Close
Faqja 21 prej 26 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 259
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,197
    Postimet në Bllog
    22
    Albo, vendimi është i një gjykate të vetme dhe jo shëmbëlltyrë komplet e drejtësisë gjermane në këtë rast. Pikërisht sepse gjyakatësi ka interpretuar kushtetutën ashtu, erdhi ky vendim: Ai nuk nxorri ligj të ri, e shpalli synetin si delikt të plagosjes, pra të dënueshme. DHE sigurisht që nuk është në rregull, ndaj nesër do diskutohet në Bundestag.
    Pavaresisht se si vendos ta adresoje problemin e krijuar parlamenti gjerman apo ekzekutivi gjerman, mos humbisni thelbin e asaj qe sapo ndodhi: nje gjykates lokal, me nje vendim te vetem personal, vendosi qe ti japi fund nje praktike te aplikuar me dekada ne ate vend, berjen synet. Qe ceshtja do te marri pergjigjen nga kuvendi i Gjermanise une jam i bindur, por ajo qe me habit mua eshte reagimi juaj si qytetare te gjermanise: per ju eshte OK qe nje gjykates me nje vendim te tille t'iu diktoje si te jetoni jetet tuaja. Sot eshte syneti, neser do te jete orientimi seksual i femijeve tuaj, e pasneser do te jete menyra se si ju duhet te mendoni e silleni si qytetare gjermane. Pra gjykatat e shteti uzurpojne lirite tuaja si qytetare te lire.

Unë e di ç'janë të drejtat e njeriut, por a e njeh ti aspektin juridik të tyre? Të drejtat e njeriut mund të mbivendosen mbi njëra-tjetrën, mund të kenë prioritete; në këtë rast integriteti trupor mbi fenë. Nqs do ta dish, në Gjermani, integriteti trupor është universal dhe i pashkelshëm, as shteti nuk mund ta ndryshojë përmes ndonjë ligji. Çdo e drejtë tjetër është e kufizueshme me ligj ose përmes një ligji.
    Problemi me kete kendveshtrim, qe me sa duket ty e shume te tjereve qe jetoni ne Gjermani u duket "i pranueshem", eshte se eshte nje forme fine e diktatit te njerezve ne pushtet mbi masat. "Shteti i di te gjitha dhe ne bejme sic na meson shteti." Ne fakt shteti nuk di asgje, sovrani ne nje demokraci eshte qytetari i lire i atij vendi. Dhe mua me vjen keq te konstatoj, qe edhe Gjermania si shume vende evropiane eshte kthyer ne nje laborator shoqeror, ku shteti na eshte kthyer ne dado qe nga djepi e deri ne varr, e na dikton cdo aspekt te jetes sone si qytetare. Ne nuk na ngelete gje tjeter vecse te bejme sic thote shteti.

Une idealisti kujtoja se qytetari i lire eshte sovrani ne nje demokraci, dhe shteti e te gjithe ata te zgjedhur vetem sa perfaqesojne interesat e ketij sovrani. Por ju keni lejuar qe shteti e pushtetaret t'iu uzurpojne lirite tuaja si qytetare. Sic e thashe me lart, sot eshte syneti, neser do te jete e drejta juaj per te levizur e jetuar te lire ne Gjermani. Pushtetaret kenaqen kur me nje te rene te lapsit, te dehur nga pushteti i ligjit, ata mund te diktojne cdo aspekt te jetes gjermane.

Dhe ky eshte nje shqetesim ne mbare boten e qyteteruar, jo vetem ne Gjermani. Shteti e pushtetaret po uzurpojne te drejtat tona si njerez te lire, po na diktojne me ligjet e tyre menyren se si te jetojme jetet tona, kunder vullnetit tone.

Unë s'mbaj asnjë lloj qëndrimi ndaj prindërve të mi, sepse i kuptoj arsyet nga janë nisur e sigurisht nuk kishte asgjë të keqe atëherë dhe sigurisht e kam vlerësuar e vlerësoj ende. As i inkriminoj, as bëj rolin e gjykatësit. Të lutem, mos dedukto të tjera gjëra që s'i kam thënë. Ndryshimi i vetëm mes meje e teje, nuk është ai që përshkruajte, por ai që, në ndryshim nga ty i don't litter my mind
    Fjalet e tua me lart, si ne veshet e prinderve te tu, si ne syte e atyre qe te lexojne ne kete teme, jane nje aktaukuze e heshtur per prinderit e tu: "perse me pagezuat kur isha femije kunder vullnetit tim". Do te vije nje dite, kur te behesh prind vete (nese nuk je akoma e tille), qe te marresh vendimet si prind per femijen tend. Dhe uroj qe ai femija tend kur te rritet e behet sa ty sot, te mos mendoje ne te njejten menyre sic mendon ti ndaj vendimit te prinderve te tu.

Albo

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,197
    Postimet në Bllog
    22
    ai është, e sheh çdo ndërhyrje trupore si cënim të integritetit trupor, përfshirë këtu edhe atë të përligjurën nga ana mjekësore, qoftë edhe më të thjeshtat si injeksionin apo infuzionin. Është e gjitha terminologji o Albo dhe çështje definicionesh e bazuar mbi parimin e vetëvendosjes, meqë bëhet fjalë për trupin tënd e jetën tënde.
    Pra sipas teje dhe gjykatesit, gjykatesi neser ka te drejte te marri nje vendim se:

- ndalohet shtatezania ne Gjermani, pasi shtatezania cenon "integritetin trupor" te nenes.
    - ndalohet lindja e femijeve nga vajza minorene ne Gjermani qe kane ngelur shtatzane, pasi kjo cenon "integritetin trupor" te tyre.
    - lindja natyrale e femijeve ndalohet ne Gjermani pasi kjo cenon integritetin trupor te nenes.
    - lindja me operacion cesarian ndalohet ne Gjermani, pasi cenon integritetin trupor te nenes.
    - grate gjermane nuk gezojne me te drejten me ligj qe ti kerkojne doktorit te tyre te lindin me operacion cesarian, pasi kjo eshte nje nderhyrje kirurgjikale qe cenon "integritetin trupor" te nenes.

E perseris, ajo qe me habit mua nuk eshte aktivizmi i nje gjykatesi te vetem qe i pelqen qe me nje te rene te lapsit te diktoje sjelljen e gjithe shoqerise. Ajo qe me habit mua eshte reagimi juaj qe e justifikoni dhe pranoni kete vendim te tij, qe cenon lirine tuaj si qytetare te atij vendi.

Albo

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Hape e lexoje kushtetuten e nje vendi te qyteteruar, zgjidhe vete, e kerko se mos gjesh ne ate kushtetute te flasi per "lirine e marteses se homoseksualeve", apo per "lirine e gruas per te bere abort", apo "per lirine e ateistit per te mos pare kisha e xhami me sy". Po i gjete na i sill ketu ne forum qe t'i lexojme edhe ne. Po nuk i gjete, mbylle sqepin e mos na derdellis shume.
    Epo, hape e lexoje edhe ti kushtetuten e nje vendi te qyteteruar, e kerko se mos gjesh ne ate kushtetute te flase per lirine e plagosjes, copetimit apo mutilacionit te nje femije nga prindi i vet!!Po i gjete, na i sill ketu ne forum qe t'i lexojme edhe ne. Po nuk i gjete, mbylle sqepin, var turirin dhe vazhdo e lih per lavdine e kishes greke dhe te Janulles, por mos guxo t'u drejtohesh shqiptareve si "gdhendes"; e shumta mund te jesh sahanlepires i grekerve!!

Liria e besimit jo vetem qe renditet si nje nga lirite kryesore te njeriut ne cdo kushtetute te botes por njihet edhe si nje nga lirite universale te njeriut. Kurse liria e prindit per te rritur femijet e tyre, se bashku me martesen, jane guret e themelit te cdo shoqerie te qyteteruar. Nese nuk do te jetosh ne nje vend te tille me kushtetuta te tilla, shko e jeto ose ne ndonje pyll te thelle ose ne xhungel. Vetem atje nuk do te shohi syri kisha e xhami.
    O ti "gdhendesi" egzemplar nuhist!! Na trego pakez se cilin besim apo cilen liri per te rritur femite e tu, te pengoi ty, vendimi i ketij gjykatesit?!
    E pastaj, zoti "gdhendes",a nuk te duket prej karagjozi, te perçartesh per shoqerira te perparuara e te vjellesh kunder nje gjykatesi gjerman, pjesetar te njeres prej shoqerive me te perparuara te globit??!

Femija nuk eshte "prone e prindit", eshte dhurate e Perendise e mish i mishit te prinderve, e gjak i gjakut te prinderve. Nuk t'i kane mesuar keto gjera mami me babin? Ti meson Albo ne forum, mos u merzit. Sipas ligjit kushtetues, gardiani ligjor i femijes qe nga lindja e deri ne moshen madhore eshte prindi. Kushtetuta ia njeh kete privilegj dhe pergjegjesi vetem dy prinderve te atij femije.
    Prej Albos, deri tanime, mund te mesoj vetem arrogancen, por s'para me intereson! Pastaj, kur "gdhendesi" Albo, ngaterron "gardianin" me "xhelatin", mund vetem te me vije keq per te dhe arrogancen e tij!!

Kushtetuta perseri ben me pergjigjesi prindin per arsimimin e femijes. Eshte prindi pergjegjes para ligjit kushtetues qe te edukoje e arsimoje femijen e tij, ashtu si ai e mendon me mire. Ligji penalizon prindin nese ai e le femijen e vete pa shkolle. Nese e dergon ne nje shkolle publike, private apo fetare, apo e meson vete ne shtepi, kjo eshte perseri pergjegjesi e prindit. Kushtetuta ben me pergjegjesi shtetin qe te ofroje sherbimin e arsimimit publik ne cdo cep te vendit. Pra detyra e shtetit eshte qe te hapi shkolla publike per arsimimin e femijes ne cdo qytet e fshat te vendit. Shume kolopuce si puna tende qe nuk i kuptojne sic duhet gjerat, kujtojne se eshte shteti ai qe detyron prinderit qe ti dergojne femijet ne shkolle. Ligji nuk ia njeh kete privilegj shtetit, i njeh vetem prindit.
    Jo mer "gdhendesi" i shtogut, jo!! Ti mund edhe ta arsimosh privatisht, femine, por shteti do te ta marre ne provim, per te verifikuar nese ia ke mesuar teorine e relativitetit, evolucionit, historine zyrtare, aritmetiken, etj, e aspak nuk i behet vone nese i ke mesuar perrallat e Janulles apo te Muhamedit!! More vesh ti, zoti "gdhendes"; mora thuaj!!
    Shteti te detyron ta arsimosh femine, e ne rast se nuk e ke mundesine, e arsimon ai ne vendin tend!!
    Nuk eshte "liri", "gdhendesi" filogrek, por "detyre"!!
    Gdhendu!!

Nese arsimi 9 vjecar ne Shqiperi eshte i detyrueshem me ligj, kjo do te thote qe prinderit jane te detyruar qe te arsimojne femijet e tyre me dije deri ne ate shkolle. Nese nuk e bejne kete gje, shteti mund te gjobisi prindin qe e le pa shkolle femijen, por nuk mund ta detyroje ate me force qe ta dergoje femijen ne shkolle.
    Edhe Nuh Musa, nuk do te kishte mundur me qene me shume nuhist sesa xhaxhi Albo "gdhendesi"!! Jo eshte "i detyrueshem" e "jo, s'te detyron dot"!!
    Shko ere merru me Janullen, se na nxive faqen ne shqiptareve!!
    Kur te behesh ti baba, mblidhe zonen tende elektorale ku banon, e thuaju: Hajde votojme qe te vendosim se si duhet te rrisim femijet tane? Shko e voto edhe ti, dhe ne fund numeroni votat. Une them se vetem nje budalla do te dali te votoje, e ai do te jesh ti, pasi vetem ti beson se shoqeria mund te rrisi femijet e tu me mire se sa vete ti.
    ...ahahahahahahahh.....je per te ardhur keq Albo!!
    Une jam baba i tre femive dhe mund te te them me plot gojen se, pa shoqerine(ne kuptimin "social", ne jemi thjesht "neandertale"!!
    Sipas teje, Albo "gdhendesi", femijte e tu edukohen me mire prej nje personi si ti, me perrallat Janulles, filogreqizmit e fetaro-biblizmit, sesa ne nje shkolle te tipit Oksford apo Harvard!!!

Si ia benin ata te paret tane kur nuk kish as shtet e as kushtetute, si i rrisnin valle ata keta femije?!
    I rrisnin bujq e bari lopesh, o i pagdhendur!! Kush kishte mundesi e çonte ne shkolle!! E kupton apo jo, se je nje hiç pa shoqerine; madje me pak se hiçi!!
    Une qe mbroj te drejten time per te rritur femijet e mi ashtu si e gjykoj une si prind, jam dele, kurse ti qe pret qe shteti e gjykatesit te te diktojne se si te jetosh jeten tende e te rrisesh femijet e tu, nuk je dele por je...

Do te te gdhendi xhaxhi Albo e do te te beje njeri... mos u merzit.

Albo
    Arroganca eshte veti e frikacakut!!
    Qymyri nuk mund ta gdhende diamantin edhe pse jane qe te dy prej karboni, o xhaxhi "gdhendes"!!
    Ti je dele e Janulles, ndersa une jam dash i Gjergjit e, nuk pres qe te me diktojne greket se cilin patriark te kem mbi krye, por jam respektues i asaj demokracie per te cilen u perpoqa qe ne kohen e Enverit!!
    Nji kshu, qe te gdhendesh ti, delja e grekut!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 17-07-2012 më 15:02
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga baaroar Lexo Postimin
    Po muslimanët përse e kanë kopjuar synetllëkun nga jahudët?
    Nuk e kanë copyright këta të fundit?!
    Ajo gjë është prej natyrës së njeriut...ashtu siç priten thonjt!!

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    well ligjet jan ligje ska as geg as mek
    Po te tha xhaxhi polici dil nga makina do dalesh
    ky eshte ligji Demokraci,Komunizem ,socializem,rebulikanizem leninizem
    Ligji eshte Ligj
    Partizoni

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-09-2011
    Postime
    329
    Citim Postuar më parë nga Elytony Lexo Postimin
    Ajo gjë është prej natyrës së njeriut...ashtu siç priten thonjt!!
    Pse mo rritet lekura ashtu si thonjte?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    opo plasni ju po deshet se kush ka per te ber synet djalin e tij doe bej dhe nuk i plas fare se çfare thote nje gjykates nga gjermania.

ej me det ,hedh scion nje provokim dhe te gjith mbrapa si delet mbas bariut.

Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    KÖLN - Një gjykatë në Köln të Gjermanisë vendosi që syneti i fëmijëve për arsye fetare duhet të trajtohet si shkaktim i plagëve të rënda trupore dhe se si i tillë mund të jetë vepër penale.

Duke marrë parasysh se ky vendim në të ardhmen do të mund të konsiderohej si precedent, ai shkaktoi reagime të ashpra, fillimisht të bashkësisë hebraike, e cila e konsideron këtë si sulm ndaj lirisë fetare.

Në arsyetimin e vendimit pohohet se me synet, trupi i fëmijës ndryshon përgjithmonë dhe shtohet se një ndryshim i tillë është në kundërshtim me interesat e fëmijës, i cili privohet nga mundësia që më vonë vetë të përcaktohet për përkatësi fetare dhe çdo gjëje tjetër që ka të bëjë me këtë.

Në vendimin e gjykatës shkruhet se vendimi nuk i referohet synetit për arsye mjekësore. Bashkësia hebraike, por edhe ajo myslimane në Gjermani njoftoi se vendimi i gjykatës në Köln paraqet formën më serioze të përzierjes në të drejtat e bashkësive fetare.

(er.nu/koha/BalkanWeb)

Hajt me shnet! Ne rruge te mbare ...
    shume vendim i qelluar i gjykates gjermane, synetimi eshte malltretim per femijet,, eshte krim kunder njerezimit...ky akt eshte per ne gjyq te hages...
    Ndrysho Firmën

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    KÖLN - Një gjykatë në Köln të Gjermanisë vendosi që syneti i fëmijëve për arsye fetare duhet të trajtohet si shkaktim i plagëve të rënda trupore dhe se si i tillë mund të jetë vepër penale.

Duke marrë parasysh se ky vendim në të ardhmen do të mund të konsiderohej si precedent, ai shkaktoi reagime të ashpra, fillimisht të bashkësisë hebraike, e cila e konsideron këtë si sulm ndaj lirisë fetare.

Në arsyetimin e vendimit pohohet se me synet, trupi i fëmijës ndryshon përgjithmonë dhe shtohet se një ndryshim i tillë është në kundërshtim me interesat e fëmijës, i cili privohet nga mundësia që më vonë vetë të përcaktohet për përkatësi fetare dhe çdo gjëje tjetër që ka të bëjë me këtë.

Në vendimin e gjykatës shkruhet se vendimi nuk i referohet synetit për arsye mjekësore. Bashkësia hebraike, por edhe ajo myslimane në Gjermani njoftoi se vendimi i gjykatës në Köln paraqet formën më serioze të përzierjes në të drejtat e bashkësive fetare.

(er.nu/koha/BalkanWeb)

Hajt me shnet! Ne rruge te mbare ...
    Pasiqe jame me ramazan, do ti permbahem komentit te merituar dhe do te le tjeret te folin:

tung

PS: per hajr muaji i ramazanit !!!

PPS: tek 0:47 (inglourious basterds) shihet Gedeon Burkhard, sternipi i aleksander moisit....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 20-07-2012 më 04:58
    albanish by nature

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    shume vendim i qelluar i gjykates gjermane, synetimi eshte malltretim per femijet,, eshte krim kunder njerezimit...ky akt eshte per ne gjyq te hages...
    .....................
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 20-07-2012 më 05:38
    albanish by nature

Faqja 21 prej 26 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •