Close
Faqja 24 prej 41 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 408
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Pse nuk ka arrit Shqiperia apo Somalia p.sh te zhvillohej si Gjermania apo te zhvillohej para Gjermanise ,mos ata (gjermanet) u krijuan me heret nga Zoti e ne me vone ,pse gjermanet ia dolen e ne jo p.sh pse pse pse mund te vazhdojme deri neser por e verteta e hidhur eshte ajo qe thashe me larte ,disa popuj arrijne te "evulojne" me shpejt ndersa disa te tjere ngecin ... muhabet i gjate eshte ky!!
    Sepse evolucioni, per te cilin ti nuk di gje (s'po e them kete per te nencmuar) ashtu funksionon. Pra, te gjithe popujt e kane ngritjen dhe zbritjen e vet, naten dhe diten, baticen dhe zbaticen… Ne jemi ende ne nate/zbatice/zbritje, keshtuqe eshte per t'u ardhur keq por ja qe ashtu e do ligji.
    Evolucioni behet ne cikle forme spiraleje…
    Ndoshta kemi qene ne dikur (iliret) kur gjermanet ende as shpella s'kane pasur

*

Njerezit qe kafshojne doren e atij qe i ushqen,zakonisht lepijne kepucet e atyre qe i godasin.

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Citim Postuar më parë nga halla mine Lexo Postimin
    dvete hashim polarin si eshte e mundur kjo, po bisedon me nazistet e serbise dhe duhet ta dije
    Bile ne daq me e dite Hashimi ka raporte shume t mira me Izraelin

E sa per Izraelin ai qendron mire, e mori perkrahjen e bashkesise nderkombetare per ofanzive ushtareke ne rripin e gazes, ndersa viktimat e gazes i paqin nqaf ata qe votuan Hamasin me ardh ne pushtet.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Pikerisht, eshte i pafajshmem.
    Nuk e di sa me kuptove, por mua me tmerron c'do lloj lufte ku viktima jane dhe femijet pavarsisht se te kujt ane jane. Kur kesaj lufte i vishet edhe petk fetar, akoma me keq.

Paragrafin me te kuqe, thjeshte e ke shkruar sipas qejfit tend, nuk ka kuptimin e asaj qe shkrova me siper. Une personalisht, nuk justifikoj asnje vrasje ... kaq

Me bere nje konstatim me siper se arabet po vuajne sot pabesine e tyre. Doja te thoja se nuk kane faj keta femije, nuk ishin femijet e sotem qe vdesin cdo dite ne Palestine ata qe treguan pabesi ndaj cifuteve.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Se kane fajin ata sigurisht por mamate dhe baballaret qe jetojne ne nje vend ku e dine fare mire qe e kane pushtuar. Une prandaj kam ikur nga Shqiperia sepse nuk e mendoj vend te sigurte per te rritur femijet e mi. Te njejten gje te bejne dhe prinderit e atyre femijeve.
    Nuk eshte argument per te justifikuar raketat...

Edhe ne Ballkan na kane perndjekur dhe i kemi perndjekur, por para se gjithash na kane perndjekur neve. Megjithate, nuk eshte arsye per ti sulmuar civilistet e tyre ne Kragujevc, Nis, Shkup, Manastir, Mitrovice Veriore, Selanik, etj. me raketa.

Kur sje ne gjendje te fitosh dicka me humbje te kalkulueshme dhe per nje kohe pak a shume te parashikueshme, duhet te kujdesesh per mbrojtjen dhe zhvillimin e asaj qe te ka mbetur, jo te lufosh panderpre me dekada dhe shekuj, dhe te sakrifikosh gjenerata te tera te kombit. Se paku duhet pritur dite me te favorshme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 18-11-2012 më 16:38

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Nuk eshte argument per te justifikuar raketat...

Edhe ne Ballkan na kane perndjekur dhe i kemi perndjekur, por para se gjithash na kane perndjekur neve. Megjithate, nuk eshte arsye per ti sulmuar civilistet e tyre ne Kragujevc, Nis, Shkup, Manastir, Mitrovice Veriore, Selanik, etj. me raketa.

Kur sje ne gjendje te fitosh dicka me humbje te kalkulueshme dhe per nje kohe te pak a shume te parashikueshme, duhet te kujdesesh per mbrojtjen dhe zhvillimin e asaj qe te ka mbetur, jo te lufosh panderpre me dekada dhe shekuj, dhe te sakrifikosh gjenerata te tera te kombit. Se paku duhet pritur dite me te favorshme.
    Sot nuk ka me lufte me shpata e shigjeta ku shenjestron ate qe don.

Ne po flasim ketu se kush e filloi , ishte Palestina qe e pushtoi Izraelin apo Izraeli Palestinen?

Mu pergjigj thjeshte.

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Sot nuk ka me lufte me shpata e shigjeta ku shenjestron ate qe don.

Ne po flasim ketu se kush e filloi , ishte Palestina qe e pushtoi Izraelin apo Izraeli Palestinen?

Mu pergjigj thjeshte.
    Nuk eshte argument per sulme sistematike me raketa...
    E kam thene edhe disa here tjera se nuk ka "te drejte historike" qe justifikon dicka te tille. Ne te kunderten, shume shtete, jo vetem ne Ballkan, do te ishin ne lufte permanente.
    Pergjegja ime ndaj pyetjes tende retorike eshte e parendesishme sepse nuk ndryshon asgje. Nje padrejtesi qe ka ndodhe para 60 apo 100 vitesh nuk shendrrohet ne drejtesi permes nje padrejtesie te ngjashme apo edhe me e madhe.
    Nje zgjidhje te tille te konfliktit nuk mund te kete, perderisa te ekzistoje rregulli boteror aktual. Nese rrethanat ndryshojne drastikisht, gje qe nuk pritet per nje kohe shume te gjate, atehere sipas te gjitha gjasave nuk do te nevojiteshin raketa te tilla sepse shumica e izraeliteve do te emigronin ose largoheshin, para se te behen viktima te palestinezve...

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Nuk eshte argument per sulme sistematike me raketa...
    E kam thene edhe disa here tjera se nuk ka "te drejte historike" qe justifikon dicka te tille. Ne te kunderten, shume shtete, jo vetem ne Ballkan, do te ishin ne lufte permanente.
    Pergjegja ime ndaj pyetjes tende retorike eshte e parendesishme sepse nuk ndryshon asgje. Nje padrejtesi qe ka ndodhe para 60 apo 100 vitesh nuk shendrrohet ne drejtesi permes nje padrejtesie te ngjashme apo edhe me e madhe.
    Nje zgjidhje te tille te konfliktit nuk mund te kete, perderisa te ekzistoje rregulli boteror aktual. Nese rrethanat ndryshojne drastikisht, gje qe nuk pritet per nje kohe shume te gjate, atehere sipas te gjitha gjasave nuk do te nevojiteshin raketa te tilla sepse shumica e izraeliteve do te emigronin ose largoheshin, para se te behen viktima te palestinezve...
    hahahaha shume ironike por dhe per te qeshur

Realiteti thote se qe nga ajo kohe Miliona cifute kane ardhur ne Izrael dhe Miliona Palestineze kane emigruar nga Palestina si pasoj e sulmeve me rakete nga Cifutet.

Ky eshte lavazhi me i madh i trurit qe iu eshte bere ju , dhe kjo eshte hipokrizia me e madhe qe te pranohet si argument.

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    hahahaha shume ironike por dhe per te qeshur

Realiteti thote se qe nga ajo kohe Miliona cifute kane ardhur ne Izrael dhe Miliona Palestineze kane emigruar nga Palestina si pasoj e sulmeve me rakete nga Cifutet.

Ky eshte lavazhi me i madh i trurit qe iu eshte bere ju , dhe kjo eshte hipokrizia me e madhe qe te pranohet si argument.
    Leri milionat ti...
    Para 100 vitesh ne te gjithe boten kane jetuar 1-1,5 miliard miliard njerez. Para 60 vitesh rrethe 2,5 miliard. Kurse sot jane 7 miliard.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-11-2012
    Vendndodhja
    Vojnovc Shtime
    Postime
    412

Noam Chomsky është një akadamik amerikan, gjuhëtar, filozof, historian, kritik politik dhe aktivist. Ai gjithashtu është profesor në Departamentin e Gjuhësisë dhe Filozofisë në MIT, ku ai ka punuar për mbi 50 vjet.

Noam Chomsky thotë: "Kur Izraelitët në territoret qe i kanë pushtuar tani pohojnë se ata duhet të mbrojnë veten e tyre. Ju nuk mund të mbroni veten tuaj përderisa ju jeni ushtarakisht duke zënë vendin e dikujt tjetër që nuk ka qenë asnjëherë pronë e juaja. Kjo nuk është mbrojtje.''

Faqja 24 prej 41 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •