Close
Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 93
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    O admiral let me ask you lol. Cfare do preferoje nje fb ku ti e moniteron se cfare Ben apo nje fb te ' ndaluar' me emer tjeter te saj ? .
    asnjeren nga keto mundesi qe dhe.
    e thashe se cfare do preferoja. zero facebook ne moshen 15 vjec dhe pike.
    e pamundur qe nje femije 15 vec te ma hedhe e te mbaje nje fb me emer tjeter dhe une te mos e di.
    pastaj nuk do e beja me dhune. do e bindja se pse eshte e gabuar te perdori fb ne ate moshe... nuk do perdorja kamxhik.
    Vasudhaiva Kutumbakam

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Kalama mistrec Lexo Postimin
    Ti po lexon cfare thote e bija, ti nuk di anen e prinderve, kjo mund ti kete sajuar keto ose, mund te jene te verteta ose gjysem te verteta e gjysem genjeshtra.

Prandaj ti si grua jo ritarde dhe moderne analizoji mire gjerat pastaj hap bucen.

Po ti je moderne, ti me siguri i ben ftese te haj ne te njejten tavoline me ty, te puthen perpara syrit tuaj, dhe me vone u thote naten e mire e shkojne flen bashke ne shtepi. ME siguri cohesh naten e troket dhe i pyet mosduan ndonje gote me uj. TE keqen mami, mos doni nje shishe vere? ju pelqeu darka?

Nje vajze 15 ska cfare i duhet celulari, fb ose te rrije vone ne televizor vone, ose te pij alkol. Sigurisht, qe kur tejkalon kufizimin ka nje ndikim negativ, dhe nese do ajo edhe sikur ta kesh nen vezhgim 24 oresh nje menyre do e gjej.
    Dhe ne fund i pyet nese kan nevoje tju sjell kondoma te ri lol

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga ATMAN Lexo Postimin
    Gazeta italiane “Il Giornale di Vicenza” ka botuar dje një histori sa të rrallë aq edhe tragjike për një vajzë shqiptare. Një 15 vjeçare shqiptare është gjetur dje nga karabinierët. E pyetur pse ishte larguar nga familja, adoleshentja u ka treguar atyre: “Nuk mund të kthehen në shtëpi. Nuk më lënë të përdor faqet sociale, dhe as të pi alkool. Është një makth i vërtetë”. Sipas rrefimit të vajzës prindërit nuk i linin të dilte nga shtëpia, me përjashtim kur shkonte në shkollë. Nuk e lejonin të humbiste kohë me televizionin! Nuk e linin të përdorte internetin për të kaluar kohën, kështu që jo Facebook. Celularin duhej ta përdorte vetëm për gjëra urgjente, pra aspak sms, dhe as komunikim me shoqet apo shokët, siç bën çdo adoleshente. Këto ishin urdhrat e babait të saj. Pastaj urdhrat e mamasë: jo minifunde, as këpucë me taka, as pantallona seksi, asgjë prej gjëje. Një dekalog i saktë dhe plot detaje. Po më pas? Ajo ia mbathi. Elena (jo emri i saj i vërtetë) 15 vjeçe, është larguar plotë pesë herë nga shtëpia. Rasti i fundit ndodhi para disa ditësh në provincën e Milanos ku jeton familja.

Me cfare po lexoj siper duket qe vajza eshte e pasjellshme jo prinderit. Prinderit kane treguar kujdes si cdo prinder tjeter. Ka edhe me keq nje amerikan i gjuajti lap top me arme vajzes vet. Sjane fare prinderit e keq ne ket raste!
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    Komentet e bera nga lezuesit italiane te gazetes lokale qe ka publikuar lajmin.
    Nga 8 komente shumica mbeshtesin prinderit,nje koment eshte pa vlere,nje tjeter eshte kunder kesaj sjelljeje,ndersa nje tjeter as kos as dhalle.Konkluzionin nxirreni vete,mos quani cdo veprim si anadollak,primitiv,etj,etj.

1 barbara2 25/09/2012 20:13 82 commenti
    Io concordo con i genitori.

2 evelyn875 25/09/2012 19:11 5 commenti
    sapete solo lamentarvi, se i genitori della ragazza non le vietassero di bere o che altro (cosa più che giusta a parer mio, soprattutto a 15 anno) e avesse fatto chissà che cavolata ora stareste cmq qui a lamentarvi perché gli immigrati non sanno educare i loro figli perché lasciano loro troppe libertà e chi più ne ha più ne metta! dio mio che lagne! mah ..

3 email_al_giornale 25/09/2012 18:58 957 commenti
    Roberto Raimondo Se i genitori anno questi modi usanze tra l'oro è così. Cmq si devono anche adeguare mentalmente più ke fisicamente. Oppure a casa l'oro.

4 peocho 25/09/2012 17:06 1040 commenti
    io propendo per un viaggio di sola andata in gommone a remi per Durres! Sciò!

5 morpheus5600 25/09/2012 12:56 64 commenti
    dai ragazzi, non si parla solo mini, peri o altro, si parla di uno stile di vita, si parla di un mondo retrogrado, si parla di reclusione!! E' giusto fare i genitori, pure io lo faccio con mia figlia, ma spesso questa mentalità con cui ci si scontra non va bene. E' ora di finirla, siete venuti in italia, vi comportate come usi e costumi del paese consentono. Altrimenti tornatevene a casa. E' diverso educare da rinchiudere.

6 micheleds 25/09/2012 12:46 135 commenti
    Concordo con salbaneo7, forse i genitori sono stati un po' duri, ma a certi quindicenni occorrerebbe 7-15 giorni di reclusione in un istituto senza tv, internet o telefonino.

7 salbaneo7 25/09/2012 12:00 62 commenti
    Non vedo una sorta di "integralismo islamico" nel comportamento dei genitori, più semplicemente un'educazione a modi di porsi che fino a qualche anno fa erano nella regola per una quindicenne.

8 _andrew_ 25/09/2012 08:24 14 commenti
    "... niente minigonne, perizomi, magliettine scollate, tacchi alti, calze a rete, autoreggenti.." perché invece, alle nostre figlie quindicenni forse si concede tutto questo?
    MOS I NDY TEMAT no name

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    asnjeren nga keto mundesi qe dhe.
    e thashe se cfare do preferoja. zero facebook ne moshen 15 vjec dhe pike.
    e pamundur qe nje femije 15 vec te ma hedhe e te mbaje nje fb me emer tjeter dhe une te mos e di.
    Really???! lol . Je shume mbrapa ne kete drejtim. Eshte e kote sepse nuk kupton. Vetem kaq po te them; u got to be smart with your child. Duhet te dish si ta edukosh e ti ' blesh ' mendjen . Lero e shtrengo Kane thene prinderit tane dikur. . Nese ti e edukon sic duhet fb eshte piece of cake para problemeve te tjera. Femijen edukoje Por jepi dhe space. Be smart . Ja kshu
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Kur nje femi rebelohet dhe deklaron qe prinderit sme lene te pij alkool imagjinojeni vete se me c'femi kane pasur te bejne ata prinder.
    Ja p.sh cmenyre rebelimi me dinjitoze ka zgjedhur nje tjeter vajze Shqiptare .
    Shikoni videon me poshte

"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    Me cfare po lexoj siper duket qe vajza eshte e pasjellshme jo prinderit. Prinderit kane treguar kujdes si cdo prinder tjeter. Ka edhe me keq nje amerikan i gjuajti lap top me arme vajzes vet. Sjane fare prinderit e keq ne ket raste!
    sa out qenke
    nuk qenke moderne fare... LOL

e di c'eshte "normale" ne itali (meqe ngjarja ka ndodhur ne itali)?
    qe i dashuri i adoleshentes te shkoje ne shtepi kur prinderit e saj jane aty, te hane darke/dreke gjithe sebashku dhe pastaj ato te dy te shkojne ne dhome gjumi dhe te bejne ***, nderkohe qe prinderit te rrine ne salle e shohin tv.
    nese ia ndalon vajzes nje gje te tille, dije qe je out. more vesh? LOL
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Really???! lol . Je shume mbrapa ne kete drejtim.
    ndoshta je ti mbrapa per mua. lol.
    te jesh tej mase liberal nuk do te thote te jesh perpara.
    Vasudhaiva Kutumbakam

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Tolerimi I tepert eshte = me diktaturen. Rezultati? Te dyja me pasoja. Apo Jo admiral? Now u can LOL tamam. Keta prinder failed ne edukimin e femijes tyre. Femija eshte product I tyre . Ta mbajne me shendet tani. Who's next?! lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    sa out qenke
    nuk qenke moderne fare... LOL

e di c'eshte "normale" ne itali (meqe ngjarja ka ndodhur ne itali)?
    qe i dashuri i adoleshentes te shkoje ne shtepi kur prinderit e saj jane aty, te hane darke/dreke gjithe sebashku dhe pastaj ato te dy te shkojne ne dhome gjumi dhe te bejne ***, nderkohe qe prinderit te rrine ne salle e shohin tv.
    nese ia ndalon vajzes nje gje te tille, dije qe je out. more vesh? LOL
    une jam shume mbrapa edhe shume konservative. Me ka rene rasti te njoh familje te ndryshme ketu ne amerike shqiptare edhe te huaj. Edhe e them me plot bindje qe familjet e rregullta jane edhe me strict se familja ne ket ngjarje edhe i kan femijet ne rrugen e drejte. ka me miliona prinder qe nuk i duan femijet e vet ne rrjetet sociale fundja skan faje sa bullying kemi degjuar, vrasje etc. qe e kane pas origjinen nga rrjetet sociale, sa per alkool ne moshen 15 vjece ne asnje shtet nuk lejohet. edhe per orar te caktuar cdo prinder ka per femijen. cfare kane bere gabim keta prinder???? ka prinder plera qe degjenerimi i duket moderrnizim that's on them. Nese femija do ishte 18 ateher do isha me vajzen por 15 edhe nuk degjon prinderit ska me keq. Me femijen e tjetrit behemi te gjithe liberal por me femijen tone jo sepse nje femije 15 vjece me prinder teper liberal is doomed to fail. Prinderi duhet te jet prinder jo shoke me femijen.

btw: prinderit e mi i kane rritur 3 femijet ne te njejten menyre si keta prinder edhe thank god qe te 3 jemi ne rruge te mbare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga loneeagle : 27-09-2012 më 10:29
    I LOVE GOD

j&g

Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •