Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 45
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...tung gazi,

si e kalove vikendin ???....ta hash nje margarita origjinale per meje !, ma ben kete nder ???

tung
    Sa per kronike(e jo per "protokoll", siē shkruan ti gabimisht),une ha vetem pizza origjinale Tunxh, dhene qe origjina e pices eshte ketu!! E gjithmone per kronike, mbreme u kenaqa me nje margerite me mocarela buallice(mozzarella di bufala) te shoqeruar me nje Asprinio d'Aversa, qe edhe Allahu vete ma pat zili!!
    Tungjatjeta!!
    Jarigas

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Sa per kronike(e jo per "protokoll", siē shkruan ti gabimisht),une ha vetem pizza origjinale Tunxh, dhene qe origjina e pices eshte ketu!! E gjithmone per kronike, mbreme u kenaqa me nje margerite me mocarela buallice(mozzarella di bufala) te shoqeruar me nje Asprinio d'Aversa, qe edhe Allahu vete ma pat zili!!
    Tungjatjeta!!
    .......edhe une ta kam zili....rrendin tjeter kur do ta hash, se paku do me kujtosh mua, shoqin tand....
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    .......edhe une ta kam zili....rrendin tjeter kur do ta hash, se paku do me kujtosh mua, shoqin tand....
    Do te kujtoj nje vella shqiptar(edhe pse akoma nuk e ke deshmuar) e do te ngre edhe nje dolli per te me nje gote vere, por te perkujtoj edhe njehere(pa te keq) se ti nuk mund te jesh shoku im!!!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Dhe kujt i tregon keto gjera,qe Islami eshte besim i cili fillon me Adamin ndersa perfeksionimi i tij perfundon me Kuranin.Nuk e dime ne kete pretendim tuajin,mbete TI te me informosh.(Mbaji ligjerata te ketij niveli Ximi-Abedinit).Islami diku kam thene eshte ne aspektin kognitiv Retrograd,ju ofendon kjo ? me siguri PO.Ju pretendoni ate qe do e thoja edhe une per veten,qe Une jam avangard nga aspekti kognitiv !...Tani cila ane ka pretendime te drejta ? Ne kete bote nuk ka vend per dy logjika ,njera prej tyre do te fitoje tjetra do te zhduket.Nuk ka shance qe Islami te me "marrezoj" dhe ti nenshtrohem duke pasur mendjeprehtesine time njerezore.
    Perse te lejoj qe te shuhet,te shtrudhet E VERTETA IME,nqs ajo eshte me logjike ,me e qendrueshme dhe ne fund te fundit e arritur nga shqisat e mija dhe pervojat vetjake se sa varianti i MUhamedit ?...Kjo e vertet e arritur e imja eshte jeta ime autentike dhe njohuri origjinale.Nuk ka Alim musliman qe nuk do e perqeshja ne nje diskurs direkt - krejt kjo ne emer te mbrojtjes se te vertetes sime e cila eshte e vetmja qe mbijeton ne boten individuale e nxjerrur nga pervojat e jetes dhe regjistrimin nga shqisat.
    Diturija e arritur per njohurit te ju duhet te jete sekundare,sepse keni vrapuar menjehere ne perqafimin e pejgamberit tuaj.Nje rivleresim paraprak se cilat qendrime religjioze do te perqafosh eshte e miresearrdhur !
    "Te dish qe nuk din",eshte njohuri fillestare, njohurit transcedente fillojne tjeter kund.Larg je shum nga ajo Nuh Musa.
    Ju nuk e keni te verteten te zbuluar,te ju mbreteron Argumenenti i autoritetit.
    Kjo vetem si pergjigje budalliqeve tua te lartepermendura "mbi gjykimet objektive dhe subjektive ".
    Pikerisht ketu edhe njehere ne rradhe si secilen here thuajse deri tash e pasqyron vetem problemin qe ke me methodiken e diskutimit !!!

Nje....qendrimi jot per vetveten tende eshte kausal dhe per mua edhe i kuptueshem, problemi yt eshte se mbi kete gjykon edhe me gjere, mirepo, ajo qe vlen per teje, ajo vlen edhe per meje, kurse TI qendrimin tend e pasqyron mbi tjeret, duke i dhan vlere superiore dhe duke u munduar ate vlere ta nenvizosh me fjale te zgjedhura per te ngacmuar intuicionin e tjetrit, pra, mundohesh te krijosh avantazhe artificiale te momentit !!!, kjo menyre e diskutimit nuk vlen per qellimin qe e ka nje diskutim, ngase preteksi nuk qartesohet, ose aman ai eshte qe ne fillim i njohur, pra, "mposhtja" e diskutuesit tjeter me cdo kusht!, eshte ki plani i yt ???

Dy....prap i kap gjerat nga mbrapsht. Une nuk te thash se "islami fillon me ademin dhe mbaron me kuranin", une te dhash "vetmendimin" e muslimaneve mbi fene e tyre. Ate si sqarim te konfuzionit qe te shfaqet kur mundohesh ta lidhish islamin me krishterimin, biblen me kuranin , muhamedin alejhiselam me isen alejhiselam, ku ti sipas nevojes te muhabetit i krijon avantazhet apo disavantazhet pa mvaresi ndermhet tyre.

Tre....une shpirterisht dhe njohurisht e kame kaluar DILEMEN "kush jam, ku jam dhe ku shkoj", andaj edhe pyetje ekzistenciale per mua NUK KA, mbi te gjitha qendroj edhe me te dy kembet paluhatshem mbi toke !!!, kujdes pra, kur deshiron dicka me njohur mbi meje, me mire, PYET, mos supozo !!!

Kater....eshte e vertete, se mbreteron argumenti i autoritetit, mirepo, autoritet i vetem eshte kurani, dhe kjo ne cdo pikepamje eshte dicka "normale", sikur ti me larte qe u mbeshtete ne "e nxjerrur nga pervojat e jetes dhe regjistrimin nga shqisat". Si argument per vertetesine e ketij realiteti te pamohueshem dhe me ne fund edhe te paevitueshem eshte realiteti qe na kushtezojn ligjet natyrore, mirepo prapavijen e atyre nuk e veme ne diskutim, se jemi te pavullnetshem ndaj imponimit.

C`ka me habit meje ore,leri keta leksione bajate.Judaizmi dhe Islami jane monoteizem i paster.E ate qe nuk e din Ti dhe qe do habitesh eshte qe ne Judaizem nuk eshte me rendesi ne cka beson por se si Jeton.E sheh kundershtine ndaj "vellezerve Judej".
    Informatat nuk jane leksione !!!, jane thjesht per "dijeni". Kurse faktori FEE tek cifutet eshte i SHKRIRE me faktorin gjak !!!, per kete edhe te jesh cifut nenkupton automatikisht te jeshe i lidhur drejtperdrejt me vullnetin e Allahut. Cifuti nuk ka dyshim ne feene e tij, per ta potencuar ate ne shenje DALLIMI !!!, kjo si rrjedhoje e vleresimit te tyre edhe direkt nga Allahu si "popull i zgjedhur", me nje varg pejgamberesh....se e kane mvetesuar feene e Allahut ekskluzivikisht per vete eshte tjeter mesele.....

Nga kjo qe thua mua "Allahu" me del politikan,premtimin ja ka dhen vetem disave.Eshte fale gabimi i Adamit dhe Eves !Allahu segregacionist haha.
    Je ne shkalle te larte subjektiv !!!, nuk ka lidhje ky perfundim as me intencionin tim, as me kuptimin bukval te rreshtave, as me qellimin e kesaj qe diskutojm. Shih me larte nen "Nje".

"Allahu" pa dyshim me pare krijoi fizikun e njeriut,dhe me vone i injektoi mekanizmin "te behesh me i mire".Kjo me duket eshte ajo qe besimtaret e Islamit e quajne "Vullneti i lire" ! Kjo "aftesi" e mjegullt ne realitet eshte justifikim i Allahut per kreacionin e tij (njeriun) qe humbaset.Duke mos pasur mundesi te arsyetoj deshtimin e kreatures se tij,i ka lene nje mashtrim :ne vend qe te shoh ne moment sekuencat e fajit te tij qe me krijimin,dhe me kete edhe fajin e Allahut per cdo fatkeqesi te tij,muslimani me me gezim tkurret ne pergjegjesin dhe e hedh mbi vete tere fajin per ngjarjet e keqija qe do i ndodhin ne jete !.
    Nje alternative ???, e sheh dilemen ???

Njeriu eshte drejtperdrejte PERGJEGJES per vepren qe ben !!!

Ja nje VIZATIM:

Kur njeriu "nuk pine uje" dehydron dhe pushon se funksionuari brenda tre ose kater diteve (ne tradicionalen i thuan: i paloj kembet, ose vdiq) !!!. Ti thua tash (analog me krijimin dhe Allahun), njeriu nuk ka nevoje te pije uje, dhe e arsyeton "vdekjen" e tije me mosfunksionimin e organeve trupore. Ose edhe me thjeshte, nuk vdiq filani se une e pushkatova, por se plumbi i shkaktoj ne trup gjakderdhje, mungesa e se cilit e shkaktoj mosfunksionimin e trurit....njer njeriu, te cilit nuk i funksionon truri, medicina e cileson si "te vdekur" ne kuptimin "e te prapambeturve".....

Ktheje ka te duash, ARGUMENTET i ke per ne kosh, ngase me te njejtin "kantare", nuk del asnje perfundim kausal, perpos vetem te tille qe jane "irrational".

Prej idese deri ne aktin final njeriu munde te pendohet qe te mos bej mekat,pajtohem.Por,si ka mundesi te largohet nga mekati i kryer,mekati i bere meriton denim ?
    Hajni i kthen parate, e mer denimin me te vogel, e kthen borxhin !!!, e vertete kjo`???, pra, nje pendim para atyre qe u ka bere DEM.....kurse edhe para Allahut e ka mundesine e PENDIMIT, perndryshe quhet "taube". Nenat tona e perdorin shpesh kur bejne be, thuan "tibe ne e kisha per keq"

Ti je ne "horo-trip" apo ?..une te them qe "krim" eshte qe Allahu juaj te sjell krijesen ne kete bote i mberrthyer tere jeten me te keqen dhe fatekeqesite - ndersa Ti me can koken me mekatet e te krijuarit (njeriut).Sipas ciles logjik apo etik ndonje 'zoti" apo "allahut" do i biente ne mend te krijoj njeriun i cili perpelitet ne mjerim dhe pasiguri ? Perse nje gjendje e till do i duhej dikujt duke marr edhe krejt univerzin.Sipas ciles mendje ky njeri i sjellur ketu dhunshem munde te bej MEKAT i cili do jet I TIJ....Kete qe ti e quan mekat i njeriut munde te jete vetem MEKAT I ALLAHUT i cili njeriun e ka krijuar ! Sepse krijimi i paraprin atij qe ti e quan mekat ! Mirru me kete dhe hapi syte ,edhe zemren per te pare perse e qortoj Allahun tend i cili thote qe e ka sjellur NJeriun ketu nga "meshira dhe dashurija" !
    C`ka thote Allahu yt : "Allahu e len ne paqartesi ate qe don ai,ndersa rrugen e vertet ja tregon atij qe don ai!" (citim i lire imi) > don te thote TE GJITHA MEKATET "ALLAHU" I KA MARR MBI VETE.Ne te njejten kohe me kete logjik qesharake te Kuranit,me dergon mesazh te pakten mua ,teje shihet qe JO,qe eshte intelegjent i ceket dhe me shpallje joserioze.Po ta kishte shpallur vetem kete e asgje me shume eshte e mjaftueshme.Per ata qe kane mendje !!!
    Allahut tend do i besoja nqs kete rresht me bold ,do te arrinte te spjegonte kuazalitetin e ketij mendimi dhe harmonizimin e konceptit te vet mbi shperblimin e besimtareve dhe denimin e pabesimtareve !!!
    Je i merzitshem, o Roli.....shume thjesht, njeriu e shpiki gurrin me tehun e mprehur per ta prere kafshen, per ta copetuar mishin, per ta perpunuar lekuren, qe keshtu ta lehtesoje jeten e vet. Te vona dikujt i rra ndermend se me ate gurrin e mprehur mund edhe ta myt ate fisin tjeter atje larg qe ja rrezikon ekzistencen ngase gjuan ne vendin e njejte....pra, nese Allahu rastesisht ja dha mundesine njeriut ta kuptoje se gurri me tehun e mprehet ja lehteson jeten, nuk ja dha njekohesisht mundesine qe ta mbyt tjetrin, po me ate gurre. Keqperdorimi eshte prodhim i vullnetit te lire. I njejti njeri mund edhe atij fisit huaj te ja shtrij doren dhe te punoje bashkarisht me ate !!!, njerezia e ka aprovuar kete, edhe kjo mundesi ekziston, apo ???, por gjithsesi edhe sot ka te tille qe e perdorin gurrin per interessat e veta. Clidhje ka tash ketu ALLAHU ne fajin ???, Ai na meson per ne te miren, dhe na meseon te largohemi nga e keqja !!!

Po te jete ,sipas Islamit,vullneti i lire > nuk do kishte nevoje te kercenohej me denimin dhe shperblimet.Marketingu i "Allahut" eshte siperfaqesor,ndersa zgjidhja (vendimet) e lire ne Islam nuk egzistojn.
    Ke ndegjuar qe demokracija eshte e mundur vetem atehere kur cdo qytetari i sigurohen kushtet elmentare te jetes- i punesuar apo jo.Pra,neqoftese Islami "zgjedhjen e lire" do ja kishte lene ndergjegjes njerezore,une do isha muslimani i pare.Keshtu nuk eshte dhe per kete sa me larg juve !
    "Ndermjet vullnetit tim te lire,dhe vullnetit te lire te tjetrit-qendron fuqija e Allahut" , hajt mos shkruaj budalliqe te lutem !..nuk din as c`eshte definimi i vullnetit te lire !
    Kjo eshte thjesht nje "Methode" edukimi !!!, shume me efikase se kjo e jona ne kete dynja. Edhe e aprovuar nder shekuj !!!, me kujtohet te kem shkruajt njehere se ne do vise te jemenit ne shek. e 9 ishte humbur nga fjalori i perditshem fjala per "vjedhje". Ose edhe vet ne perditshmerine tone, jo qe se jane larguar dukurite e shemtuara, ne edhe nga fjalori i kemi larguar, si per shembull gjuhen vullgare !!!, kjo qendron ne relacion te drejtperdrejte me "denimet e ahiretit", si mjet "edukues".....e sheh madhesine e Allahut ???, ja arrin QELLIMIT, as duke mos e prek njeriun, thjesht me fuqine e FJALES. Pra, ti nje zullumqare te paedukuar mbylle ne dhjet pranga, digjja trupin me kamxhik, ai vetemse do te behet edhe me i eger !!!.............ose thjesht, ngrej statistikat e te burgosurve ne vitin 2012, dhe ne vitin 1800 vetem sa i perket vendit tone !!

Ose me thjesht, NJEH ne familjen tende ndonje kriminel te kohes re ???, njeh kriminel te kohes se stegjyshit ???, kacakte kane qene aq te paket ne nummer, saqe fama e tyre i ka mbijetuar dekadat, paramendo, sot te ja kushtonim te njejten vemendje "kacakeve" te sodit, do te na duheshin jave e muaj per me i kujtua.

Kercenimet NUK JANE PER TEJE, por per zullumqaret. Per teje Allahu i madheruar fole me zerin me te bukur, me zerin me te lakmueshem !!!, aman dyshoj se me kupton !!!

Hutimi i Allahut nuk qendron ne DESHIRAT e don/nuk e don apo kerkesa demshperblime ,sepse AI nuk ka NEVOJA .Njeriu nuk ka cka ti dhen ATIJ sepse ketu ka arrdhur pa dhuraten e besimit.Edhe neqoftese do i kishte dhurruar kete njeriut (shpirtin) bashke me vullnetin e lire ,kjo dhurrate ky vullnet, nuk munde te jete i lire ,e as qe munde te jete i atij.AI qe eshte KRIJUAR nuk munde te kete ASGJE te veten.
    Ky "Allah" i juaji eshte aq i hutuar qe cdo here ngrit zerin kercenues ne njeriun dhe kercenohet ne te gjitha menyrat ,ndersa entiteti hyjnor qe kerkon DEMSHPERBLIM meriton te quhet Karikature prej zoti...asesi krijues apsolut me paramendim hyjnor.
    Shpritin njeriu e ka DHURATE nga Allahu !!!, kurse per ATE eshte per shembull Namazi dhe Agjerimi !!!, vullneti i lire ne kuptimin qe ti e ke NUK EKZISTON, kete mendoj se e sqaruam, por gjithsesi ne parakushtet qe i meson islami, ekziston natyrisht nje vullnet i lire. Njeriu mund terre jeten e vet ta kaloje ne te mire, edhe Imanuel Kant nuk pati per qellim te gjeje pergjigje ne pyetjet trasncendente, por thjesht ish ne hulumtim te shkalles ME TE LARTE TE MORALIT !!!, kjo kerkohet edhe nga njeriu prej Allahut. Kurse ajo shkalle njeriun nuk e len ne dyshime, dhe e ben imun karshi te "pavlefshmes".

Une nuk e di nga e ke ty pasqyren mbi Allahun, por ne asnje literature, ne asnje hulumtim shkencore ne kete forme subjektive dhe siperfaqesore nuk kritikohet Allahu !!!, ne librin e Tije nuk mesohet parimisht per te "keqen", por perfundimisht VETEM per te miren, ku edhe e "keqja" eshte ne menyre ABSOLUTE ne sherbim te te mires, dhe vetem ne sherbim te saje !!!, nga kjo fillozofi e jotja edhe shtetet moderne pra nuk duhet te kene ekzekutiven dhe judikativen, ngase ato jane mjete per ti shkaktuar "dem" njeriut !!!, parimisht pra nga fillozofija jote na del nje "destruktivizem" i shkalles se larte, saqe une duhet te te pyes, a i ke krejt trut ne koke, apo i ke nxjere ne bjeshke per kullose ???

Kader-it,Teje dhe kesaj "absolut racionale" do ti duhet nje trajtim rigoroz i logjikes elementare,qe te ndalesh njehere te dridhesh nga caktimi i "Allahut" tend.Fikcionet jane te sherueshme neqoftese egziston vullneti per kaluar ne sfera me te larta shpirterore.Por ,jo me kete bagazh qe ke > do mbetesh gjithmon ne pellgun banal te Islamit siperfaqesor....Une nuk te kritikoj,une te therras te ngjitesh ne sferta me te larta besimi !!!
    Ki reagim eshte tejet i kuptueshem per mua !!!, mund vetem ta tundi koken !!!, ti as qe je ne "mund" per te kuptuar dicka, thjesht vetem pallavritesh pa fijen e konceptit dhe idese, PERSE e humbi kohen me Nuh Musen ???, e vetmja arsye, perse miresh me kete pune ketu eshte e bazuar ne ate qe edhe ne shkrimet e para te mijat ti kam thene: hedonizmi, dhe serviliteti !!!, ti, OSE mundohu te kuptosh (nuk te kushtezon askush te behesh musliman), OSE mos e tjer, se e poshterson vetveten !!!

Je i gatshem ta kuptosh VULLNETIN e natyres, qe te KUSHTEZON dhe nuk te len te lire (ke qershia ne dimer ???, perpos ne supermarket ???), kurse nuk e kupton ate qe ta ka dhan Allahu ???, e din pse ???..........sepse natyra ta ka ngul me kamxhik ne shpirt, ajo nuk luhaten, keshtu ose ska.....Allahu te ka dhene hapesire dhe liri, bile edhe eshte aq i meshirshem, saqe edhe nese "gabon", eshte i gatshem te ta pranoje gabimin. Pra, puna jote Roland shoki eshte thjeshte nje pune e atij citatit me larte, dha edhe njehere: "e nxjerrur nga pervojat e jetes dhe regjistrimin nga shqisat".

C`do gje qe Instuticinalizohet e mbyt besimin e vertet.E vetmja rruge per njohjen e Perendise eshte rruga vetjake...Lexo Rumin,mos ke frige te ngrit shume me larte se keta bashibuzuket e Abdyl Wehabit. !
    Institucionalizimi nuk ka lidhje me "besimin"..........apo ke ndegjuar ndonjehere dikush te denohet se nuk agjeron ???, kurse per ramazan dyqanet mbyllen, ngase ashtu e thot ministria, jane DY gjera, qe nuk kane lidhje me njera tjetren.

Perndryshe ke ik edhe per lesh si thojn te shipnise nane.....te citosh Rumin, dhe te kritikosh Allahun si me larte eshte nje konstelacion i papare....

Mos filozofo sepse je BESIMTAR,pergjigju ! si munde te pergjigjesh kur nuk kupton se c`ka te kam shkruar.Te jesh i paditur sjell efekte te padeshiruara per egon tend qe zhuritet ne Islam > pamundesija per te mbrojtur "Allahun".Vullneti i lire eshte EGO dhe Individualitet -fakti i vetem qe dallon nje njeri nga tjetri.Ky "Allahu" juaj ju ka dhen zgjidhjen e lire qe tere jeten ta frenoni vullnetin.Lufta eshte humbur qe me pare:Njeriu nuk munde te kuptoj deri ne fund vetveten sepse do te vyshkej si lule.Duke ditur edhe kaq sa ju ka dhen ne Kuran ,genjeshtari ju ka futur edhe nje "befasi" tjeter - qe ATIJ (allahut) nuk i eshte me rendesi rezultati i veprimit,por qellimi(synimi) i vepres qe keni bere....Kurth perfekt -"mekati fillestar" i Krishter hyre ne Islam permes dyerve te vogla,TINEZ hahah...qe te ju mbaj ne bindje dhe degjueshmeri.
    C`ka mendon PER CILAT qellime te ketij dunjalluku eshte bere ? Pergjigjen e ke te thenia "Muhamedi gjeneral i ushtrise Beduine" !!!!
    Pyetja jote nuk ka BAZE !!!, o trim !!!, andaj edhe shembulli i im per te nenvizuar budallakine !!!; mos mendo se njerezit nuk te kuptojn. Shembulli te "Vizaton" nje realitet i cili brenda dy dekadave ka ndryshuar rrenjesisht. Para njezet vjet nuk u besonte kush parashikimeve te motit, se kinse Allahu ben cka don, kurse sot ato jane me nje plus/minus per 10 minuta te sakta !!!, sot e kuptojm ndrysha nga para 20 vjeteve per arsye te njohurive qe kemi mbi teknollogjine tone. Pra, meselja nuk paska qene aq mystike, ne vetem se nuk e kemi njohur, ja kemi lan gjykimin Allahut, dhe jemi mbeshtet ne ate sic e kemi bere edhe ne raste tjera.

Edhe shembulli jot me vullnetin e lire a priori, nuk eshte i mundshem, ngase vullneti i lire ka natyre absolute (ka DY vullnete te lira ???, nga kjo, nuk mund te kete edhe DY konkluzione, nga shembulli a priori i joti), dhe jo relative, kete desha te ta nenvizoj me shembullin me larte. Clidhje fillozofike sheh aty, kur ben gabime teknike ???

Ka musliman "vrases" ???, kriminell ordinare ???, sa here ju kam thane se muslimanet nuk jane "melaqe", pra, vullneti i lire, qe TI e sheh, eshte prezent edhe tek muslimanet, andej, po perseritem, mblidhi trut kur diskuton, se me shume qe mund te besh eshte, te diskreditosh vetveten !!!

Cili caktim,kush te ka mesuar kete ? A je ti Musliman ? - Nuk je i afte te kuptosh qe cdo "caktim i lire" nuk eshte gje tjeter pervec Egoizem ,qe cdo Musliman i devotshem me gjith deshire do e "permbyste vullnetin" e tij Allahut,nese do te mundej.
    Kjo vetem tregon qe NATYRA eshte me e forte se konceptet dhe caktimet e Allahut.Kjo tregon qe TI nuk je Alim dhe Egon tend nuk e ke te nenshtruar plotesisht ndaj Allahut.Kjo do te thote qe tenton kot te ju ofrohesh Allahut,por meqenese nuk mundesh atehere vie ajo qe i ndodh cdo besimtari ,vetmashtrimi i perjetshem duke u NENSHTRUAR dhe nga kjo vie edhe qendrimet prozelite te tuaja !!! Qendrimet qe ti i shpreh jane papjekuri jo vetem i shpirtit por edhe mungese VETnjohje.
    PSe nuk me len rehat tash pyetja se, mos fol tash per veten o Roli ???

Caktimi i Allahut eshte i "paevitueshem"..............kjo nenkupton, se Roland Mjeku, mund te fitoje edhe cmimin nobel, mvaresisht cilen rruge do ta zgjedh.....Allahu ta ka caktuar edhe ate rruge, ne te cilen gjindet cmimi Nobel (kjo mund te jete !!!).....te me kujtosh mua ate dite ne shenje falemnderimi !!!, ta kerkoj besen per kete !!!

...Po,Po rruga e vetme !!!....Ajo qe ju mban ne kete rruge eshte KUJDESI i Muhamedit qe te ju lidh me 5 hipno-namaza ne dite.Krijesa njerezore te "robotizuara" qe nuk munde te gjejne optik tjeter dhe rruge per te ikur nga OPSESIONI.
    FLM per kete rruge te vetme !
    Namazi eshte nje forme meditimi, nese TI SI MJEK, nuk e njeh rrendesine e meditimit ne aspektin shpirterore, atehere perseri po dyshoj ne aftesine tende per ate profesion qe e ke zgjedh !!!, Pejgamberi alejhiselam ka thene, LUMTURINE me te madhe ne jete e ndjej kur lidhem ne namaz. Definoje lumturine ???
    Nese dikush e ka arrijt shkallen me te larte te MORALIT, atehere nje musliman i devotshem !!!, Rumi per shembull.....ka qen edhe Kadij, pra, JURIST, ka prere vendime mbi fatet e njerezve.....ne nje shoqeri muslimane barra e kadiut qe mban mbi shpine eshte e "pakonstatueshme", Umar ibn Abdulazizi (kalif) ka qare nga friga mos jete i padrejte, edhe ate, KALIF, pune e madhe se "gabon", ka instance mbi te qe ta ja merrte per kussure gabimin qe do te bente me gjykimin mbi nje kriminel ordinare ???

Je i kufizuar sepse mban mend vetem fillimin e fjalise.Jetegjatesija dhe dinjiteti i njeriut.Por mbi te gjitha ngritja shpirterore dhe Humaniteti....Jetegjatesi te deshiroj 100 + vite,keto te tjeret nuk do i arrish !!!

Tjeta Babush.
    Tipike Roli............ajo qe te thashe ish vetem nje fragment, per te dhane teje nje "impuls" te aludosh ne natyren e asaj fillozofije qe permbante ate "jetezgjatjen" ne lidhje me pyetjen time vijuese..........kufizimi i dikujt eshte "relativ"........si na deshmon.......

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Albo ose Uriel,

Nuk e di kush e nderoi titullin e temes, po do kish qene mire te me kontaktojshi per arsyet pse e zgjodha ate titull !!!

Ju kisha lut per "rikorrigjim", ngase synimi eshte qe te perforcohet shikjimi dhe te fokuzohet pikerisht ne te qenurit "shqiptare", ne aspektin politik si "komb" dhe ne aspektin shpirterore si "fare".

Edhe pse titulli "tendenca anti-reformiste mes shqiptareve" eshte bombastik, ka se paku ne mes nje potencial qe asaj me larte i shkon ne kundershtim. Qe te kemi nevoje per nje anti-reformacion, duhet njehere te kete nje "reformacion".....ne nuk kemi as "reformacion", ngase kjo do te paragjykonte nje percarje fetare tek shqiptaret, dhe me kete nuk do te kena edhe nje "anti-reformacion"..............apo, ALBO ose URIEL, jeni te mendimit se dikush na i ka gozhdu thezat percarese ???.....Kadareja nuk ka "b..ol.she" per nje gje te tille, aq me pak sa kish rahmetli Brahimi......

me nderime
    albanish by nature

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    ALBO ose URIEL, jeni te mendimit se dikush na i ka gozhdu thezat percarese ???.....Kadareja nuk ka "b..ol.she" per nje gje te tille, aq me pak sa kish rahmetli Brahimi......me nderime
    kenaqem kur te lexoj tu nuh..ma shkon mallin e fatos nanos..seq e ka edhe ai nje mani me fol me fjale te medha dhe kur e mbaron fjalimin askush nuk e merr vesh cka tha..te njejten gje vazhdon e ben edhe ti o nuh..hej burre bre ma shkoqur thone labet qe te te marrim vesh ku e ke llafin e ku do me dale..keshtu siq ja ke nise kerkush nuk te merr vesh...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    kenaqem kur te lexoj tu nuh..ma shkon mallin e fatos nanos..seq e ka edhe ai nje mani me fol me fjale te medha dhe kur e mbaron fjalimin askush nuk e merr vesh cka tha..te njejten gje vazhdon e ben edhe ti o nuh..hej burre bre ma shkoqur thone labet qe te te marrim vesh ku e ke llafin e ku do me dale..keshtu siq ja ke nise kerkush nuk te merr vesh...
    ...malsoro, bukur ja fillove kesaj rradhe:

- anti reformacion nenkupton, po qe se i kam kuptuar mire keto qe ma nderuan titullin, se fryma e muhabetit qe do te zhvillohet ne kete teme do te shkoje ndesh "de-fundamentalizimit" te shqiptareve qe kinse po ekzitojka ne shoqerine shqiptare......qe ne fakt nenkupton zbehjen e faktorit fee, kuptohet asaj islame, dhe shpreses, nga dera rezerve, mos valle i ngjitemi "fese se te pareve" (per kete aludova tek Brahimi i Smajo-ja).

Duke e njohur "potencialin" inetelktual te aktoreve ketu, mendoj se kjo eshte arsyeja !!!

Alternativa tjeter eshte, me "anti-reformacion" aludojn tek ai klassik qe e njeh okcidenti qe u shfaq si kunderryme e reformisteve nen lutherin. Pra, nje akuze indirekte se une po krijoj ketu nje "atmosfere" percarese ne kahjet "reformacion - antireformacion".....por kjo perpos ngjajshmerise fonetike do te ish jashta synymit, ngase kjo percarje fetare nuk kish te beje me zhvillimin shoqerore modern te okcidentit, por ish pikerisht pikenisja e zbehjes te faktorit FEE nder te krishteret perendimore dhe fillimi i demontimit te fuqise se kishave ne pergjithesi. Por kjo nuk besoj se eshte arsyeja, ngase ne kete senz une bile do te kontriboja ne pershpejtimin e defetarizimit ne stilin e perendimoreve.

Ne fakt nuk dua asgje me shume, se shpalosjen e dyshimeve qe kemi, dhe nje diskutimi te hapur vellazerore mbi ta si njerez te civilizuar.

Shpresoj se isha i qarte, dhe se moderatoret do te na hjekin perden e dyshimit.....

tung
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 14-09-2012 mė 17:56
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    historise se viktimes aishe nuk ke cfar i reformon.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga shofer Lexo Postimin
    historise se viktimes aishe nuk ke cfar i reformon.
    ...pse mban nofke turke ???
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    chauffeur

por pavarsisht nofkes time franceze, historise se aishes 6 vjece s'ke cfar i reformon, ai kafsha me dy kembe e perdhunoi qe te vogel

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •