A po merreni vesh ju per Bibel a? Mire mire ....
A po folni per Biblen origjinale apo per ate te "falsifikuar"?
A po merreni vesh ju per Bibel a? Mire mire ....
A po folni per Biblen origjinale apo per ate te "falsifikuar"?
Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!
"Ungjill tjetėr nuk ka!"
Fort po ēuditem qė kaq shpejt po e lini Atė, qė ju thirri nė hir [tė Krishtit], pėr tė kaluar nė njė Ungjill tjetėr. E pra, Ungjill tjetėr nuk ka! Por po, ka asi njerėzish qė ju turbullojnė dhe qė duan ta shndėrrojnė Ungjillin e Krishtit. (Gal 1; 6-7)
Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.
“Zotėria im dhe Hyji im!”
Pas tetė ditėsh nxėnėsit e tij ishin prapė brenda nė shtėpi e me ta ishte edhe Toma. Megjithėse dyert ishin tė mbyllura, erdhi Jezusi, zuri vend mes tyre dhe u tha: “Paqja me ju!” Pastaj i tha Tomės: “Shtjere gishtin tėnd kėtu dhe ja, shihi duart e mia! Ma jep dorėn tėnde e shtjere nė kraharorin tim dhe mos ji njeri qė s’beson, por besimtar!”
Toma iu pėrgjigj: “Zotėria im dhe Hyji im!”
Jezusi i tha:
“Pse po mė sheh, po beson. Lum ata qė nuk panė e besojnė!” (Gjn 20; 26-29)
Qudi ban, ketu Jezusi i beri verejtje Tomės pse ai nuk besoj, por quditrisht shihet se Krishti nuk i beri verejtje Tomes pse e quan Zoteri dhe Perendi.
Ban, vetem kur ta kuptosh dhe besosh Krishtin - do ta fitosh JETEN. Per ndryshe mebtesh Adami i deshtuar dhe mish per token e asgje ma shume...
Tė vdekurit po ngjallen
Atėherė Jezusi iu pėrgjigj:
Shkoni e tregojini Gjonit ēka patė e ēka dėgjuat:
tė verbėrit po fitojnė dritėn e syve, tė shqeptėt po ecin drejt, tė gėrbulurit po pastrohen, tė shurdhėrit po dėgjojnė, tė vdekurit po ngjallen e skamnorėve u shpallet Ungjilli. I lumi ai qė nuk do ta bjerrė besimin nė mua!(Lk 7; 22-23)
Jezus, pse po u flet me shėmbėlltyra?
Ai u pėrgjigj:
Sepse ju e morėt dhuratėn ti njihni fshehtėsitė e Mbretėrisė sė qiellit, ndėrsa ata nuk e morėn. ..."
"Pėr kėtė arsye atyre u flas nė shėmbėlltyra, sepse shikojnė e nuk shohin, dėgjojnė e nuk ndiejnė as nuk kuptojnė. Mbi ta plotėsohet profecia e Isaisė qė thotė:
Mirė do tė dėgjoni ‑ por sdo tė kuptoni, mirė do tė shikoni ‑ por nuk do tė shihni. Vėrtet zemra e kėtij populli ska mė ndjenja, u bė i rėndė ndėr veshė, sytė i janė mbyllur, qė tė mos shohė me sy, tė mos dėgjojė me veshė, qė tė mos kuptojė shpirti i tyre e tė mos kthehen. E unė i kisha shėruar! (Mt 13; 10 - 15)
Krijoni Kontakt