Close

Rezultati i Sondazhit: A jeni fetar? (Vetëm për shqiptarët nga Kosova)

Votues
71. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po (ndjek fe, praktika fetare dhe feja është shumë e rëndësishme për mua)

34 47.89%
  • Jo (jam ateist, agnostik, nuk i dua fetë, jam jofetar por mund të bësoj në një fuqi të mbinatyrshme)

37 52.11%
Faqja 12 prej 22 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 213
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    a i njeh ata te Pojates ? te Orange Netit ? Ata asnjanen se perdorin hahah
    Ska mal pa uk kan than
    Citim Postuar më parë nga Nete Lexo Postimin
    Lere se eshte ka flet kot,kam qen e shkoj ka gjilani sa per mos me iu besu blla bla qe i shkruajn ketu
    Une aty jom rrit , ti um tregon mu a ka apo jo lol

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga zANë Lexo Postimin
    Me fal!Por ky eshte krahasim banal.Shqiptar lind ose jo,kurse feja eshte qeshtje gusto,sa here te teket e ndryshon
    Ke shume te drejte asnje Shqiptar se ka nderruar shtetesine.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    *

Ky sondazh eshte sikur te pyesesh (besh sondazh) per futbolliste profesioniste vs. pjeses tjeter...
    ...qe merren me sport si amatore apo s'iu intereson dot sporti.

Keshtuqe rezultati dihet paraprakisht, megjithese (deri ne kete moment) eshte votuar ne menyre disproporcionale.

*
    D.m.th. sipas teje te gjithe njerezit lindkan me sportin ne gjak? Ashtu si dhe me fene. Nuk paska perjashtime qe dikush te mos jete fetar. Hajde rrote mendjeje hajde.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Pse kujt po i intereson?Sejcili e ka per vete....
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    D.m.th. sipas teje te gjithe njerezit lindkan me sportin ne gjak? Ashtu si dhe me fene. Nuk paska perjashtime qe dikush te mos jete fetar. Hajde rrote mendjeje hajde.
    Nejse, shoku mjedisor, ke mundur te thuash "nuk kuptova gje". Nuk eshte turp kur nuk kupton.
    Ajo qe ke kerkuar ne sondazh kerkon pikerisht ate qe e thash: profesionalizmin.
    Jo te gjithe kane kohe, nge, interesim... te merren me fe (ciladoqofte ajo). Sipas kritereve qe ke paraqitur, ne fakt behet fjale per perqindjen e atyre qe fene e kane profesion: hoxhe, imam, prift, pop... plus nje numer i vogel sosh qe mendojne se jane te atille apo te ngjashem me keta. Keshtuqe, po t'i numerosh nuk te dalin as 1% krahas atyre qe merren shume pak me fe, atyre qe merren ne punet e veta, atyre qe s'merren me asgje (me perjashtin, ndoshta, te atyre qe merren me pune te huaja)...e qe me ne fund mund te dalin deri 99%. Pra, sic thash heren e pare, rezultati i ketij sondazhi dihet paraprakisht, meqenese rezultatin e nxjerrin vet kriteret e paraqitura ne sondazh.

*

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Nuk permend kurani hyrija e takama?!!!
    Ku e sheh "perbuzjen" .. nuk besoni ne kuran me?!!!
    Pse perhere sikletoseni nga kurani?!!

Mos u kruj me mu thote hhhahhaha
    Me frikesove

P.S "vija ajrore" ne mes kompjuterit tim dhe komjuterit te burrit tim eshte e gjate 1.70 cm ,keshtu qe ska shance te shkruaj tinez

....ahaaaa, e murin ndermjet e msheh a ?, normalisht rrin kompjuterat shpine per shpine..jo me kilometra largalarg...

Mire, cfare gjuhe flet, se desha me ja percjelle nje selam ?

Tung
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    Nejse, shoku mjedisor, ke mundur te thuash "nuk kuptova gje". Nuk eshte turp kur nuk kupton.
    Ajo qe ke kerkuar ne sondazh kerkon pikerisht ate qe e thash: profesionalizmin.
    Jo te gjithe kane kohe, nge, interesim... te merren me fe (ciladoqofte ajo). Sipas kritereve qe ke paraqitur, ne fakt behet fjale per perqindjen e atyre qe fene e kane profesion: hoxhe, imam, prift, pop... plus nje numer i vogel sosh qe mendojne se jane te atille apo te ngjashem me keta. Keshtuqe, po t'i numerosh nuk te dalin as 1% krahas atyre qe merren shume pak me fe, atyre qe merren ne punet e veta, atyre qe s'merren me asgje (me perjashtin, ndoshta, te atyre qe merren me pune te huaja)...e qe me ne fund mund te dalin deri 99%. Pra, sic thash heren e pare, rezultati i ketij sondazhi dihet paraprakisht, meqenese rezultatin e nxjerrin vet kriteret e paraqitura ne sondazh.

*
    Sic ta kam vene dhe ne dukje disa prej postimeve te tua i kam kundershtuar por ky postim qe ke bere kesaj rradhe eshte jashtezakonisht i llogjikshem.

Kriteret e vendosura nga Edvini jane tamam per hoxhallaret ne rastin e pare dhe per ata qe nuk besojne ne rastin e dyte( plus qe ka futur dhe besimin ne fuqi te mbinatyrshme qe shpesh nenkupton zotin)

Po ajo shtrese tjeter te cilet besojne ne zot dhe jane fetare por feja nuk perben gjene me te rendesishme ne jeten e tyre? Kjo shtrese do thoja perfaqson pjesen me te madhe te Kosovarve.

Ndaj i thash Edvinit ne nje postim para dy ditesh qe ke filluar te me japesh nje pershtypje shume negative , injorant, racist dhe ceshte me e rendesishme aspak i zgjuar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Valla tek ne e hajn qe sja vesin timin , gjithe derrkucat e eger i kan shfaros , shiten shtrejte tek ne

Mandej ata qe kane qen ushtar ne Jugosllavi mos ta flasim
    hahha kam degju edhe une per mishin e derrit te eger ,si shume te shijshem e kane pershkru ,megjithate une e pata fjalen per si ushqim te zakonshem

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ....ahaaaa, e murin ndermjet e msheh a ?, normalisht rrin kompjuterat shpine per shpine..jo me kilometra largalarg...

Mire, cfare gjuhe flet, se desha me ja percjelle nje selam ?

Tung
    Nuh derdellitesi i perjetshem,une me burrin punojme me nje zyre ,nuk kam cka fsheh asgje nga ai ,per me teper une jam pak me "tolerante " sa i perket kesaj teme(feja),ai eshte edhe me i "ashper " ne kete aspekt,ai ta dh...n me fe e me krejt

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga Tori Lexo Postimin
    Sic ta kam vene dhe ne dukje disa prej postimeve te tua i kam kundershtuar por ky postim qe ke bere kesaj rradhe eshte jashtezakonisht i llogjikshem.

Kriteret e vendosura nga Edvini jane tamam per hoxhallaret ne rastin e pare dhe per ata qe nuk besojne ne rastin e dyte( plus qe ka futur dhe besimin ne fuqi te mbinatyrshme qe shpesh nenkupton zotin)

Po ajo shtrese tjeter te cilet besojne ne zot dhe jane fetare por feja nuk perben gjene me te rendesishme ne jeten e tyre? Kjo shtrese do thoja perfaqson pjesen me te madhe te Kosovarve.

Ndaj i thash Edvinit ne nje postim para dy ditesh qe ke filluar te me japesh nje pershtypje shume negative , injorant, racist dhe ceshte me e rendesishme aspak i zgjuar.
    Mbi te gjitha motivi eshte kulmi, i cili pikerisht eshte terheqes per formacionin legjendare "army of lovers", dhe sic edhe vertetohet me nenshkrimet e tyre. Natyrisht se feja per kosovaret eshte pjese e pandare e perditshmerise se tyre. Duke u nis me ezanin e hoxhes ne sabah e deri tek rituali i gjumit. Imani nuk matet me sondazhe, andaj edhe shkalla e imanit vleresohet nga individi me shume me ndjenja subjektive. Pikerisht ketu eshte edhe synymi, te anashkalohet fakti i cenzusit, qe te krijohet nje fryme sugjestive.......Kurse pikerisht ki realitet eshte i imagjinuari.....qe ne fakt me ne fund ta drejtojm dhimbjen tone. Optimizem sherbyes i thojn kesaj pune.....nder kete hyn per shembull potencimi i rakise me nenvizimin e ndalimit te rrepte ne Kulturen islame, kurse edhe nje hap me tej lexuam me larte meselen e "derrit te eger" dhe nenvizimit te tije me paturpesine, se ne sherbimin ushtarak te pseudosllavise shqiptaret e kane ngran, por me shkel mbi dinjitetin e baballareve eshte nje nder rezulltatet qe stell dekadenca.

Paramendoj tash keto figura me pushke ne dorre duke e mbrojt vatanin.

Me nderime
    albanish by nature

Faqja 12 prej 22 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •