Close
Faqja 10 prej 13 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 127
    i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Ndryshimi i kufijve nuk ka qene kurre dhe nuk do te jete as ne te ardhmen i ndaluar...

Nuk eshte me rendesi se a ndryshohet kufiri, por a mund te justifikohet dhe arsyetohet ndryshimi i kufirit. Mosndryshimi ose ndryshimi i kufijve nuk mund te arsyetohet p.sh. me faktin qe territori dhe populli i nje territori kane qene (historikisht) para 500, 100, 50 apo 10 vitesh pjese e nje perandorie ose shteti te caktuar...
    sipas moralit te sotem, kufiri ndryshon vetem nese kerkon vete popullata qe jeton brenda atij territori qe kerkon shkeputje. ne cameri sot ata jane grek 100%, madje
    dhe camet ortodoks qe flasin shqip, duan me greqine.
    plus qe para 1945 camet nuk perbenin shumicen ne ate krahine.

pretendimi i territorit nuk ka asnje vlere, nese ne ate territor ka banore te tjere.
    dhe keta banore kane te drejte te zgjedhin per veten e tyre.

kete arsyetim e ka artikuluar edhe klinton ne samitin e natos ne diten e 70 te bombardimeve ne kosove.
    i cili ju pergjigj serbeve qe thoshin se me statistika ne 1912 ne kosove jetonin 60% serbe e 40% shqiptare. dhe me te vertete shqiptaret u shtuan se pillnin shume femije.
    dhe klinton ju pergjigj: ju (serbet) doni qe historia te kthehet mbrapa, dhe ja ku i ke rezultatet. (duke nenkuptuar bombardimet).
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    Citim Postuar më parë nga JuliusB Lexo Postimin
    E pse eshte e parealizueshme? Ne kemi historine ne krahun tone. per me teper pervecse u shkeputen trojet u masakruan edhe shqiptaret e atyre trojeve.
    Kush do na ndaloje te ngreme 1 gjygj kunder kesaj konference? Ne 1 postim ke thene se nuk lejon anglia e usa ndryshime kufijsh.
    Nqs 1 gjygj i tille do hapej jam i sigurt qe do fitonte pala shqipetare. E nese usa e anglia e pandehin veten shume demokratike duhet te respektojne gjykimet e gjykates nderkombetare apo jo?
    te ngrehin pse jo dhe sigurisht qe duhet ti rrespektojne,por mua me duket e parealizueshme qe kufijte e Shqiperise te rivihen ne janine , preveze apo diku tjeter,mbase po fitove gjygjin ne vend te nderrimit te rivendosjes se kufirit mund ti caktohet Greqise t paguaje Shqiperise nje shume te madhe,gjithashtu i ben gjith botes te ditur se cfare ka ndodhur ne ata zona.

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    po ai po te thote mbytu ne lum me nacionalizmin e tij, o kamikaz.

Me mire i mbytur ne lumin e shqiptarise, se i permjerrur ne bregun e greko-sllavis !!!

Po ti kush je qe shkruan shqip ???
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    @ Antiproanti ndryshim kufijsh nuk te lejon me as europa dhe as usa,persa i perket cameve te Shqiperise un nuk thas h se nuk kane te drejta legjitime,mund ti ndjekin ne menyre gjyqesore qe te fitojne te drejtat e tyre,por kjo eshte gje tjeter dhe dje tjeter camet dhe arvanitisit ne greqi te cilet as qe kan lene ndonjehere ndonje brime te hapur deshire per tu bashkuar me Shqiperine ose qe kan cdo lloj problemi me shtetin grek,nuk gjen asnje sepse keta nuk kan asnje lidhje me kosovaret shteti grek nuk ndoqi camet dhe arbanitasit e greqise si serbi kosovaret,keshtu qe nuk mund te krahasohen.
    Mua me ka penguar kryesisht titulli i temes, i marrur direkt nga propaganda greke, per te bere fushate kunder Spahiut dhe AK-se...

Nga perspektiva e Greqise, Serbise etj. edhe shume kerkesa normale dhe mjaft legjitime te shqipetareve, pavaresisht perkatesise partiake dhe ideologjike ta autoreve dhe perkrahesve, jane ekstremiste. P.sh. Kerkesa e A. Kurti per vetevendosje permes referendumit trajtohet si kerkese ekstremiste, jo vetem nga Serbia. Edhe pse njekohesisht nga te njejtit kritike, perjashtuar Serbine dhe aleatet e saj, thuhet se Kosova eshte e pavarur. Pra, ne njefar menyre vertetimi i shtetesise (pavaresise) se Kosoves permes votes popullore trajtohet si ekstremizem.
    Te gjitha ata qe e quajn A. Kurtin ekstremist dhe referendumin perkates si ekstremizem nuk e bejne kete nga bindja e plote, por per interesa konkrete politike dhe strategjike, edhe pse te ndryshme. Serbia ka interesin e saj, nder tjerash propaganden antishqipetare, kundershtaret e brendshem politik kane interesa partiake, per ta fituar apo ruajtur pushtetin, Nderkombetaret kane planet e tyre qe nuk perkojne me vetevendosje te popullit te Kosoves dhe pavaresi te vertete, por me ate qe ata e quajn te mbikqyrur etj...

Ngjashem vlene edhe kur behet fjale per kualifikimin e Spahiut dhe AK-se nga Greqia dhe mediat perkatese greke. Interesi i tyre eshte propaganda antishqipetare, jo informimi objektiv. Nje casje e tille e Greqise eshte e pershtatshme edhe per ndonje parti politike ne Shqiperi, e cila madje mund te jete edhe sponzoruese direkte e "analizave" te tilla kunder kundershtarit politik.
    Pra, Spahiu dhe AK duhet te shiqohen dhe analizohen nga perspektiva shqipetare, jo nga ajo e armiqve historik, te cilet ende jane kundershtar (shpesh) jofer te Shqiperise dhe shqipetareve ne pergjithesi...

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga BlueBaron Lexo Postimin
    Me mire i mbytur ne lumin e shqiptarise, se i permjerrur ne bregun e greko-sllavis !!!

Po ti kush je qe shkruan shqip ???
    nuk e ke kuptuar akoma qe shqiptaret nuk jane te gjithe kamikaze.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Ngjashem vlene edhe kur behet fjale per kualifikimin e Spahiut dhe AK-se nga Greqia dhe mediat perkatese greke. Interesi i tyre eshte propaganda antishqipetare, jo informimi objektiv. Nje casje e tille e Greqise eshte e pershtatshme edhe per ndonje parti politike ne Shqiperi, e cila madje mund te jete edhe sponzoruese direkte e "analizave" te tilla kunder kundershtarit politik.
    Pra, Spahiu dhe AK duhet te shiqohen dhe analizohen nga perspektiva shqipetare, jo nga ajo e armiqve historik, te cilet ende jane kundershtar (shpesh) jofer te Shqiperise dhe shqipetareve ne pergjithesi...
    medjat greke per mendimin tim jane me te qelburat ne europe,mjafton ti japesh nje shkak dhe qimen e bejne tra,ka shume gazetare serioze qe kenaqesh duke lexuar shkrimet e tyre,por zerat e tyre mbyten ne erresiren e blogeve,''gazetave''internetike,ku gjithkush shkruan cfare te doje,gjithkusgh hap nje gazete apo blog ne internet shkruan ca ti vije ne koke dhe e cuan vedin ''gazetar;;per fat te keq nga keta informohen njerezit sot ,se kane pak ate qe ti bejme te keqij te tjetret,te ngresim pak nacionalizmin etj,madje mbreme nxoren nje lajm sikur kish vrare veten nje aktor i dashur humorist grek,lajmi u hap ne sekonda,derisa u pergenjeshtrua sot ne mengjes,me kete te fundit dua te them katandisjen e shtypit grek qe per mua eshte shume shume poshte.

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    nuk e ke kuptuar akoma qe shqiptaret nuk jane te gjithe kamikaze.

Kam kuptuar qe ekzistojne edhe gjakprishur !!! Per fat te keq
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    te gjithe ata qe perkrahin spahiun, kane ne mendjen e tyre ndryshimin e kufirit.
    Une te tregoj ujkun e ti me thua gjurmet..
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga EDLIN Lexo Postimin
    Une te tregoj ujkun e ti me thua gjurmet..
    kush eshte ujku dhe kush jane gjurmet.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    kush eshte ujku dhe kush jane gjurmet.
    Ja kush eshte ujku.

Mitropoliti i Gjirokastrës përfshihet në ambiciet e nacional-shovinizmit grek

Kleriku i Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare, Mitropoliti i Gjirokastrës, Dhimirios, bëri thirrje antishqiptare dje nga Himara, ku drejtoi një meshë në kujtim të ushtarëve grekë, të rënë në luftën italo-greke. Mitropoliti Dhimitrios deklaroi se, “Himara është tokë greke, ka qenë është dhe do të jetë e tillë”. Gjatë fjalës së mbajtur pas meshës në kishën ortodokse në Himarë, Dhimitrios, u shpreh gjithashtu: “Kjo meshë mbahet në kujtim të festës kombëtare greke të 28 tetorit e cila lidhet edhe me 100-vjetorin e çlirimit të Himarës nga zgjedha turke. Kjo meshë zhvillohet në kujtim të udhëheqësit të lirisë, Spiro Spiromilo. Të rinjtë duhet të mësojnë historinë e heronjve të tyre, të mos harrojmë të kalu- arën tonë. Heronj që na lidhin me të përbashkëta të cilat janë, atdheu dhe feja ortodokse. Dhe kjo tokë, Himara, ka pasur marrëdhënie të pandërprera me Kostandinopojën, ka qenë syri i Bizantit këtu. Prindërit tuaj duhet t’ua thonë dhe mësojnë, të kalojë ky mesazh nga gjenerata në gjeneratë, se ne nuk erdhëm nga ndonjë vend dhe u vendosëm në këtë tokë, por kemi qenë këtu shekuj përpara, ishim këtu edhe në kohën e Perandorisë Romake dhe Greqisë së Lashtë. Ishim këtu edhe në kohën e luftërave Ballkanike, kohë kur ndodhën dhe ndryshimet e mëdha territoriale. Ishin grekët që erdhën nga Greqia dhe çliruan këtë tokë. Por pse erdhën në Himarë se kishin ndonjë të afërm të tyre? Jo. Kishin lidhje gjaku, ishin grekë dhe erdhën të luftonin për çlirimin e të gjithë grekëve”.

/Shekulli/Plarent Shehu/
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Faqja 10 prej 13 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •