Close
Faqja 4 prej 41 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 405
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    e nese vertetohet qe papirusi eshte 100% i vertete? a ndryshon gje, apo perseri nje JO i bindur???
    jo per gje, por i bie qe pak a shume papirusi te jete i se njejtes periudhe te ungjijve (gjithmone nese pranohet vertetesia e tij).
    Admiral,
    une ate qe e thash nuk e thash pse (s')me pelqeu apo nga ndonjefare bindjeje tjeterfare. E gjitha qe me interesoi (e me intereson) eshte e verteta/faktet.
    E verteta eshte se Jezusi s'ka qene i martuar (as i dashuruar ne Maria Magdalena a ...). Kurse kjo s'ka te beje as me sulm e as me mbrotje te Jezusit...
    Papirusi nuk do te (mund) vertetohet...keshtuqe nuk do te ndryshiohet gje ne kete drejtim.

*

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin
    Admiral,
    une ate qe e thash nuk e thash pse (s')me pelqeu apo nga ndonjefare bindjeje tjeterfare. E gjitha qe me interesoi (e me intereson) eshte e verteta/faktet.
    E verteta eshte se Jezusi s'ka qene i martuar
    (as i dashuruar ne Maria Magdalena a ...). Kurse kjo s'ka te beje as me sulm e as me mbrotje te Jezusit...
    Papirusi nuk do te (mund) vertetohet...keshtuqe nuk do te ndryshiohet gje ne kete drejtim.

*
    pse je kaq e bindur? a thuhet kund qe Jezusi ka qene i pamartuar? me sa di une jo. Bibla nuk flet fare per periudha shume te gjata te jetes se tij. nuk flet per adoleshencen, nuk flet kur ishte 20 vjec, kur ishte 22 etj...
    atehere cilet jane keto fakte qe thua ti?

pse beson ne ungjijte qe jane vertetuar qe jane te disa shekuj pas vdekjes se Jezusit, e ne nje papirus te pak a shume te njejtes periudhe nuk beson? cili eshte ndryshimi???

p.s. ku e di ti qe kisha nuk ka fshehur, apo modifikuar ndonje gje? ose ku e di ti qe nuk ka pasur gabime perkthimi???
    fale gabimeve te perkthimit Mozene e kane bere me brire e di kete?
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    pse je kaq e bindur? a thuhet kund qe Jezusi ka qene i pamartuar? me sa di une jo. Bibla nuk flet fare per periudha shume te gjata te jetes se tij. nuk flet per adoleshencen, nuk flet kur ishte 20 vjec, kur ishte 22 etj...
    atehere cilet jane keto fakte qe thua ti?

admiral,
    Bibla nuk eshte liber me permbajtje biografike, keshtuqe dhe s'mund te presesh te lexosh biografine e plote te Jezusit ne Bibel (Kur'an apo gjetke).

Perse une jam i bindur?
    ndoshta per arsye se nje kohe te gjate jam marre (dhe merrem) me gjera, ku, pos tjerash, permendet edhe jeta dhe veprimtaria e Jezusit.

pse beson ne ungjijte qe jane vertetuar qe jane te disa shekuj pas vdekjes se Jezusit, e ne nje papirus te pak a shume te njejtes periudhe nuk beson? cili eshte ndryshimi???
    ... prandaj dhe nuk thash kund se besoj a nuk besoj ne Ungjijte

p.s. ku e di ti qe kisha nuk ka fshehur, apo modifikuar ndonje gje? ose ku e di ti qe nuk ka pasur gabime perkthimi???
    fale gabimeve te perkthimit Mozene e kane bere me brire e di kete?
    Paj, shiko! Nese kisha ka fshehur dicka (gje qe dhe eshte e vertete) kjo nuk d.t.th. se ajo (kisha) i ka fshehur te gjithat... te gjitha gjerat qe duam t'ia mveshim...duke e shnderruar ne fajtor kujdestar per cdo gje.

*

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Perse une jam i bindur?
    ndoshta per arsye se nje kohe te gjate jam marre (dhe merrem) me gjera, ku, pos tjerash, permendet edhe jeta dhe veprimtaria e Jezusit.

perfekte ateher. dmth qe ke mjaft njohuri ne kete aspekt...
    por nese merresh me gjera ku permendet jeta dhe veprimtaria e Jezusit, a mund te mos besosh te Ungjijte? a nuk perdoren Ungjijte per te njohur jeten dhe veprimtarine e Jezusit?

pse i mbyll deren zbulimeve te reja?
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Besoj ne ungjijte, sepse ato jane fjala e deshmitareve qe kane pare mrekullite e Jezusit, e jo ne nje papirus budalla qe me te shumten besoj qe eshte dicka e marre jashte kontekstit (Jezusi i drejtohet me termin 'grua' te gjithe atyre qe pranojne te martohen shpirterisht me te) - kjo eshte si te marresh nje nga qindra spekullimet qe qarkullojne per Jezusin keto dite e t'i gjesh te varrosura pas 20 shekujsh e kjo na qenka deshmi e vertete!!!....Ndersa ungjijte vijne nga goja e atyre qe e pane dhe jetuan me te, jane amanet qe e deshmon e verteta ne zemren e njeriut....
    Sa per ate se cfare ka bere Jezusi per 30 vjet, lexo Anne Catherine Emmerich 'Life of Jesus Christ and Divine Revelations' e te tregon te gjitha....Jezusi nuk ishte i martuar, Ai anen njerezore e kishte kryqezuar qe ne lindje - e si mund te jete ndryshe per dike qe peson gjithe ate Pasion te hidhur ne emer te dashurise, paska patur mendjen per dicka egoiste sic eshte ajo qe pretendon ky papirus!!!...Ai i donte njerezit ne Zot e ishte vete Zot mbi ta....nese nuk doni te besoni, sic thone anglezet tough, pasojat do t'i jetoni vete....Ju nuk e dini per ke flitni!......

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    perfekte ateher. dmth qe ke mjaft njohuri ne kete aspekt...
    por nese merresh me gjera ku permendet jeta dhe veprimtaria e Jezusit, a mund te mos besosh te Ungjijte? a nuk perdoren Ungjijte per te njohur jeten dhe veprimtarine e Jezusit?
    Medemek, per ta njohur nje personalitet me karakter fetar duhet doemos t'iu besosh librave fetare?!
    Ungjijte, mbase dhe, mund te perdoren per te shtuar njohurine...por s'munt te merren si reference e vetme (e pa alternativė).
    Eshte interesante se sa here te vihet ne pikepyetje ceshtja shpirterore perfundojme ne religjion. Sikur qe religjioni (a religjionet) te jene pronare te kesaj ceshtjeje. Religjionet (perfaqesuesit e tyre) madje dhe pretendojne te drejten si te drejte eksluzive per ta per te folur rreth kesaj ceshtjeje. Per fat te keq, qe prej se ka filluar te mendohet keshtu, vet fete, me monopolizimin e kesaj ceshtjeje, me shume e lozin lojen e djallit se sa ate qe kane per detyre: sherimin dhe vetedijesimin (mesimdhenien) e masave.
    Prandaj dhe thenia:
    "Prej atehere kur fete e kane monopolizuar ceshtjen shpirterore, ato, me vetedije apo pa te, bejne punen e djallit".

pse i mbyll deren zbulimeve te reja?

S'eshte ketu fjala per ndonje zbulim te ri. Eshte trill.

*

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    Besoj ne ungjijte, sepse ato jane fjala e deshmitareve qe kane pare mrekullite e Jezusit, e jo ne nje papirus budalla qe me te shumten besoj qe eshte dicka e marre jashte kontekstit (Jezusi i drejtohet me termin 'grua' te gjithe atyre qe pranojne te martohen shpirterisht me te) - kjo eshte si te marresh nje nga qindra spekullimet qe qarkullojne per Jezusin keto dite e t'i gjesh te varrosura pas 20 shekujsh e kjo na qenka deshmi e vertete!!!....Ndersa ungjijte vijne nga goja e atyre qe e pane dhe jetuan me te, jane amanet qe e deshmon e verteta ne zemren e njeriut....
    .
    ku e di ti se jane fjale te deshmitareve??? ku e di? Ungjijte me te vjeter qe jane gjetur jane shkruar shekuj pas vdekjes se Jezu Krishtit???
    nuk ka asnje Ungjill te shkruar cofte disa dekada pas vdekjes se tij.

Sa per ate se cfare ka bere Jezusi per 30 vjet, lexo Anne Catherine Emmerich 'Life of Jesus Christ and Divine Revelations' e te tregon te gjitha....Jezusi nuk ishte i martuar
    me mjafton te dij se Bibla nuk thote gje rreth atyre viteve te jetes qe permenda me lart. nuk thote as ka qene as nuk ka qene i martuar.
    pse te besoj se nuk ka qene i martuar? sepse e ka shkruar nje murgeshe ne shekullin XVIII??? pak si paradoksale me duket. pastaj une jam skeptik edhe persa i perket atyre "stigmate" (nuk di si quhen ne shqip). e kam te veshtire te besoj se cfare ka shkruar ajo.
    Vasudhaiva Kutumbakam

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Perse une jam i bindur?

*[/FONT][/SIZE]
    Nuk je kredibel ketu. Kjo i bie sikur t'egzistonin tjera "papirusa", qe njerzimi ende nuk i din, por ja qe ju, i pasket me dije. Si do qe te jet, mesimet e tua te cilt flasin per veprimtarin e Jezusit, nuk mund te jen nga dy fet monoteiste. As 10 faqe nuk mund t'i mbushesh me jeten dhe veprimtarin e Jezusit, me gjithe ato qe i dim.

Ne nuk e dim nese ka qen apo jo i martuar apo edhe i dashuruar. Por edhe nese ka qen, ajo do te ishte gje NORMALE !… veē'se do ta drithte seriozisht besimin krishtian. Paramendo nese papa e pranon kete si fakt.

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    S'eshte ketu fjala per ndonje zbulim te ri. Eshte trill.
    une nuk e di. nuk mbaj asnje pozicion.
    ti qenke 100% e bindur. gezohem per ty.
    ndoshta vertetesia apo jo e nje zbulimi te ri, per ty varet nga ajo qe zbulohet. nese te pelqen apo jo
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Nuk je kredibel ketu. Kjo i bie sikur t'egzistonin tjera "papirusa", qe njerzimi ende nuk i din, por ja qe ju, i pasket me dije. Si do qe te jet, mesimet e tua te cilt flasin per veprimtarin e Jezusit, nuk mund te jen nga dy fet monoteiste. As 10 faqe nuk mund t'i mbushesh me jeten dhe veprimtarin e Jezusit, me gjithe ato qe i dim.

Ne nuk e dim nese ka qen apo jo i martuar apo edhe i dashuruar. Por edhe nese ka qen, ajo do te ishte gje NORMALE !… veē'se do ta drithte seriozisht besimin krishtian. Paramendo nese papa e pranon kete si fakt.
    I ke, bie fjala, te ashtuquajturat "Letrat e Mbeshtjella" nga Qumrani (Kumrani) qe kane vlere qindafish me shume se ky lloj (gjoja) papirusi (i pa vlere).
    Por, ja qe, deri me sot, e kane kundershtuar si "shkencetaret "(modern [sic!]), ashtu edhe (krye)teologet....

*

Faqja 4 prej 41 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •