Close
Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 127
    i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Ja kush eshte ujku.

Mitropoliti i Gjirokastrës përfshihet në ambiciet e nacional-shovinizmit grek

Kleriku i Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare, Mitropoliti i Gjirokastrës, Dhimirios, bëri thirrje antishqiptare dje nga Himara, ku drejtoi një meshë në kujtim të ushtarëve grekë, të rënë në luftën italo-greke. Mitropoliti Dhimitrios deklaroi se, “Himara është tokë greke, ka qenë është dhe do të jetë e tillë”. Gjatë fjalës së mbajtur pas meshës në kishën ortodokse në Himarë, Dhimitrios, u shpreh gjithashtu: “Kjo meshë mbahet në kujtim të festës kombëtare greke të 28 tetorit e cila lidhet edhe me 100-vjetorin e çlirimit të Himarës nga zgjedha turke. Kjo meshë zhvillohet në kujtim të udhëheqësit të lirisë, Spiro Spiromilo. Të rinjtë duhet të mësojnë historinë e heronjve të tyre, të mos harrojmë të kalu- arën tonë. Heronj që na lidhin me të përbashkëta të cilat janë, atdheu dhe feja ortodokse. Dhe kjo tokë, Himara, ka pasur marrëdhënie të pandërprera me Kostandinopojën, ka qenë syri i Bizantit këtu. Prindërit tuaj duhet t’ua thonë dhe mësojnë, të kalojë ky mesazh nga gjenerata në gjeneratë, se ne nuk erdhëm nga ndonjë vend dhe u vendosëm në këtë tokë, por kemi qenë këtu shekuj përpara, ishim këtu edhe në kohën e Perandorisë Romake dhe Greqisë së Lashtë. Ishim këtu edhe në kohën e luftërave Ballkanike, kohë kur ndodhën dhe ndryshimet e mëdha territoriale. Ishin grekët që erdhën nga Greqia dhe çliruan këtë tokë. Por pse erdhën në Himarë se kishin ndonjë të afërm të tyre? Jo. Kishin lidhje gjaku, ishin grekë dhe erdhën të luftonin për çlirimin e të gjithë grekëve”.

/Shekulli/Plarent Shehu/
    ca ka te cuditeshme aty?
    ne himare ka greke, ajo dihet tashme. ambicjet per te drejtat e komuniteteve minoritare
    nuk do te thote ndryshim kufijsh.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    e di sume mire se cdo ndotdh te pakten ne forume greke,dalin dhe atje Gonet dhe medaurat grek,shajne thojne komplet te njetat gjera si keta ketu pa asnje dallim,por ka dhe atje ama zera te qete ,nuk jane te gjithe njelloj,sic nuk jane te gjithe njelloj ketu Gone dhe medaur,per cdo gje ka mendime te ndryshme,po ketu si dhe atje po pate mendim tjeter behesh me njehere tradhetar ose i shitur,dakord te behmi nje dhe jemi nje por me mikpamje te tjera,si te behemi nje dmth sipas teje?duke bere cfare konkretisht?-eshte thjesht per te folur dhe per te bere patriotin ,do bejme ate ,do bejme kete etj,me se do arrihen keta duke vene ne zbatin ata hartat qe qarkullon kreshniku?konkretisht si do arrihet?prandaj them puna eshte ti qendrojme realitetit dhe te mos flutorojme me gjera qe vetem ne fantazin e kreshnikut dhe simpatizanteve te tij ekzistojne.
    Jo me se ata skane pse shajne fare ..pse ende nuk u ngopen megjithe ato toka qe na kane marre ? Nuk eshte e vertet qe nuk jam racional..po ne kte rast ne nuk kemi zgjidhje o nenshtrim o perballje (nuk flas per perballje te armatosur).Atehere merrni e zgjidhni ose i tregoni vendin ose jini demokrate e beni sikur skeni pare gje,,,jetoni jeten tuaj plot mirekuptim e pikpamje europiane, e vereni kufirin ne Elbasan pas ca vitesh,une zgjedh te paren..po nuk po them se une kam te drejte dhe zgjidhja ime eshte e vertete absolute... ..te kuptohemi..
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga medaur Lexo Postimin
    Foli Baca nga maja shkamit
    mos levizni o prej istikamit
    kush leviz o heq o puna
    sdum anetare o
    dum vec majmuna
    qe te thone o lepe-peqe
    se nga trute jane tallash -teneqe..

E degjoi o dhe ai djali i rie
    qe pa brek o po rri ne shpie
    e i mblodhi gjith lakuriqsat
    o le te plasin o moralistat

Hajde bac o tungjatjeta
    se sna le as brekt e shkreta
    e gezove cunin e rie
    tgjith kan frik o me i shku ne shpie
    Medaur, ke filluar të shkruash ndonjë libër autobiografik??
    Mir ke bërë, ka nevoj njeriu të shkruaj për veten por me rimën nuk je mirë, kërkoi pak ndihmë 2043-shit se ai është poet.

Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    thashe tju ngacmoj nga1 cik ,po jeni dallavere te vjetra ju ,nuk e hani kollaj..
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Medaur, ke filluar të shkruash ndonjë libër autobiografik??
    Mir ke bërë, ka nevoj njeriu të shkruaj për veten por me rimën nuk je mirë, kërkoi pak ndihmë 2043-shit se ai është poet.
    Do e ndihmoja megjithe qef, por ky fillimisht duhet te mbaroje arsimin 9 vjecar
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    ca ka te cuditeshme aty?
    ne himare ka greke, ajo dihet tashme. ambicjet per te drejtat e komuniteteve minoritare
    nuk do te thote ndryshim kufijsh.
    Ne himare nuk ka greke
    Ata qe hiqen si te tille jane njerez pa identitet, pa personalitet, pa moral e pa vetdije kombetare. Keta njerez greqia i ka blere me kartat e minoritetit qe siguronin levizjen e lire qe ne 1991 dhe pasi u ka bere lavazh truri, i ktheu ne mish per top. Jane vetem limona te shtrydhur ne mixer in grek dhe tashme qe nuk kane asnje pike leng, i fryne me uje qe te duken te mbushur.
    Kam njohur plot te tille dhe jane njeri me mu.t se tjetri.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    Do e ndihmoja megjithe qef, por ky fillimisht duhet te mbaroje arsimin 9 vjecar
    Kush, une? Seriozisht e ke apo do te tregosh qe e ke blere dipllomen me leke.... se kur e kam marre une duhej shume pune..
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga medaur Lexo Postimin
    Kush, une? Seriozisht e ke apo do te tregosh qe e ke blere dipllomen me leke.... se kur e kam marre une duhej shume pune..
    Edhe studentet e Kamzes i dine rregullat e rimes me mire se ti
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Ne himare nuk ka greke
    Ata qe hiqen si te tille jane njerez pa identitet, pa personalitet, pa moral e pa vetdije kombetare. Keta njerez greqia i ka blere me kartat e minoritetit qe siguronin levizjen e lire qe ne 1991 dhe pasi u ka bere lavazh truri, i ktheu ne mish per top. Jane vetem limona te shtrydhur ne mixer in grek dhe tashme qe nuk kane asnje pike leng, i fryne me uje qe te duken te mbushur.
    Kam njohur plot te tille dhe jane njeri me mu.t se tjetri.
    Nuk kam se ç'ti shtoj më postimit tënd, 100% dakort.

Sa për medaur unë nuk i vë faj, është i gënjyer, kur ta kuptojë nuk do ta pranojë publikisht por në vetvete do na japi të drejtë.

Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Edhe studentet e Kamzes i dine rregullat e rimes me mire se ti
    Shoku une kam studjuar tek Gjuhet e Huaja ..nuk jam i prirur per poezi e shkruajta per gallate
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •