Close
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 91
    Sa kollaj eshte te denigrosh nje njeri pa e patur fare idene se cfare ben ne jeten e tij apo se cfare perpjekjesh ka bere per te arritur nje enderr. Ja pse ne shqiptaret jemi kaq mbrapa si ne mentalitet ashtu dhe ne perparim. Erioni ka punuar per nje kohe relativisht te gjate qe te arrinte te futej ne Holliwood, ka asistuar dhe ne filmat e James Belushit, madje ka qene ai qe e ka futur Timo Fllokon ne nje rrol modest ne njerin nga keta filma. Ka lujatur dhe ne teatro te Los Angeles dhe te New York etj. Sjam ketu per te mbrojtur Erionin dhe as Eltonin. Sejcili ben zgjedhjen e tij ne jete dhe perpjekjet jane individuale. Por nuk me duket i drejte pergojimi bazuar ne "piedestalet" personale pasi jane gjithmone relative dhe shpesh te gabuara. Me skandalozja eshte qe komentet dhe gjykimet me te rendomta behen nga ata qe kane shume vite ne emigrim. Llogjikisht duhet te mendosh qe jetesa ne perendim prej kaq shume kohesh i ka mesuar ketyre njerezve qe te shohin punen e tyre dhe mos gjykojne tjetrin dhe te kene ndryshuar ate mentalitetin provincial tipik shqiptar qe me pare shohin catine e tjetrit sesa muret e rrenuara te shtepise se tyre. Nuk thone kot, delja qe lind e zeze, vdes e zeze...

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Po pra Cool shqype. Ky dhe ai kokelopa tjeter, Elton Deda.lol.Losers mer ca pret?! Sikur I mban USA me dhune. Shqiperia atje eshte. Po 'artiste' leshi. As atje nuk bejne.
    Herionin nuk e njoh dhe rreth jetes se tij ne emigrim ketu e mesova, por mesa di une, Eltoni nuk para eshte marrur me muzike ne SHBA. Aktiviteti i tij ka qene simbolik ne krahasim me Shqiperine e para vitit 1997, dhe ka qene me teper aktivizim si pasoje e pasionit vetjak. Fundja fundit ai eshte muzikant dhe ne kete drejtim eshte diplomuar. Emigrimi i tij nuk kishte synim qe te behej nje "winner" ndermjet muzikes, sic kane deshtuar shume kengetare te tjere qe u nisen pertej oqeanit me kete qellim. Eshte e lehte te paragjykosh.

Tre mosketjeret paten fatin e keq e te lindurit ne Shqiperi.
    relata refero

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2007
    Vendndodhja
    KUDO DHE ASGJEKUND
    Postime
    837
    ma do mendja se jemi i vetmi popull ne bote qe paragjykojme tjetrin se cfare pune ben

megjithese cudi nuk eshte nga nje popull qe respekton drogaxhiun dhe kreminelin

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Te dy i kam miq dhe i njoh prej mbi 25 vjete. Asnjeri prej tyre nuk eshte loser, aq me pak Erioni. Perkundrazi eshte me shume kembe ne toke dhe emigrimi i ka mesuar ashpersine e realitetit qe duhet te perballesh kur largohesh nga vendi jot. Intervista e Erionit, ne menyren sesi e perceptova une eshte nje klithem gjithe dhimbje per mundesite e humbura dhe nje realitet qe jo gjithmone kemi forcen, mundesine apo pse jo dhe fatin per ta ndryshuar. Erioni eshte nje tjeter shembull i shume shqiptareve qe ndonese te talentuar dhe te arsimuar, jeta i vuri perballe nje sprove ku u detyruan te sakrifikonin per ndertimin e nje jete te re ne toke te huaj e sidomos ne nje vend te njohur per nga ritmi i cmendur dhe "egersia" qe duhet te perballesh cdo dite. Sidomos kur ke krijuar familje e mendon per te ardhmen e femijve shumica e te cileve mbas 90-es kane lindur ne emigrim dhe se njohin fare Shqiperine. Nuk eshte e lehte te kthehesh ne vendin tend ne kushte te tilla. Ju qe komentoni ketu dhe qe gjykoni njerin apo tjetrin mos harroni qe te gjithe ne qe jemi larguar nga vendi yne kemi nje dicka te perbashket, pavaresisht nga fati personal ne sigurimin e nje vendi pune decent apo anen ekonomike, e perbashketa eshte qe me largimin nga Shqiperia te gjithe kemi humbur dicka qe nuk do e gjejme kurre ne asnje vend tjeter. Kush me shume e kush me pak, te gjithe e kemi humbur.
    Nuk mund te kundershtoj ne asnje pike te ketij shkrimi per dy arsye te thjeshta:

1. Je me kompetent se une per arsye se e njeh Herionin personalisht, ndersa une e njoh vetem nga filmat dhe nga kjo interviste.

2. Per dallim nga une, ju e keni provuar emigrimin.

Perkundrazi, une te komplimentoj per kete shkrim.

Akoma me marijuanen ti o illyrian?
    Akoma me marijuanen Darius, ja pse.

Nga jeta reale njoh shume njerez qe ngushellimin per mos arritjen e objektivave te tyre ne jete e gjejne te marijuana ose te shishja e rakise. Duke u bazu ne kete interviste, Herionin e kategorizave ne kete pjese te shoqerise.

Kur jemi te marijuana mendoj se edhe ajo e ka kohen e vet. Edhe une kam konsumu nje kohe, biles edhe e kam tepru ndonjehere. Vjen nje moment dhe pershendetesh me te pergjithmone, sepse kalojme ne nje nivel tjeter te jetes. Nivel ku koka e trullosur te nxjerr nga binaret dhe veshtire te kthehesh serish ne binare.

i/e regjistruar Maska e April
    Anëtarësuar
    28-04-2012
    Postime
    36
    Personalisht lexoj shume dhimbje, mall e nostalgji te cilat kane bere qe nje pjese te pergjigjeve t'i jape me humor, per te mos kaluar ne drame. Nuk e njoh, pervec neper filmat qe ka luajtur si femije, por pas leximit te dyte qe i bera shkrimit, me krijoi pershtypjen e nje njeriu qe di te dalloje gjerat e t'i jape gjithckaje emrin qe meriton.

Cudi me ben pjesa qe paska njerez qe jetojne jashte edhe e paskan gjetur rrugen te shtruar me florinj e qe u ndjekan princa e mbretera ne vendet ku jetojne. Me ben cudi, sepse nese do te qe keshtu, sipas meje nuk do ishin anetare forumi, por duke shijuar jeten pertej ekraneve te shtepise.

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Darius je shume i sakte ....

Herioni eshte çun flori dhe me shume humor
    Mediokriteti i shkrete.... gjykojne pa e njohur ...
    a thua se vete kane zene majat ne emigrim ...
    mire qe kan forumin lol

Ja dhe pergjigja e Benit nga fb per intervisten do zoti ndryshoni mendim, se ate se ze gjumi

Jonida Hitoveizi
    Herion, interivsten eshte botuar dhe e gjen dhe ne versionin online. Ke marre shume komplimenta) http://www.mapo.al/2012/07/08/rrefeh...e-jam-penduar/

Herion Mustafaraj Njeriu ne jete e ka shum te veshtire per te gjetur veten, kurse ata qe na rrethojne jane energjia qe ne reflektojme , prandaj te kuptosh dicka ne menyren tende eshte kaq subjektive dhe nuk duhet gjukuar, por vetem duhet nxjerr mesim. Intervista juaj Jonida zgjoj interes me shume se cdo interviste tjeter qe kam bere gjate jetes time, e mund te them qe kam dhene me qindra. Liria e mendimit dhe e te shprehurit eshte motivi qe duhet te na shtyj per te kerkuar nje jete me te mire. Pa ate do mbetemi gjithmone te mbyllur ne prangat e frikes dhe hipokrizis e kurr nuk do te vleresojme dot realisht jeten tone te perditshme. E pra kalaja behet gure gure, e jeta dit pas dite! Te uroj suksese shoqja.
    Ndryshuar për herë të fundit nga saura : 10-07-2012 më 16:53
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga April Lexo Postimin

Cudi me ben pjesa qe paska njerez qe jetojne jashte edhe e paskan gjetur rrugen te shtruar me florinj e qe u ndjekan princa e mbretera ne vendet ku jetojne. Me ben cudi, sepse nese do te qe keshtu, sipas meje nuk do ishin anetare forumi, por duke shijuar jeten pertej ekraneve te shtepise.
    Ketu ja keput kot. Internetin s'ka njeri qe se perdor. Nuk eshte luks vetem per fukarenjte!

Sa per ata qe mburren se kane care kollaj jashte mire eshte te tregojne sa vjec kane shkuar jashte. Po paten shkuar nen 18 e kane shume here me te lehte, plus dhe ata qe e kane dit Anglishten qe ne Shqiperi. Po ashtu ka nga ata qe e kane gjet punen gati. Gjen pune dhe ketu me miqesi, lol. P.sh, Te vish ketu dhe brenda disa muajve te gjesh pune ne shkolle publike, kurrsesi nuk e gjen vetem me forcat e tua, pavaresisht se mburren.. Pa patur eksperience qe ketu s'te merr njeri kollaj. Ata qe kane filluar me forcat e tyre dine mire sa kane vuajt e sa aplikime kane mbush gjersa kane gjet punen qe duan. Varet dhe nga profesioni. Ka profesione ku konkurrenca eshte shume e madhe, dhe ne te tjera e ke me te kollajt per te gjet pune. Ka te beje dhe fati. Nuk eshte aq e lehte te dalesh ne perfundime. Nuk mund te krahasosh dy raste qe nuk kane asgje te perbashket.

loneeagle nuk besoj se ka kurse 2-3 mujore lol, pervec atyre te ndihmes infermiere dhe shofer kamioni. Te tjerat jane deri dy vjecare. Per ata qe nuk e dine Anglishten te shkruar jane shume dhe dy muaj lol.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 10-07-2012 më 18:47
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    shqiptaret duhet te ndjekin shembullin e indianeve. te gjithe me gas station, te gjithe me dyqane.
    ky beni eden vet pse nuk shkon ne holliwood po rri ne bronx. pse atje do bej hajer ai?

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Per 9 muj u beke kirurg ne ameriqe?
    Inshallah sme fillojne dhembet kur ta vizitoj ameriqen.
    Lol
    Skisha ndermend te pergjigjesha me por ti gjithmon e ke ves te twist things nuk te thashe kirurg se per kirurg duhen 10 vjet, po per teknik kirurg eshte vetem 9 muaj, kurset ofrohen nga CHI institute, thompson institute edhe star institute ketu ne philadelphia po nuk pertove per me shume info kerko ne google. Mia po ka kurse 3 muaj i ofrojne keto institute qe kam permendur me siper por per pune te thjeshta kuptohet si ke thene edhe ti shofer kamioni bejne $80K & up, ndihmes infermieret fillojne me $15/ore min. nuk jane keq apo jo? Ketu eshte nje shkolle DPT qe ofrohen kurse per gjuhen 9 mujore. Tani asgje nuk te vjen lehte me mund sigurisht, por me mire te mundohesh per 2 vjet e para se sa gjithe jeten. Ose shumica ketu psh kane hapur kompani pastrimi pa shkolle edhe vetem me $5K paguan kontraten edhe te gjejne ata pune. Per me vone nuk e di por tani per tani ne amerike ke shume mundesi ndoshta ky aktori eshte edhe pa dokumenta prandaj e ka te veshtire. Nejse ka plot njerez qe ndihen me mire ne Shqiperi prinderit e mi psh i kane te gjitha kushtet ketu edhe i pelqen shqiperia edhe kane vendosur qe se shpejti do kthehen atje. Ose plot njerez nga kombe te tjera kthehen ne vendin e vet sepse atje ndihen si ne shtepi edhe te kompletuar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga loneeagle : 10-07-2012 më 22:51
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e agas
    Anëtarësuar
    22-05-2009
    Postime
    258
    Me qen emigrant esht pune m..i.Nje histori emigranti ekonomik e personifikuar ne kengen me posht.
    Jetoni për Shqipëri dhe vdisni për të.

N.Frashëri

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •