Close
Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 111
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759
    Kombi ma i degradum shpirterisht ne Evrope(i cili ka mbush burgjet dhe rruget me prostituta) e ka te domosdoshme landen fetare

- Mesimi fetar duhet te jete i detyrushem dhe si lende provimi per kalimin e vitit shkollor

- Zgjedhja e lendes fetare ne bashkpunim me prinderit e femijes sipas moshes tyre

- Programi t,i pershtatet shkolles fillore dhe te larte

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga loni-loni Lexo Postimin
    Kombi ma i degradum shpirterisht ne Evrope(i cili ka mbush burgjet dhe rruget me prostituta) e ka te domosdoshme landen fetare

- Mesimi fetar duhet te jete i detyrushem dhe si lende provimi per kalimin e vitit shkollor

- Zgjedhja e lendes fetare ne bashkpunim me prinderit e femijes sipas moshes tyre

ca ke pi ti mer cun?

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga loni-loni Lexo Postimin

Ashtu eshte, bile duhet te futet me detyrim dhe lenda Intelligent design (projektimi inteligjent), budizmi, Zoroastrianizmi, Judaizmi, Vuduja, Shamanizmi, antiteizmi, dhe satanizmi.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-05-2012
    Postime
    32
    e po te shikoj nje dite shqipetare ,te rrihen dhe zihen per fen . atere une i pre rrenjet e mi dhe u them u shkerdh...a o shqiperi . Si te katandisi BE-ja e kapitalizmit mizore .
    fen ta ben si istori , dhe jo konvertim ,influencim .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Ne rastin konkret inciator per kete kerkese ka qene KOASH :P, me mbeshtetjen dhe bekimin e PAPES dhe KALIFIT.

Ndersa per alfabetin, ka shume mundesi te jete GRELATARABISHT

Budalliqe pa fund, kjo qeveri ka marre fund!
    mos te duket cudi, para 10 vjeteve mua me dukej gjeja me e pamundur ne bote qe shqiptare te protesojne me flamuj palestineze, sot e ke nje realitet.
    nuk eshte aspak e veshtire ta besh republike islamike, mjaftojne nja 80 milione dollare, secilit deputet nja nje milion ryshfet, dhe te na "roje" mbreti i arabis saudite lol.
    as te nderrosh alfabetin s'eshte e veshtire fare. ca kartona idiotesh ne parlament duhen.
    keta po i bejne gjerat shkallle shkalle...jemi vellezer me turqit, me azeret, mesimi islamik ne shkolla, ne fillim me zgjedhje, me pas me detyrim.
    nejse, albanistan hesapi, s'mbarojne haxhi qamilet e ketij kombi, jane mallkimi yne i perjetshem.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga user010 Lexo Postimin
    fattlumi
    E ke thene shum mire! Nuk jemi aq te pjekur per te perballuar keto mesime thjesht si mesime. Perkundrazi po u zbatua do fusin hundet per te konvertuar femite ne besimtar.

Krahasimi me vende te tjera nuk eshte i suksshem, p.sh edhe greku ka mesim per fete e ndryshme por ato jane vetem disa faqe ne gjith librin edhe vetem ne vitin e fundit para universitetit. Kurse komplet pjesa tjeter e lendes per fete eshte reth fese se tyre. Dhe ata jan shumica nje fe, dhe pak a shum besojne po thuaj se te gjithe!

Kurse ne..!?
    Aplikimi i tanishem i lendes fetare ne shkollat shqipe do te thoshte thellim edhe me shume i urrejtjes qe ka filluar keto vitet e fundit ne trojet shqiptare.
    Une ju them faleminderit sepse une do jem i pari qe nuk do e dergoj femiun tim ne nje shkolle ku predikohet nga dikush qe nuk ka se pari etike humane,dhe nuk ka etike dhe ndjenje kombetare.
    Nuk dua ta mesoj femiun tim qe ka vellezer arabet dhe ruset.Do kerkoj edhe une shkolle ateiste ku mesohet shkenca,jeta,teknologjia dhe perparimi ne jete,dhe kurrsesi prapambeturia me llafe boshe dhe propagande xhihadiste dhe kryqare.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Nuk ma merr mendja se do bejne 10 ore ne jave religion o Dardajan. lol
    Se flasim nga shtete dhe vende te ndryshme e cdo vend i ka ndryshe sistemet e shkollave. Ma merr mendja dhe atje duhet te jete qe cdo nxenes duhet te marri/bej oret e caktuara nga shteti dhe ministria e arsimit per cdo subjekt. Nuk te heq njeri oret e math e te japi religion me shume. Cdo subjekt/lende shkolle duhet te permbushi oret e caktuara qe ne fund te marresh deftesen/diplomen. Ketej jane shkolla Katolike kur vjen fjala dhe nuk bejne aq shume ore, e jo me publiket atje.

Megjithate, sic e tha dhe Fatlumi, Shqiperia eshte akoma heret te ndermarri hapa te tille ne fushen e arsimit publik. Duhet tu kushtojne rendesi atyre materialeve dhe klasave qe bejne tani e mos nxjerrin toca me shumice se nuk paguhen mire mesonjesit e fillojne me mik. lol

Citim Postuar më parë nga dardajan Lexo Postimin
    O pinko se spo merremi vesh tani, dhe po ta them ndryshe, dmth nese ti i ke cuar femijet e tu ne shkoll shteterore kudo qe te jesh, dhe ne klasen e tij behet 1 ore mesim ne jave katolicisem, apo budisem, ku flitet per historikun, etj.... dmth si kulture nuk ka asgje te keqe.
    Por ne qoftese ne ate klase behet 10 ore ne jave katolicisem apo budisem dhe keto ore hiqen nga lendet e tjera, dmth qe nuk po pregatit njerez per shoqerin por per kishen. Me thjesht se kaq nuk ta shpjegoj dot. Kisha le ti pregatisi vet njerzit e saj me shpenzimet e saj shoqeria paguan qe te nxjere njerez per te zhvilluar shoqerin dhe jo kishen.
    Shembull
    Un kam dy femij ne shkolle dhe kur ishin te vegjel qe mos ti ndaja nga shoket e shoqet e klases zgjodha qe te benin oren e edukimit fetar katolicisem. Kur u rriten me than vete qe nuk donin me te degjonin perralla dhe ti hiqja nga ajo ore meqe nuk ishte e detyrueshme. Dhe ashtu bera i hoqa dhe per ate ore shkolla ve nje mesues tjeter dhe ju ben matematik apo nje lende tjeter.
    Po priti njeriu qe te mari mesazhin pozitiv per ti drejtuar ne jete nga feja e mori fera uraten.

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Nuk duha te behem i lodhshem dhe te shkruaj 100 here te njejtat gjera, por dua te them se eshte i qart argumenti i disave se misimi per fet nuk ka dicka te keqe. Faktikisht kjo vet si situat nuk ka dicka te keqe.

Por kjo situat kur vjen ne realitetin Shqiptar gjerat ndryshojne, eshte sikur te kesh nje njeri ne spital me grip edhe ta vesh te bej gjymnastik apo dicka te tille.. nuk e di si ta them.. le te dali Shqiperia nga spitali dhe pastaj flasim prap.

Kujtohuni se qeveria po bragtis shkollat afer kufirit me pasoj femit Shqiptar te marin edukim Greke ne Greqi, akoma akoma femit Shqiptar po marin edukim grek si baze, brenda Shqiperise, pra nuk kan fare lidhje me shkollen Shqiptare. Ambasadori Serb te vjen ne mes te fjerit edhe te thot ketu ke fshatin me serbe edhe i con femit te shtunen ne shkoll serbe, ke fetaret grek ortodox qe nuk po na hiqen qafe edhe i punuan te qindat Fan Nolit ne Amerike ose klerikve te tjere shqiptar qe duhan Shqiperia te ket koken e vete, ke turqit qe po fusin hundet, ke arabet qe nuk po na shqepen..

Shpresa e fundit e Shqiperise eshte individi! Tek ata individa (per fat te mire pash mjaft ketu) shpresojme, tek ata qe nuk do pranojne ta cojne femin tek shkolla greke se ka kushte me te mira, tek ata qe do refuzojne te bej femija mesim fetar (te pakten pa mbushur 18vjec). Shpresojme tek ata individa qe do risin femite me nje frym humanizmi, dhe me mendje kritike.

Nuk dua ti bej gjerat romantike, por besoj forte, se gjeja me e shtrennjte qe kemi eshte mendja, shpyrti. Nje trup pa mendje eshte nje cop mishi, kurse ne te kunderten ke plot invalida qe te len me goj hapur. Ne Shqiperi bejne c'mos per te na corientuar trurin, si tanet po dhe te huajt, le te mbrojme shpyrtin dhe mendjen, ajo vlen gjithcka!

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    E perse çuditeni kaq? Fundja femijet e emigranteve neper shkollat e shteteve ku jetojne shumica e kane si lende edukimin fetar, edhe pse femijet nuk i takojne asaj feje (absurditet) por per mos ti bere te ndihen ndryshe nga te tjeret prinderit pranojne qe ata te ndjekin ato ore mesimi. Kur ne u beme brezi i internetit, pse mos te behemi dhe brezi i edukimit fetar E qe te marresh informacion mbi to, nuk te ben pjese te tyre (cdo lloj feje qofte)

Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    U mbyten shqiptaret duke mesuar biologji molekulare, nanoteknologji, ekuacione integrale gjenetike, e ngaqe iu merzit shkenca, tani duan te mesojne pak edhe nga feja...
    Mesoni ore njerez shkencen, se ende ka mbetur Shqiperia me tekste e tru te viteve 1960. Feja i perket viteve shekujve te 13-14, e tani jemi ne shekullin e 21. A doni te perparoni apo te ktheheni mbrapa?
    Ne sociologji eshte nje kapitull i tere (me sa mbaj mend) qe flet per fete, shpjegon ritet, llojet e tyre etj. e per mendimin tim eshte nje informacion qe nxenesit e marrin teper vone, sepse tashme e kane krijuar nje koncept ne koke per fene, e qe shpesh here eshte i gabuar, pasi prinderit ua transmetojne femijeve mbase jo shume drejte. Kur ti neper shkollat 9 vjecare ke akoma "Pune me dru" nuk do ishte me mire qe ne ate ore femijet te mesonin disa perralla me interesante Ma merr mendja se nqs edukimi fetar do ishte nje lende me vete ne shkolle do trajtohej pergjithesisht pa u futur ne predikime sic eshte katolicizmi neper shkollat Italiane (shembull) . Nga njera ana eshte me mire qe femijet ta mesojne nga nje edukim fetar sesi u perhap feja islame ne shqiperi , si ajo ortodokse ,katolike,apo bektashie .. qe e perseris, jane gjera qe ne shkollat tona trajtohen, keshtu qe nuk eshte asgje e re.
    Ndryshuar për herë të fundit nga [Perla] : 15-05-2012 më 01:03
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Me c'kam pare nje klase religion ste Ben injorant apo te kthen mbrapa. Perkundrazi! Po flasim per shkolla te moderuara ku ajo klase religion nuk te brainwash por eshte thjesht njohuri. E eshte aq e pasur dhe e nevojshme ne ditet e sotshme sa vetem ane positive I shef. E mesazhi qe cdo religion shperndan eshte positive per brezin e ri qe ka nevoje per nje ushqim shpirterore per ti drejtuar ne jete. Se kuptoj cfare shef te keqe ne kete mes. Keto Jane obzervime qe kam bere nga afer nga edukimi ne shkolla catholic. Ne USA ke shume qe I frekuentojne keto shkolla e skam pare e degjuar ndonje kthim prapa apo injorance- pervecse sukses dhe zhvillim.Ndoshta shqiptaret e Kane te veshtire se pas 50 vjet diktature eshte si te thuash toleranca te shkoj ne ekstrem. Lol. Nejse une jam per shkolla laike kur vjen puna te publik school. E sidomos ne Shqiperi qe Jane cope cope.
    Shkollat katolike nuk jane me te mira sepse kane edukim fetar, por sepse niveli i shumices se shkollave publike le per te deshiruar
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •