Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 47
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Presidenti Papulias, me origjinë çame nga Preveza

“E fshehta” e Papuliasit, zbulohet libri që përshkruan historinë e të parëve të tij nga Çamëria.
    Presidenti grek sulmohet nga mediat e djathta për origjinën shqiptare, pasi stërgjyshi i tij ishte nga Preveza

Plarent Shehu

-Presidenti grek, Papulias, i njohur për rolin e tij në rivendosjen e marrëdhënieve diplomatike Greqi-Shqipëri dhe zgjidhjen e situatave të vështira mes dy shteteve, është vënë në shënjestër të ekstremistëve dhe nacionalistëve, për shkak të origjinës dhe lidhjeve me Shqipërinë.

“Agimi i Artë” dhe “Lëvizja Ortodokse Nacionaliste” i drejtohen Presidentit Karolos Papulias me pyetjen: Zoti President i Republikës, çfarë lidhje keni ju me Taip Papulia-n, beun sundimtar shqiptaro-turk të Epirit? Një pyetje e ngjashme për origjinën i është bërë Papuliasit edhe nga një gazetare, por ai e ka kaluar pa përgjigje.

/Shkrimin e plotë e gjeni sot në gazetën "Shekulli"/
    ----------------------------------------------------------------
    Presidenti grek Papulias është me origjinë çame nga Preveza. Sipas librit të autorit grek, Panajotis Aravadinos, ‘Kronografia e Epirit, ngjarje dhe të dhëna mbi krahinat greke dhe ilire’, i vitit 1856, në një nga kapitujt i referohet sunduesit çam nga Preveza dhe komandantit të regjimentit të kësaj zone, Taip Papulias, i cili është stërgjyshi i parë i Karol Papuliasit.

Origjinën e Papuliasit e pohon në një nga librat e vet edhe shkrimtari arvanitas Aristidh Kola, i cili botoi një shkrim në gusht të vitit 1995 ku thuhej se: “Karolos Papulias është me origjinë të pastër shqiptare. Babagjyshi i toj quhej Sulejman dhe i përkiste fesë islame dhe ishte nga fshati Voshtina”, citohet autori në gazetën Shekulli.

Presidenti Papulias është betuar si president i Greqisë më vitin 2005, por origjina e tij shqiptare e ka vënë në shënjestër të ekstremistëve dhe nacionalistëve, të cilët i drejtohen me pyetjen: Zoti President i Republikës, çfarë lidhje keni ju me Taip Papulian, beun sundimtar shqiptaro-turk të Epirit. Kjo pyetje i është parashtruar edhe nga një gazetare, por presidenti e ka anashkaluar pa përgjigje.
    http://www.gazetatema.net/web/2012/1...e-nga-preveza/

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Temen o se na e merzite tani Ilian, Albon e Akilin. Nuk ka mundesi presidenti i Greqise te jete Shqiptar.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-08-2012
    Postime
    193
    me duket se po zihemi kot me ilian ka mundesi qe dhe ky te jete cam nga filati...

i/e regjistruar Maska e Gentian_gr
    Anëtarësuar
    30-08-2007
    Postime
    2,520
    Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Temen o se na e merzite tani Ilian, Albon e Akilin. Nuk ka mundesi presidenti i Greqise te jete Shqiptar.

Do u kaloje,do u kaloje

Do u kaloje deri sa ta kuptojne,,,!

Aspak s'me habiti ky lajmi i presidentit,madje me eshte dukur normale!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    ai nuk eshte me shqiptar kur nuk flet me gjuhen e te pareve te vet. njerez te tille nuk na duhen.

ne mes te tjerave ...edhe nje "Sulejman" aty brenda ne emrat e origjines ...cfare asimilimi perfekt...nuk ma merr mendja se ka popull tjeter ne bote qe arrin te asimiloje ne menyre kaq djallezore...per me teper edhe shqiptareve emigrante ua ndryshoi emrat ne pak vite me jorgo , vangjel, e dhimiter etj..turp per te asimiluarit dhe turp per asimiluesit
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 17-12-2012 më 10:12
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    ai nuk eshte me shqiptar kur nuk flet me gjuhen e te pareve te vet. njerez te tille nuk na duhen.
    Me duket se e flet... heren e pare kur erdhi ne shqiperi kerkoi te takonte nje çam te Vlores, ishin rritur bashke... keshtu me kujtohet turbull.. ndoshta edhe gaboj por diçka te tille kam degjuar...
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    ne mes te tjerave ...edhe nje "Sulejman" aty brenda ne emrat e origjines ...cfare asimilimi perfekt...nuk ma merr mendja se ka popull tjeter ne bote qe arrin te asimiloje ne menyre kaq djallezore...per me teper edhe shqiptareve emigrante ua ndryshoi emrat ne pak vite me jorgo , vangjel, e dhimiter etj..turp per te asimiluarit dhe turp per asimiluesit
    dmth duhet te vazhdonte fene otomane qe te ishte simpatik per ty????
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    nuk ka asgje per tu merzitur ketu. dihet tashme, qe ne perandorine otomane shume u konvertuan ne myslo. edhe ne greqi ndodhi ky fenomen, por jo ne permasat e shqiperise.
    kur fituan pavaresin myslot u kthyehen ne te krishtere ortodoks sic ishin te paret e tyre.

ky eshte nje fenomen mese normal.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    nuk ka asgje per tu merzitur ketu. dihet tashme, qe ne perandorine otomane shume u konvertuan ne myslo. edhe ne greqi ndodhi ky fenomen, por jo ne permasat e shqiperise.
    kur fituan pavaresin myslot u kthyehen ne te krishtere ortodoks sic ishin te paret e tyre.

ky eshte nje fenomen mese normal.
    Papulis thote q enuk ka cam ortodoks...
    nuk paska cam ortodoks?
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •