Te huajt stok jane te huajt qe rrine megjithese u ka skaduar leja. Une hyj ne kategorine e atyre qe nuk punojne per pak euro e qe nuk shkojne ne vende te tjera per pune apo per euro. Dhe as kam punuar per pak euro e as kam nder mend te punoj. Kudo kam krijuar vete biznesin e nuk kam pasur nevoje t'i kerkoj njeriut pune. Ketu ku jam, jam per arsye personale dhe jo per arsye ekonomike dhe mund te ik kur te dua nese dua. Pastaj o admiral djali, une jam evropian, e jo aziatik apo afrikan. Jam me patriot se patriotet evropiane, dhe per mua Evropa duhet te jete e evropianeve e jo e kontinenteve te tjera. Mos harro se dhe Shqiperia eshte Evrope, dhe ne evropianet mund ta kemi gabim, mund te kemi ligje te padrejta, por keshtu i kemi. Nese nuk u pelqejne te tjereve, dera eshte e hapur te ikin.
aha. dmth paska edhe nje kategori tjeter te huajsh... apo kjo kategori eshte e perbere vetem nga ti???
ti je europian??? c'eshte kjo "europian"? europian nuk eshte popull.
- ruset jane europiane, por vetem ruset qe jetojne ne perendim te uraleve. ata qe jane ne lindje te uraleve jane nje popull tjeter??? moska eshte qyteti me i madh i europes.
- turqit jane europiane, por vetem turqit qe jetojne ne gjysmen e stambollit dhe me ne perendim, jane te tille. turqit e tjere jane popull tjeter??? stambolli eshte qyteti i dyte me i madh ne europe.
- kazaket jane europiane, por vetem kazaket qe jetojne ne pjesen perendimore te kazakistanit. te tjeret jane nje popull tjeter???
- armenet, gjeorgjianet, azerbaixhanasit jan te gjithe europiane...
e di ti se ""europiane"" jane argjentinasit, brazilianet, uruguajanet e shumica derrmuese e amerikano-latineve qe jetojne ne europe? kjo sepse stergjysherit e tyre kane qene emigrante "europiane" dhe sipas ius sanguinis ata marrin menjehere nenshtetesine e stregjysherve.
p.s. ke qene ndonjehere ne malte? bej nje xhiro. maltezet jane "europiane" sipas teje.
e di ti se cfare eshte gjuha malteze? eshte nje dialekt arab. pra gjuha malteze (dialekt arab) eshte gjuhe zyrtare e bashkimit europian. hahaha.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 18-09-2012 mė 07:21
Vasudhaiva Kutumbakam
Kjo "mrekulli" ndodhi vetem per shkak te dy arsye: (1) Plani Marshall dhe e (2) shpenzimet per mbrojtjen e Evropes u mbulua nga Amerika, dicka qe vazhdon dhe sot.
Per arsyen e pare, Evropa filloj te prodhoj sepse Amerika blinte mallrat kurse per te dyten, gjith ato leke qe Evropianet nuk shpenzuan per mbrojtjen e vendeve te tyre, i shpenzuan per shume gjera te tilla si programe sociale, ndertime, etj.
Problemi i Evropes gjithnje do jen ligjet sociale dhe ligjet e taksave, mbi regullimin (regulation), burokracia e madhe ne Bruksel...
Shif diferencen ndermjet Amerikes dhe Evropes. Ky eksperimente te ndryshme, njera qendron e fort, tjetra eshte ne pike te shembjes.
Il Club Pił Titolato Al Mondo
po kjo eshte normale se nje amerikan nga new york eshte shume me i lidhur me nje amerikan nga chicago sesa nje "europian" nga madridi me nje "europian" nga varshava.
bashkimi europian nuk eshte bashkim. vendet europiane nuk kane te njejtat politika. nuk gjejne marrveshje per shume probleme...
shembull tipik ishin emigrantet qe shkuan ne itali kur ishte lufta ne afrike te veriut. italia nuk arrinte ti perballonte te gjithe dhe kerkonte ndihme. askush nuk e ndihmonte.
atehere c'beri? i paisi te gjithe me leje qendrimi te vlefshme ne tere zonen schengen, ne menyre qe te shkonin ku te donin. ata donin te shkonin kryesisht ne france. atehere franca filloi te ankohej e vendosi kontroll ne ventimiglia. etj etj.
ka raste sa te duash.
europa nuk eshte bashkim. eshte thjeshte nje grumbull shtetesh e popujsh qe ndodhen ne nje pjese te caktuar te globit.
Vasudhaiva Kutumbakam
Mos u cudit se sic tha nje arab nje dite
ju qe punoni tha te pakten merrni rroge dyfishe per krishtlindje
kurse ne me ndihme sociale sna jep njeri dyfish per krishtlindje
sja vlen te punosh me kur sheh te tille monstra qe jane me mijra ne nje vend qe ka vec 8 milion banore si austria
as punojn vec pjellin femi e marrin nga sociali me shume se ne qe punojme
JO SEKS PARA MARTESE
perkthe pak atyre qe e mendojne si ti! a me duket mua apo ministria e puneve dhe e ceshtjeve sociale austriake thote keshtu:“Wichtig ist auch zu wissen, dass unter allen SozialhilfebezieherInnen der Migrantenanteil unterproportional zu deren Bevölkerungsanteil ist."
http://www.bmask.gv.at/cms/site/atta...mythen_web.pdf
http://derstandard.at/1268700636403/...ialschmarotzer
lini marrezirat aman. hiqni syzet e propagandes mediatike se lete nam. shihni boten me syte tuaj e jo me syte e mediave.
Vasudhaiva Kutumbakam
Admiral me gjithe respektin dhe njohurite tuja
une nuk solla artikuj gazete per te ba propagande nuk i perkas as straches as fayman e as gruneve
po shpreha ate qe shprehin dhe vete qytetaret e thjeshte koleget e mi te regionit karnten
spo flas per vien salzburg graz etj
tashi sbesoj se do kesh ma njohuri se une per kete region
vershimi i ceceneve arabve etj qe ndertojne jeten vetem me ndihma sociale ka ba qe ky region te shkoje drejt falimentimit
Mohoe si te dush
une nuk kam asi lloj interesi as per ti mbrojt as per ti sha
JO SEKS PARA MARTESE
Krijoni Kontakt