Close
Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 102
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Njeriu dhe kur ben pyetje duhet te tregoje mencuri.
    Explorer, Milky te eshte pergjigjur sakte. Psikiatria eshte specialitet mjeksor (Jo vetem shkence) qe merret me studimin dhe trajtimin e crregullimeve mendore. Shpirti, si koncept ska lidhje me shkencen.
    Scion ti si mendon , qafirat jane te semure qe kane probleme mendore apo shpirterore?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Pse vetem qafirat semuren?
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Njeriu dhe kur ben pyetje duhet te tregoje mencuri.
    Explorer, Milky te eshte pergjigjur sakte. Psikiatria eshte specialitet mjeksor (Jo vetem shkence) qe merret me studimin dhe trajtimin e crregullimeve mendore. Shpirti, si koncept ska lidhje me shkencen.
    Nejse, cka kupton ti me mende.

Mos me thuaj qe me MENDE nenkupton TRURIN te cilin ne e shikojme dhe e prekim!???
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 01-10-2012 më 10:56
    Ndrysho Firmën

Psychiatry is the medical specialty devoted to the study and treatment of mental disorders. These mental disorders include various affective, behavioural, cognitive and perceptual abnormalities. The term was first coined by the German physician Johann Christian Reil in 1808, and literally means the 'medical treatment of the soul' (psych-: soul; from Ancient Greek psykhē: soul; -iatry: medical treatment; from Gk. iātrikos: medical, iāsthai: to heal). A medical doctor specializing in psychiatry is a psychiatrist.

http://en.wikipedia.org/wiki/Psychiatry
    Ndrysho Firmën

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Nejse, cka kupton ti me mende.

Mos me thuaj qe mendja eshte TRURI te cilin ne e shikojme dhe e prekim!???
    Truri eshte organ.
    Kur themi crregullime mendore, nenkuptojme ceshtjet qe kane te bejne me vetedijen dhe perceptimin e realitetin. Truri si organ, perpunon te gjith informacionin qe ne e marrim nepermjet receptoreve, si syri, veshi, lekura, dhe i kethen keto impulse elektrike duke e detyruar trupin e njeriut te reagoje respektivisht. Sigurisht, kjo eshte komplet nje debat tjeter dhe ska te beje me shpirtin, e them dhe njehere, si koncept kryesisht fetar.

Truri eshte organ.
    Kur themi crregullime mendore, nenkuptojme ceshtjet qe kane te bejne me vetedijen dhe perceptimin e realitetin. Truri si organ, perpunon te gjith informacionin qe ne e marrim nepermjet receptoreve, si syri, veshi, lekura, dhe i kethen keto impulse elektrike duke e detyruar trupin e njeriut te reagoje respektivisht. Sigurisht, kjo eshte komplet nje debat tjeter dhe ska te beje me shpirtin, e them dhe njehere, si koncept kryesisht fetar.
    hehe...une nuk dua qe te te vendos ne pozite te palakmueshme, sepse une e di qe ti e din qe ti je

gabim kur je duke folur per shpirtin.
    Ndrysho Firmën

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Psychiatry is the medical specialty devoted to the study and treatment of mental disorders. These mental disorders include various affective, behavioural, cognitive and perceptual abnormalities. The term was first coined by the German physician Johann Christian Reil in 1808, and literally means the 'medical treatment of the soul' (psych-: soul; from Ancient Greek psykhē: soul; -iatry: medical treatment; from Gk. iātrikos: medical, iāsthai: to heal). A medical doctor specializing in psychiatry is a psychiatrist.

http://en.wikipedia.org/wiki/Psychiatry
    :P

E dija qe heret a vone do perfundoje ketu. Te paren gje qe duhet te besh eshte te ndash dhe kategorizosh faktet.

1. Termi vjen nga antikiteti grek (Gjuha antike greke)

2. I eshte veshur si term nga nje mjek i rendomte (Mos e ngaterro me fizicient)

3. Thuhet specifikisht "Literally" qe do te thote kuptimi si fjale dhe jo sferen me te cilen merret. Ne te njejten natyre nese ti merr nje mbiemer psh. Kryeziu, dhe pohon qe filani ka koken e zeze, e nderkohe realiteti mund te jete ndryshe. ie. Bjond :P

4. Soul nuk eshte Spirit

Fillo qe ketu e flasim me tej nese ke pyetje

hehe...une nuk dua qe te te vendos ne pozite te palakmueshme, sepse une e di qe ti e din qe ti je

gabim kur je duke folur per shpirtin.
    Si per shembull? Ku jam gabim une? Me thuaj nje teori mbi shpirtin? :P

:

Si per shembull? Ku jam gabim une? Me thuaj nje teori mbi shpirtin? :P
    Perpara teorise, dua qe te te bej nje pyetje:

A beson qe egziston shpirti?

Me praktikisht, a je dakord qe njeriu ka anen materiale dhe ate shpirterore?
    Ndrysho Firmën

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Perpara teorise, dua qe te te bej nje pyetje:

A beson qe egziston shpirti?

Me praktikisht, a je dakord qe njeriu ka anen materiale dhe ate shpirterore?
    Nuk ka nje fakt qe verteton nje te tille, deri me sot. Ndaj dhe qendrimi im eshte "Nuk me behet vone fare" per shpirtin si koncept i feve semite.

Nuk ka nje fakt qe verteton nje te tille, deri me sot. Ndaj dhe qendrimi im eshte "Nuk me behet vone fare" per shpirtin si koncept i feve semite.
    Kjo d.m.th se nuk je i sinqerte ne debat
    Ndrysho Firmën

Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •