Close
Faqja 21 prej 26 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 254
    Reka e Epërme, dëshmi për identitetin

30/03/2012 14:57:00

Ka filluar ngritja e zërit dhe shpalosja e të vërtetës historike të shqiptarëve ortodoks në Maqedoni. Dëshmi për këtë janë Todor Popovski dhe Urosh Matevski, dy banorë shqiptarë të Rekës së Epërme. Ata dëshmojnë se regjimi i egër komunist, përmes asimilimit në forma dhe skenarë të ndryshëm çuan në uljen e numrit të shqiptarëve ortodoks, dhe me këtë edhe asimilimin e tyre.
    “Ajo propaganda e huaj dhe frika, ekzistenca e ka bërë këtë punë..... Shumica frikësohen, u janë përzier familjet, gratë i kanë marrë prej tjetër kombësie, edhe unë e kam maqedonase por unë nuk kam frikë të tregojë se kush jam dhe si jam, i kam treguar bashkëshortes sime. Unë jam Todori, mbiemrin e kemi Popovski por Priftallarë na quajnë neve kurse prejardhjen e kemi prej Shtirovicës”, tha
    Todor Popovski, shqiptar i Rekës së Epërme.
    “Unë jam i moshuar dhe në kohën e Mbretërisë Jugosllave në gjuhën serbe kemi ndjekur mësimet, shqip filluam të mësojmë pas luftës së dytë, u krijuan paralele shqipe. Ashtu e bën atëherë, ata që ishin të besimit ortodoks mësonin në gjuhën maqedonase dhe ata shqiptarë të besimit mysliman mësonin në gjuhën shqipe. Na flasim ende shqip pasi shqipen e kam gjuhë të nënës..... Unë tani jetoj në Shkup pasi fshati im atje nuk ka asnjë shtëpi që jeton atje”, u shpreh Urosh Matevski, shqiptar i Rekës së Epërme.
    Këto dëshmi për ekzistencën e shqiptarëve ortodoks në rajonin e Rekës së Epërme përmenden në librin me titull ‘Jeta fshatare shqiptare në Rekën e Epërme të Dibrës’ i promovuar mbrëmë.
    “Këta banorë gjatë tërë historisë janë ballafaquar me vështirësi të cilat nuk arritën t’i nënshtrojnë këta malësorë të cilët e ruajtën nderin dhe pragun e familjeve të tyre dhe si heronj shkuan në luftë për të ruajtur dinjitetin e tyre. ... Në Rekë banojnë shqiptarë që i përkasin besimit mysliman dhe të krishterë por besa e feja e vërtet e tyre ka qenë dhe është Shqipëria. Kjo i ka mbajtur të bashkuar ata për ti rezistuar asimilimit”, deklaroi Avzi Mustafa, recensent.
    Libri, është një studim i Bajazid Elmaz Dodës dhe albanologut hungarez Franc Baron Nopçe. Valmir Kuçi

alsat

E vërteta për shqiptarët ortodoksë të Rekës së Epërme

e premte, 30 mars 2012, 15:49

MIGENA GORENCA

Shqiptarët ortodoksë nuk janë komunitet zyrtar në Maqedoni, madje shumë prej tyre deri pak kohë më parë kishin frikë të deklarohen si shqiptarë. Pushteti sllav ju imponoi shumë familjeve mbiemrat e rinj, muslimanët shqiptarë nuk pranonin ti quanin vëllezer gjaku për shkak të fesë ortodokse. Kështu, qindra familje , me vite jetuan të dyzuar, me fenë e të parëve po pa identitet të vërtetë kombëtar. Kjo bëri shpesh që fëmijët e tyre të harrojnë të flasin shqip.

“Babai im, profesori i ndjerë universitar Jakim Sinadinovski, dhe nëna e tij gjyshja ime, gjuhë amëtare kishin gjuhën shqipe”, thotë Branko Sinadinovski.

Familje të tëra vendosën të shpërngulen nga trojet e të parëve, të tjerët vendosën të jetojnë me mbiemrat e rinj pa harruar gjuhën e nënës dhe gjyshit.

“Ne gjithnje në shtëpi kemi folur gjuhën e nënës shqip, gjuha e nënës kurrë nuk harrohet”, deklaron Urosh Mitevski. Ai ka mësuar në Serbo-kroatisht sepse në kohë të tillë ka jetuar por kurrë nuk e ka mohuar që është shqiptar.

“Ne jetojmë momentalisht në Tetovë, mbiemrin e kemi Popovski për shkak se nuk donim të ndërrojmë fenë por ne jemi shqiptarë, si fëmijë kemi filluar të mësojmë dhe flasim maqedonisht më parë nuk kemi ditur”, shprehet Todor Popovski.

Të padukshëm për banorët e tjerë të Maqedonisë, në vitin 1914 shqiptarët ortodoksë të Rekës së Epërme nuk kanë kaluar pa u vëzhguar nga studiuesi i njohur hungarez Franc Baron Nope i cili rrëfimet e Bajazit Elmazit, një banor i të kësaj zone, i ka përmbledhur në një libër në gjermanisht të titulluar “Jeta e fshatareve shqiptare të Rekës së Epërme”. Librin e zbulou afro 100 vjet më vonë Robert Else, i cili mendoi se fakte të tilla nuk guxojnë të mbeten të panjohura për lexuesit.

“Miku im Robert Else më kërkoi të përkthej në shqip librin e botuar në gjermanisht të Nopces. Unë mendova se është më mirë që ky libër të botohet fillimisht në maqedonisht”, deklaron Ibraim Kelmendi i cili është “fajtori” kryesor për botimin e kësaj vepre në Maqedoni.

“Duke u nisur nga fakti se në këtë zonë mungojnë studime serioze, konsiderojmë se vepra do të jetë një shtyllë e fortë studimi për këtë rajon për shumë shkencetarë të fushave të ndrysme, aq më shumë që në këtë studim vihen bazat e etnografisë shqiptare në Maqedoni”, shprehet Avzi Mustafa, një nga recenzuesit e këtij libri.

“Libri flet për të vërtetën por siç dihet e vërteta mbulohet për një kohë por jo për të gjitha kohërat”, thotë Delvina Kerluku nga Shoqata “Josif Bageri”

Historianët nuk meren akoma me studimin e detajuar të origjinës dhe shpërndarjes së shqiptarëve ortodoks. Libri që u prezentua mbrëmë në qendrën Koço Racin në Shkup është përpjekja e parë e shkruar për të thënë fuqishëm të vërtetën reth shqiptarëve ortodoksë të Maqedonisë.

http://www.mtv.com.mk/al/al/lajme/maqedoni/8968/e_verteta_per_shqiptaret_ortodokse_te_rekes_se_epe rme.aspx

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Robert Elsie
    photos

Photo Collection of Bajazid Elmaz Doda - Macedonia 1907

Macedonia. Young Albanian in the upper Reka valley near Dibra. - Makedonien. Typen des oberen Rekatales. - Maqedoni. Shqiptar i ri në Rekën e Epërme pranë Dibrës. - (ÖNB/Wien, Bildarchiv, Inventarnummer NB902074B)

Robert Elsie
    photos

Macedonia. Arrival of a wedding party in Shtirovica. - Makedonien. Ankunft eines Hochzeitszuges. - Maqedoni. Ardhja e krushqëve në Shtirovicë. - (ÖNB/Wien, Bildarchiv, Inventarnummer NB902064B)
    http://picasaweb.google.com/lh/photo...LwE5l6HnrTyAdg

Shqiptari nga Reka e Epërme, i fotografuar nga i dashuri i albanologut Franc Nopça
    http://www.koha.net/?page=1,5,90495

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-03-2012
    Postime
    5
    DYDRINAS

"CITIM
    Shqiptarët ortodoksë nuk janë komunitet zyrtar në Maqedoni, madje shumë prej tyre deri pak kohë më parë kishin frikë të deklarohen si shqiptarë. Pushteti sllav ju imponoi shumë familjeve mbiemrat e rinj, muslimanët shqiptarë nuk pranonin ti quanin vëllezer gjaku për shkak të fesë ortodokse. Kështu, qindra familje , me vite jetuan të dyzuar, me fenë e të parëve po pa identitet të vërtetë kombëtar. Kjo bëri shpesh që fëmijët e tyre të harrojnë të flasin shqip.

“Babai im, profesori i ndjerë universitar Jakim Sinadinovski, dhe nëna e tij gjyshja ime, gjuhë amëtare kishin gjuhën shqipe”, thotë Branko Sinadinovski.

Familje të tëra vendosën të shpërngulen nga trojet e të parëve, të tjerët vendosën të jetojnë me mbiemrat e rinj pa harruar gjuhën e nënës dhe gjyshit.

“Ne gjithnje në shtëpi kemi folur gjuhën e nënës shqip, gjuha e nënës kurrë nuk harrohet”, deklaron Urosh Mitevski. Ai ka mësuar në Serbo-kroatisht sepse në kohë të tillë ka jetuar por kurrë nuk e ka mohuar që është shqiptar.

“Ne jetojmë momentalisht në Tetovë, mbiemrin e kemi Popovski për shkak se nuk donim të ndërrojmë fenë por ne jemi shqiptarë, si fëmijë kemi filluar të mësojmë dhe flasim maqedonisht më parë nuk kemi ditur”, shprehet Todor Popovski.

“Duke u nisur nga fakti se në këtë zonë mungojnë studime serioze, konsiderojmë se vepra do të jetë një shtyllë e fortë studimi për këtë rajon për shumë shkencetarë të fushave të ndrysme, aq më shumë që në këtë studim vihen bazat e etnografisë shqiptare në Maqedoni”, shprehet Avzi Mustafa, një nga recenzuesit e këtij libri. FUND CITIMI"

1)Shqipetaret Muslimane nuk na pranonin,dhe andaj mbetem SHKIJE thote Branko "Shqipetari" Sinadinovski !,dhe

2) Ne kete studim te vihen Bazat e etnografise Shqipetare ne Maqedoni,thote Avzi Mustafa

Une kam vetem nje porosi per ata dy:

Shkoni diku ne Rote te sames e atje gjeni Shkaktarin e asimilimt te Shqipetareve Ortodoks ne SHKIJE. por jo tek Shqipetaret Muslimane.

Po prej kah na dolen Shqipetaret Muslimane shkaktare te Asimilimit te te tjerreve ne Shkije.

Gjate tere kohes se "demokratizimit" qe prej 1991 e kendej,Shqipetaret ne Maqedoni pothuajse nje qellim kane pasur :te tregohet numri sa me i realte,sa me i larte i Shqipetareve ketu.,
    E sot na del nje Sinadinovski e thote : kukuuuuu keta Muslimanet paskan qene fajtor qe ne jemi Asimiluar ne SHKIJE

Kur Sinadinovski eshte aq Shqipetare i madh,pse ai jeton ne Shkup ku Gjuha Shqipe ende eshte e CUNGUAR !!??.,pse ai nuk jeton ne TETOVE ne qytetin e Universiteteve!!??

Aty, ai Sinadinovski, mund te nderroje edhe Emrin ne Shqip,edhe mund te kap ndonje Studim ne SHQIP.,pra ne TETOVE Gjithcka frymon Shqip,

Por e verteta eshte qe ai Sinadinovski preferon te jetoje ne lagjet e SKOPJES qe NUK frymojne Shqip e te hedhe pluhur mbi 99.9% te Shqipetareve te besimit Islam qe gjoja ata qenkan shkaktare te rradhes se pare te asimilimit te Familjes se tij ne SHKIJE.

Ketyre inciativave studimore makabre antishqipetare u ndihmojne si mediat Televizive njashtu edhe Jashtqitjet frymezenese ketu ne Internet te cilat pa medyshje Shkaterrojne Popullin Shqipetare.te njejtat, me krahe te hapur perqafohen nga Serbia e Greqia.

Propagande percarese antishqipetare ka pasur dhe ka.,ky fenomen ekziston te cdo Popull. mirpo, te perjetosh faktin qe dikush me Emer MAQEDON te dale nga zgafellapas 60 viteve e te thote : KUKUUUU ,une sdi Shqip por jam Shqipetare,dhe fqinjet Muslimane jane fajtor per kete eshte nete vertete,Bukshkelesi,Injorance dhe Krim ndaj te gjithe Shqipetareve qe jetojne ketu.

Sikur deklaratat e kerkimit te identitetit te ketij "Shqipetari" te mbeteshin vetem personale,do te mund ti quanim nje SEMUNDJE Trurore.,Por derisa te njejtat kapen dhe perhapen nga MEDIAT dhe Interneti,te njejtat tashme kalojne ne KRIM gjthepopullore,qe te cajne Zemren,Trurin dhe te marin edhe ate pake dashuri ndaj asaj qe quhet Shqipetare.

Nje Njeri,doli nga zgafella pas 60 viteve,dhe tha : "se vikam Sanadinovski..jas sum Shiptar...un Shpetoja prej Shiptara Muslimana mbas 60 vjeta"

Dhe menjehere filluan punen Bulldozheret e Rremimit te dinjitetit te 800.000 Shqipetareve te Maqedonise.

Zot,me mbroj nga miqte sepse nga armiqte mbrohem vete
    Ndryshuar për herë të fundit nga IliridaBorn : 31-03-2012 më 11:30

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-03-2012
    Postime
    5
    DYDRINAS

"CITIM

“Duke u nisur nga fakti se në këtë zonë mungojnë studime serioze, konsiderojmë se vepra do të jetë një shtyllë e fortë studimi për këtë rajon për shumë shkencetarë të fushave të ndrysme, aq më shumë që në këtë studim vihen bazat e etnografisë shqiptare në Maqedoni”, shprehet Avzi Mustafa, një nga recenzuesit e këtij libri. FUND CITIMI"

Pergigja ime- IliridaBorn

Se pari nje Demant tekstit me larte per hire te se vertetes :

Pothuajse te gjithe Sqipetareve ne Maqedoni gjate mbreterise Serbe u jane ndryshuar mbiemrat ne ..VIC.. dhe pastaj ne ..SKI..
    Edhe Familja ime ka pasur mbaresen e imponuar serbe ..VIC..,por tash me nuk e ka.
    Ne klase kame pasur vajzen kercovare (muslimane ) qe quheshte ...OVSKA,ku habitesha qe ende ka mbiemra te imponuar...por ajo Shqipetare Shqipen e fliste si ZOGU !

Shkaku kryesore i asimilimit te Shqipetareve Ortodoks ne MAQEDON ka qene pamedyshje vete FEJA e tyre dhe vete ata si komunitet,pasi me lehte kane mundur te inkuadrohen ne Sistem si te tille, e jo Injoranca dhe perbuzja nga Shqipetaret Muslimane.

1)Shqipetaret Muslimane nuk na pranonin,dhe andaj mbetem SHKIJE thote Branko "Shqipetari" Sinadinovski !,dhe

2) Ne kete studim te vihen Bazat e etnografise Shqipetare ne Maqedoni,thote Avzi Mustafa

Une kam vetem nje porosi per ata dy:

Shkoni diku ne Rote te sames e atje gjeni Shkaktarin e asimilimt te Shqipetareve Ortodoks ne SHKIJE. por jo tek Shqipetaret Muslimane. Jo ne Tetove,Gostivar,Diber e Struge.

Po prej kah na dolen Shqipetaret Muslimane shkaktare te Asimilimit te te tjerreve ne Shkije.

Gjate tere kohes se "demokratizimit" qe prej 1991 e kendej,Shqipetaret ne Maqedoni pothuajse nje qellim kane pasur :te tregohet numri sa me i realte,sa me i larte i Shqipetareve ketu.,
    E sot na del nje Sinadinovski e thote : kukuuuuu keta Muslimanet paskan qene fajtor qe ne jemi Asimiluar ne SHKIJE

Kur Sinadinovski eshte aq Shqipetare i madh,pse ai jeton ne Shkup ku Gjuha Shqipe ende eshte e CUNGUAR !!??.,pse ai nuk jeton ne TETOVE ne qytetin e Universiteteve!!??

Aty, ai Sinadinovski, mund te nderroje edhe Emrin ne Shqip,edhe mund te kap ndonje Studim ne SHQIP.,pra ne TETOVE Gjithcka frymon Shqip,

Por e verteta eshte qe ai Sinadinovski preferon te jetoje ne lagjet e SKOPJES qe NUK frymojne Shqip e te hedhe pluhur mbi 99.9% te Shqipetareve te besimit Islam qe gjoja ata qenkan shkaktare te rradhes se pare te asimilimit te Familjes se tij ne SHKIJE.

Ketyre inciativave studimore makabre antishqipetare u ndihmojne si mediat Televizive njashtu edhe Jashtqitjet frymezenese ketu ne Internet te cilat pa medyshje Shkaterrojne Popullin Shqipetare.te njejtat, me krahe te hapur perqafohen nga Serbia e Greqia.

Propagande percarese antishqipetare ka pasur dhe ka.,ky fenomen ekziston te cdo Popull. mirpo, te perjetosh faktin qe dikush me Emer MAQEDON te dale nga zgafellapas 60 viteve e te thote : KUKUUUU ,une sdi Shqip por jam Shqipetare,dhe fqinjet Muslimane jane fajtor per kete eshte nete vertete,Bukshkelesi,Injorance dhe Krim ndaj te gjithe Shqipetareve qe jetojne ketu.

Sikur deklaratat e kerkimit te identitetit te ketij "Shqipetari" te mbeteshin vetem personale,do te mund ti quanim nje SEMUNDJE Trurore.,Por derisa te njejtat kapen dhe perhapen nga MEDIAT dhe Interneti,te njejtat tashme kalojne ne KRIM gjthepopullore,qe te cajne Zemren,Trurin dhe te marin edhe ate pake dashuri ndaj asaj qe quhet Shqipetare.

Nje Njeri,doli nga zgafella pas 60 viteve,dhe tha : "se vikam Sanadinovski..jas sum Shiptar...un Shpetoja prej Shiptara Muslimana mbas 60 vjeta"

Dhe menjehere filluan punen Bulldozheret e Rremimit te dinjitetit te 800.000 Shqipetareve te Maqedonise.

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga IliridaBorn Lexo Postimin
    DYDRINAS

IliridaBorn ,Per te kuptuar asimilimet qe jan ber gjat shekujve ,nuk don te thot qe jan ber nga shqiptaret ,shembulli konkret nga ata musliman,por asimilimi eshte ber nga politika sllave ,te cilet kan punuar me dy kute(masa),ne njeren ane me hoxhollar dhe ne anen tjeter me prifta ,kur dihet botnisht qe hoxhollaret edhe ne maqedoni edhe ne kosovë ,por edhe ne trojet tjera shqiptarenkan qen pjesa dermuese,ose sllav te shkolluar enkas per ket qashtje,duhet te shkosh me larg per ta fut ne rreth at politik ,nuk mundesh me qen real ,kur tenton ta mbrojsh vetem anen tande ,por duhet te dalesh edhe ne anen tjeter.
    Kur te shiqojsh nga dy kandet barabart perfundimi vjen real .
    Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-03-2012
    Postime
    5
    Citim Postuar më parë nga Sharri-Liburna Lexo Postimin
    IliridaBorn ,Per te kuptuar asimilimet qe jan ber gjat shekujve ,nuk don te thot qe jan ber nga shqiptaret ,shembulli konkret nga ata musliman,por asimilimi eshte ber nga politika sllave ,te cilet kan punuar me dy kute(masa),ne njeren ane me hoxhollar dhe ne anen tjeter me prifta ,kur dihet botnisht qe hoxhollaret edhe ne maqedoni edhe ne kosovë ,por edhe ne trojet tjera shqiptarenkan qen pjesa dermuese,ose sllav te shkolluar enkas per ket qashtje,duhet te shkosh me larg per ta fut ne rreth at politik ,nuk mundesh me qen real ,kur tenton ta mbrojsh vetem anen tande ,por duhet te dalesh edhe ne anen tjeter.
    Kur te shiqojsh nga dy kandet barabart perfundimi vjen real .

Mu per kete Sloganin tend me germa te trasha, e pata fjalen !
    ngase ky apel.jo vetem qe eshte i paster "SERB" por e keqja eshte qe i njejti nuk u dedikohet Turqeve por Shqipetareve Muslimane

Shume mire e di qe edhe ne RUSI jane shkolluar Hoxhollare nga Serbia, per tu instaluar ne Kosove.
    Menyrat e tentimit te Asimilimt te Shqipetareve i njoh teper mire,qofshin ata te shkruara apo te mara nga gojedhana.

Mua me brengos fakti i mu ketyre sloganeve qe mbahennga Shqipetaret, kunder Shqipetareve
    Citoj Zhduku nga tokat Arbrore,qelbesira Aziatike Fundcitimi

Kush qenkan valle keto Qelbesira Aziatike qe ende jetojne ne Tokat Arberore ??
    Vall mos eshte pakica Turke ???

JO

Qelbesira Aziatike quhen vetem afro 1.000000 Shqipetare te Maqedonise, 2000.000 Shqipetare te Kosoves,mbi 3.000.000 Shqipetare te Shqiperise,si dhe e tere Cameria, dhe kjo eshte Makaber.

Nuk mund te maramend logjika e mendjes se shendoshe,faktin qe sot Shqipetaret bejne thirrje : per zhdukje a debim te Milliona Shqipetareve vetem e vetem qe ata NUK i takojne fese Kreshtere.

Edhe njhere,
    Ne tekstin tim,me larte nuk fola per shkaqet e Asimilimt te Shqipareve,por per njollosjen e qindra mijera Shqipetareve,nga vete Shqipetaret.

1) Ne kohen kur Familja ime ka pasur TELEVIZOR
    Enveri NUK ka pasur,
    2)Ne kohen kur ne Iliride - Tetove - Gostivar,- thuaj te Aziatet e qelbur ka pasur Autostrada,
    Askund tjeter ne Shqipetari nuk ka pasur
    3)Ne moshen 6 vjecare kam udhetuar me Aeroplan Shkup- Berilin
    Ne ate kohe vetem Enveri ka mundur te shohe Boten.

A thua valle,duke shikuar keto fakte, ti quaj UNE Shqipetaret tjere Qelbesira te ardhura nga Azia !!???
    Logjika ime e mendjes se shendoshe dhe edukata Familjare qe kame,me NDALOJNE kete !

Por ja qe,sot qe prej 10 viteve e kendej,ketu do permendi me theks te vecante Shqipetaret e Tetoves dhe Gostivarit
    Kjo pjese e popullsise se ciles une vete i takoj,gjendet ne piken e zeze te shenjestres se"Shqipetareve modern"te cilet te njejten me plot mburrje e quajne : te prapambetur,Aziate,te flliqur e keshtu me rradhe.

Cka u be me Shqipetarine !!??

Pse quhen qindra mijera Shqipetare si : Turq,ardhacake,te flliqur,Aziate ??

1)Pothuaj se asnje Femer Shqipetare ne Iliride nuk u martua per ndonje Serb !!
    Fara Shqipetare dmth. u rruajt sa ishte e mundur

2)Nen dhunen e dajakut u krijuan Univesitete ne Tetove ku numri i Studenteve vetem brebda 10 viteve shkoi nga 0 ne 20. mije

3)Sa Shqipetare (jashte Ilirides ) u detyruan te na rruajne FARREN Shqipetare me ane te dajakut,qe te MOS ASIMILOHEMI ne Serb e Maqedon ???
    ASNJE, sepse Farren e rruajtem vete.

4) Sa kane ndihmuar Shqipetaret (Jashte Ilirides ) me Buke,Mish,djathe,e Speca qe ILIRIDASIT te mos bien pre e Shkijeve,pre e asimilimit (sikur Shqiperia e Jugut qe Asimilohet nga Greqia )
    Kurre, nuk ka pasur nevoje, sepse :

Sqipetaret e ILIRIDES kane pasur standardin ekonomik ( edhe pse nen Dajak) per shume here me te larte se Serbet dhe Maqedonet e lere me qe ishte edhe shume me i larte nga gjithe Shqipetaria.,gje qe s,diskutohet fare .

Por ja fakti qe, Shqipetaret ketu e ne vecanti Rrethi i pollogut thuaj qyteti qe sjell me shum Deviza ne vend TETOVA eshte Shpallur tashme, Berllogu Aziatik i prapambetur i kombit qe duhet pastruar sa me pare

Mjerre ai qe i rritet mendja

Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga IliridaBorn Lexo Postimin

Mu per kete Sloganin tend me germa te trasha, e pata fjalen !
    ngase ky apel.jo vetem qe eshte i paster "SERB" por e keqja eshte qe i njejti nuk u dedikohet Turqeve por Shqipetareve Muslimane

Shume mire e di qe edhe ne RUSI jane shkolluar Hoxhollare nga Serbia, per tu instaluar ne Kosove.
    Menyrat e tentimit te Asimilimt te Shqipetareve i njoh teper mire,qofshin ata te shkruara apo te mara nga gojedhana.

Mua me brengos fakti i mu ketyre sloganeve qe mbahennga Shqipetaret, kunder Shqipetareve
    Citoj Zhduku nga tokat Arbrore,qelbesira Aziatike Fundcitimi

Kush qenkan valle keto Qelbesira Aziatike qe ende jetojne ne Tokat Arberore ??
    Vall mos eshte pakica Turke ???

JO

Qelbesira Aziatike quhen vetem afro 1.000000 Shqipetare te Maqedonise, 2000.000 Shqipetare te Kosoves,mbi 3.000.000 Shqipetare te Shqiperise,si dhe e tere Cameria, dhe kjo eshte Makaber.

Nuk mund te maramend logjika e mendjes se shendoshe,faktin qe sot Shqipetaret bejne thirrje : per zhdukje a debim te Milliona Shqipetareve vetem e vetem qe ata NUK i takojne fese Kreshtere.

Edhe njhere,
    Ne tekstin tim,me larte nuk fola per shkaqet e Asimilimt te Shqipareve,por per njollosjen e qindra mijera Shqipetareve,nga vete Shqipetaret.

1) Ne kohen kur Familja ime ka pasur TELEVIZOR
    Enveri NUK ka pasur,
    2)Ne kohen kur ne Iliride - Tetove - Gostivar,- thuaj te Aziatet e qelbur ka pasur Autostrada,
    Askund tjeter ne Shqipetari nuk ka pasur
    3)Ne moshen 6 vjecare kam udhetuar me Aeroplan Shkup- Berilin
    Ne ate kohe vetem Enveri ka mundur te shohe Boten.

A thua valle,duke shikuar keto fakte, ti quaj UNE Shqipetaret tjere Qelbesira te ardhura nga Azia !!???
    Logjika ime e mendjes se shendoshe dhe edukata Familjare qe kame,me NDALOJNE kete !

Por ja qe,sot qe prej 10 viteve e kendej,ketu do permendi me theks te vecante Shqipetaret e Tetoves dhe Gostivarit
    Kjo pjese e popullsise se ciles une vete i takoj,gjendet ne piken e zeze te shenjestres se"Shqipetareve modern"te cilet te njejten me plot mburrje e quajne : te prapambetur,Aziate,te flliqur e keshtu me rradhe.

Cka u be me Shqipetarine !!??

Pse quhen qindra mijera Shqipetare si : Turq,ardhacake,te flliqur,Aziate ??

1)Pothuaj se asnje Femer Shqipetare ne Iliride nuk u martua per ndonje Serb !!
    Fara Shqipetare dmth. u rruajt sa ishte e mundur

2)Nen dhunen e dajakut u krijuan Univesitete ne Tetove ku numri i Studenteve vetem brebda 10 viteve shkoi nga 0 ne 20. mije

3)Sa Shqipetare (jashte Ilirides ) u detyruan te na rruajne FARREN Shqipetare me ane te dajakut,qe te MOS ASIMILOHEMI ne Serb e Maqedon ???
    ASNJE, sepse Farren e rruajtem vete.

4) Sa kane ndihmuar Shqipetaret (Jashte Ilirides ) me Buke,Mish,djathe,e Speca qe ILIRIDASIT te mos bien pre e Shkijeve,pre e asimilimit (sikur Shqiperia e Jugut qe Asimilohet nga Greqia )
    Kurre, nuk ka pasur nevoje, sepse :

Sqipetaret e ILIRIDES kane pasur standardin ekonomik ( edhe pse nen Dajak) per shume here me te larte se Serbet dhe Maqedonet e lere me qe ishte edhe shume me i larte nga gjithe Shqipetaria.,gje qe s,diskutohet fare .

Por ja fakti qe, Shqipetaret ketu e ne vecanti Rrethi i pollogut thuaj qyteti qe sjell me shum Deviza ne vend TETOVA eshte Shpallur tashme, Berllogu Aziatik i prapambetur i kombit qe duhet pastruar sa me pare

Mjerre ai qe i rritet mendja

Postuar me par nga kosova.Pr
    Kushe Maloke Shpellare? O Njerze ne 1980 une kame pase ne Shtepine time nxmje qendrore kur ju nuk kishit ase ne presidence te Shqiperis ,

Mercedesin e pare S-Klasse e ka pru familja ime ne Ishe-Jugosllavi ne vitin 1979 akulle te ri,

Opel Kadetin e pare akulle te ri ne ish-jugosllavi e pru po familja ime ne 1983

Edhe Audine modelin 100 ne 1986 te paren ne ish-Jugosllavi e ka pru familja ime, kur komplet Beligradi vozitej me Zastava e Fiqa.

Edhe televizorin me ngjyra me ekranin me te madhe ne ishe-Jugosllavi ne vitin 1983-4 e ka fute Familja ime , te cilin e kane nadale ne dogane ne ate kohe per tre muaj deri sa esht aprovuar nje ligje i cili lejonte futjen e tije ne Kosove ne ish-Jugosllavi te nje Televizioni te nje madhesi te tille ,Nderko ter beligradi shikonte Tv zastava apo Gorenje pa ngjyra e lere me keta te Shqiperis qi ase nuk kishin Tv,

Ja te njejten gje e ke shkruar edhe ti ,apo ndoshta ti je KosovaPr
    Ja edhe pergjigjjen qe e ka marr kosovaPr ,vetem po ta bej copy ,se skam koh me te shkru:

Postuar me par nga Seleukeia
    Nuk eshte mir te shitesh mend mbi fatkeqesin e pjeses tjeter te popullit shqiptar,me te arriturat e pa ndershme ne epoka te caktuara ,pasi qe nji pjes e madhe e shqiptareve te kosoves , nuk kan pas as buk me i ngi femijet ne ato kohna kur ti ke pas shum lloje te veturave , keto lloje te veturave qe ti i ke posedu ne at kohen e ish jugosllavis ,me perkujton kohen kur shqiptaret nga kjo ketegori e shqiptareve, ishin shum te drojtur nga kategoria juaj , por edhe llafosjen e kursenin dhe me shum kujdes duhej te flitej me ket kategori te audis 100 ,se per ndryshe te nesermen te thirrshin ne biseda informative ne polici(SUP).
    Kurse malokizem nuk eshte emer ofendus ,malok ,apo malor, apo malsor , te cilit emer apo edhe pjeses se popullit malor(lexo)malsor , ia ka pas frigen turku por edhe cdo armik i joni ,ket propagand te malokut e ka kriju turku,qe malsorin ta urren qytetari ,turku ka gatu nji propagand te felliqur ,qe kush jetojn ne male m(malsori)eshte nji jevgj ,eshte nji shpellar dhe jan njerez te kqi, me qellimin perfundimtar qe pjesa dermuse e shqiptareve qe jetojn neper qytete ta urrejn malsorin ,ku edhe sot shum prej tyre e pordorin me perbuzje emrin me te bukur te shqipes MALSOR.

PS.Mos e merr si te arritur, nje skllaverim qe ka perjetu familja jote dhe shum familje shqiptare .

Kurse firma ime u ben thirrje qelbesirave aziatike ,e jo shqiptareve , nese e ndjen vehten aziatik e bajsh me shendet edhe ti.Kur dihet mirfilli qe pas 99-tes ,qelbesirat aziatike kan punuar dhe po punojn me te madhe per ta fut virusin Dy , aziatik ne shqiptari ,pasi virusin Nji ka hy heret.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sharri-Liburna : 01-04-2012 më 07:04

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-03-2012
    Postime
    28
    E vertete nuk vdes asnjehere, me keto deklarata sllave te shqiptareve ortodoks shume shpejte bien pre e genjeshtrave edhe shqiptaret ortodoks jashte kufirit te Maqedonise , perse tani na dolen keta shqiptarciqa e te na shesin mend per prejardhjen e tyre dhe akuza ndaj shqiptareve musliman ,pse keta te gjoret tani u kujtohet dhe te dalin te bejne reklamacione ne tv duke na folur nje shqipe TRAPA TRUPA e te hudhin fajin mbi musimanet se ata nuk na kane ofruasr neve dhe ne nuk kemi pase ku te shkojme dhe jemi sllavizuar ,PERALLA ME TUPAN.
    Perseri nej histori me perplot genjeshtra tani ne nje kohe kur me se paku na duhen keto gjera, turp turp ,ata njehere duhet te akuzojne ortodoksine per sllavizim te shqiptareve e jo muslimaneve se po te ishte ashtu sot Maqedonia do ishte krejt sllav ,por fale Islamit ne mbrojtem nderin ,kombin dhe fene ne kto troje e jo si SINADINOVSKAT E GRUEVSKAT.

SHARRI kush eshte per ty aziatik ne forum ?????

Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga salambo99 Lexo Postimin
    por fale Islamit ne mbrojtem nderin ,kombin dhe fene ne kto troje

SHARRI kush eshte per ty aziatik ne forum ?????
    Po mos te ishte islamizmi sot nuk do te kishte fare slavizem,por do te quhej ILIRI

Antaret e forumit nuk i njof, dhe nuk e di kush jan aziatik,nese pyet kush jan ata qe paguhen per te fut virusin aziatik ,kjo eshte tjeter .

Faqja 21 prej 26 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •