Close
Faqja 22 prej 26 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 254
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-03-2012
    Postime
    28
    Sllavizmit i ka bere balle islami neper histori ,nese ti kete nuk don ta pranosh eshte pune e ytja ,une nuk merem me deshira por me realitete,ti si duket je nje njeri qe ora i ka ngelur qe para Skenderbeut, o njeri hapi syte se jemi ne vitin 2012 ,nga njera ane kerkon arberine e nga ana tjeter ilirine e se ke iden se ku jeton ne realitet .
    Pasi qe i ditke se kush paguhet per virus aziatik me siguri qe din se kush paguhet per visrus anti shqiptar dhe anti musliman ku 80 % jane te tille, mos e vete se te tregon vet

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga salambo99 Lexo Postimin
    Sllavizmit i ka bere balle islami neper histori ,nese ti kete nuk don ta pranosh eshte pune e ytja ,une nuk merem me deshira por me realitete,ti si duket je nje njeri qe ora i ka ngelur qe para Skenderbeut, o njeri hapi syte se jemi ne vitin 2012 ,nga njera ane kerkon arberine e nga ana tjeter ilirine e se ke iden se ku jeton ne realitet .
    Pasi qe i ditke se kush paguhet per virus aziatik me siguri qe din se kush paguhet per visrus anti shqiptar dhe anti musliman ku 80 % jane te tille, mos e vete se te tregon vet
    Kto qe ti i thua ,jan ide te vjetra, per budall te ri.
    Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-03-2012
    Postime
    28
    Ok flm per komplimentit ,ke te drejte te medosh cfar te duash ,vazhdo me tutje .....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-03-2012
    Postime
    5
    Sharri-Liburna,

Se pari,
    [B]Nuk jam Prishtina apo dikush tjeter ketu.,skam account tjeter por vetem IliridaBorn[/B
    Jam Tetovar por Syte i kishim asokohe te kthyer kah Prishtina pasi vetem atje ishin lejuar Universitete.

1)Nuk shkruajta tekstin tim per tu Shitur Pasanik i viteve te tetedhjeta

2)Parate,bashkekombasit i mi ne Pollog,njashtu edhe ne kosove i kane fituar me djerse e jo me spiunazhe per Serbine

4) po parashtroj pyetjen,nga i more ty ato Informata qe Shqipetaret e Ish Jugosllavise parate i kane fituar nga spiunazhi per Milloshin ??????

Teksti im ndoshta i ngjan nje percarjeje,ku me vjen Shuuuuum keq qe e shkruaj por eshte REAGIM KATEGORIK ndaj percarjes kombetare.

Nga vjen percarja e tregove ty vete "Sharri" qe firma yte mban sloganin :

Zhduku nga Tokat Arbrore,qelbesira Aziatike

Edhe nje fakt tjeter makaber po te sjell,

Kush perdor Account te Rrejshem ketu ?

sikur Sharri- Liburna te jete Banore a Malesor i nderrshem i Sharrit,nuk dote mbante sloganin makaber te me larte.

Pse,
    Sepse e njoh Sharrin.Nuk jam malesor por fushnjan,po megjithate i te njejtit Brum jam.Jam Shqipetare.

Po parashtroj edhe je pyetje,

Nga fitohen bindjet qe vetem Malesoret e kreshtere kane Ruajtur Farren Kombetare ?

1)Po shikoje Sharrin ore !!
    mbi 50.000 Malesor vetem ne anen e Maqedonise jetojne atje,

2)Po shikoje MATIN or Lale - Zemren e Shqiperise
    Edhe Historia shkruan qe aty u rruajt Farra Shqipetare. dhe Kukuuu nene, pote shikosh te gjithe i perkasin Fese Islame. Por pasi qe i takojne kesaj Feje duhet patjeter te Shpallen :
    Qelbesira Aziatike

Konkluze,

Argumentet e Shqipetareve nuk binden KURRE Milloshin per te mos na HEDHUR ne DET.
    Keshtu qe deboi Milliona Shqipetare brenda disa javeve.Mos kish intervenim nga jashte dote hidhte edhe Shqiperine ne Det.

Milloshi vdiq,e tashti na duhen Argumente ndaj disa "Shqipetareve",tu sqarojme qe :keta Milliona njerrez ketu jan Muslimane,por Shqipetare e jo Flliqesira Aziatike.

Thashe njehere : keta thirrje per DEBIM nuk i pranon logjika e mendjes se Shendoshe,por ja qe duhet perbire.

Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga IliridaBorn Lexo Postimin
    Sharri-Liburna,

Se pari,
    [B]Nuk jam Prishtina apo dikush tjeter ketu.,skam account tjeter por vetem IliridaBorn[/B
    Jam Tetovar por Syte i kishim asokohe te kthyer kah Prishtina pasi vetem atje ishin lejuar Universitete.

1)Nuk shkruajta tekstin tim per tu Shitur Pasanik i viteve te tetedhjeta

2)Parate,bashkekombasit i mi ne Pollog,njashtu edhe ne kosove i kane fituar me djerse e jo me spiunazhe per Serbine

4) po parashtroj pyetjen,nga i more ty ato Informata qe Shqipetaret e Ish Jugosllavise parate i kane fituar nga spiunazhi per Milloshin ??????

Teksti im ndoshta i ngjan nje percarjeje,ku me vjen Shuuuuum keq qe e shkruaj por eshte REAGIM KATEGORIK ndaj percarjes kombetare.

Nga vjen percarja e tregove ty vete "Sharri" qe firma yte mban sloganin :

Zhduku nga Tokat Arbrore,qelbesira Aziatike

Edhe nje fakt tjeter makaber po te sjell,

Kush perdor Account te Rrejshem ketu ?

sikur Sharri- Liburna te jete Banore a Malesor i nderrshem i Sharrit,nuk dote mbante sloganin makaber te me larte.

Pse,
    Sepse e njoh Sharrin.Nuk jam malesor por fushnjan,po megjithate i te njejtit Brum jam.Jam Shqipetare.

Po parashtroj edhe je pyetje,

Nga fitohen bindjet qe vetem Malesoret e kreshtere kane Ruajtur Farren Kombetare ?

1)Po shikoje Sharrin ore !!
    mbi 50.000 Malesor vetem ne anen e Maqedonise jetojne atje,

2)Po shikoje MATIN or Lale - Zemren e Shqiperise
    Edhe Historia shkruan qe aty u rruajt Farra Shqipetare. dhe Kukuuu nene, pote shikosh te gjithe i perkasin Fese Islame. Por pasi qe i takojne kesaj Feje duhet patjeter te Shpallen :
    Qelbesira Aziatike

Konkluze,

Argumentet e Shqipetareve nuk binden KURRE Milloshin per te mos na HEDHUR ne DET.
    Keshtu qe deboi Milliona Shqipetare brenda disa javeve.Mos kish intervenim nga jashte dote hidhte edhe Shqiperine ne Det.

Milloshi vdiq,e tashti na duhen Argumente ndaj disa "Shqipetareve",tu sqarojme qe :keta Milliona njerrez ketu jan Muslimane,por Shqipetare e jo Flliqesira Aziatike.

Thashe njehere : keta thirrje per DEBIM nuk i pranon logjika e mendjes se Shendoshe,por ja qe duhet perbire.
    Ket ma lart e kam marr nga tema tjeter ,por vetem deshta me te tregu qe mos shit mend me pasuri qe jan ber ose ne metoda te dyshimta ,ose duke u ber kurban disa anetar te nje familjeje ,qe te arrihet nje jet komode per pjesen tjeter te familjes,per ket qe thash nuk kam fije dyshimi ,kurse kjo pjesa ne lidhje me malsor nuk ka lidhje me ket tem ,por un te thash qe vetem e kopjova prej temes tjeter pa ia fshi edhe pjeset tjera te keti shkrimi ,te cilat nuk kan lidhje me ket tem ,por mendova se mos po e lexon me vemendje e do ta nxjerresh vetem thelbin se cka deshta me te than ,por ti e paske marr krejt kallep ,e i paske fut edhe malesoret qe un te thash se nuk kam koh shum.
    Sa i perket firmes sime , je shum gabim , po nuk po muj me e kuptu a don me qellim ti perzish te gjith shqiptaret e besimit musliman me aziatik ,apo pa qellim ne menyr euforike te shpetojn mendimet e pa vlera.
    Un ketu nuk them per shqiptaret musliman ,se edhe vet i takoj keti besimi ,pa dashje , por thuhet per qelbesirat aziatike, ku ti shqiptaret mundohesh ti futesh me nji thes me aziatet ,jo zotni ket harroje ,mos u verbo ose nga pa ditunija ose nga interesi ,qe te mundohesh qe shqiptaret e besimit musliman ti rreshtosh me aziatet ,un as qe i kam fut sherbetoret shqipefolesa te aziateve ne at firm ,se ka mujt me qen edhe keshtu-qelbesirat aziatike dhe sherbetoret e tyre,ku sherbetoret e tyre automatikisht hyn edhe nji pjes e shqipfolesve qe thirren ne emer te te gjith shqiptareve musliman ,njikohesisht edhe ne emrin tim ,kjo eshte e pa drejt ,qe te shfrytezohet fatkeqesia e nje pjese te popullit per ta ndertu lumturin e tjetrit(mos u mundo kurr,qe lumturin tende ta ndertosh mbi fatkeqesin e tjeterit)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sharri-Liburna : 01-04-2012 më 14:26

i/e regjistruar Maska e a.koci
    Anëtarësuar
    17-05-2011
    Postime
    125
    Deri diku pajtohem me iden qe te krishteret kane qen te perbuzur nga mysylmanet , por te mos kapemi sot ne ditet tona pas ketij argumenti, se nuk ka vlere e rendesishme eshte qe keta njerez pranojne identitetin e tyre, qe jane shqipetare edhe pse me vonese per njeri shkak apo tjetrin, dalin hapur edhe thyhet nje heshtje prej dekadash te tera .
    Ndarja qe behej me pare per shkak te fese midis shqipetareve te mos ndodhe sot, por te jet identiteti kombetare ai qe mbizoteron midis nesh se fete na kane percare e ndare deri me sote, duhet te jemi ne ata qe duhet ti hedhim pas thumbimet e armiqve, e te jemi te bashkuar si komb e jo te ndare ne grupe fesh .
    Nga Shqipetaret ne maqedoni kam pare une qe çonin te vdekurin te mbuluar me flamurin e arabis, pse nuk mbulohej i vdekuri me flamurin kombetare Shqipetare ?, me vjen shume keq kur shoh njerez kaq te fiksuar ,pasi edhe une fese mysylmane i perkas por nuk ma ndien fare pasi nuk njoh asnje rregull te njeres apo tjetres per mua zoti eshte nje per te gjithe dhe duhet te jetojme ne harmoni me nj-tj .
    Veç te tjerash desha te shtoja se ai orthodoksi shqipetare nuk e ka harruar asnjehere qe ka qen Shqipetare edhe pse i kane ndryshuar mbiemrin me force per ti asimiluar me kollaj si kristian qe ishin, pasi mysylmanet nje pjese te mire te tyre i perzune me force duke i quajtur turq e duke i debuar per ne turqi me marrveshjet e asaj kohe , siç ka ndodhur ne manastire ne kosove e ne greqi , keshtu o njerez ne nuk na don askush po te kishin pasur mundesi ti perzinin te gjithe shqipetaret me marrveshje do ta kishin bere por aq u ka ardh ne ndihme turqia, keshtu qe ne qe kemi mbetur ne vendet tona jemi me fat, se ka pas gjithmon presion nga te dyja anet edhe njerezit nuk mund te benin dot asgje, para shtetit ku ata jetonin, te perulur pranuan fatin e keq te asimilimit.
    SHPRESOJ TI LINI PAS OFENDIMET ME NJ-TJ EDHE TE DISKUTONI SI NJEREZ TE QYTETERUAR .
    Ndryshuar për herë të fundit nga a.koci : 01-04-2012 më 16:42

Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga a.koci Lexo Postimin
    Deri diku pajtohem me iden qe te krishteret kane qen te perbuzur nga mysylmanet , por te mos kapemi sot ne ditet tona pas ketij argumenti, se nuk ka vlere e rendesishme eshte qe keta njerez pranojne identitetin e tyre, qe jane shqipetare edhe pse me vonese per njeri shkak apo tjetrin, dalin hapur edhe thyhet nje heshtje prej dekadash te tera .
    Ndarja qe behej me pare per shkak te fese midis shqipetareve te mos ndodhe sot, por te jet identiteti kombetare ai qe mbizoteron midis nesh se fete na kane percare e ndare deri me sote, duhet te jemi ne ata qe duhet ti hedhim pas thumbimet e armiqve, e te jemi te bashkuar si komb e jo te ndare ne grupe fesh .
    Nga Shqipetaret ne maqedoni kam pare une qe çonin te vdekurin te mbuluar me flamurin e arabis, pse nuk mbulohej i vdekuri me flamurin kombetare Shqipetare ?, me vjen shume keq kur shoh njerez kaq te fiksuar ,pasi edhe une fese mysylmane i perkas por nuk ma ndien fare pasi nuk njoh asnje rregull te njeres apo tjetres per mua zoti eshte nje per te gjithe dhe duhet te jetojme ne harmoni me nj-tj .
    Veç te tjerash desha te shtoja se ai orthodoksi shqipetare nuk e ka harruar asnjehere qe ka qen Shqipetare edhe pse i kane ndryshuar mbiemrin me force per ti asimiluar me kollaj si kristian qe ishin, pasi mysylmanet nje pjese te mire te tyre i perzune me force duke i quajtur turq e duke i debuar per ne turqi me marrveshjet e asaj kohe , siç ka ndodhur ne manastire ne kosove e ne greqi , keshtu o njerez ne nuk na don askush po te kishin pasur mundesi ti perzinin te gjithe shqipetaret me marrveshje do ta kishin bere por aq u ka ardh ne ndihme turqia, keshtu qe ne qe kemi mbetur ne vendet tona jemi me fat, se ka pas gjithmon presion nga te dyja anet edhe njerezit nuk mund te benin dot asgje, para shtetit ku ata jetonin, te perulur pranuan fatin e keq te asimilimit.
    SHPRESOJ TI LINI PAS OFENDIMET ME NJ-TJ EDHE TE DISKUTONI SI NJEREZ TE QYTETERUAR .
    Po Z. a.koci ,kesaj qe ke shkru nuk kam se qka i shtoj asgje , ky eshte thelbi i gjitha diskutimeve qe behen per qashtje te fes ,kur te arrin te gjith shqiptaret ne ket nivel ,qe mos ta marrin kritiken si antikomtare, por cdo kritik ta analizojn e pastaj te veprojn .
    PS. Po me vjen keq qe do te marresh nji rrebesh ofendimesh ,por besoj qe do ta kalosh bukur

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga Sharri-Liburna Lexo Postimin
    IliridaBorn ,Per te kuptuar asimilimet qe jan ber gjat shekujve ,nuk don te thot qe jan ber nga shqiptaret ,shembulli konkret nga ata musliman,por asimilimi eshte ber nga politika sllave .

a.koci
    Deri diku pajtohem me iden qe te krishteret kane qen te perbuzur nga mysylmanet
    Natyrisht qe nuk jan bere asimilimet , qe gjoja shkaku qenkan ken shqiptaret Muslimane ata fajtoret kryesor LOL , cfar nuk degjon njeriu
    Po shqiptaret Musliman ne Maqedoni qe me dhune u bene Torbesh e Goran cfare thuan keta ( jo ju dy ) qe ja fusin si Kau Peles

Para disa javesh ja cfare ndodhi ne nje komune te Struges :

. Por banorët e fshatit thonë se ata vetëm po i kthehen identitetit të tyre shekullor.

“Askush nuk po na detyron e as nuk mundet të na detyrojë me dhunë të mësojmë shqipen. Ne tani vetëm po e çojmë në vend amanetin e baballarëve dhe gjyshërve tanë të cilët për aq shumë vite nuk guxonin të mësojnë gjuhën e të parëve. Tani vetëm po përmirësohet një padrejtësi që na është bë më shumë se gjysmë shekulli”, thotë Qamil Iljazi, këshilltar nga Llabunishta në këshillin komunal të Strugës.

Ai nuk mundet të ndalë shpërthimin e lotëve kur tregon se si fëmijët e këtij fshati po bëhen recitues të njohur të poezive shqipe në tërë rajonin e Strugës dhe me gjerë.

“Po të vini në manifestimet që mbahen për ditën e alfabetit shqip apo ditën e flamurit shqiptar do të shihni se askush më mirë se fëmijët e Llabunishtës nuk reciton vjershat dhe poemat shqipe. Ata në fakt nuk recitojnë, por cicërojnë si bylbylat”, thotë Iljazi me plotë emocione.
    http://lajmpress.com/lajme/maqedoni/12931.html
    Shqiptaret si ata Musliman po edhe te Krishtere as qe nuk guxonin te hapin gojen ne ate kohe nga shteti fashist e ku te marrin persiper donje levizje politike .
    Keni shum Adem Demaqa ne Maqedoni bile me shume kane vuajtur burg se sa vet Adem Demaqi po per fat te keq nuk po lexojme per ta shum .
    Te ken turp ata injoranta qe tentojne me gjdo kusht te ulin shqiptaret vetem pse kan perkatesi tjeter fetare , jane te gatshem me 100 lloj trilllime edhe historine e djeshme ta ndryshojne .PTUHHH.

i/e regjistruar Maska e a.koci
    Anëtarësuar
    17-05-2011
    Postime
    125
    Citim Postuar më parë nga Genti.. Lexo Postimin
    Natyrisht qe nuk jan bere asimilimet , qe gjoja shkaku qenkan ken shqiptaret Muslimane ata fajtoret kryesor LOL , cfar nuk degjon njeriu
    Po shqiptaret Musliman ne Maqedoni qe me dhune u bene Torbesh e Goran cfare thuan keta ( jo ju dy ) qe ja fusin si Kau Peles

Para disa javesh ja cfare ndodhi ne nje komune te Struges :

Shqiptaret si ata Musliman po edhe te Krishtere as qe nuk guxonin te hapin gojen ne ate kohe nga shteti fashist e ku te marrin persiper donje levizje politike .
    Keni shum Adem Demaqa ne Maqedoni bile me shume kane vuajtur burg se sa vet Adem Demaqi po per fat te keq nuk po lexojme per ta shum .
    Te ken turp ata injoranta qe tentojne me gjdo kusht te ulin shqiptaret vetem pse kan perkatesi tjeter fetare , jane te gatshem me 100 lloj trilllime edhe historine e djeshme ta ndryshojne .PTUHHH.
    Une kure them qe ka pas perbuzje nga mysylmanet per te krishteret nuk mund te them qe shkaku i asimilimit te Shqipetareve orthodoks jane mysylm.. por nisem nga ajo qe kam degjuar nga me te vjeterit. Une jam lindur edhe rritur ne zonen e myzeqes ne Lushnje te Shqiperise ame , edhe deri nga vitet 70 nuk mund te martohej nje mysylmane me nje orthodoks edhe pse ka ndodhur ,por ishte nje diçka jashte normave shoqerore se thuhej qe ata i perkasin dores kaurre nuk jemi e njejta dore ndersa sot ne kete zone ku une jetoj nuk don t'ja dij njeri fare per fene edhe ne familjen time nuk i kemi ven re keto gjera pasi jane gjera injorantesh per mua deri sa flasim shqip jemi shqipetare kjo eshte e rendesishme per mua fe-te jane si partit politike .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga a.koci Lexo Postimin
    Une kure them qe ka pas perbuzje nga mysylmanet per te krishteret nuk mund te them qe shkaku i asimilimit te Shqipetareve orthodoks jane mysylm.. por nisem nga ajo qe kam degjuar nga me te vjeterit. Une jam lindur edhe rritur ne zonen e myzeqes ne Lushnje te Shqiperise ame , edhe deri nga vitet 70 nuk mund te martohej nje mysylmane me nje orthodoks edhe pse ka ndodhur ,por ishte nje diçka jashte normave shoqerore se thuhej qe ata i perkasin dores kaurre nuk jemi e njejta dore ndersa sot ne kete zone ku une jetoj nuk don t'ja dij njeri fare per fene edhe ne familjen time nuk i kemi ven re keto gjera pasi jane gjera injorantesh per mua deri sa flasim shqip jemi shqipetare kjo eshte e rendesishme per mua fe-te jane si partit politike .
    Nuk ju drejtova juve e as Sharrit , por e mora si shembull qe edhe ju that diku ne shkrimin e juaj me larte qe nuk jane faktor shqiptaret Musliman per asimilimin e tyre , ndaj edhe ju mora si shembull .
    Megjithate , ka asij raste qe cekeni ju ne te gjithe boten por ne kete rast , ne lidhje me kete theme , eshte e padrejte te gjejme fajin te shqiptaret Musliman .
    Me respekt .

Faqja 22 prej 26 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •