Postuar më parë nga
IliridaBorn
Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike
Mu per kete Sloganin tend me germa te trasha, e pata fjalen !
ngase ky apel.jo vetem qe eshte i paster "SERB" por e keqja eshte qe i njejti nuk u dedikohet Turqeve por Shqipetareve Muslimane
Shume mire e di qe edhe ne RUSI jane shkolluar Hoxhollare nga Serbia, per tu instaluar ne Kosove.
Menyrat e tentimit te Asimilimt te Shqipetareve i njoh teper mire,qofshin ata te shkruara apo te mara nga gojedhana.
Mua me brengos fakti i mu ketyre sloganeve qe mbahennga Shqipetaret, kunder Shqipetareve
Citoj Zhduku nga tokat Arbrore,qelbesira Aziatike Fundcitimi
Kush qenkan valle keto Qelbesira Aziatike qe ende jetojne ne Tokat Arberore ??
Vall mos eshte pakica Turke ???
JO
Qelbesira Aziatike quhen vetem afro 1.000000 Shqipetare te Maqedonise, 2000.000 Shqipetare te Kosoves,mbi 3.000.000 Shqipetare te Shqiperise,si dhe e tere Cameria, dhe kjo eshte Makaber.
Nuk mund te maramend logjika e mendjes se shendoshe,faktin qe sot Shqipetaret bejne thirrje : per zhdukje a debim te Milliona Shqipetareve vetem e vetem qe ata NUK i takojne fese Kreshtere.
Edhe njhere,
Ne tekstin tim,me larte nuk fola per shkaqet e Asimilimt te Shqipareve,por per njollosjen e qindra mijera Shqipetareve,nga vete Shqipetaret.
1) Ne kohen kur Familja ime ka pasur TELEVIZOR
Enveri NUK ka pasur,
2)Ne kohen kur ne Iliride - Tetove - Gostivar,- thuaj te Aziatet e qelbur ka pasur Autostrada,
Askund tjeter ne Shqipetari nuk ka pasur
3)Ne moshen 6 vjecare kam udhetuar me Aeroplan Shkup- Berilin
Ne ate kohe vetem Enveri ka mundur te shohe Boten.
A thua valle,duke shikuar keto fakte, ti quaj UNE Shqipetaret tjere Qelbesira te ardhura nga Azia !!???
Logjika ime e mendjes se shendoshe dhe edukata Familjare qe kame,me NDALOJNE kete !
Por ja qe,sot qe prej 10 viteve e kendej,ketu do permendi me theks te vecante Shqipetaret e Tetoves dhe Gostivarit
Kjo pjese e popullsise se ciles une vete i takoj,gjendet ne piken e zeze te shenjestres se"Shqipetareve modern"te cilet te njejten me plot mburrje e quajne : te prapambetur,Aziate,te flliqur e keshtu me rradhe.
Cka u be me Shqipetarine !!??
Pse quhen qindra mijera Shqipetare si : Turq,ardhacake,te flliqur,Aziate ??
1)Pothuaj se asnje Femer Shqipetare ne Iliride nuk u martua per ndonje Serb !!
Fara Shqipetare dmth. u rruajt sa ishte e mundur
2)Nen dhunen e dajakut u krijuan Univesitete ne Tetove ku numri i Studenteve vetem brebda 10 viteve shkoi nga 0 ne 20. mije
3)Sa Shqipetare (jashte Ilirides ) u detyruan te na rruajne FARREN Shqipetare me ane te dajakut,qe te MOS ASIMILOHEMI ne Serb e Maqedon ???
ASNJE, sepse Farren e rruajtem vete.
4) Sa kane ndihmuar Shqipetaret (Jashte Ilirides ) me Buke,Mish,djathe,e Speca qe ILIRIDASIT te mos bien pre e Shkijeve,pre e asimilimit (sikur Shqiperia e Jugut qe Asimilohet nga Greqia )
Kurre, nuk ka pasur nevoje, sepse :
Sqipetaret e ILIRIDES kane pasur standardin ekonomik ( edhe pse nen Dajak) per shume here me te larte se Serbet dhe Maqedonet e lere me qe ishte edhe shume me i larte nga gjithe Shqipetaria.,gje qe s,diskutohet fare .
Por ja fakti qe, Shqipetaret ketu e ne vecanti Rrethi i pollogut thuaj qyteti qe sjell me shum Deviza ne vend TETOVA eshte Shpallur tashme, Berllogu Aziatik i prapambetur i kombit qe duhet pastruar sa me pare
Mjerre ai qe i rritet mendja
Krijoni Kontakt