Keto shpikje"trillime" si te tjerat,qe po reklamohen gjdo dit nga hebrejet?
Keto shpikje"trillime" si te tjerat,qe po reklamohen gjdo dit nga hebrejet?
Cfare jane keto mer?! Si te krishteret si myslimanet jane mesuar t'ia hedhin fajin vetem hebrenjeve, perse e beni kete? Nuk e kuptoj!! C'faj kane hebrejt ne kete rast?!![]()
A eshte krahasimi qe ti ben ekuivalent me talljet qe po i behen profetit Muhamed?
Muslimanet ne mbare boten nuk denojne kritikat ndaj Islamit apo profetit te tyre a.s. Ajo qe Muslimanet denojne eshte tallja me figuren e profetit te tyre. Dikush ne nje teme solli nje shembull interesant. Sikur une pa shkak tju fus nje te share te gjitheve ju ketu. Si do reagoni ju? Sigurisht reagimet do ishin nga me te ndryshmet sepse askish nuk e deshiron sharjen. Por nese une thjesht do debatoj duke thene qe nuk jam dakort me kete ide apo nje tjeter kjo sigurisht qe do ishte pjese e nje debati ku askush ska pse ofendohet.
Per temen ne fjale edhe une mendoj qe jane mashtrime cifute. Megjithate ajo we skuptoj une eshte pse vitet e fundit vihet re nje inisiative e papare per ta bere Jezusin patjeter te martuar. Uroj mos jete inisiative feministe![]()
me falni, por me duket pak pa lidhje kjo qe thoni...
ka ndonje ofendim ketu? sikur te kishte ndonje ofendim ndaj te krishtereve, nuk do e hapja fare kete teme.
ketu behet fjale vetem per nje dokument te zbuluar, i cili mendohet te jetei vertete, por vertetesia e te cilit nuk eshte akoma 100%.
@ qeveriablu: te duket i ri nje papirus i shekullit IV??? hahaha. nga ato pak qe kam lexuar une, kam marre vesh qe kodet qe percjellin ungjijte jane shkruar ne shekullit III - IV....
pse nuk thua piff pif pif edhe per ungjijte???
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 21-09-2012 mė 04:18
Vasudhaiva Kutumbakam
I gjithe problemi qendron ne kete qe pohuat.
Nese te krishteret besojn se po pati grua, atehere shembet i gjithe idhulli hyjnor i ndertuar per shekuj me rradhe rreth profetit Jezus (paqja qoft mbi te).
Ai ka qen burr, ka jetuar ne mesin e njerzve, ka qen besimtar dhe ka predikuar njohjen e njė Zoti. Ai paqja qoft mbi te, edhe ka mund te bie ne dashuri, ishte hetero.
Por me e veshtira ne dit te sodit eshte prifterinjt beqar, te cilt flijojn veten duke u privuar nga diēka qė vet Zoti i vertet krijoi ! E kjo eshte Dashuria !
C`te bejme @Tori,ju muslimanet keni vere standarde te reja.Tallja dhe satira,karikatura prej tani jane NJE.Intenziteti i fyerjes nuk varet a eshte e shprehuar ajo permes karikatures apo te paraqesim Jezu Krishtin "te martuar"...Ajo qe ti thua "Neve na kane fyer me rende" nuk qendron,sepse supozimi yt bie ne toke kur them une "Vet e vendosi se sa jam i ofenduar" hahaha...Edhe nje kontribut i muslimaneve dhene mendimit te lire njerezor
Te Krishteret njejte si Ju munde te ofendohen ,sepse munde te mendojne kete :Perse Jezu Krishtit i jipni nuse,per NE AI eshet ZOT.Na keni prekur ne ndjenjat fetare !
*Kur te mendosh me mire,nuk ka logjike qe Jezu Krishti te ishte i martuar me vetem nje grua.Nuk ka shance qe ZOTI te jete Monogam,nqs ka qene ne martese me logjike do te ishte qe AI si perendi te kishte shume dashnore (dhe dashnor haha).Perse Perendija Jezus te kufizohet ne trivijalitete njerezore (martesa me nje grua) apo te gjinise.Vet definicioni i hyjnores ja mundeson ikjen nga kufizimet njerezore ! haha...
Kot jane akuzat per te dashuren e Jezuit.E fejuara e Jezuit eshte ky me poshte:
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 21-09-2012 mė 20:17
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Krijoni Kontakt