Une medoj qe :
Duhen shperndare njerzit ne vendet e tyre. C'do kush te rrije me rracen e tije dhe te gjejne te miren e perbashket. Normalisht qe te kene mardhenje ekonomike industriale, turizem etj me vendet e tjera. Jam totalisht kundra emigrimit apo dhenjes se nenshtetsise te huajve ne vendet e tjera. Jam totalisht martesave mes te huajve.
Kesaj i thone qe : Duke pasur shtepin time, te vij dhe te jetoj te e jotja se ti e ke me te bukur![]()
Une duhet te punoj qe edhe shtepia ime te behet si e jotja, bile edhe me e bukur PIKE
Revolution 1848
ndoshta e woodo lagohen ...
http://www.youtube.com/watch?v=zA4TIFS3yzo
... nje kang shum te bukur .....
nuk bejme dot pa ata ne..
kush do beje aheng ne dasma nqs perzeme jevgjit??
No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future
Shtepia jote eshte me e bukur, vetem sepse kishte dhe ka padrejtesi ne bote. Jo pse ti (ose une9 ke merituar nje shtepi me te bukur se cdo afrikan i krahasueshem etj...
Nese deshiron te jetosh ne shtepi te bukur edhe per nje kohe te papercaktuar, duhet patjeter ti shfrytezosh afrikanet, aziatiket etj. Ne te kunderten, do te duhet te heqesh dore nga shtepia e bukur dhe jeta dukshem me e "mire" se e shume afrikaneve etj...
Perndryshe, nga perspektiva te ckatuara (individuale) edhe keqberesit me te madh te botes i duket se i ka merituar te gjitha te mirat materiale qe i ka grumbulluar padrejtesisht.
a nuk te duket se je pak vone te kerkosh nje gje te tille??? a nuk te duket perralle kjo qe thua?
po ato miliona e miliona metise qe jetojne ne amerika, (bashkim i rraces se bardhe me nativet amerikane), po ato miliona mulate, (bashkim i rraces se bardhe me rracen e zeze), cili eshte vendi i tyre???
apo t'i vrasim te gjithe dhe te fillojme nga fillimi?
thuaja atyre mijera familjeve shqiptare qe mbijetonin vetem fale parave qe i nisnin te afermit nga jashte, se je kundra emigrimit...
kjo qe thua ti nuk eshte gje tjeter, vecse nje utopi.
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt