Postuar mė parė nga
Nuh Musa
Shoku jem, nese edhe me tej e perdhosni figuren e skenderbeut, dyshoj se ne PARTY-N per 100 vjetorin e pamvaresise do te mbetesh pa misafir.
Nese mund te me argumentosh titullin "athleta christi" dhe mbishkrimin rreth perkrenares (te venduar me vone, pikerisht per arsye propagande), edhe kete, JASHTA kontektsit fetaropolitik, atehere tregoma adressen dhe kohen, e vij edhe une ne party.
Deri atehere, meri rrefimet e mia si muhabete shoqnore....se paku meri si kunderpeshe ndaj synimeve te temes, ku ndeshkohet nderi i pjeses dermuese te popullit tim. Une kete nuk e toleroj, kurse nese ti i ke syte e verber per kete, te deshiroj kthjelltesi sa me heret.
Ne shek. e 16 nuk ka sunduar akoma industria e muzikes, e interesset te kene qene te mrojtuara nga syndikatat e tyre. Se paku Vivaldi dihet se ka komponuar edhe per kishen.
Sidoqofte, nuk eshte ne pyetje ketu vlera artistike e operes, bile per mua eshte edhe e kuptueshme, ngase perandoria osmane ish thjesht interessi "ekzistencial" i kishes, dhe ajo perkujdesej per reputacionin e vet. Me pengon servilizmi i shqiptareve tone, te cilet per nje "moment" kenaqesie primitive (lakmia ndaj te huajes nuk ka qen asnjehere vyrtyt, eshte si eshte, opera eshte krijimtari e HUAJ) jane gati ta shesin nderin dhe dinjitetin.
Si perfundim "fillozofik", a nuk eshte kjo thjeshte vetem nje perseritje e historise, e cila na meson se me "shqiptaret" jane krenuar cdohere popujt tjere ????
Mbi kete, a nuk eshte e tmershme, qe ne ti perkedhelemi asaj "krenarise" te huaj ???, po o mjeran, ata e stilizuan Skenderbeun me tituj e nofka duke ja shtremberuar motivin, duke ja keqperdore dhe duke brohirit: ja tmerri i muslimaneve.............e 90% e shqiptareve jane musliman !!!
Tegoma pra tash "shpagatin" rhetorik mes "lavdise qe duhet une te ja kushtoj skenderbeut dhe realitetit vatikanesk, qe ai ka vra "musliman".
Pergjigje nr. 1: JO, nuk jane 90% musliman, por jane 30% -> atehere pyetja e ime eshte, se ja vlen te "sakrifikojme" ato 30% shqiptare ???, nuk kan ato vlera "njerezore", mund te ju mohohet "shqiptaria" atyre (do te ish hera e pare kur shqiptari ja mohon shqiptarit faren) ???
Pergjigja nr. 2: PO, historia e titos, enverit, miqeve rrus, bugare e grek e vertetojn, se osmanet kane qene pushtues gjakatare, dhe skenderbeu nuk i ka luftuar "muslimanet" por "osmanet".
tung
Krijoni Kontakt