ishin natyrisht vendalinj ne Stamboll , brez pas brezi,biles telenovelat greke nuk ua lexonin perkthimin ne greqisht ....
dhe nje here po diskutonim me babain e shokut tim per shqiptaret e Turqise dhe me tha qe Turqit gjithe jeten, per sa ai e mbante mend ai, i kishte bere pershtypje qe Ipiriotet i therrisnin Arnaut...edhe pse ishin greke...pra Turqit benin nje dallim, duke i thirrur me emrin Arnaut ata greke qe ishin me origjine nga Epiri...dhe junan greket ne pergjithesi(por jo ata te Epirit)...nderkohe me tha qe edhe Epirin e therrisnin Arrnautlluk,
une me vone per kuriozitet e pyeta se : Po shqiptaret si i therrisnin---dhe me tha me te njejtin emer "Arnaut"...biles shqiptaret pa perjashtim si te shqiperise apo te kosoves apo maqedonise dhe gjithashtu e gjithe kjo pjese thirrej nga turqit Arnautlluk ...pamvarsisht gjuhes qe mund te flitej ...ishte e qarte qe Turqit benin nje percaktim gjeografik e jo gjuhesor...
Tani...duke vene pek mendjen ne pune ne shikojme qarte qe per Turqit Epir=Arnautlluk
Epir=Preveze+Janine+Paramithi+Gjirokaster+Himare+V lore+Durres+Shkoder+Tropoje+Prizren+Gjakove+Prisht ine +Mitrovice+Shkup e+++te tjera ...sipas turqeve...
Turqit kane formuar nje pikveshtrim te tyrin per ate qe quhet Epir , apo Epiriot(Arnaut, Arnautlluk)..qe do te thote qe me fjalen Epir Turqit nenkuptojne edhe Kosoven edhe Ulqinin edhe Shkupin...natyrisht perfshire ketu edhe shqiperine e mesme dhe veriore..
arsyet me te thella se pse Turqit(populli, jo qeveria) e bejne nje percaktim te tille nuk i di me siguri, por konkludoj qe si pushtues qe para 600 vjetesh , ata kane formuar nje ide te tyren dhe e kane trasheguar deri ne ditet e sotme ...
konkluzionet po i le t'i nxjerre secili vete...
per mendimin tim identiteti epiriot eshte edhe pak grek edhe me shume shqiptar...me ndryshimin qe identiteti ipiriot e perfshin ate shqiptar...por nuk e perfshin te gjithin ate grek....me pak fjale identiteti Ipiriot perfaqeson ate shqiptar , por nuk mund te perfaqesoje ate grek...pasi vetem nje pjese e vogel e grekeve jane Ipiriote ..ne ndryshim me shqiptaret qe te gjithe jane Ipiriote ...(ne konceptin historik, e jo aktual, pasi sot greket me fjalen Epir nenkuptojne vetem nje pjese te greqise e te shqiperise qe sipas tyre eshte ekskluzivisht toke greke)
Gjithe te mirat...
Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 18-12-2012 më 01:04
Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT
cjane keto lodra fjalesh qe ben..
shif me poshte se ta kam spjeguar identitetin epiriot. doket zakonet muzika, arkitektura,gastronomia mentaliteti. dhe fonetika e gjuhes madje.
nuk ke nevoje ta mesosh nga turqit, e as nga ndonje tjeter.
njerezit jane te gjalle sot epiri aty eshte. dil e bej nje xhiro dhe do ta kuptosh.
epiri eshte nje pjese e identitetit grek po ashtu edhe nje pjese e identitetit shqiptar. jo e gjithe shqiperia.
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
Krijoni Kontakt