Close
Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 164
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Une medoj qe :

Duhen shperndare njerzit ne vendet e tyre. C'do kush te rrije me rracen e tije dhe te gjejne te miren e perbashket. Normalisht qe te kene mardhenje ekonomike industriale, turizem etj me vendet e tjera. Jam totalisht kundra emigrimit apo dhenjes se nenshtetsise te huajve ne vendet e tjera. Jam totalisht martesave mes te huajve.

Kesaj i thone qe : Duke pasur shtepin time, te vij dhe te jetoj te e jotja se ti e ke me te bukur

Une duhet te punoj qe edhe shtepia ime te behet si e jotja, bile edhe me e bukur PIKE
    Me kete deklarate na thave fytin neve kosovarve ,fyti yt u thafte jarebi
    E din ti qe Kosova(nuk eshte me mire as Shqiperia) mbahet nga emigrantet?!!

Perjashtuar nga Mod.
    Anėtarėsuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308
    Si mund te largohen Afro-Aziatiket nga Perendimi ?
    Kur meshkujt e bardhe te behen Burra.

Ose me nga nje plumb ne balle.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Me kete deklarate na thave fytin neve kosovarve ,fyti yt u thafte jarebi
    E din ti qe Kosova(nuk eshte me mire as Shqiperia) mbahet nga emigrantet?!!
    Eh, e sheh se si vjen n'braz ti? Uh sa mire..! Kur thoja une se Kosova mbahet nga bashkatdhetaret tane qe jetojne dhe veprojne ne perendim t'i me quajte te 'koke trash'

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Eh, e sheh se si vjen n'braz ti? Uh sa mire..! Kur thoja une se Kosova mbahet nga bashkatdhetaret tane qe jetojne dhe veprojne ne perendim t'i me quajte te 'koke trash'
    Cka je derdellit ore
    Nuk kam thene qe nuk e mbajne por nuk jane super te pasur siq thoje ti.Mergimtaret qe mbane Kosoven konsiderohen te varfer ne Zvicer!

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Une medoj qe :

Duhen shperndare njerzit ne vendet e tyre. C'do kush te rrije me rracen e tije dhe te gjejne te miren e perbashket. Normalisht qe te kene mardhenje ekonomike industriale, turizem etj me vendet e tjera. Jam totalisht kundra emigrimit apo dhenjes se nenshtetsise te huajve ne vendet e tjera. Jam totalisht martesave mes te huajve.

Kesaj i thone qe : Duke pasur shtepin time, te vij dhe te jetoj te e jotja se ti e ke me te bukur

Une duhet te punoj qe edhe shtepia ime te behet si e jotja, bile edhe me e bukur PIKE
    ti duhesh me lexue pak histori edhe mos me shkru pa lidhje ,ket e kam shkru une me fakte hirtorike .. e kam postue vite ma par te temat e muzikes ...lexo :

Prallat zakonisht fillojn me , na ishte nje here ...Bibla ( nese nuk gaboj ) fillon me , nė fillim ishte vetėmse qielli dhe toka me terrin pa yje... e historija e Rock muzikes fillon ne Mississippi . Nė ate kohė , Nė Mississipi , nė vitin 1920 , kishte shum Blues muzikanta , po ishin disa muzikanta te cilet e bėnin muzikėn me gitare... ata as qe e dinin se nje shekull ma vonė do te flitet pėr ta , pėr Blues muzikantat tė cilet , perveē traditave shekullore te muzikes klasike , do tė jen shkaktar , te prishjes se rendit shoqrorė , ndarjes klasore . Ata njerėz qe e filluan , nuk ishin vetemse skllavėr , ata ishin te zi , edhe i dishin mirė Voodoo magjitė ....edhe pse nuk ishte e vėrtetė se u mernin me voodoo magji. Voodoo ishte ma teper si njė lloj kulture e cila se bashku me ta u transportua me anije nga Afrika ne ishujt Karibik e ma vonė ne Sh.B.A.

Tregtia me njerėz nga Afrika per ne Amerik filloi nga shekulli 18 .
    apo tregtia me skllav , nje nga anijet me skllav e kishte emrin L'Urore , nga kjo anije jan gjuajtur tė gjall ne oqean , me qindra skllav. Ata ishin burra , gra edhe femijė te lidhur me pranga zingjir njeri pas tjetrit bini ne oqeanin e fell paqesor deri sa shkonte anija dal-ngadale duke e lan pas zingjirin me njerez te lidhur e te gjallė duke ra ne oqean , njeri pas tjetrit... Ata nuk kishin lindur skllav , ishin fshatarė te thjesht te cilet ne befasi u lidhen nga gjuetaret e njerzve , edhe ne shpejtesi i hypen ne anije edhe u nisen , se bashku me ta ishte edhe Voodoo Prifti .. secila anije me skllav e ka pas nga nje Voodoo Prift .

tash si ti quajm keta njerez skllav apo rob .. rob lufte nuk ishin , se ishin te roberuar nga gjuetaret e njerzve , nuk ishuin luftetarė .. ishin njerz te zi , afrikan , njerz te cilet e kishin njgyren tjeter te lekures... po ashtu nuk di si ti quaj Evropjanet te cilet e pushtuan nje pjes te kontinetit te Amerikes , Euro - Amerikanet , u dashten ta kalojn oqeanin vetemse per tu paisur me skllav , se vendasit nuk e pranuan skllaverimin ata ishin te ashtu quajturit indian , ata ishin ne gjendje te luftonin deri ne vdekje , por kursesi ti nenshtrohen regullave te reja te cilet ja urdheronin musafiret... kshtu qe gati se te gjhith u shfarosen gjat viteve .. nje pakic u dergua me dhun neper rezervate ...ata nuk u ban skllav , e afrikanet e pranuan me dhun skllaverin ..pas te gjitha atyre vuajtjeve mujore te lundrimit , e te mungeses se ushqimit edhe mungeses se luftes ..ishin te lidhur me pranga qysh nga fillimi , prej gjuetarve ..ku as ne keto momente te veshtia nuk iu ndihmoj Voodoo magjija ...perveq nje fisi i nuk pranoi te punonte shkaku se prifti i tyri i dha urdhr te mos leviznin nga vendi .rishin te gjith ne gjunj edhe u lutshin te mbretresha e Voodoo , Europjanet - Amerikanet , pas shum perpjekjeve filuan ti mbysin nje nga nje , por njeriun e vdekur si mundesh ta detyrosh te punoj ..

..ata donin qe shumica te frigesohet , per ate qellim i mbysnin nje nga nje .. e ata nuk kishin frig nga vdekja , sikurse indianet , u frigonin ma teper nga skllaverimi se nga vdekja .. prifti voodoo folke fjal qe askush si kuptonte edhe ata e pecillnin me nje ritem te shuplakave edhe kembeve i binin per toke , pa u ndalun edhe pse ndodhke te binin sterpika te gjakut apo ndonje koke njeriu para tyre .. e mbanin ritmin duke pershperitur fjal te pa kuptimta .. deri tek i fundit ..edhe kjo ishte voodoo .

keshtu mbet me shekuj se Afroamrikanet apo zezaket meren me voodoo , kjo ishte nje trik per ta mbytur njdonje zezak ..
    te gjitha vujtjet edhe ardhmirin pa kurfar shrese u mundonin qe ti lehtesonin me kange , bile paten fillue edhe ngjarjet e randesishme ti benin kange te kendushme , se ishte mungesa e shkrimit per ta shenue nje ngjarje...

njehere me dhune i keni prue , e tash ti po do me dhun mi largue ..TURP e sidomos per dikend qe ne gjuhen shqipe fol , kjo kange i pershtatet tekstit te cilin e kam postu

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga busavata : 27-09-2012 mė 22:10

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    edhe kjo pershtatet kunder nacizmit , bile bash shum...

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga busavata : 27-09-2012 mė 22:09

Curva Sud Milano Maska e niku-nyc
    Anėtarėsuar
    20-03-2005
    Vendndodhja
    With God...
    Postime
    3,328
    Citim Postuar mė parė nga ATMAN Lexo Postimin
    amerika borxhin e brendshem e ka 3 trilion dollare ndersa borxhin e jashtem po arrin 17 trilion dollare ,

po plasen keto borxhe piramidale amerika behet me keq se shqiperia ne 97
    Jeni ngjitur dhe mahnitur mbas mediave dhe gazetave Shqiptare qe nu dine cfare te shkruajn.
    Borxhin me te madh te Amerikes e mban vet qeveria Amerikane (Rezerva Federale) dmth premtimet qe qeveria Amerikane u ka ber popullit per pensionet dhe gjerat e tjera, e jo Kina/Japonia/Britania etj.

Mos ki merak per 97'n, mbase ndodh (dhe po ndodh me Evropen), por jo me keta. Keta kan shume advantazhe dhe priviligje, qe asnji vend tjeter nuk e mban, prandaj e marin problemin e borxhit me ngadale per te gjetur menyra per ta ulur.

Evropa po digjet me shume, jo nga kriza ekonomike, por nga kriza e kapitalit njerezor (pertaci, "jeta e embel" etj).
    Il Club Pił Titolato Al Mondo

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga niku-nyc Lexo Postimin
    Borxhin me te madh te Amerikes e mban vet qeveria Amerikane (Rezerva Federale)
    hahahahah... cfare gafe. WOW.
    eshte gabim i madh te vendoset shenja e barazimit mes qeverise amerikane dhe fed...
    banka qendrore ne amerike nuk eshte e qeverise por eshte e pavarur.

FEDERAL RESERVE eshte organ i pavarur.

ishte kennedy ai qe deshi ta ndryshonte cdo gje. deshi te eleminonte fed-in si organ te pavarur qe shtyp parate ("federal reserve note" shkruhet).
    ai hodhi ne qarkullim rreth 4,5 miliarde dollare pa pasur pune me fed-in ("united states note" shkruhej).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 28-09-2012 mė 07:12
    Vasudhaiva Kutumbakam

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Cka je derdellit ore
    Nuk kam thene qe nuk e mbajne por nuk jane super te pasur siq thoje ti.Mergimtaret qe mbane Kosoven konsiderohen te varfer ne Zvicer!
    E lumja ti per ment qe ke, po ske faj ti, aq di per shqipetaret ne Zvicer, por e kishe edhe hobbyy te paragjykoje ti. Konsiderohen te varfer thote! ke shqipetar multimilioner ne Zvicer e Gjermani, per te cilet shkruajne edhe gazetat e atyre vendeve dhe mediat vendore, por ti si njeh ata se rri dite e nate ne internet dhe vetem paragjykon...

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar mė parė nga busavata Lexo Postimin
    ti duhesh me lexue pak histori edhe mos me shkru pa lidhje ,ket e kam shkru une me fakte hirtorike .. e kam postue vite ma par te temat e muzikes ...lexo :

Prallat zakonisht fillojn me , na ishte nje here ...Bibla ( nese nuk gaboj ) fillon me , nė fillim ishte vetėmse qielli dhe toka me terrin pa yje... e historija e Rock muzikes fillon ne Mississippi . Nė ate kohė , Nė Mississipi , nė vitin 1920 , kishte shum Blues muzikanta , po ishin disa muzikanta te cilet e bėnin muzikėn me gitare... ata as qe e dinin se nje shekull ma vonė do te flitet pėr ta , pėr Blues muzikantat tė cilet , perveē traditave shekullore te muzikes klasike , do tė jen shkaktar , te prishjes se rendit shoqrorė , ndarjes klasore . Ata njerėz qe e filluan , nuk ishin vetemse skllavėr , ata ishin te zi , edhe i dishin mirė Voodoo magjitė ....edhe pse nuk ishte e vėrtetė se u mernin me voodoo magji. Voodoo ishte ma teper si njė lloj kulture e cila se bashku me ta u transportua me anije nga Afrika ne ishujt Karibik e ma vonė ne Sh.B.A.

Tregtia me njerėz nga Afrika per ne Amerik filloi nga shekulli 18 .
    apo tregtia me skllav , nje nga anijet me skllav e kishte emrin L'Urore , nga kjo anije jan gjuajtur tė gjall ne oqean , me qindra skllav. Ata ishin burra , gra edhe femijė te lidhur me pranga zingjir njeri pas tjetrit bini ne oqeanin e fell paqesor deri sa shkonte anija dal-ngadale duke e lan pas zingjirin me njerez te lidhur e te gjallė duke ra ne oqean , njeri pas tjetrit... Ata nuk kishin lindur skllav , ishin fshatarė te thjesht te cilet ne befasi u lidhen nga gjuetaret e njerzve , edhe ne shpejtesi i hypen ne anije edhe u nisen , se bashku me ta ishte edhe Voodoo Prifti .. secila anije me skllav e ka pas nga nje Voodoo Prift .

tash si ti quajm keta njerez skllav apo rob .. rob lufte nuk ishin , se ishin te roberuar nga gjuetaret e njerzve , nuk ishuin luftetarė .. ishin njerz te zi , afrikan , njerz te cilet e kishin njgyren tjeter te lekures... po ashtu nuk di si ti quaj Evropjanet te cilet e pushtuan nje pjes te kontinetit te Amerikes , Euro - Amerikanet , u dashten ta kalojn oqeanin vetemse per tu paisur me skllav , se vendasit nuk e pranuan skllaverimin ata ishin te ashtu quajturit indian , ata ishin ne gjendje te luftonin deri ne vdekje , por kursesi ti nenshtrohen regullave te reja te cilet ja urdheronin musafiret... kshtu qe gati se te gjhith u shfarosen gjat viteve .. nje pakic u dergua me dhun neper rezervate ...ata nuk u ban skllav , e afrikanet e pranuan me dhun skllaverin ..pas te gjitha atyre vuajtjeve mujore te lundrimit , e te mungeses se ushqimit edhe mungeses se luftes ..ishin te lidhur me pranga qysh nga fillimi , prej gjuetarve ..ku as ne keto momente te veshtia nuk iu ndihmoj Voodoo magjija ...perveq nje fisi i nuk pranoi te punonte shkaku se prifti i tyri i dha urdhr te mos leviznin nga vendi .rishin te gjith ne gjunj edhe u lutshin te mbretresha e Voodoo , Europjanet - Amerikanet , pas shum perpjekjeve filuan ti mbysin nje nga nje , por njeriun e vdekur si mundesh ta detyrosh te punoj ..

..ata donin qe shumica te frigesohet , per ate qellim i mbysnin nje nga nje .. e ata nuk kishin frig nga vdekja , sikurse indianet , u frigonin ma teper nga skllaverimi se nga vdekja .. prifti voodoo folke fjal qe askush si kuptonte edhe ata e pecillnin me nje ritem te shuplakave edhe kembeve i binin per toke , pa u ndalun edhe pse ndodhke te binin sterpika te gjakut apo ndonje koke njeriu para tyre .. e mbanin ritmin duke pershperitur fjal te pa kuptimta .. deri tek i fundit ..edhe kjo ishte voodoo .

keshtu mbet me shekuj se Afroamrikanet apo zezaket meren me voodoo , kjo ishte nje trik per ta mbytur njdonje zezak ..
    te gjitha vujtjet edhe ardhmirin pa kurfar shrese u mundonin qe ti lehtesonin me kange , bile paten fillue edhe ngjarjet e randesishme ti benin kange te kendushme , se ishte mungesa e shkrimit per ta shenue nje ngjarje...

njehere me dhune i keni prue , e tash ti po do me dhun mi largue ..TURP e sidomos per dikend qe ne gjuhen shqipe fol , kjo kange i pershtatet tekstit te cilin e kam postu

http://www.youtube.com/watch?v=AeIUiI-k-Zg
    Busafat, te pershendes me kete Blues te bukur, i nderuar.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sami Hyseni : 28-09-2012 mė 08:01

Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •